Thomas Bjørn i maraton-triumf

Thomas Bjørn var med rette utrolig stolt over sin præstation i det lange omspil, som gjorde ham til vinder på europatouren for 12. gang. Foto: Getty Images
Thomas Bjørn var med rette utrolig stolt over sin præstation i det lange omspil, som gjorde ham til vinder på europatouren for 12. gang. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Langt omspil endte med en stolt Thomas Bjørn, der for 12. gang har vundet på europatouren

Først var der fem, så var der fire, så var der tre, så var der tre, så var der to, og så var der Thomas Bjørn.

Den 40-årige silkeborgenser vandt søndag karrierens 12. sejr på europatouren, og det skete efter en præstation, som krævede al hans erfaring, al hans mentale overskud, men ikke mindst alle hans spillemæssige kvaliteter. 

Kvaliteter som måske er større end nogensinde i den glorværdige karriere.

Thomas Bjørn vandt Johnnie Walker Championship på Gleneagles, og det gjorde han efter et spændende og langt omspil, som krævede fem gange omspil på det 487 meter lange 18. hul.

Thomas Bjørn var faktisk tættest på at vinde på både første og anden tur i omspillet, men særligt på de tre sidste huller viste han fantastiske indspil, og han præsterede birdies alle tre gange.

Til sidste måtte den 25-årige sydafrikaner, George Coetzee, som den sidste kapitulere overfor den bedste danske golfspiller nogensinde.

- Måden jeg spillede det sidste hul de sidste tre gange kan jeg ikke være mere stolt over. Min wedge har været god for mig hele ugen, og tingene går bare i den rigtige retning for mig, sagde en tydelig stolt Thomas Bjørn, da han fik overrakt sit nyeste trofæ til samlingen.

I alt fem spillere var med i omspillet. Bernd Weisberger var første mand til at falde fra, da han ikke kunne levere en par.

Andet omspilshul var exit for Pablo Larrazabel, da han ikke fik den krævede par.

På tredje omgang blev niveauet hævet en tak. Efter to omspilshuller, hvor ingen kunne lukke turneringen med en birdie, så kom der birdies fra alle sider.

Så måtte det tilbageværende trekløver tage turen igen, og det blev sidste gang for Mark Foster, som gennem stort set hele finalerunden var manden, der havde kurs mod trofæet.

Derimod leverede George Coetzee en birdie og lagde presset på skuldrene af Thomas Bjørn. Men det kunne han bære, og han bød Coetzee ind til endnu en tur til 18. tee. Og så slog Thomas Bjørn til med den tredje birdie i træk. Og tog den 12. triumf på europatouren med sig.


3 kommentarer til "Thomas Bjørn i maraton-triumf"

DUSINET FULDT

TIL LYKKE THOMAS !!!
VI HEJSER DANNEBROG HELE UGEN I SILKEBORG.

Så flot Thomas, stort

Så flot Thomas, stort tillykke fra Vejle

flot

Nej, han er ikke 40 og færdig!!