Velkommen til debatten

Velkommen til debatten – Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret nyt debatindlæg”.
Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift eller den lime grønne bjælke.

Hold en ordentlig tone - og inspirér andre til det samme.

Frivvilige er frivillige

2
- Seneste kommentar: 20. september 2014 kl. 11:28
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Preben Schmidt

Der er noget, der flytter sig i golfdanmark.
En ny erkendelse i forhold til en gammel problemstilling.
Frivillige er på godt og ondt en kraft i dansk idræt.
De yder en indsats og kræver opmærksomhed og råderum.
Det stiller krav om en klar og synlig ledelse, nærhed og afgræsning over for ansatte og faste udvalg.
Måske er din udvalgsstruktur stivet. Vi er de klogeste, men ser ikke indlysende muligheder.
Måske er dine ansatte bange for de frivillige. De tager vores jobs?
Nej det behøver slet ikke være tilfældet.
Mange frivillige vil gerne yde en kort, klart afgrænset indsats. Et projekt og dermed slut. Ikke noget med to år og en lillefinger der bliver til ti år.
Nej, noget konkret. En lørdag, en uge, en sæson.
De ansatte skal fortsat tumle de store maskiner, de store regneark og de store gryder. De skal også dække de opgaver, der kræver daglig opmærksomhed.
Frivillige er gode på steder med behov for mange hænder på en gang, eller når standarden skal have et lille nøk opad med malerpensel, hovedrengøring eller ukrudtsjern.
Frivilligt arbejde er ikke helt gratis – det kræver lederskab, nærhed og afgræsning i tid og opgaver.
Hvad er din erfaring med at være frivillige?

2 kommentarer til "Frivvilige er frivillige"

Undskyld

Undskyld et par tastefejl - Der burde være en rediger funktion i dette forum :-)

Tordenskjolds frivillige soldater

Jeg håber, at rigtigt mange giver sig tid til at læse dette indlæg af Preben Schmidt.

Der er – efter min mening – god grund til at give det et par tanker, for der er helt bestemt noget, der flytter sig – eller allerede har flyttet sig – i Golfdanmark.

Der er for mange, der ser på deres golfsport og deres golfklub som en forretning, hvor de køber en vare, og når den er betalt, så kan de dels forlange, at den er fejlfri og dels tillade sig at klage over det ”købte”.

De har ikke selv andre forpligtelser end at betale for ”varen”.

Når man går disse på klingen, er de godt klar over, at de frivillige har enorm betydning for hele klubbens drift. Men i deres øjne er ”de frivillige” nogle andre.

Jeg tror simpelthen ikke, at disse har vilje eller fantasi til at forestille sig, hvad deres golf ville koste, hvis alt det arbejde, der lægges af frivillige i en golfklub, skulle betales.

Det er ikke noget, der bare tilnærmelsesvis vil kunne matche alle de krumspring, der gøres for at slippe for at betale fuld pris for deres golf. Se blot den tidligere – meget lange – tråd om svenske medlemskaber, til en billig penge, men så samtlige rettigheder stadig kan beholdes.

(Jeg skal måske nævne, at jeg ikke forestiller mig det overordnede sekretariatsarbejde og greenkeepernes job overtaget af frivillige).

Jeg er enig med Preben Schmidt i det meste af det, han skriver, dog tvivler jeg på, at udvalgsstrukturerne er stivnet for meget i forhold til de frivillige. Udvalgene består jo de fleste steder netop af de frivillige selv, så her har de selv stor indflydelse på strukturen.

Men jeg kan godt følge idéen i en slags ”projekt-frivillige”, der påtager sig en opgave, der er fast begrænset i tid eller omfang.

Men min erfaring er desværre, at det i langt de fleste tilfælde vil være de samme frivillige, der også påtager sig disse opgaver, når der skal svinges en malerpensel eller et lugejern.

Alt for mange ser forretningsmæssigt på det; "Jeg har købt en vare, og den må klubben – som enhver anden butik – levere". Det være sig en velplejet bane, et velholdt klubhus, rigeligt med starttider, når jeg har tid og lyst, en fejlfri administration – herunder administration af handicap, og gennemførelse af et passende antal turneringer. Blot for at nævne nogle ting. Det skal bare være i orden, det har jeg betalt for…

Det er krævementaliteten, der slår igennem igen, ganske som når man kun vil betale halvt (gerne mindre) kontingent, men stadig have de fulde rettigheder.

Uden de frivillige kunne dette end ikke komme på tale, men de frivillige er der, de lægger gerne det fulde kontingent og masser af timer i klubben, fordi det er DERES klub, og ikke nogle andres forretning. Flere selskabsejede baner er begyndt at efterlyse den frivillige arbejdskraft.

Men ”Tordenskjolds soldater” vil helst arbejde med noget, hvor de selv føler, at deres arbejde giver værdi i form af en god golfklub – deres golfklub.

Golfklubberne kan simpelthen ikke drives til de priser, vi kender, uden ”de frivillige”, så pas godt på dem, når I nu ikke selv gider deltage.

Det kan kontingent-kryberne ikke forstå. Så længe de betaler (så lidt som muligt), skal de selvfølgelig have det hele – uden tanke for, hvor det kommer fra. Og det kommer i høj grad fra de frivillige.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Herning

13
- Seneste kommentar: 20. september 2014 kl. 09:34
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
gæstespiller

Hvorledes er Herning golfbane at spille på i øjeblikket!

13 kommentarer til "Herning"

Herning golfbane

Den er i god stand. Større jordarbejder er blevet udført, så banen er fin, og man er sluppet af med de vandmængder, som før kunne gøre banen uspillelig.

Kunne man så samtidig slippe af med de ustandselig forstyrrende banekontrollører, som sinker spillet! så ville det hele være i top.

Gad vist

om det er banekontrollører, der har sat thumbs Down på Møllers beskrivelse. Det kan da umuligt være golfspillere!

I Midt august

Jeg spillede herning i midt august. Har spillet den ofte de seneste år.
Fik både før og efter runden, at vide at banen sjældent havde stået bedre. Det var også rigtigt, jeg vil dog sige, at i forhold til mange andre baner i klassen, så halter det lidt.
Fairways er meget uens i overfalden. Der vokser store mængder kløver, og der er rigtig mange små pletter uden græs.
Greens var udemærkede, men en lille regnbyge omdanner 2-4 greens til svampe. Hvorfor hvordan bolden reagere, på de forskellige greens er ekstremt forskellig. Hvilket ikke forbedres af, de forskellige anlægsteknikker, der er brugt på nye og gamle greens.
Det omtalte jordarbejde, har hjulpet, på at dele af banen ikke bliver oversvømmet, men den generelle stand efterlader lidt at ønske, i min mening. Og det har ikke ændret sig i flere år.
Jeg kommer til, at spille den ofte fremover, men vil føle mig snydt, hvis jeg skulle betale fuld greenfee.

ustandselig forstyrrende banekontrollører

Det lyder mystisk.
Tror ikke jeg har mødt sådan en på min hjemmebane nogensinde. Spiller en del fremmede baner, og de meget få banekontrolanter jeg har mødt der har bestemt ikke ødelagt/sinket(!) spillet. Nogle gange er de enddog kombineret med kaffe/øl/vand vogn :)

Har Herning da virkelig et helt korps af kontrollører de sender ud?

