Dagens mand i toursovs

Det begynder så småt at lugte af endnu en European Tour-sæson for Thomas Nørret

Printer venlig versionSend til en ven

Power Rankings: En rutineret dansk ræv fører sig frem på tourskolen, og eleven satte sine læremestre på plads i Dubai

Her får du ugens Power Rankings på golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.

1. Thomas Nørret
Sidste uge: 2
Seneste resultat: Ligger nr. 4 i Final Stage på tourskolen (European Tour)

Man skulle næsten tro, at Thomas Nørret med vilje sørgede for, at han skulle omkring tourskolen for at forny sit European Tour-kort for 2012. Sønderjyden viste i dag sin høje klasse ved at gå dagens bedste runde (ud af godt 150 mand) og spille sig helt op på 4. pladsen. Han kan tåle at smide fem slag med seks slag, men med tre hårde runder igen er intet afgjort.

2. Thorbjørn Olesen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 19 i Dubai World Championship (European Tour)

Lærlingen Thorbjørn satte læremestrene Thomas og Anders til vægs i den penge- og prestigefyldte Dubai World Championship, som er sæsonfinalen på European Tour. En 19. plads i det stærke felt er en fantastisk præstation af Værløse-gutten, som fik lukket munden på de skeptikere, der har stillet spørgsmålstegn ved hans bundniveau.

3. Joachim B. Hansen
Sidste uge: 4
Seneste resultat: Ligger nr. 25 i Final Stage på tourskolen (European Tour)

Det er ikke til at se, at Joachim B. Hansen er førsteårspro. Den unge Hillerød-spiller har det med at gå nogle lave runder på yderst velvalgte tidspunkter. Efter at have kvalificeret sig til tourskolefinalen med en mirakuløs 62’er ligger Hansen lige akkurat på den rigtige side af de 30 mand, der løser billet til European Tour i 2012. Håbet er lysegrønt.

4. Thomas Bjørn
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 29 i Dubai World Championship (European Tour)

Thomas Bjørn fik ikke gjort det store væsen af sig i Dubai, men til gengæld kom han pænt rundt på banen i samtlige fire runder. Eneste malurt i bægeret var, at Bjørn smed fire slag på de sidste seks huller i turneringen, hvilket kostede ham en top 20-placering i sæsonfinalen.

5. Morten Ørum Madsen
Sidste uge: 1
Seneste resultat: Ligger nr. 74 i Final Stage på tourskolen (European Tour)

Efter tre runder af tourskolens Final Stage har Morten Ørum Madsen endnu ikke formået at følge op på sin fantastiske 2. plads i Second Qualifying Stage. Silkeborgenseren fik sat en gevaldig øjebæ på scorekortet i 2. runde i form af en firedobbelt bogey, men med seks slag op til top 30 har Ørum stadig chancen for at sikre sig fuldt European Tour-kort.
 

Boblere

Mark Haastrup (ligger nr. 74 i Final Stage på tourskolen (European Tour))


6 kommentarer til "Dagens mand i toursovs"

@Claes Meldahl

Du skriver, at Olesen fik lukket munden på skeptikere, der har sat spørgsmålstegn ved bundniveau.

Var 19. placering udtryk for bundniveauet? Eller hvordan skal det fortolkes?

Til K

Thorbjørn er gennem det meste af året blevet kritiseret - berettiget eller uberettiget - for at misse for mange cuts, mens han til gengæld har snuppet nogle enkelte topplaceringer, der virkelig har skæppet i kassen.

I mine øjne er 19. pladsen og hans gode figur ved hold-VM i Kina et udtryk for, at han har fundet sig mere til rette blandt verdens bedste spillere og ikke har så store udsving i sit spil som tidligere på sæsonen. Men tiden vil jo vise, om det holder stik.

Til Claes

Hvem af de kommende danske golfere ser du, gøre sig bedst på europa touren i fremtiden? og hvorfor?

julemanden

er i dag gemt under "BANER"

Til Malthe

Vi har en langt bredere gruppe af talenter end tidligere, hvor det hele hang på Bjørn, 2 x Hansen og Kjeldsen.

Thorbjørn kan forhåbentlig fortsætte sin udvikling og vinde en ET-turnering næste år, og så håber jeg virkelig, at Morten Ørum Madsen og Joachim B. Hansen kan få et tourkort til 2012. Ikke fordi de nødvendigvis kommer til at skabe topresultater fra dag 1, men de gutter har både talent og den rette indstilling til at nå langt.

Om 10 år håber jeg, at vi har fire mand, der kan gøre sig gældende blandt verdens allerbedste: Thorbjørn, Ørum, Joachim og Hartø - formentlig i nævnte rækkefølge.

Claes