Leif Nyholm ny landstræner

Morten Backhausen byder Leif Nyholm velkommen til DGU (Foto Dansk Golf Union)
Morten Backhausen byder Leif Nyholm velkommen til DGU (Foto Dansk Golf Union)

Printer venlig versionSend til en ven

Dansk Golf Union løftede fredag sløret for den nye damelandstræner og præsenterede en artig overraskelse i form af Leif Nyholm (opdateret)

Dansk Golf Union præsenterede fredag på et pressemøde den kendte træner og ekspertkommentator Leif Nyholm som ny damelandstræner.
- Det er ganske enkelt helt fantastisk, at vi har fået Leif Nyholm ombord. Han er en unik kapacitet, og hans erfaring og ballast er et scoop for dansk landsholdsgolf. Hertil kommer, at hans personlighed og veludviklede sans for humor vil passe perfekt ind i landstrænerteamet og Dansk GOlf Union, siger DGU's direktør Morten Backhausen. 
Leif Nyholm havde ikke umiddelbart set sig selv som damelandstræner, men det tog ikke lang tid før interessen var vakt:
- Min første indskydelse da Morten ringede var, at han havde fået forkert nummer, men da jeg fik det præsenteret kunne jeg godt mærke i maven, at det var interessant. Og når nationen kalder, må man steppe op, siger han. 
Leif Nyholm træder ind i et landsholdsarbejde, som de seneste år har badet sig i succes, og han har ingen forventninger om at gå ind og revolutionere tingenes tilstand. Han ser sig mest af alt som en, der skal udfylde nogle huller.
- Jeg skal ikke ind og ændre markant på det fremragende arbejde, som DGU's landstrænere har udført i de seneste år. Jeg ser mig mere som en pedel, som kan supplere teamet og tilføre noget på de sidste 10 procent, hvor der mangler noget, siger Leif Nyholm, som for en måned siden afhændede sit golfakademi til Peter Thomsen. 
- Det har hele tiden været planen, men jeg vil fortsat have tilknytning, ligesom navnet også bliver bevaret i noget tid endnu. Jeg tror ikke klubberne kommer til at mærke det, siger Nyholm, som er tilknyttet fem klubber og centre i landet.  
Danske golfseere kommer dog ikke til at undvære Leif Nyholms stemme, idet han fortsat vil være en del af Viasats kommentatorstab.
Leif Nyholm indleder sit arbejde i denne weekend, hvor der er træningssamling i Brøndby.

Der var blevet gættet flittigt på Iben Tinning, som ikke havde lagt skjul på, at hun havde søgt stillingen. Men det blev altså i stedet Leif Nyholm, som fremover får ansvaret for de bedste danske kvinder.


7 kommentarer til "Leif Nyholm ny landstræner"

ny dame landstræner

Stort tillykke !

Jeg synes det er et logisk og godt valg!

de bedste hilsener
Søren

Super valg, super team

Meget stort tillykke også herfra.
Dickmeiss, en af de største trænertalenter i Danmark, til juniorerne, og Nyholm en af de største kapaciteter i landet, til damerne. Det kan kun blive godt. Skulderklap til DGU og Morten Backhausen for valg/headhunting af trænerne. Så må vi håber at DGU giver dem midlerne at arbejde med?

God vind!

Det bliver spændende at følge udviklingen det næste stykke tid, for historisk set kommer Leif til et kvindehold der står virkelig stærkt. Nu hvor han har indledt med at frabede sig den næste franske revolution bliver det desto mere interessant at se hvad han kan udrette som selvudnævnt pedel.

Samtidig synes jeg vi skal tage et øjeblik og sige mange tak til de tidligere ansatte - ikke mindst Jan Frej Pedersen, hvis entusiasme og positive indstilling ikke er gået uset hen.

spændende

Kæmpe tillykke til Leif!
Synes der var et godt valg fra DGUs side. Tror Leif har et meget meget støre/bedre potentiale end de forrige trænere, som sjovt nok blev fyret, til at føre damerne til tops.
Tillykke Leif!

Godt valg til trænere....

Virkeligt godt valg til trænerstaben. Leif, håber ikke vi mister dit vid ved golfskærmen.... c",)

Held og lykke

Er rigtig glad for, at Leif Nyholm fortsætter som kommentator, for det gør han altså rigtig godt og underholdende.

Æv æv

Jeg er ikke vild med det valg, jeg synes at Leif er meget gammeldags og giver ikke plads til nytænkning i golfverden. Tag en simpel ting som folks påklædning på en golfbane, Leif kan krumme tær over at nogle har deres polo uden på bukserne, så er man sgu snæversynet. Jeg tør slet ikke tænke på hvor tør hans træning må være. Jeg er nu mere til Anders Dahl, han var innovativ...... Men selvfølgelig alt mulig held og lykke til Leif