Ja, mystisk

Jeg synes også, at det lyder mystisk med "ustandselig forstyrrende banekontrollører".

Det tager ikke mere end et par minutter at cheke fire greenfee- eller bagmærker, og jeg er aldrig blevet checket mere end én gang pr. runde.

Det er helt i orden, at de checker, og når de samtidig også sælger øl og vand, er det faktisk bare god service.

kløver

@AL. Hvad er der i grunden i vejen med græsarten kløver?

Apropos

Der er ikke noget i vejen med kløver - hvis man er en ko.

Hvis man er golfspiller, er kløver irriterende, fordi boldene kan blive væk i det eller være svære at spille fra.

Apropos, så er kløver ikke en græsart, men en bælgplante i ærteblomst-familien.

Navneforandring

Vores to sløjfer er omdøbt til Kløver 1 og Kløver 2

Kløver

På en golfbane, er der det i vejen med kløver, at det ikke bærer/løfter bolden specielt godt. Dvs, at man fra fairway, i kløver kan få et flyverleje. Det er jo ikke meningen.

Undskyld mig

men hvad betyder flyverleje konkret?

@Bert

Hvis bolden ligger godt, og man rammer den rent, så er der en ren kontakt mellem slagflade og bold, og man kan opnå en del spin. Spin giver kontrol, men meget spin koster lidt længde. Det har gode spillere dog helt kotrol over.
Hvis bolden ligger rimeligt ok, men der er lidt halv-højt fiarwaygræs og/eller kløver bag bolden, så kommer der lidt "snask" mellem slagfladen og bolden. Det reducerer spin på en uforudsigelig måde. Det reducerede spin gør dels at man komme til at mangle stop på bolden når den lander, men også at den faktisk flyver lidt længere.

Det betyder ikke noget for begyndere, og stort set ingenting for middelgolfere heller, men for gode spillere er det ikke sjovt når bolden pludseligt flyver længere end man regner med, fordi lejet på fairway ikke er helt godt, og man derfor ikke kan opnå en ren kontakt.

@Bert

Meget præcist beskrevet af Niels.
Eksempelvis kan jeg sige, at på Hul 16 lå jeg med 145 meter til hullet i en lille modvind, med pinden i den sidste del af green. 145meter er for mig et 8jern med standard tempo, modvinden vurdere jeg til, at være at jeg ikke slår for langt.
Bolden ligger så i kløver midt på fairway og vurdere, at det nok giver en "flyer" og går ned til et 9jern. Slår et godt slag. Den flyver lang af green, hvor der 10 meter bagved er OUT i Herning, her ender min bold naturligvis.
Uden kløver vil OUT aldrig komme i spil, for mig med disse beslutninger. Et eksempel på hvorfor KLØVER ikke hører hjemme på Fairway

@ Anders

Du er sikker på at du ikke tog fejl af 9 og 6 jernet? :-) Det prøvede jeg engang. Så får man også en flyer.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Auktions/Til salg side på Golf dk?!

25
- Seneste kommentar: 19. september 2014 kl. 23:33
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
FunnyPonny

Hej.

Har der ikke været en side her inde, hvor man kunne sætte jaaaa. hvad man nu havde af golf relaterede ting og sager til salg?!

Har feks. 3 greenfee billetter til Silkeborg/Ry som jeg gerne vil sælge, ved bare ikke hvor!

mvh
FunnyPonny

25 kommentarer til "Auktions/Til salg side på Golf dk?!"

Til salg

Prøv DBA (Den blå Avis)

Hvad er din pris?

@funnyponny

Smart! Så kom du lige uden omkring debat reglerne her på siden, ved at spille dum. Og du gik fortalt du havde 3 greenfee billetter til salg.

Det er satme heldigt der hverken er login eller administrator her på debatten, hva?

Ja Ja

Ved godt det var lidt for smart, men kunne ikke finde til salg siden og igen har faktisk svaret på mit spørgsmål. måske den er blevet slettet!? :-)

200 kr. pr stk. (skal bruges i år)

den burde komme tilbage - siden

hvor man kan købe/sælge/bytte.. den tror jeg mange savner...
Der var engang "supersiden" på "Go" (golfonline) - men den er frygtelig skrækkelig nu.. så det er i øjeblikket kun DBA / G&G der virker I min optik...
Jeg har haft skrevet til Golf.dk, med hensyn til køb/salg siden - men hvis flere gør det.. måske bliver vi hørt?

@FunnyPonny

Du forsøgte da at sælge dem den 5 august !

Men de er nok stadigvæk for dyre side du ikke er kommet af med dem.

Men en køb/salg side, det mangler der herinde.

zz top

Det var egentlig ikke noget jeg forsøgte på, der var en der forespurgte om der var nogen der havde greenfee billetter til salg. Måske jeg har solgt dem og har fået tre nye! Fætter langskæg ;)

man kan også bare vente så forærer jeg dem væk om et par måneder!

Vi kunne også...

gøre det på den her måde, så er der også nogen der kan få glæde af dem, inden der går for meget regn og blæst i den..

Skriv hvorfor jeg skal forære dig 3 greenfee billetter gældende for resten af 2014 :-).

mvh
FunnyPonny

Ej hvor vildt

Er der virkelig ikke en fattig studerende el.lign, der kunne tænke sig en gratis runde, med et par af gutterne eller gutinderne. Ellers en dejlig bane og burgerne i restauranten er super gode!?

Er ikke en fattig

Er ikke en fattig studerende... men vil da gerne melde mig til en gratis runde - hvor du hellere end gerne må gå med - det kunne være superhyggeligt - garanteret -
med din form for humor :-)

Prøv golfonline

Du kan sætte til salg på golfonline.dk der er en køb og salg funktion.

Jeg er fattig studerende

Jeg skal med glæde tage imod dem hvis du leder efter en fattig studerende at give dem til :)

svar:

Hej Lisbeth.

Jeg må ikke spille med fremmede damer for min kæreste, så for husfredens skyld må jeg hellere lade være :-)

Hej Stefan.

Vælger jeg at tro på, at du er ærlig(og ikke en Karsten Ree i forklædning). Skal nok bruge dit efternavn, så vil jeg lægge billetterne på kontoret i klubben, hvorefter du kan afhente dem. Husk noget legitimation. Du må selv lige finde ud af åbningstider, så du ikke kommer til en lukket dør.
Biletterne kan også bruges ti Ry, hvis du hellere vil spille den..

mvh
FunnyPonny

Godt jeg ikke har det problem ;-)

Jeg må gerne spille med fremmede damer for min kæreste ;-) - og også med fremmede mænd.... :-)

Det er sådan set en af grundende til, han er min yndlingsmand..

Jeg vil da gerne byde ind på

Jeg vil da gerne byde ind på Greenfee billetterne . Men er dog kun en fattig lærer.......

