Tourspiller anklages for snyd

Elliot Saltman er under anklage for snyd. (Foto: Getty Images)
Elliot Saltman er under anklage for snyd. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

En nyslået europatourspiller mistænkes for snyd. Nu vil han have renset sit navn. 

Der var rumlen i krogene på tourskolen, da skotske Elliot Saltmans navn var blandt de 34 spillere, som kvalificerede sig til europatouren. Den skotske pro har nemlig en sag om snyd hængende over hovedet.

Sagen tog sit udspring i september måned, da Elliot Saltman blev diskvalificeret i Russian Challenge Cup efter at hans medspillere havde anklaget ham for at markere sin bold forkert på green.

Under tourskolen i Spanien fornemmede Elliot Saltman tydeligt rumlen i krogene og utilfredshed fra nogle af de øvrige spillere. Men nu vil han renses:  

- Det her berører ikke bare mig, men også min familie. Ikke en eneste spiller er kommet til mig for at høre min side af historien. Jeg vil ikke betragtes som en snyder. Ingen har lyst til at have det ry. Jo før denne sag bliver afklaret, jo bedre. Jeg troede, den var død og begravet, men jeg er sikker på, at sagen løser sig, siger han.

Elliot Saltman accepterede sin diskvalifikation i Rusland, men siger at han gjorde det, fordi han var “i chok”.

- Jeg ville ønske, jeg havde forsvaret mig selv, siger Saltman, som skulle have afgivet forklaring over for europatourens tournament committee.

Men den høring blev udskudt, og dermed kunne han altså deltage i tourskolen, hvor han sluttede på den sidste adgangsgivende 26. plads.

Nu venter en ny høring, og bliver skotten dømt kan han se frem til en eventuel karantæne fra professionel golf.

Europatouren bekræfter, at Saltman blev diskvalificeret, men ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen, før man har haft skotten til samtale.