@Lisbeth@Kenn

Lisbeth: Måske det også var en dårlig undskyldning, men ville helt ærlig helst give billetterne til en der ikke selv havde muligheden. Min kæreste er rigtig sød, meget tolerant og jeg håber hun læser det her :-D.

Hvis jeg ikke hører fra Stefan og det viser sig at han var en (stef)and, så er biletterne dine. Håber du og din yndlings mand kan nå at få en dejlig efterårs tur.

Kenn: Hvis du mener at man er fattig, når man arbejder deltids til en løn på +30 t, så ved du vist ikke hvad fattig er ;-)

køb og salg

der en køb og salg side på Vildmedgolf.dk

Helt ok @Funny

Men den var jeg simpelthen nød til at kommentere ;-)

@Lisbeth

Hej Lisbeth.

3 stk billetter til dig.
Har du et efternavn eller dgu nummer jeg kan give videre, så lægger jeg dem til dig på kontoret.

God tur. hold jer fra skoven ;-)

@Funnyponny

Tak - 76-807 - men jeg vil altså godt betale for dem....

@Lisbeth

Ikke tale om :-)

Lægger dem på kontoret onsdag eller torsdag, så kan du hente dem når det passer jer. Husk de skal bruges i år. Hvis det kun er dig og din yndlingsmand der skal spille, har vi nogle glimrende hoteller i byen. Så kunne i spille Silkeborg den ene dag og Ry den anden (så bliver det ikke helt gratis). To meget forskellige baner. Tag Ry den dag hvor der blæser mindst :-0

God forbøjelse.

mvh
FunnyPonny

Fedt @Funnyponny

Men hvad kan jeg/vi gøre til gengæld?? Kan vi så ikke give nogle greenfees – til juniorklubben (for at holde den på de trængende studerende’s præmis?) til Min hejmmeklub (Norddjurs på Djursland)? i bytte??

og stavefejl inkl.

Hjemmeklub.. Norddjurs - medlemsnummer 76-807.. så er der ikke nogen tvivl.. ( for de par stykker, der havde regnet den ud.)

@Lisbeth

Hej. Det er helt op til jer. Billetterne er ligger klar på kontoret i dit dgu nummer.
Go tur :)

@Lisbeth

Hej. Det er helt op til jer. Billetterne er ligger klar på kontoret i dit dgu nummer.
Go tur :)

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

R&A golfklub tillader kvinder som medlemmer

7
- Seneste kommentar: 19. september 2014 kl. 15:56

7 kommentarer til "R&A golfklub tillader kvinder som medlemmer"

Katastrofe!!!

Nu står verden ikke længere!! Her har vi i århundreder haft et frirum, hvor mænd kunne være mænd uden at blive forstyrret eller distraheret men sådan er det ikke længere.

Jeg græmmes!!!

Okay

Så må man jo overveje, om det er et sted, man gider komme oftere...

(Vel er det så...)

Det er vel bare som det skal være

Jeg kan ikke se hvorfor der ikke skal være lige adgang for kvinder og mænd til en golfklub.

Så det er vel som det skal være?

..

I og med at R&A er står for at administrere Golfreglerne syntes jeg det er en fin ide at få nogle kvinder med i Klubben..
Men hvis R&A "kun" var en golfklub ville det være helt ok med mig at det kun var for mænd (eller kun for kvinder for den sags skyld).

Misforståelse

R&A golfclub har ikke noget med administration af golfreglerne at gøre

Klip fra R&A's hjemmeside:

Formed in 2004 and based in St Andrews, The R&A seeks to engage in and support activities that are undertaken for the benefit of the game of golf and, despite deriving its name from the members’ club, is separate and distinct from The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews.

@Magnus

Der har længe været kvinder (i hvert fald en) med i R&A regelkomiteen, og det tror jeg da der er i dag også.

Bent A

Det var ud fra hvad der stod i artiklen som der blev linket til........

"R&A blev stiftet i 1754. I dag samarbejder R&A med den amerikanske golfunion (USGA) om at udgive og revidere golfens regler og fortolkninger af golfens regler."

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Wood VS Hybrid

17
- Seneste kommentar: 19. september 2014 kl. 14:33
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Nik Falbo

Kan man slå ligeså langt med en hybrid som en wood? eller bare næsten...

Hvis ja, så er der vel egentlig ingen grund til at have woods?

17 kommentarer til "Wood VS Hybrid"

Romantiker

... Det er der heller ingen grund til. Woods bruges kun af romantikere, altså som i de gide gamle dage...

Romantiker?

Langt flere spillere i R flex området burde spille en kombo av 4W/17 & 7W/21, så en 4 Hybrid, men det man ofte ser er Hybrider hele vejen, og er der en wood er det en 3W 15 som R flex spillere ikke har club speed nok til å få glæde af fra fairway. Komboen 3W/15 - 5W/18 og Hybrid 3H/21 tilhører S flex området. Vælg deraf set up og loft ud fra hvad du har evne til at udnytte fra fairway, så er Woods fine sager og IMO et bedre valg når lofterne bliver lave og fra 21 og ned. Da er et par Mph ekstra fra ca 1 tomme længere skaft af betydning for hvor godt den kommer op at flyve.

Nej

@Nik

Det kommer an på, hvem man er, men de fleste golfspillere kan slå længere med en driver, en 3-wood og måske endda en 5-wood end med en hybrid.

Nogle kan med fordel nøjes med hybrider, da præcision ofte betyder mere end længde, og mange kan med fordel udskifte 3- og 4-jern med hybrider, men de fleste vil have fordel af en eller flere woods i sættet.

HMMM

Hvad er de gide gamle dage, og lever alle proer og elitespillere i de gide gamle dage?

LHW

Du er for kategorisk og teoretisk.

Det er langt fra altid rigtigt, at R flex spillere ikke har club speed nok til at få glæde af 3W 15 fra fairway.

F.ex. er jeg R flex spiller og slår længere fra fairway med min 3W og for det meste også med min 5W end med den længste hybrid jeg har prøvet - og jeg har prøvet mange.

Den sidste del af dit indlæg er jeg dog enig i.

Hvis du er

Hvis du er over 65 så er det iorden at have en hybrid

Emiiil!

@HCA

Jeg ved ikke hvor du mener det er for kategorisk, men havde du testet en 3W mod en 4W ville du som R flex spiller set flere vellykkede slag med en 4W end med en 3W. Er det det du er enig i?

Hybrider med lavt loft ser jeg ingen mening i. Sammenlignes en Hybrid med 16-17 graders loft mod en 4W/17 er Hybriden er større udfordring for de fleste, mens 4 Wood er meget nemmere.

Uanset bør man bruge lidt tid til å studere leading edge (bundlinjen på face), for den bestemmer meget af egenskaberne du får i det aktuelle hoved.

Om dine typiske mis hits er de fede, bør du vælge den som har fladest mulig linje heel til toe, og godt afrundet i overgangen Face til sål. De vil reducere dine grave problemer på fede slag, altså en slags tilgivelse på fede ved at mere af kraften når frem til bolden.

Den anden vej er du Picker typen der de tynde er det typiske når du ikke rammer helt rent, så er det den med en dybere bue heel til toe du skal vælge.

Vælger man modsat, og du med fede som mishits vælger en wood eller hybrid med dyb buet leading edge, ja da har du købt dig en grave maskine, og det kan man altså undgå ved at se lidt på hvad som er der ude.

Woods

slå rigtig langt............når ikke lige ryggen driller :)
vh

@LHW

Jeg beskrev ellers klart, hvorfor jeg mener, at du var for kategorisk og teoretisk i dit indlæg, nemlig at det langt fra altid er rigtigt, at R flex spillere ikke har club speed nok til at få glæde af 3W 15 fra fairway.

Det gælder sikkert for nogle og muligvis for mange, men langt fra alle R flex spillere, så det er alt for kategorisk at skrive sådan.

Jeg nævnte også, at det ikke gælder for mig.

Jeg er således heller ikke enig med dig i, at 'havde jeg testet en 3W mod en 4W ville jeg som R flex spiller set flere vellykkede slag med en 4W end med en 3W'. Det kommer meget an på forholdene - i hvert fald for mig.

Det er lidt nemmere at slå en 4W end en 3W, lige som det er lidt nemmere at slå et 4-jern end et 3-jern, men for det meste slår jeg længere med en 3W.

Hvis jeg har medvind eller et nedadbakke leje, kan jeg have fordel af en 4W i stedet for en 3W, men i neutrale forhold og i høj grad i modvind eller opadbakke leje, kan jeg med fordel slå en 3W.

Det er efter min mening også for kategorisk og teoretisk at påstå, at hybrider med lavt loft ingen mening giver.

Jeg har en 17 grader hybrid, som jeg er meget glad for og faktisk er mere præcis med end min 5W/19 - især fra tee. Alt andet lige slår jeg de to køller lige langt, og i modvind slår jeg faktisk hybriden længere end min 5W - og altså mere præcist.

I nogle tilfælde er 5W at foretrække, men min 17 hybrid giver meget mening for mig.

Dine bemærkninger om leading edge m.m. er gode, men siger ikke meget om woods vs hybrid.

Om du var fittet

til det udstyr du spiller, ville du set dette på en helt anden måde, og når du bekrefter at din 17grader Hybrid spiller bedre end din 5W, så har du en bag med "diverse", og det kan vel oprigtig og talt ikke bruges spm benchmark for hvad der fungerer da det jo vil være lige så tilfældig som det udstyr du har valgt?

Wood vs Hybrid

Det jeg skrev om med hensyn til Leading edge, kan påvirke valget mellem Hybrid eller Wood.
Hybrider ble da de kom omtalt som "Rescue", en kølle det skulle få dig ud af problemer.
Ved å kombinere de egenskaber man kan lave i faconen av en Wood hoved og et Jern sål, kom der frem en "hybrid", en blanding der prøver å hente ud de fordelagtige egenskaber fra både jern og Wood.

Wood hovedet er længere end jern (forud til bagud), og vi har da muligheden til at rykke RCOG bagud, noget som tilfører dynamisk loft og løft, samt at vi opnår stabilisering og tilgivelse på retning.

Men, en wood har en flad bred sål med stort sål areal tilpasset fairway, og det duer bare ikke i roughen, og players hybrider har derfor ofte en sål der er meget lige med et jern, altså smallere, og med buet leading edge, da den kommer bedre igennem i rough og semi, mens ude på fairway er den IKKE ønsket om din swing stil er retning Digger.

Du skal deraf spørge dig til hvad for nogen mis hits som er dine typiske, og hvor den skal spilles fra, og da kan du alt efter udvalget i shoppen du er, hælde den ene eller den anden vej fordi udvalget der og da er sådan. Det tema her skal du ikke forvænte at du kan få nogen info om i en almindelig golf shop, det er ikke tema desværre, for ingen af de har skoleret sig i faget så de ved hvad det ene design er ment at lave vs det andet.

Jeg er fittet

men da jeg ikke passer ind i dine teoretiske generaliseringer, er mit eksempel ikke brugbart.

Joh, joh.

LOL

om du påstår at du er mere præcis med en 17 grader hybrid vs en 19 grader wood er du ikke fittet, end of story, Det bliver alt for dumt å føre den debatten videre.

@HCA

Du kan ikke overbevise LHW om noget - især ikke på udstyrssiden. Der findes kun en sandhed! Selv de mest standhaftige religioner er mere nuancerede end LHWs 'Udstyrsreligion'.

Det er ærgerligt, for han ved utvivlsomt rigtig meget, men han kan ikke tage imod input fra andre, og så dør enhver debat eller sparring hurtigt...

Slår mere lige og længere

Jeg er helt håbløs til hybrid, så jeg skulle nødig undvære woods i baggen.

Lie ikke kun Loft

Jeg har en relativ højsving hastighed, er fittet til X-Stiff på min driver og spiller da ind i mellem i nærheden af par.
Jeg har to hybrider i min bag og ingen Woods.
Hvorfor, fordi jeg ikke finder mig særligt godt tilpas med liet på en wood. Og det betyder, for mig en del at jeg føler mig tilpas over et slag.
Så ud over alle de teoretiske begrundelser, der jo i bund og grund kan føres tilbage til fysike love. Så mener jeg det i højgrad og så gælder om mærke efter, hvilke redskaber der føles bedst.

Længde på skaft

Hvis man ikke er helt stabil i svinget vil en hybrid være et bedre valg da skaftet ikke er så langt i en hybrid som i en wood. Det giver færre katastrofer.
7 wood ville jeg ikke vælge. Vil næsten sige man skal være under 10 i hcp for at have et sving der er godt nok til at kunne bruge en 7 wood til targetskydning mod green. Hybriden vil være mere stabil dog med den lille omkostning at bolden kommer lidt fladere ind på green når vi taler samme distance som 7 wood.
Under 20 grader vil en wood normalt være det bedste valg, dog ikke hvis man er en spreder.

@HCA

Hvis man ikke er fittet af LHW og ikke enig med ham, er man ikke fittet.

"End of story"!!

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Pro i Brøndby

6
- Seneste kommentar: 19. september 2014 kl. 10:49
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
TN

Hvad skete der med pro'en i Brøndby? Han var lige pludselig erstattet.

Thomas

6 kommentarer til "Pro i Brøndby"

Pro

På klubbens hjemmeside kan man se, at der tilsyneladende er lavet aftale med en Thomas Larsen, men kun 2 dage om ugen. Der er intet om årsagen til, at Mark ikke længere er der

BGK

Jeg formoder i har fået mail fra klubben om ændringerne.

Hvad grunden til dette er, skal nok ikke diskuteres her, men ha' tiltro til at bestyrelsen foretager sig det nødvendige.

Er dette ikke nok, må i troppe op på generalforsamlingen og ytre evt. utilfredshed.

Gennemsigtighed

Det ville klæ mín mulige kommende klub at komme med en officiel udmelding.

Hvor finder jeg bestyrelsens svar?

Personalesag

Uden overhovedet at kende omstændighederne, må jeg sige at dette lyder som en personalesag.
Det hverken kan eller skal udbasuneres i et golf forum eller andre steder

Personalesag

Uden overhovedet at kende omstændighederne, må jeg sige at dette lyder som en personalesag.
Det hverken kan eller skal udbasuneres i et golf forum eller andre steder

Det er helt klart ikke stedet

Det er helt klart ikke stedet at diskutere Brøndby.
Sæsonen er stort set forbi så det går nok med træneren der kun er der 2 dage.

Gå ud og spil og lad klubbens bestyrelse arbejde i ro og fred.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Dårlig periode

12
- Seneste kommentar: 18. september 2014 kl. 17:08
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Fry

Jeg har brug for lidt råd. Jeg er nybegynder i golfverdenen. Startede for 2 måneder siden, og det er egentlig gået rigtig godt og har også kunnet mærke fremskridt, selvom jeg ikke er skrevet ned endnu. Men i den sidste periode synes jeg slet ikke noget fungerer. Synes det er ligegyldigt hvordan jeg slår til bolden, så går det galt. Jeg har egentlig meget hurtigt formået at bruge driveren, og lave nogle flotte lige slag, men lige netop det lykkedes overhovedet ikke mere. Er simpelthen så frustreret fordi det jo har gået så godt ind til nu.
Er der nogen der har været ude for lignende? Og hvordan kom i så væk fra den periode. Skal jeg bare være tålmodig?

12 kommentarer til "Dårlig periode "

dårig periode

Drop driveren, den brugte jeg slet ikke det første år eller mere.
Derud over fokuser på nogle få jern f.esk P,S 7,8, 9 og så ikke flere.

Brug din lokale pro.

Tålmodighed

Hvis du

Modtager undervisning af din pro, er det ofte naturligt at dit spil dykker lidt. Hvis undervisningen foregår som da jeg startede, vil der bliver bygget flere og flere detaljer i dit sving på. Det kan være svært for nogle at huske alle de ting, og mange nybegyndere vil ofte tænke lidt for meget over hvad de gør. Slå hovedet fra, og slå til bolden. Det hjalp for mig.

Dårlig periode

... og så skal du nok indstille dig på, at den slags perioder vil komme igen og igen med mellemrum resten af dit golfliv...

Dårlig periode

Som John skriver, de kommer ,,,desvære ;-) men er man først bidt...så....

Så keep on try and practice ;-)

Du leder efter løsningen

Hej Fry
Du er sikkert kommet ind i en af de perioder, vi alle har været ude for. Du leder og leder efter svinget og prøver det ene og det andet uden det hjælper. Tit bliver det faktisk bare værre. Der er kun en ting og gøre og det er at besøge din lokale Pro, så hurtigt som muligt. De er som regel utroligt gode til at finde årsagen (i ni ud af 10 tilfælde er det opstillingen) og forklare på en enkel måde, hvad du skal gøre.
Et besøg jeg som en Pro var pga. en mega slice med driveren. Det tog 20 min. så var det fixet. Bagefter bandende jeg mig selv langt væk over, at havde fået ødelagt 5-6 runder, før jeg fik gjort noget ved det.

Haha, velkommen til golf.

Det du oplever nu bliver kun værre :) og vi bliver ved alligevel...

Du skal nok opleve fremgang igen, så tilbagegang, så fremgang, så tilbage....

Men som en nævnte så drop driveren det første år. Jeg husker mine først turneringer mit første år, der drivede jeg ud med et 4-jern. De gloede noget skeptisk de andre i bolden, og da jeg sendte den 200 meter lige ud af fairway gloede de endnu mere :)

Det hedder.....

Elevatorgolf - og det rammer os alle sammen - uanset handicap.

Keep on - så kommer det igen

Ja min dårlige periode

begyndte i 2006, da jeg begyndte at spille golf - og den dårlige periode er fortsat hele vejen frem til 2014...:-)

Men næste år!!!!!!!! :-)

Back to basics...

Jeg ved ikke hvad det er med os golfere....men selv efter en l+#2" runde - så er det førtse vi tænker: hvornår kan jeg komme ud igen....velkommen til golf.

Når det så er sagt - så har det tit hjulpet mig, hvis jeg har haft en skidt runde, at tænke tilbage på hvad jeg gjorde da det gik godt....altså back to basics....du ved snotten i måtten, fuldfør sving og alt det andet man får fortalt i starten....det er en lang og til tider hård kamp....

..

Hvis du er rigtig nørdet og går op i det sving tekniske, så optag nogle video af dig selv og se hvordan det ser ud og prøv at sammenlign dig med nogle andre spillere der svinger.
Det kræver selvfølgelig man går op i det sving tekniske, for ellers er det ikke vejen.

Noget af det bedste at forsøge at lære(men nok lidt for tidlig for dig endnu) men måske næste år - er at lære at slå fade og draw. For man opbygget fornemmelsen af hvordan de slag skal slåes, så kan man også yde første hjæple de dage, hvor man pludselig begynder at hooke lidt og ved man spille fade resten af vejen, som så vil rette fejlen.

Stå på rangen eller på banen og altid vil slå det lige slag er ikke vejen frem. Men har altid tendenser i et spil til fade eller draw, men oplever mange der går hen til bolden og kun tænke på det lige slag lige mod pinden.

Nå - det blev måske lidt for teknisk det hele :(

BEGYNDER !!!!!!!!!!!!!!!!!

Læs lige trådstarters indlæg igen. Som jo nok overriver lidt m.h.t. sine evner med driver. @Fry - arbejd på et sving hvor du rammer bolden. Jernslag en det grundlæggede.

Op og ned

Jeg spiller selv hcp 9.1 og spiller hæderlig golf hvis jeg selv skal sige det. Ligger stabilt over de 32 point i snit.

En dag spillede vi Vejle for første gang og jeg havde ugen op til spillet og trænet en del og havde et solidt sving men der skete noget den dag der efterlod mig med -8 bolde og en score på 17 point 11 på parken og 8 på skoven... Der var satemer et stykker vej op af kulkælderen... Undervejs var mit sving forsvundet jeg søgte i hvert slag en ny løsning og det gjorde det ikke bedre... da det fortsatte en uges tid dog med 25-28 point på kontoen måtte jeg sande at jeg måtte en tur til proen og få styr på det... Efter to gange træning og en masse træning leverede jeg den super runde jeg var sikker på jeg havde i mig. Det gjorde det selvfølgelig lidt nemmere at jeg i mellemtiden havde fået et slag mere tildelt pga opskrivninger. Men jeg kom noget under det jeg havde da vi spillede Vejle.
Golf går op og ned, og for går det oftest dårligst når forventningerne er højst...

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Manglende hcp regulering?

4
- Seneste kommentar: 18. september 2014 kl. 11:07
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Anders

Hej med jer.
Jeg er står i en lidt mærkelig situation. Jeg har gennem den seneste måned spillet 3 turneringer - 3 tællende runder i 3. Har betalt matchfee, og der har stået stået i turneringbetingelserne at scoren er tællende.
Alle 3 runder har været Slagspil med fuldt sph.

Mit problem er så jeg er ikke er blevet reguleret i hcp. For nogle af disse tre runder. Jeg har henholdvis lavet 38, 39 og 40 point.
Hvad gør man i en sådan situation?... Jeg vil jo gerne reguleres, så jeg ikke bliver beskyldt for at have et for højt hcp.

Håber i kan hjælpe mig!

Tak for på forhånd

4 kommentarer til "Manglende hcp regulering?"

hcp regulering

Kontakt turneringslederne eller hcp-udvalget i klubben

.

Tjek golfbox under "scores" og se om de er blevet indberettet de turneringer. De er nok ikke indtastet af en eller anden grund, som match ledelsen vil kunne svare på

Regulering

De kan godt være indtastet, uden at der er foretaget reg.

Har selv prøvet at indtaste scores, for at få resultatet af en turnering.

Men der bliver først foretaget regulering, når man starter denne "kørsel".
Måske turneringsledelsen "bare" har glemt at aktivere reguleringen ?

Kontakt GolfBox support

Hej Anders

Kontakt GolfBox support på support@golfbox.dk

Oplys dit DGU-nr
Dato og navn for de tre turneringer
Du må gerne udsøge dem her http://www.golfbox.dk/livescoring/clublist.asp?lang=1030

Så vil vi hjælpe dig videre.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Markere ud til siden...

3
- Seneste kommentar: 17. september 2014 kl. 13:44
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Axel

I forbindelse med flere indlæg vedr at markere eller ej på green kom jeg til at tænke på en situation jeg var ude for tidligere i år i en regionsmatch.

Jeg spiller mix foursome, og vores modstandere skal markere deres bold ud til siden da den er i vejen for min makker.
Der hvor problemet opstår, er da de skal markere tilbage. Det er nemlig makkeren der gør det og hans putter er anderledes i størrelse/udseende

Vi gjorde ikke noget ved det da matchen var afgjort og vi bare spillede færdigt, men der var forskel på de to puttere i størrelse.

Er den genplaceret forkert og derfor spillet fra forkert sted hvis den ene putter er "meget" bredere end den anden?

3 kommentarer til "Markere ud til siden..."

Ja

Markerer man et putterhoved til siden, skal bolden markeres tilbage med samme putter, eller i hvert fald samme afstand.
Flyttes bolden tilbage med en anden, bredere putter, genplaceres bolden et forkert sted.

Mvh
Sidse

Tak for hurtigt svar

Det var også min første indskydelse, men var ikke sikker

Tja

Nogle gange gør man bare det, man er vant til, og som falder naturligt, i dette tilfælde målte han vel bare tilbage med sin putter uden at tænke over det.

Tilbagemarkeringen ville jeg nok ikke have sagt noget om, for selvom det er forkert, så drejer det sig næppe om mere end et par centimeter.
Det var godt nok noget værre en af de første gange, jeg spillede mixed foursome.

Herren på modstanderholdet havde slået bolden langt ud i rough i sit drive, den kunne ikke findes, så damen var nødt til at gå tilbage og slå en ny. Hun gik 50 meter tilbage til rød tee, og teede en bold op.
Hun blev godt nok sur, da vi pegede på gul tee 120 meter længere tilbage!
Vi fik hende langt om længe overbevist om, at det var det rigtige, men det var IKKE en hyggelig runde.

mvh
Sidse

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

golf.dk åbner mærkeligt op

5
- Seneste kommentar: 17. september 2014 kl. 09:52
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Morten Buckhøj

Måske er det kun mig og min browser (IE), der er uvenner med golf.dk, men når jeg åbner siden, som jeg plejer, kommer der en mærkelig, ufærdig og mangelfuld gammel side op, og jeg kan kun komme ind på den rigtige forside ved at klikke på en af de (gamle) artikler, der vises og derefter klikke på 'golf.dk' oppe i det grønne, skotskternede felt.
Det er meget mystisk. Oplever andre det samme?

Morten B.

5 kommentarer til "golf.dk åbner mærkeligt op"

Her er alt normalt

Løsningsforsøg nummer 1 er at slette cache i din browser...

@morten

Det er trods alt stort at Du overhovedet kan komme på.

Hos mig er sitet så langsomt at jeg ofte giver op. Lidt noget bras når jeg bare skal videre til Golfbox for at booke en tid.

JP

book tider via golfbox appen

her er det kun din egen netforbindelse der er forhindringen.

du undgår næsten reklamer - kun 1 skal du forbi - og så book tider .....

Normalt igen...

...Så må vi se hvor længe det holder...bruger sjældent golfbox-appen, men det skal jeg måske overveje at gøre....

Morten B.

prøv at downloade google

prøv at downloade google chrome og bruge den det hjalp mig

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

"Den er markeret"

29
- Seneste kommentar: 16. september 2014 kl. 23:56
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
hep

Jeg har ikke reageret, når min medslagspillere har sagt dette i "hyggerunder", og jeg har ikke været ude for det i turneringer eller EDS-runder, hvor jeg har været markør, men er det ok.

Er der ikke straf til mig, hvis jeg rammer vedkommendes bold, når der er proklameret - "Den er markeret!" ?

(Alt dette naturligvis på green.)

29 kommentarer til ""Den er markeret""

Ja

Ja, der er straf, hvis du i slagspil putter og rammer en anden bold på green.

Det holder ikke bare at sige, at den er markeret. Den skal fysisk markeres og løftes, før det gælder

Brings back memories...

For mange år siden blev jeg medlem af en klub i klubben, og under den første turnering, på 12 hul, skulle jeg til at markere min bold tæt på hullet.
Jeg fik straks at vide, at det behøvede jeg sandelig ikke, for vi aftalte bare under hele runden, at boldene "var markerede", sådan gjorde man der.

Da jeg alligevel markerede min bold, så var jeg øjeblikkeligt upopulær, og sådan kommer man til at hedde en "Regel-Ruth" :/

Det er meget længe siden, jeg sidst har hørt om det, men det findes åbenbart stadigvæk.

mvh
Sidse

@Regel-Ruth

Det findes stadigvæk - også i min klub.

Jeg har egentlig mest lyst til at gøre opmærksom på det (og meget andet), men har heller ikke lyst til at blive upopulær og kaldt Regel-Christian (eller Regel-Rolf, hvis det skal være med bogstavrim ;-)), så ofte lader jeg bare være.

Undres

Jeg har aldrig hørt den version, og har da trods alt spillet i 17 år.

Enten spiller man bolden færdig,(hulspil undtaget) eller også markerer man bolden, længere er den vel ikke, og jeg tør godt se den der tør kalde undertegnede en regelrytter ;-)

MEN jeg er også sær, frabad mig i sin tid at blive kaldt en kanin.

den er m..

Hvor jeg kommer fra, er det en måde at speede runden op på. Under hygge runder, hvis en bold ligger, fx 2m bag hullet på et hurtigt putt og spilleren hvis bold det er, river i greenbunkeren retter nedslagsmærke op i den anden ende af green, er ved at lede efter sin mellemmad i bagger (kom selv med yderlige forslag), kan kommentaren komme "er den markeret?". Ligger bolden indlysende i vejen, venter men selvfølgelig og markere. Er det ulovligt?, ja det er det, men mon ikke det går....

Jamen

Hvad gør man så, hvis man putter og bolden rammer "den markerede" bold? (Jeg kan da godt forstå, at man gerne vil have en bold liggende bag hullet på en hurtig green) Spiller man bare sin bold, som den ligger og lægger den anden tilbage?

mvh
Sidse

@Ja JA

Det er der nu også en løsning på - indne for reglerne. Mens kammeraten river (etc etc), så markerer du hans bold, og giver ham den når han er færdig med at være ude med riven.
Ingen forsinkelse og reglerne overholdes!

Mon ikke den går?

Jo, Ja Ja, den går da sikkert ....... lige som det også går se bort fra straf, hvis man putter med flaget i og rammer det, og en masse andre "mindre" regelbrud.

Spørgsmålet er så bare: hvor går grænsen? Hvilke regler kan man også bøje eller se bort fra, og hvilke regler skal man overholde til punkt og prikke?

Måske det var nemmere bare at følge alle reglerne.

måske jeg formulere mig dårligt...

Jeg troede at mit budskab var til at forstå, men der tog jeg fejl.

Sidse, det handler ikke om at have en bagstopper, men situationer hvor bolden ikke burde være i vejen, men hvis man er uheldig kunne være det.

Karsten C, tak for din løsning, men forstod du ikke at det var et forsøg på at give eksempler, hvor det gav praktisk mening at sige"den er markeret", det var ikke et spørgsmål til dig om at løse noget som helst.

Arh

2 meter bag hullet på en hurtig green? Jeg kunne godt regne ud, at det ikke var dét, der var meningen, men ku ik la vær med at skrive det.
Og helt seriøst, hvad gør man, når man rammer en markeret bold? Er det aldrig sket?

mvh
Sidse

???

Kære Hep, Jo jo, Ja ja

Nu kender jeg ikke din mentale historik, men kan se, at du i høj grad er mentalt udfordret.

Hvad du og dine venner gør under jeres hyggerunder er jeres sag - I kan slå hinanden med flagstangen, knække putteren eller tisse i hinandens bag når en bold rammer "den markerede bold".
Men når I spiller turneringer, så skal alle golfregler overholdes - jeg håber ikke, at jeg skal definere begrebet "alle" for dig?!

@JAJA

Nej jeg forstod så ganske åbenbart ikke dit forsøg på at give et eksempel på hvor det "gav praktisk mening"

Det er jo en overtrædelse af reglerne med vilje - og sådanne kan i min bog aldrig give "praktisk mening"!!!! (uanset hvor uhensigtsmæssig man i øvrigt måtte synes en given regel er!)

Problemet med.......

at det man gør i en hyggerunde det gør man måske så også i en turneringsrunde af ren vane - så det er altså nemmere at spille efter reglerne hele, selvom man måske gerne vil speede runden op :-)

Klassisk tegn på

Klassisk tegn på fifleri.....kører I også i buggy på teestederne !?

Rolig nu

Jeg synes nu det er ok at prøve at speede tingene lidt op, i stedet for at markere i tide og utide.

Men løsningen er ganske simpel, er de andre ikke klar, så put dog ud.

Jeg ser ofte folk markere bolde 10 cm fra hullet, det er det rene tidsrøveri.

Hulspil undtaget, putter jeg altid færdig, også i turneringer, når jeg er tæt på hul, enkelte gange har folk brokket sig over det, men det er iøvrigt deres problem ;-) ikke mit.

suk

Sidse kan jeg kun have respekt for, hun indrømmer da i det mindste, at hun forstår hvad der er skrevet og indrømmet, 2m bar hullet på hurtig green, det var et dårligt eksempel. Jeg har faktisk aldrig været ude for at den "fantasi" markeret bold er blevet ramt, skulle den blive det så sjutter man sig vel frem til placeringen.

Karsten C, har du stået i lære hos kreiner? Ja det er en overtrædelse og ja det er med vilje, det var da vist ingen hemmelighed. Selv om at jeg ved, at du ikke kan nås, så prøver jeg alligevel. Søndag eftermiddag, i en lille landsby, byens eneste trafiklys er rødt, du kan se 1000m alle veje, der er ikke en bil, cykel eller menneske i syne, her er det at du står og venter på grønt, for praktisk anvendelse af regelbrud, kommer ikke på tale i din verden....

Kim det er muligt at du tit glemmer hvor du er og hvad du laver, er det tilfældet, så giver jeg dig ret, hold det simpelt.

...., jeg tror at du har misforstået begrebet "fifleri"

Leif, det er jo netop det man gør, putter ud altså, uden at vente.

@Ja Ja

Hvis der ikke er risiko for at ramme bolden, er der jo ingen grund til at sige, at den er markeret.

Hvis der er risiko for at ramme bolden, så skal den løftes, hvis man vil undgå straf. Punktum.

Jeg har faktisk oplevet, at en "fantasimarkeret" bold blev ramt, og det gav uenighed om, hvad der så skulle ske.

Du formulerer dig vist godt nok, men det er et klassisk eksempel på, at nogle mener, at de kan bøje reglerne efter forgodtbefindende, og du svarer ikke på mine spørgsmål:

Hvor går grænsen?
Hvilke regler kan man også bøje eller se bort fra?
Hvilke regler skal man overholde til punkt og prikke?

@Jan

Det undrer mig, at du adresserer dit indlæg til tre personer.

Hvorfor skal jeg slås i hartkorn med Ja Ja?

@ ja ja

Hver gang jeg står og venter for rødt lys, uanset hvor jeg er, glæder jeg mig over, at jeg gør det. Hvis jeg på et tidspunkt skulle komme i den helt usandsynlige situation, at jeg har så travlt, med noget så vigtigt, at jeg har tænkt mig at blive lovbryder for at nå det, vil jeg love at lægge det op som et debatindlæg her til almindelig bespottelse.

Kan du forklare mig, ja ja, hvorfor det skal være nødvendigt at bryde reglerne, hvad enten det er golfreglerne eller færdselsreglerne?

Er det i Jylland det foregår?

Jeg har aldrig oplevet det.

Jeg glemmer......

ikke hvor jeg er og hvad jeg laver :-)

Men prøvede at bare at sige at de regelbrud man laver i en hyggerunde med vennerne som er indforstået med regelbrud, de kan hurtigt blive til en vane som så bliver brugt når man spiller sammen med nogen som spiller efter reglerne.

Og den der med at hvis bolden rammes så "sjutter" (nyt ord) man sig frem til en placering - hvordan kan I vide hvordan bolden ville trille hvis ikke den ramte ?

@Rough Rider

Det foregår også på Sjælland, Fyn og andre øer.

Uskikke har det med at brede sig.

@jan

Hurtig diagnose at jeg og andre er mentalt udfordret - må jeg opfordre dig til at læse det oprindelig indlæg igen :-)

Noten i regel 20-1 beskriver hvorledes markering "bør" foretages. Intet om hvorledes den skal foretages. I decisions til 20-1 er der beskrevet en række eksempler på markering, der er tilladte men ikke anbefalede. Ligeledes er det også fastslået i decisions, at det ikke behøver at være bag bolden.

Derfor gik spørgsmålet på (og jeg forventede et nej), om det at sige "den er markeret" kan dække over den særegne markering at markeringsmærket er bolden selv, placeret ikke bagved, foran eller ved siden af, men på stedet.

Jeg takker for, at der på trods af mit tydelig mentale handicap, er kommet svar der siger at denne særegne markering ikke er tilladt.

@hep, pas

Den er over mit hoved, den der.

Der er i slagspil straf for at ramme en bold efter et slag fra green.
For ikke at risikere den straf, beder man ofte andre om at markere deres bolde.

Hvor skulle fidusen dog være i at bolden skulle være sit eget markeringsmærke??
Du forventede et nej, men spurgte alligevel - var det for at høre, om det alligevel kunne være tilfældet, at man kan markere bolden...med bolden??

Og nej, der står ikke specifikt i Reglerne, at man ikke må bruge bolden til at markere bolden med, men der står til gengæld krystalklart, at man får straf i slagspil, hvis man rammer en anden bold i spil i sit slag fra green (Regel 19-5) og at i Regel 20-4 står der, at en bold er i spil, når den er genplaceret på green. Så deeet....

Mvh
Sidse

@rough rider

Har du set en million kroner?
Bare fordi du ikke har set noget, så betyder det ikke at det ikke findes.

Det er jo ikke til at vide, hvor den mærkværdige uskik er opstået. Sønderborg eller Søllerød, who knows? ;)

Mvh
Sidse

@Sidse

Dit seneste svar til HEP er over mit hoved.

Der var svaret på hans spørgsmål, og HEP havde tilsyneladende forstået og accepteret svaret (som også var som forventet), men reagerede i anden omgang på, at Jan kaldte ham mentalt udfordret i høj grad.

Det findes vitterligt spillere, der tror, at der ikke er straf for at ramme en bold på green, hvis man bare siger, at den er markeret, og så er der ikke noget underligt eller mentalt udfordret i at spørge her for at få bekræftet, at det ikke er en acceptabel måde at markere bolden på.

Good one Sidse

@sidse & per

Kære Sidse.
Inden jeg korrekser andre på banen og risikere den "gode stemning", vil jeg bare være 100% sikker - ikke blot 99%. Jeg har været ude for formange, der "tror", de ved.

Kære Per.
Spot on - tak

@Rough Rider

Jeg har heller ikke oplevet det siden vi spillede med Stymie.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Van der Valk Golf Resort - Florida

7
- Seneste kommentar: 16. september 2014 kl. 17:13
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Morten

Hejsa

Er er nogle som kender - og gerne har spillet - en eller flere af disse baner - de er alle en del af Van der Valk Golf Resort i Florida

Lakeside Golf & Country Club
Ocala National Golf Club
The Country Club at Silver Springs Shores
Miona Lake Golf Club
Citrus Springs Golf & Country Club
Juliette Falls Golf Club
Skyview at Terra Vista
Citrus Hills Golf & Country Club
The Oaks
The Meadows
Brentwood Farms Golf Club

Jeg forventer ikke at det er TOP mesterskabsbaner, men jeg håber da at standen ligger noget over en std. dansk golfbane.

På forhånd tak.

7 kommentarer til "Van der Valk Golf Resort - Florida"

Var der.......

i marts måned i år og var ikke imponeret af de baner vi spillede. Det skal siges at de på nogle af banerne fortalte at de havde været hårdt ramt af vinteren.

Vi spillede ikke alle banerne, men spillede Juliette Falls to gange, som var klart den bedste af de baner vi havde valgt at ville spille.
Lakeside banen som ligger på Van Der Falk resortet spillede vi kun af ren nød, da den bane vi skulle have spillet var lukket pga. kraftigt regnvejr dagen før - kan ikke huske om det var Citrus Hills eller Citrus Spring. Men Lakeside var klart den dårligste af de baner vi spillede.

Du skal være opmærksom på at hvis du køber en af de pakker der sælges herhjemme med "fri golf på 10 baner", så er det en sandhed med modifikationer - der skal betales for buggies, dvs. pr. person i buggien og de priser svinger meget. Mener at vi var oppe og give $35 det ene sted og der er jeg lige ved at tro at du kan finde baner i området som er bedre end de der er med i pakken og få et tilbud der er tæt på de $35 for en runde inkl. buggy.

Vi overvejer at tage til Florida igen til februar/marts men vil nok ikke købe en "Van Der Falk" pakke, men selv booke de baner vi vil spille.

Det skal sige at det hus vi boede i var super, med rigelig plads til 8 personer (var kun 7) og de to biler vi havde til rådighed var også rigelig store - men sådan er det jo i USA :-)

Det lyder nok som en dårlig oplevelse - men det var nu rart at kunne gå rundt i korte ærmer og shorts i marts måned og så oveni var vi ude og se en runde i Arnold Palmer Invitional i Orlando - så alt i alt en fin tur, men lidt skuffet over banerne :-)

lidt info

Skal I bo ved Lakeside, så nøjes med at spille den een gang. Der er mange baner i DK som er bedre.
Juliette Falls er efter min mening den bedste/flotteste af banerne. Den bør I besøge
Skyview og The Oaks kan også anbefales.

Erfaring fra 2012

Juilette falls er bedst, lidt længere kørsel.
The Oaks er fin. Roughen består af store egetræer og huse og haver.
Citrus spring og Skyview er også OK.
Lakeside er den lokale, men slidt og dårlig vedligeholdt. Små alligatorer i søerne.
Jeg tror ikke vi spillede flere efter anbefalinger vi fik.

"Fri" golf - andre muligheder??

Ja - det omkring den "frie" golf - har fanget min opmærksomhed... syntes Greenfee er nogle at de baner ligger inden for 15-35 USD - så hvad er det lige man "får"

Ja det er Lakeside, hvor huset ligger - evt. nogle anbefalinger til andre baner i "området" ved godt de ligger tæt, men baner som kan anbefales?

Har som skrevet....

kun erfaring fra de "gratis" baner. Men lige en ekstra bemærkning:

Der hvor Lakeside ligger er et stykke væk fra f.eks. Orlando hvis man skulle ønske at komme ind til nogle af attraktionerne derinde. Det er selvfølgelig muligt at køre derind men det tager lidt tid.

Der findes flere internet sider hvor du kan se anbefalinger på baner i området, så det er nok bare at gå i gang med læsningen :-)

Vi kiggede på en bane som hedder noget med Diablo, som så lidt spændende ud - men der er vist rigeligt at vælge i mellem.

Der er rigeligt at vælge imellem.

Men spørg på kontoret som ligger ved klubhuset. De er også flinke til at ringe og booke tider.
Jeg mener det var i Juliet Falls vi fandt ud af at en standard greenfee, inkl. cart var 55 $ .
Fordi vi kom fra Van der Valk kunne vi "nøjes" med at betale for lejen af carten, som var 35 $.

Billig greefee i Florida

Jeg kan kun anbefale hjemmesiden golfnow.com, hvor man kan gøre regulære kup på starttider og få op til 75 procent rabat. De gange jeg har været i Florida, er det blevet til 13-14 runder på forskellige baner for omkring 2..200 kroner inkl. buggy - og der har været nogle rigtig gode baner imellem.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet