Velkommen til debatten

Velkommen til debatten – Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret nyt debatindlæg”.
Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift eller den lime grønne bjælke.

Hold en ordentlig tone - og inspirér andre til det samme.

Max længde par tre hul

3
- Seneste kommentar: 25. april 2015 kl. 22:55
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Peter Vessel

Hvor langt må et par tre hul max. være?

3 kommentarer til "Max længde par tre hul"

Jeg ved ikke om der findes regler for det

Jeg kan lide de fleste længder, og de må godt være op til 200 meter efter min mening.

Jeg synes kun det er et problem med for korte par 3 huller, et par 3 hul må ikke være under 110 meter efter min mening.

Maks længde

Tror det er 230 men hvad er min. Længde?

Max længde par tre hul. Minimumslængde

Hvor kort må et par hul tre max være

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Scores fra Danmarksturneringen

0
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Jesper Skoubo Kjeldsen

Jeg er sikkert ikke den eneste, der her til aften havde set frem til at se scores fra dagens første runde fra Danmarksturneringen og er blevet slemt skuffet.
Det undre mig at klubberne ikke bruger tiden til at indberette scores, så deres medlemmer og andre interessede kan følge med i dagens runde.

Jeg ved at Golfbox hen over vinteren har brugt meget tid på at lave et spændende look på scorerepporteringen og klubberne har sågar været på kursus i turneringensmodullet hen over vinteren, så er det da synd det ikke bliver brugt!

Så kære klubber, hermed en appel til jeres turneringsansvarlige, om at taste scores ind, så snart det er godkendt! Så vi ikke skal vente til mandag, fordi det er nemmere at få klubkontoret til at gøre arbejdet....

Jeg tjekker igen i morgen aften!!!

Ingen kommentarer til "Scores fra Danmarksturneringen "

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Putter selv-fitting?

34
- Seneste kommentar: 25. april 2015 kl. 21:26
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Jesper Vehn Larsen

Hvad skal jeg se efter i min putte-stil?
Vil gerne investere i ny putter i løbet af sommeren (helst NU, men det vil kontoen ikke).
Kunne godt tænke mig at lægge lidt flere overvejelser i det, end bare udseende.

Om mig og min putter, og ja, de fleste fejl tilskrives mig selv:
Putter oftere for kort, end (alt) for langt.
Skubber/trækker dem ikke specifikt til en side, fremfor en anden.
Min putter er en Bobby Jones BJ-5 (http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mEyUCky1jT_P2hcAk2ElznA.jpg)

Har læst mig til at man bl.a. skal se på arc for svinget, øjnene indenfor/over bolden, og evt. længde og tykkelse på grip.
Er der nogle fifs til at konkretisere noget af det? Kan man rent faktisk blive fittet et sted?

Jeg synes at "Phil Mickelson"-putterstilen er rigtig lækker at se på, som f.eks. Odyssey Metal X Milled #9Ht, TaylorMade Maranello eller Scotty Cameron GoLo 3.

Hvad har I andre baseret jeres putter-valg på? Og hvad vil I anbefale at jeg kan gøre for at vælge rigtigt?

Mange spørgsmål, færre putts, tak :-)

34 kommentarer til "Putter selv-fitting?"

fitting

Der ER nogle, der mener at fitting er ALT ;-)

Selv personligt vægter jeg mere følelsen af putteren, dvs. ud og prøv alle mulige, lige pludselig finder man den HELT rigtige, og det er oftest slet ikke den man havde kig på.

Den putter jeg har, fik jeg prøvet på en demodag med heavyputter, jeg prøvede mindst ti modeller, de ni var helt ude i skoven og jeg kunne ikke hole et eneste put, men den tiende.......

Så det er helt individuelt fra individ til individ, sikkert fint man kan gå til en "guru" og få konstateret man svinger ind eller ud, men hvis det ikke føles rigtig, så går de nok heller ikke i.

Skal dog siges at jeg fik en kortere end standard, så lidt "fitting" var der i det :-)

Så for at gøre en lang historie kort, prøv prøv prøv forskellige...de puttere vi alle anbefaler, virker måske ikke for dig.

Jesper V Larsen

Der er ikke noget tilbud om putter fitting der ude som er kendt, og det på trods af at putteren er den vigtigste af de alle sammen.

Leif streifer jo sandheden, puttere er ikke ens, men på held å lykke å skulle prøve sig i gennem de varianter som er der ude, er ikke en enkel opgave, og de de har til fælles, er mangel på Balance som passer DIG.

Generelt set mangler langt de fleste spilleren vægt på grip siden, eller Counterweight, og det kan variere fra 30 til 150 gram, men tilbud om putter fitting med counter weight / balance er ikke alment kendt, foruden i de ganske få Custom shops i Danmark, men jeg har lavet en DIY som du kan lave det selv.

Det er balancen og total vægt som er gal når du mangler længde kontrol
Det er lie vinkelen som oftest er synderen om du trækker den i den ene siden.
Begge de 2 vil du få hjælp til å finde ud af i den DIY jeg har lavet, og det fordrer ingen special værktøyer for å lave testen, men du skal ha tilgang på en bending maskine for å justere lie vinkelen.

Valg af putter helt generelt
- Ift dit putter stroke (arc eller strait), vil selve hovedet balance og vægting afgøre om det passer det putter stroke du har, og generelt er mallet putteren med vægt i røven (face balanced) egnet for et tilsvarende strait stroke eller et med minimalt arc. Blade puttere af Ping Anser typen er egner for de som har et naturlig til skarpt arc. Jo mere toe hang, jo skapere arc er den egnet til.

Vælg deraf fra start en hoved type som passer dit stroke, og gå videre derfra.
Passer skaft længden rimelig (for lang er bedre end for kort), kan resten tilpasses og justeres.
Vælg et grip som passer dine hender, og trenden er større end original. Studer grip VÆGT, da det har betydning når du skal bedømme behovet for Counterweight. Deler eller hele tilføreselen kan komme fra selve grippet. (standard putter grips er 60 gram)

Brug min DIY for tune up, så den putter du har valgt virkelig passer
(ikke forvænt at du finder en der ude som gør det, det er pure luck om det sker)
Når længden er korrekt, er Lie vinkelen næste
Når længde og lie er rigtig, er det counter weight og grip

http://www.golfwrx.com/forums/topic/909991-diy-driver-tune-up-diy-fittin...

Følger du denne anvisning, kan du handle "hvad du vil" og bagefter tune den som den skal være i dine hender, og det her tilbud om fitting finder du ikke nogen steder der sælger OEM udstyr, men du kan altså lave det selv.

Loft bør også tilpasses din almindelige boldplacering og hastigheds på de greens du normalt spiller,men den opgaven er der ingen DIY løsning for, da din angrebsvinkel på bolden må måles så man kender loft ved impact så det her kan bedømmes rigtig. De som har TOMI eller SAM putter lab kan lave det.

Bonus info

Hej,

som bonus-info til trådstarter kan jeg oplyse, at følger du LHW "gør-det-selv" linket med at sætte mønter på gripenden, så vil du på et tidspunkt ramme den rigtige vægt der passer dig og den testede putter - her vil du opleve putter er meget mere svævende / Flydende end inden du startede.

VH

Hans Nyder

counterweight

Ja, testen kan laves med et søm og en håndfuld femmere på 1 minut .. man vil hurtigt opdage hvor meget det betyder. Når man så har accepteret at det kan betyde en del, så kan man begynde at justere finere på vægten

Har givet et flydende stroke, som Hans Nyder konstaterer

Fed artikel

Tak for det.
Til min store overraskelse viste papirtesten at jeg starter en lillebitte smule outside.
Vægten er jeg ikke nået til endnu, men sømmet og 5'erne lyder som en god ide. Dog er jeg ikke helt med på, om jeg skal teste det på min egen putter, eller på den model jeg prøver? Antager at det selvfølgelig er på min egen, men hvordan overfører man den fundne vægt til købet af en ny putter?

Heldigvis lyder jeres råd også til at jeg "godt må" investere i en af de tre modeller jeg har udset mig, og så tweake derfra.

Vel...

Vi kan ikke rigtig lave dette med 1 putter, så overføre det til en anden, for her er meget vi ikke har helt styr på fra en putter til en anden. Generelt, hos de seriøse producenter laves puttere i 3 længder som standard, og med hoved vægt sådan:

35" = 330 Grams
34" = 340 Grams
33" = 350 Grams

De som IKKE har variabel hoved vægt der vi går op 10 gram pr tomme kortere, har gerne 340 grams på alle. Det andet er selve skaftet som kan være fra lige under 100 gram til godt 130, og til sidst lie vinkelen, som påvirker også balancen.

Du kan jo teste for sjov, så har du en ide om hvor du skal men den anden, men ikke mere, og 5 gram betyder noget, det vil du opdage når du er nærme det som er det ideelle for dig. Jo nærmere vi kommer, jo større udsving har selv små justeringer.

Ja brug mønter, 5 kroner med hul er gode, og et søm eller en tee lige i gennem som du stopper ned i ventilations-hullet på grip enden så de kan være der mens du afprøver:

Om mulig, styr bort fra puttere som har dobble bended skaft (ingen hosel), de er for det første som oftest skæv monteret fra fabrik, og er et helvede å justere korrekt. Det er ikke unormalt at jeg selv må lime den samme putter 3 gange før det bliver rigtig med de her hoveder/skaft)

Det er summen af vægt på grip siden du skal finde ud af, og er testen med et standard grip, vejer det 60 gram, så om det ved tilførte 70 gram er som det ønskes, er det altså 130 gram som er dit target
Da skal du finstudere hvad de grips du vurderer vejer, og grippet kan gerne stå for hele vægten.

Skal du tilføre noget udover hvad grippet vejer, er der flere muligheder
- Sav hovedet af en maskin bolt, og fordre den op med build up tape så den passer indvendig i skaftet. Sidste lag tape er grip tape, og solvent som når vi skifter grip. Da limer den sig selv i skaftet.
- Køb en færdig insert weight (kostbar løsning 2-300 kroner)
- Rul blytape i spiral om skaftet der gripet skal på, Om du ruller skaftet mod bordet efter at blytapen er limet på, fylder den tilsvarende 1 lag BU tape (bly tape finder du hos TLPgolf.dk)

Korrekt balance giver en dramatisk forbedring af antal senkede puts, og distance kontrollen kommer på plads. Om man har en hjælper / kammerat med på testen, skal han studere dine håndled når du putter.
Ser man tegn til at håndledet knækker når putteren føres forover, på med mere vægt på toppen.

Balancen skaber altså en putter der i dine hender "svæver" nærmest af sig selv i den lie vinkelen den har, og den tager bort "uro" i dine hender som laver bøvl med alt fra face angle til kraft dosering.
Da det her kan laves på alle puttere, og man med den anvisning det er linket til kan lave det selv, er det bare å hoppe i det, du vil aldrig fortryde det. De fleste jeg har lavet ender ved 70-90 grams tilført, men nogen kun 30 gram, så det her er helt personlig, og vil variere lidt alt efter hvad man starter fra med hensyn til længde, lie og head weight.

.

Mit lie er forkert på min putter - den står på tåen og skal have mine arme ind til lårene før den egentlig er plan. Hvordan kan man selv rette det lettest, dvs hvad værktøj etc skal bruges ?

Omkring vægt vil jeg da prøve at teste at sætte noget vægt i enden af putteren. Er det tilladt at have f.eks. nogle mønter siddende fast i enden på putter grebet ?

Put med eller uden hænder er en smagssag.

https://www.youtube.com/watch?v=4tiX88QhMD0

Nogle af de bedste puttere bruger mere hænder en man tror. Der er flest nerveender i fingrene. Dart spillere kaster heller ikke med stive håndled.

Men det er en smagssag. Den eneste grund til at de fleste tror at der skal vare passive hænder er at det er det der bliver undervist i. I golfens ældre dage puttede alle med bløde hænder og de holede altså lige så mange putts dengang som de gør idag.

Det to mig 3/4 år...

at få "fittet" min putter.

Jeg brugte en hver lejlighed i proshops, hos venner og demo dage på at afprøve puttere - jeg endte hver gang tilbage til den samme...en Yes som så blev sammenligning med andre puttere....og efter 3 år med den samme putter bliver den stadig samme holdt med Scotty's, Cleveland's og Taylormade's...... og den vinder stadig hver gang ! Det er blevet svære at finde den i sammen med andre puttere....men det kan lade sig gøre.

Det jeg prøver at sige er, at jeg tror ikke fitting af puttere er den rigtige vej...det handler ene og alene om feel og rul......hvad føler man sig tryg ved og sikker på at man kan hole puttet med....

- If it aint got a sving is doesn't mean a thing.......

Hans

Din putter skal justeres på lie vinkel i en bending maskine, det er ikke noget man bare gør med almindelig hånd værktøj. Nej det er ikke tilladt at spille en runde golf med noget monteret på udsiden, der er det kun bly tape som er lovlig, så det her må du teste ud på trænings green.

@Blot til info.
Jeg ved ikke rigtig hvad din oplysning her kan bruges til, for faktum er at vi taber styringen på face angle og distance kontrol når håndled er aktive, lige meget hvad du måtte tro og mene om det. At nogen gør det med godt resultat, er en feel sag de har fundet ud af, men å fortælle en almindelig spiller at det ikke betyder noget for resultatet af hans put er lodret forkert og mod bedre vidende.

Det betyder ikke noget hvordan vi putter, bare vi holer, og kan gentage det, og da er aktive håndled noget vi skal søge at undgå, da vi jo ser hvad det fører til med hensyn til retning og distance kontrol.
T.eksempel vil aktive håndled overstyre betydningen af putterhoved vægtingen som skulle bistå os til en square face angle ved impact. Har du aktive håndled er det her lige meget, du har ingen styr på face angle alligevel grundet bevægelser i dine håndled. Det har jeg målet i mange hundrede tilfælde med TOMI (putterens svar på Trackman), så det er ikke genstand for debat i det hele taget, dette er fakta som man helt enkelt må forholde sig til.

Wulfi

Det er jo fitting du taler om, for hensigten med en fitting er jo nettop å finde den putteren som passer, og der er feel en af flere parameter, så jeg forstår ikke lige hvordan du kan mene at fitting IKKE er vejen her, for da er man ude i trial and error uden å vide hvor man skal, og det er der jo ingen mening i.

@LHW

Hvis du læser din instruktion til putte SAM vil du også læse at mange PGA spillere har deres putter lidt åben (ca. 2 gr) ved adressering ift sigtelinjen. Så hvis ikke den lukkes i vil de fejle.

Din bedrevidende tone klær dig ikke.

Jeg forstår at din viden og baggrund bygger på tal og kasser, men i putning er der bare mange andre parametre der betyder noget.

Spilleres touch og feel er ikke et resultat af noget udstyr. Det er et spørgsmål om spillerens evner.

@LHW

Du misser fuldstændig pointen her.

"jeg forstår ikke lige hvordan du kan mene at fitting IKKE er vejen her, for da er man ude i trial and error uden å vide hvor man skal, og det er der jo ingen mening i."

Trial and error går jo lige præcis på feel'en. Så hvis den føles god så er den god og vice versa. Du kan bare ikke kvantificere det og så kan det i din optik ikke være rigtig.

Hvorfor: fordi langt det meste i putning ikke sider i udstyret men mellem ørene.

Rolig nu...

En putter er ganske rigtig meget feel - det tror jeg vi kan blive enige om.

Trial and Error for at finde den rigtige putter-feel er absolut en vej frem - bare ikke særlig struktureret.

Kan bedre lide den tilgang, hvor man finder et putter-design man syntes om og derefter for den pågældende putter forsøger at finde den rigtige vægt (læs:feel) indtil man føler den "svæver" / er let at styre.
Her er det man prøver med 5-kroner sat i skaft-enden med en tee.

Det kan naturligvis heller ikke altid være vejen frem - Heavy Putter og de lange kosteskaft putter må være et helvede at finde den rette vægt i - tror jeg, da jeg aldrig har prøvet dem.

Jeg er ikke uddannet PGA, så dette kan kun være min opfattelse : Tror ikke på aktive hænder, da det introducerer flere muligheder for IKKE at kunne levere putter Square og med rette hastighed.

VH

Hans Nyder

Du skal være fri til å ha dine meninger

Men en fitting er en systematisk vej til målet, man famler IKKE i blinde, og nettop det å kvantificere det hele er en del af opgaven, så man kan bygge lige den putteren man vil ha. Du hevder det ikke kan kvantificeres, og med det viser du jo at du ikke har nogen som helst ide om hvad club fitting og club making går ud på.
Det er altså mit fag der jeg har Master grad du vil belære mig i, det er jo imponerende i sig selv, men det kan ikke bruges til noget, ingen spiller kommer videre med sin putter med dine anvisninger.

Min afrunding

Tak for de mange svar vedrørende gode måder at finde den rette putter på.
Inden tråden stikker helt af, vil jeg da opsummere hvad jeg tager med herfra, i fald andre kan bruge nogle få take-aways.

Jeg vil finde et design jeg synes om. Er på noget mallet-formet af en art, så mine tre favoritter er stadig med.
Jeg vil udse mig et par modeller, at arbejde med - Har dem allerede klar på listen.
Jeg vil finde en grip size jeg finder behagelig.
Putterne skal helst prøves hver især og så skal der fokus på vægten.

Håbet er at blive klogere på mine konkrete præferencer mht. hoved- og grip-vægt.

Så er feel den sidste, afgørende parameter. Hvordan føles/lyder/syner putteren.

Der er heldigvis rigeligt at gå i gang med :-)

Jesper V Larsen

men IKKE gør dig noget håb om at putteren du synes bedst om, med hensyn til hvad du står å ser ned på, også har en vægt der passer, det er held om så er tilfældet, men som sagt kan man enkelt justere vægt og balance, så bare lad den delen af det stå til sidst.

Om planen er å spille en kort putter, og man kan lige en lidt heavy feel, er det galt å starte fra en som er 35 med et lettere hoved som saves ned til de 32-33", det er stort set det eneste du skal passe på her.

Det samme med putter design der har dobble bended skaft, vælg en anden med hosel om mulig.

Med hensyn til feel af impact, er der mange faktorer som med eller uden insert, og hvad det insert er lavet af, om putteren er med eller uden hosel, og om hoselen er svejset på hovedet, eller det hele kommer fra et stykke stål, samt metallet som sådan.

De puttere som har bedst feedback er lavet af 1020 carbon stål (typisk i smedede wedger), og hele hovedet er CNC fræset ud af et stykke, altså er der ikke en svejs som forbinder hovedet til hoselen.

Skaftet som sådan påvirker også,og det skaftet som leverer bedst feedback er UST Frequency matched der ca 3/5 deler er stål, og 2/5 deler er grafit. Skaftet kan yderligere forstærkes med hensyn til feedback ved å bruge dowels i tippen. (dowels er de her trepinde man typisk finder i en Ikea møbel, de kan man handle i bygmarkeder der Stanley har udvalget i hård tre. Der skal bores et ventilations hull lige i gennem med 1.5 mm bor og den udvendige diameteren skal tilpasses til "press pasning" så der det skal lidt kraft til for å få den ind med lidt epoxy på. Det bidrager som forstærker af feedback fra impact, og vil i sin tur gøre det nemmere for dig å dosere kraften rigtig da du bedre kan føle hvad der sker.

Og helt til slut, BOLDEN, tag med den du spiller selv når du skal ud for å teste puttere, for både lyd og feel påvirkes også af bolden, så brug den bolden du skal spille, ingen andre.

@LHW

Som i de fleste andre tråde tager du det personligt når der kommer andre forslag end dem du kommer med.

Du fejltolker igen. Jeg har aldrig betvivlet dine målemetoder eller din kunne. Du er helt sikkert dygtig til det du kan. Men jeg betvivler hvornår det du kan skal bruges.

Men lad mig sige det således når jeg en dag skal vælge en putter, kommer jeg til at hole flere putts med en som JEG selv tror på en en DU tror på passer mig.

@Jesper. Held og lykke med putteren. Det vigtigste er at du tror på putteren. Hvis ikke du gør det så find en anden. :-)

@ Blot til info

Hej,

tror virkelig du misforstår LHW - det er jo super guidelines han kommer med.

Som jeg skrev tidligere er Trial & Error en mulig vej - den er blot ikke struktureret og du kan søge i årevis før du finder den putter som netop giver det feel som du søger.

Derfor er det da godt med metoden omkring 5-kroner på skaftet - det er nemt, kan gøre det selv og det virker. Omvendt, hvis du ikke mener det virker efter at have prøvet det, så er der intet tabt bortset fra 1 time på puttinggreen. Du kan netop bruge den putter du gerne vil have, men også her er der gode anbefalinger - kan simpelthen af bedste vilje ikke ser, hvorfor der er så megen modstand mod LHW indlæg.

VH

Han Snyder

Han(s)

kan simpelthen af bedste vilje ikke se, hvordan man kan stole på en, der snyder

@Rob

Klasse kommentar - virkelig ! thumbs up !!!

Syntes selv alias er ganske underholdende.. :-)

Trail or Fail/error.....

Same store same shit...Hvis alt med fitting gjorde at vi blev beder spillere....så ok her fra - men så let er det ikke: den sværetse golfbane i verden er ca. 20 cm lang afhængigt at den enkelte - men den ligge i hovedet. Derfor har vi jo også alle sammen en mening om udstyr enten skal svæve eller have en pendul effekt eller lukket kølehoved eller åben stance og jeg kunne blive ved.

Men de rykker ikke ved det fact at der er noget som hedder feel, som ikke kan måles og tabelsættes. Står man med en putter, køle eller jern - som man ikke tror på.....så nytter fitting og at det andet ikke.

Jeg ser fitting af puttere, som målet og ikke midlet.

Over and out

Det har intet med bøn at gøre...

Claus, jeg kan love dig for det intet har med bøn at gøre. Fitting og beder golfspiller er ikke en garanti.

Tror dog man bliver BEDRE med fitting - så absolut :-) :-) :-)

Døve øre

Lars er måske et unikum angående fitting, men er nordeuropas elendigste pædagog.

ja du har måske rett Kai, men min skole var ikke for børnehave..

klassen, og når der stadig eksisterer nogen her i DK som uvist af hvilken grund vælger å forholde sig til TRO og myter som har været ved å ødelægge Golf sporten for langt flere end mig selv, og det i det land som har sat benchmark for ball flight laws, ja så er det nok ikke mig den er så gal på, for den som spørger gives ALLTID et seriøst, udfyldende og faglig korrekt svar.

Den som besvarer mine post med person angreb og svada, gives tilsvarende klar melding tilbage, og det vil ikke ændre sig , men selv det er det mange som ikke har forstået efter at jeg nå har skrevet om det Golftekniske her i godt 8 år, og besvaret klaphatter og moldboere som de fortjener.

Den DIY jeg linket til, er læst af godt 21.000, INGEN negative tilbagemeldinger
Det topic jeg er mest kendt for, SKAFT, er på WRX læst af godt 310.000 og mine charts for skaft er på samtlige forums for golf tech world wide, men i Dannmark er der stadig en hård kærne fra det gamle GO, som fastholder sin TRO, og vil ikke under nogen omstændighed høre tale om hvad der er op og ned på en Golfkølle, og det selv i tråder der trådtstarter efterspørger akkurat det.

Denne aktuelle tråd ble startet med overskriften : Putter selv-fitting?
..og akkurat det fik trådstarter bistand til fra mig, men selv da skal de Troende Moldboere invadere med sin svada og prøve å pisse på mig...stadig med bukserne på og godt lukket.

Hvem er det så den er gal på? den som deler av sin kundskab til trådstarters spørgsmål, eller den som ikke har noget å bidrage med? Svaret er jo givent, den som ikke kan besvare trådstarters spørgsmål med noget der kommer trådstarter til nytte bør holde sin kæft, og fingrene langt fra tastaturet. Den som mener noget andet skal få lov til det, for her er flere som ikke har andet som TRO og HÅB...bliv ved, på det vis er mennesket bedraget siden Babylons tid, men nogen er bare for lavpandet til å indse det faktum, og det står ikke i min magt å ændre det, det har 8 års forsøg bevist til fulde, men det har altså lykkes i resten af verden, så hvem er det den er gal på her?

at Lars

Jeg har nydt at læse dine kommentarer lige siden jeg startede med at spille golf, synes mange gange de er saglige og lærerrige.

Hold dig for god til denne debat (læs ikke debat vedr. putter-selvfitting, men debatten om hvorvidt fitting er vejen frem eller ej) da den er håbløs.

Man kan ikke diskutere definitioner, og det må være at betragte som være sådan når man snakker om "hvor meget" fitting kan gøre lige netop dit golfspil. Ikke to golfere er ens og derfor tjener det ikke noget formål. Hvis nogen synes det er nyttesløst og få fittet sit udstyr, så synes jeg da bare de skal afholde fra det.

I mellem tiden læser jeg med glæde dine input vedr. fitting, og synes også det er spændende når du hjælper folk på vej med netop deres udstyr

Du skal kunne holde ud, at træne med den

Jeg er blevet fittet til en putter, af en træner engang.
Min højde, mit sving etc.
Super godt, gik igang med at træne. 20 min så var jeg ødelagt i ryggen, af at putte med den. (havde altså spillet og trænet temmelig meget den sæson, uden porblemer)
Nå, det er tilvæning!
Efter 1½ måned, var jeg kommet op på, at kunne træne 30min inden jeg måtte holde pause.

Kunne med min tidligere putter tage 2 timers putte-drils uden nogen form for ømhed.
Mit råd, den putter du finder skal du også kunne holde ud, at træne med uden at blive træt. Ellers for du ikke trænet det nødvendige.

Held og lykke

Så er der testet

Jeg har i dag været på putter-tester-tour og vel prøvet de første 10 puttere, og holdt/vurderet 20 mere.
Foreløbigt resultat:
Jeg er blevet målt til længde og lie.
Jeg har fundet en grip-tykkelse jeg klart foretrækker over de andre (SuperStroke Slim 3.0).
Jeg har en IDÉ om hvordan jeg kan lide vægten, og forstår endelig det med at putteren "flyder".

Mine tre på forhånd udvalgte kandidater røg allesammen indenfor de første 20 minutter.
De røg på alignment aid, vægt i putterhovedet og griptykkelse. Der kan man bare se... :-)

Jeg har indsnævret feltet til to puttere, som er hhv. den nye og gamle model af samme Odyssey-lækkerbisken.
Jeg har talt med sælger om muligheden for at ændre grip længde, og bøje den en smule. Det er stadig work in progress.
Summa summarum, så har jeg været gennem al forvirringen om look, feel, vægt, længde, type og alt andet, men er netop blevet sporet ind på de personlige præferencer. Nu mangler så delen, hvor de tweakes det sidste stykke til lige præcis mig.

Nu er der tænketid weekenden over, og så ud at gøre mig klogere på det i næste uge (læs: tage beslutningen og gøre købet) :-)

FWIW, tak for alle de relevante indlæg om hvad jeg selv kan gøre, og hvad I andre selv har gjort. De er værdsat.

Jesper V Larsen

Du er godt på vej kan jeg se, men jeg lægger til nogle kommentarer.

Lie vinkel
Om denne blev målet med "fitting udstyr" som man typisk gør, dvs IKKE den putteren du skal spille men en speciel med libeller, så kan du IKKE regne med at det bliver helt rigtig på den du skal spille. De er KUN for å komme nærme, de kan IKKE lave det her helt korrekt, da hoselens placering på hovedet aldrig er ens mellem 2 puttere, så vi er kun indenfor 1-1.5 grader ikke nærmere. Du bør deraf få den aktuelle puttere justeret til den lie som man kom frem til, for så å teste med spejl eller en hjælper (et spejl med lidt vinkel op mod en væg der du selv kan se face når du adresserer mod væggen). Så tages "fin tuningen" af lie. Få det lavet før du tager den med hjem.

Grip
Super Stroke mid 3.0 betyder at grippet er 1.3 tommer i diameter, og denne modellen er 60 gram som er helt standard. Personlig er jeg ingen stor fan af Super stroke, men det er selve materialet de er lavet af, for den suger skidt og er svær og holde rent, så de bliver grimme efter kort tids brug.

Alternativet til SS MID 3.0 er WinnPro X 1.32 altså 1.32 tommer diameter (3.30 mod 3.32 cm)
De har den samme "rette facon" altså ingen taper, en helt anden overflade og flere farve muligheder.
Vægten er 70 gram, og prisen er også lavere end Super Stroke. Da har du alternativet til SS. (klik på en af de 4 farver til højre for å se specs og grippet i stort billede)
http://www.winngrips.com/putter-grips/winnpro-x-132

Om du vil Balancere den, gør det med "original grippet", og når du har fundet hvad der passer, flækker du af original grippet og vejer det sammen med den tilføjede vægt. Vej så det nye grip (som ikke passer helt med officielle specs), så har du helt eksakt hvad du skal tilføre, og kan gøre det før det nye grippet monteres på.

Lykke til med det hele.

En lille skrive lejf...

Lie og vægt

Det var lige nøjagtig planen.
Lie måles korrekt efter, på den endelige putter, og vægten findes med søm og 5'ere. Mit alternative grip, SS 3.0 XL, vejer nemlig 90g. Jeg vil derfor ikke bare smide det på, og rykke hele balancen i putteren, uden lige at have målt det først.
Tak for link til de andre, de ser også fine ud. Dog kan jeg ikke finde ud af hvor lange de er.
Mit problem med SS er nemlig at mit puttergreb er meget langt, og højre pegefinger derfor næsten når ud over bunden. Jeg pønser dog på at arbejde lidt med grebet, for at få ændret det til noget mere stabilt.

Jesper V Larsen

Super stroke 3.0 er 10.5 tommer, Winn XPro 1.32 er 11.5 så Winn er 2.5 cm længere

Imponerende, dette er jo en sensation...

.. neandertalere fra Mols bjerge er på internet, det er jo en verdensensation som nogen må gribe tag i, for når hele 3 af slagsen er på Golf.dk, så man kan man ikke under nogen omstændighed beneægte at de stadig lever i Danmark, men at de læser med i tråder de ikke kan lige, gør at forskerne må revurdere IQ niveauet til betydelig lavere end historie bøgerne skriver om. Var de ramt af det her syndromet må man spørge?

http://www.nettavisen.no/1236606.html

Uanset er det åbenbart at de reagerer negativt på fakta oplysninger om det Golftekniske, så måske er Golf sporten ikke er fra Scottland alligevel, men måske fra Mols bjerge?..ikke ved jeg, men måske er det kun ind-avl der har skadet den mentale udvikling eftersom de stadig ikke behersker det skriftlige?

Har søgt å nettet, men kan ikke finde ud om de haft navne eller ikke, så de er vel kun neandertalere og navnløse eftersom de kun kan klikke thumbs down, og ikke udtrykke sig verbalt eller skriftligt, det kan jeg ikke sige sikkert... Håber uanset at de hygger sig med sin Golf som vi andre gør ;-)

Jesper v

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Regelspørgsmål - lejeforbedring?

0
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Nikolaj

Jeg oplevede for nylig at slå min bold ud i et område som var beplantet med en slags ”stauder”.
I april måned er disse visne og således umulige ikke at knække hvis man forsøger at tage sin stance.
Jeg tog min stance, knækkede flere visne ”stauder”, hvilket dog ikke forbedrede min mulighed for at få kontakt med bolden. Jeg slog herefter til bolden for knækkede i tilbage- og nedsving igen en række visne "stauder".
Har jeg forbrudt mig mod golfreglerne?
Hvad hvis der havde været tale om små træer – må man jokke disse ned for at tage sin stance ?

Ingen kommentarer til "Regelspørgsmål - lejeforbedring?"

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Fuck hvor er det runge af DGU

18
- Seneste kommentar: 25. april 2015 kl. 19:35
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Golf fan

I den kommende weekend er der divisionskampe rundt i de fleste klubber
Her har medlemmerne mulighed for at komme ud og se deres lokale Elitespillere spille i Santarder Divisionen
Mulighed for at komme ud og se flere europatourspiller på både herre og damesiden men gør DGU noget for at reklamere for det - NIX
Det er så ringe
en lille søle artikel omkring Gyttegård - er hvad man har mandet sig op til
lav dog noget mere omkring disse divisionskampe - kom ud og snak med flere klubber og lav dog lidt reklame for jeres sponsor SANTANDER

Kan sku godt forstå i har svært ved at skaffe en sponsor til Eliedivisionen
og rigtig trist når jeg ved at rigtige mange klubber går rigtig meget ud af at få deres medlemmer ud og se på deres elitespillere
Hvis i ikke gider gør noget mere for elitedisionen så luk det ned .

Fra han som vil ud og se noget go golf i morgen

18 kommentarer til "Fuck hvor er det runge af DGU"

Runge

Når rungeren i Runge runger, runger han rungere end rungeren i Rungsted.

Hvem har runget dig op

@Jan fra pulterkammeret

Det har "Golf fan" med den samme patetiske klagesang, som vi får hvert år.

Fat det nu. Divisionsgolf er ikke særligt interessant og kan kun trække familien og nogle få fra de involverede klubber som tilskuere, uanset hvor mange artikler Golf.dk skriver forinden.

Det er relevant nok at skrive et par artikler med resultaterne fra weekendens kampe, men en enkelt artikel inden er rigeligt.

Der er ingen grund til at lukke elitedivisionen ned, som "Golf fan" tøsefornærmet foreslår - man skal bare ikke forsøge at gøre den til mere, end den er.

@St.Runge

Helt enig, og hvis der endelig skal gøres en indsats på PR-siden, burde det vel være "hjemmeklubbens" opgave.

Men golf er ikke en holdsport, og kan ikke trække den samme interesse som f.eks. en fodboldkamp.

Danmarksturneringen er et kunstigt produkt, der skal fremhæve golf som en social sport, men er uanset, hvordan man vender det en individuel (evt. par) sport.

Og en "kampdag" i de mange holdturneringer er ret beset blot en serie af enkeltpræstationer, hvor de enkelte resultater tælles sammen og giver et "vinderhold". Det er ikke et samspil af - som i fodbold - 11 mennesker med hvert deres speciale og hver deres opgave på og for holdet.

Jamen, Ryder Cup er da to hold og golf i topklasse...

Ryder Cup er ganske rigtigt golf af ypperste karakter, men det er stadig en række individuelle matcher, hvor de enkelte resultater tælles sammen.

Ryder Cup er først og fremmest et show - et fantastisk flot show, bevares - men stadig et show.

Og det show er der vist ikke mange, der kan trække som paralleller til Danmarksturneringen. (Bortset måske fra deltagerne).

Golf er ikke en holdsport.

@John Kreiner

Hold da op en gang vås.
Tror ikke på at du kan finde en spiller i danmarksturneringen, som vil udtale at han/hun ikke føler sig som en del af et hold, ligesom jeg ikke tror du kan finde en eneste ryder cup deltager, der opfatter det som et show.

@Casper Bonde

At spillerne føler, at de er på et hold, gør ikke golf til et holdspil.

Danmarksturneringen - og Ryder Cup - består af to mandskaber, der hver for sig (eller i par) går ud og spiller et antal enkeltmatcher. Det er enkeltpræstationer, der bagefter tælles sammen efter et givent system.

I et holdspil består en turnering i at f.eks. to mandskaber går ud og spiller én kamp, hvor hele mandskabet er en del af denne ene kamp. Så bliver det holdspil.

Og derfor er golf ikke et holdspil...

Golf kan godt være en holdsport...

Når jeg spiller greensomme eller texas scramble eller andre matchformer hvor vi tæller en holdscore ved siden af den individuelle score, så føler jeg mig som en del af et hold. Er også ganske sikker på, at dem der spiller Danmarksturnering og Regionsgolf føler sig om en del af et hold. Det er jo for mig en attraktionen ved Ryder Cup, at man kan samle 12 individualister og kan se, at de føler sig som en del af noget større. Selvfølgelig kan golf også fungere som en holdsport.

Til gengæld er Danmarksturneringen stort set kun spændende for de få der deltager i den og så måske nogle enkelte andre i og omkring elite-miljøet i den enkelte klub. For alle andre golfere er Danmarksturneringen ikke andet end nogle irriterende blokeringer af weekenddage hvor vi ikke kan komme til at spille i vores hjemmeklub.

@John Kreiner

Danmarksturneringen og ryder cup, består af 2 hold, hvor deres løbende resultater tælles sammen til en samlet score, der derefter bestemmer hvilket hold der har vundet,

Derfor KAN golf være en holdsport

Du kan skrive det hvordan du vil, det ændrer ikke på, at det ikke er enten eller, men både og.
Og at sammenligne med interessen for fodbold, har selvfølgelig intet at gøre med om det er holdsport eller ej, det er helt andre forhold der gør sig gældende.

@Bo Jørgensen

Jeg prøver igen.

Det nærmeste golf kommer holdsport er i foursomes og greensomes, hvor den ene spiller hele tiden skal spille ud fra det oplæg makkeren har givet. Her er det i nogen grad muligt at udnytte de to spilleres individuelle styrker i planlægningen af spillet. Derfor skrev jeg par i mit indlæg.

Når man udenfor golfbanen taler om holdspil eller - på nydansk - teamwork, så taler man om et hold, der består af folk med hvert deres speciale, som ved udnyttelse af disse forskellige specialer støtter hinanden i at nå et fælles mål.

I fodbold har man en målmand, nogle forsvarsspillere, angribere på fløjene samt midtfor, og hvad de forskellige funktioner ellers er for at udgøre et fodboldhold.

I industrien kan man vel nærmest sammenligne det med samlebåndet, hvor hver medarbejder udføre sit speciale på det siden færdige resultat.

I golf går at antal spillere (eller par) på banen og spiller deres egen match - fuldstændig uafhængigt af den match, der spilles lige foran eller lige bagved. De skal hver især vinde deres match, og samtlige spillere skal kunne det hele for at kunne vinde denne individuelle match.

Det hold eller mandskab, der har vundet flest matcher, har derefter vundet kampen.

I industrien er det den arbejdsform, man anvender, når der skal masseproduceres. Alle laver det samme og jo flere jo bedre.

Det er da fint, at I rent socialt opfatter jer som hold, men det bliver golf altså ikke et holdspil af.

Og her vil jeg efterlade denne tråd, før jeg får at vide, at jeg har highjack'et den og kørt den af sporet.

Og nu har du igen fået for meget plads Kreiner

Heldigvis findes der flere definitioner på holdsport. Udfra mange af de indlæg som Kreiner skriver er det let at vurdere at han er teoretiker og ikke spiller og aldrig har dyrket sporten på noget særligt højt niveau. Og det er også helt ok. Men spørger du 99 % af dem der har spillet golf på hold vil de nok kalde det en holdsport. Og som tidligere topspiller i både fodbold og håndbold kan jeg ikke se den store forskel på den følelse der er med når der spilles hold golf.

Hvor har du ret golf fan

De kunne godt mande sig op inde i DGU og gøre noget mere for at promovere sporten og især holdkampene. Men det kræver nok en større udskiftning og noget nytænkning i DGU før det sker, da det har været sådanne i rigtig mange år.
Eksv kan mindre sportgrene få omtale i søndagssporten på p3. Har endnu aldrig hørt elitedivisionen blive omtalt. Heller ikke finalerne

Et par spørgsmål?

Et par spørgsmål til jer der ønsker mere omtale....

Hvilken målgruppe ønsker I at nå?
Hvad skulle formålet være med omtalen?
Hvem ville have gavn af omtalen?
Hvad ville være gavnen af omtalen?

Og fuck

De klubber som ikke kan finde ud af, at indtaste resultater når holdkampene er færdigspillet.

Holdene skriger efter opbakning i deres respektive klubber og så er det næsten umuligt at få fat i resultater, når klubbens 4 hold spiller på udebane. Det er da pivringe.

@HE

Der er heller ikke mange fodboldkampe i Serie 1, der får omtale i søndagens sport på P3 – og som publikumsport rangerer selv topkampene i golfens Danmarksturnering end ikke på højde med fodboldens Serie 1.

Det er simpelthen for kedeligt, og uoverskueligt til at kunne få tilskuerinteresse.

I modsætning til selv Serie 1 i fodbold.

Hvis du kommer for at se god golf, er du nødt til at vælge en match og følge den rundt, og så har du en chance for at følge resultatmæssigt med i denne match. Du kan evt. skifte match undervejs, men overblik får du aldrig.

Så om klubben vinder, taber, fører eller er bagud, har du ingen anelse om. Og hvis der sker noget dramatisk i én match, så er sandsynligheden for, at det er et andet sted på banen store areal mest nærliggende.

Og det er vel netop det, der trækker publikum til en sport, dramaet i hvordan stillingen kan skifte, og den, der fører pludselig er den, der jagter. Og det uventede, der pludselig sker, det, der trækker.

Den forventning kan man ikke indfri – heller ikke DGU – i en holdturnering i golf.

Og derfor er det kun den nærmeste familie og nogle få venner, der følger – og så måske et par entusiaster fra klubben. De fleste klubmedlemmer gider ikke en gang følge klubbens eget hold.

Det brede publikum vil se stjerner, hvis de skal se golf, og så taler vi Europatour’en eller som minimum Challengetour’en. Selv Ecco Tour’en kan have vanskeligheder ved at trække tilskuere.

Danmarksturneringen i golf er ganske enkelt for uinteressant til at kunne trække tilskuere.

knepper hvor der er runge ?

from English intercourse to Danish samleije ... !!

Du har ret Strunge

Divisions golf gider man jo ikke, det er uinteressant for andre end de involverede.

European tourspillere

Hvilke spillere, med kort til en af de 2 Europæiske Tours, udover Andreas Hartø, Nanna K. Madsen og Emily Pedersen, spiller med i denne weekends Danmarksturnering?

OPDATER SCORES - TIL EN START

Klubberne kunne dog selv skabe lidt interesse ved at dyrke pressen etc.

MEN man kunne også gå ind og opdatere scores formiddag og eftermiddag så hjemme-folket kunne følge med :-).

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Langsomt spil

31
- Seneste kommentar: 25. april 2015 kl. 00:08
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
JP

Hvad gør man ? Allerede på hul 1 er det tydeligt at der her bliver en lang dag. En firebold med usædvanlig god tid, og ingen trang til at forlade green efter færdigspillet hul.

Efter hul fem er der skabt et "hul" på 2 ledige huller foran. Går i dialog med bolden foran og forsøger at motivere dem til at holde et passende spilletempo (gentagne gange over de næste par huller)

Dette tages ilde op, og efterfølges af en række besynderlige kommentarer. Meget dårlig stil i mit optik.

Jeg har evnen, og i dag også lysten, til at ramme dem fra en afstand på 200 meter. Men det går jo ikke.

Hvordan kommer man den slags til livs ?

JP

31 kommentarer til "Langsomt spil"

langsomt spil

Tja man gør vel som du lige har beskrevet.
Kan eller vil de forangående ikke forstå/respektere det, har jeg svært ved at se at man køre andet end ryste på hovedet over deres mangel på forståelse og indsigt i golf spillet.
Men gu er det træls og for mit eget vedkommende ødelægger det enhver form for rytme i mit spil...

Gennemgang?

Du skriver, at I gentagne gange forsøgte at motivere dem til at holde et passende spilletempo, men bad I slet ikke om at få lov til at gå igennem?

Hvis en bold nægter begge dele, er eneste mulighed for at gøre noget ved det vist at indberette dem til bestyrelsen.

Bare jeg vidste det! Mange

Bare jeg vidste det!
Mange spillere har glemt etikettereglerne, hvor der står, at man bør lukke en hurtigere bold igennem og det samme, når man "taber et helt hul og forsinker bolden bagved"!
Men endnu mere oplysning om det vil måske hjælpe!?

Ring ind i proshoppen/klubben

Ring ind i proshoppen/klubben med det samme, og bed om at få en banekontrol ud på banen.

Eller...

som jeg der gik 1 mand efter en 4 bold der slet ikke kiggede sig tilbage, fair nok de ikke spillede så hurtigt som mig men at skrive scorecard ved green og læse 1 m putt fra 4 sider holder ikke.

På 4. hul droppede jeg udslaget, gik i stedet til hul 5 og droppede en bold der hvor jeg normalt lander mit drive - vupti var tempoet i orden

naturligvis skal ingen bold, heller ikke en 4 bold med en single spiller bag sig, øjeblikkeligt trække til siden, men opmærksomheden bagud var ikke optimal og jeg var sikkert lukket igennem et eller to huller længere fremme, men det havde jeg så ikke tålmodigheden til :-)

Shoppen

Det er ikke alle baner der har Banekontrol. Hvilket er ret forståeligt for mere utaknemmelig post findes vel ikke i de danske golfklubber.
De gange jeg har haft problemer med langsomme spillere, har jeg efter runden, checket op på deres navne i golfbox, og senere sendt en beskrivelse af problemet til kontoret. Om det hjælper aner jeg faktisk ikke, men så har jeg fået luft og er klar til endnu en lang og langsom søndag på banen.

@jl

Din kommentar om, at man skal kræve en lægeerklæring ved afbud til en junior turnering er forhåbentlig en joke. Ingen kan mene vores pressede sygehusvæsen ikke har vigtigere ting at tage sig til.

Der er mennesker der cykler

Der er mennesker der cykler ved siden af hinanden og med stålfast blik påstår det er lovligt, såfremt det er lysten der driver værket - upåagtet af biler eller ej.
Der er mennesker der mener deres ret er ophøjet langsomlighed og orden, og køer er en kultur der er vigtig at etablere.
Var i Brugsen tidligere i dag og en ældre herre bakkede lidt ud og jeg kørte forbi, der var meget meget meget god plads, og jeg snuppede den bedste plads ved udkørelsen så jeg bare lige kunne trille af da jeg var færdig.
Han kørte helt tæt på da han var bakket ud og i sin arrigskab over at jeg ikke havde stilt advarsels trekanter ud da han skulle bakke ud og lavet kaffe og strikket en trøje, trådte han koblingen ud og bilen gik i stå. Han rykkede godt rundt inde i bilen. Er sikker på konen fik et fur da han kom hjem.
Hans type er ikke forrest på min liste når der skal vælges folk man vil sove i telt med - så er det sagt mildt og med et smil.

Der er bare nogle mennesker der er ganske ganske usexede at omgåes. Hold dig LANGT væk fra dem er mit råd. Jeg vil hellere stoppe en runde end tilnærmelsesvis være i samme område som sådan nogen. Spring huller over, whatever. Jeg glider af på det som smør på en frisk ål med spræl i.

TRÆLS

Skal/kan man ikke gøre flere ting?
>> Indberetning til KLUB/SHOP synes at være et must. Hvis klubben ikke informeres kan de ikke gøre noget.
>> Indberetning kan også være klubbens målestok for, hvor godt instruktionen har virket.
>> Banekontrol er desværre (meget forståeligt) ikke eksisterende på alle baner. De har ellers en god effekt, fordi - tror jeg - at de er neutrale og kan have overblik over spille-status.
>> Men hold da kaje hvor skal de stå mål for mange ting.

Trådens emne er desværre ikke nyt. Ubehagelighederne, Skænderierne er desværre mange.

Ødelagte fornøjelses ture endnu flere.

Der er for mig at se er der ingen løsning. Desværre.

@K

Du skriver, at for dig at se, er der igen løsning, men du kommer alligevel med et par gode løsningsforslag.

Vi slipper nok aldrig helt af med langsomt spil og spillere, der ikke vil lukke igennem, men derfor skal man da ikke give op over for det.

Løsningen på at minimere problemet er information og mere information - og som du nævner, indberetning og banekontrol - og måske noget helt fjerde og femte.

Bl.a. skal vi have aflivet misforståelsen om, at man kun skal lukke igennem, hvis der er hul foran. Det er forkert. Man skal lukke igennem, hvis det er klart at gruppen bagved kan spille hurtigere - med mindre klubben har bestemt noget andet.

Er det rimeligt......

at en to bold skal lukkes igennem 5-8 stk. 4-bolde på en bane som er fyldt op, med det resultat at alle andre får en længere runde eller burde 2 bolden ikke finde et andet tidspunkt at spille på eller slå sig sammen med en anden 2 bold ?

2 bold/ 4 bold

Hvis banen er fuldt belagt (ingen tomme huller) er der ingen gevinst ved at lukke igennem. I stedet bør eventuelle 2-bold slå sig sammen. Dette er typisk i (golfens) myldertid. hvis der er huller bør man lukke igennem med omtanke. Dvs hvis der er godt belagt foran en så man selv småventer må man overveje. Hvis der derimod er luft lidt længere fremme så vink igennem.

Måske ikke

Det kan være rimeligt nok, at en 2-bold skal lukkes igennem 5 stk. 4-bolde på en runde, men det kan også være uhensigtsmæssigt, hvis banen er fyldt helt op.

Derfor nævner etikettereglerne også, at klubben kan lave egne regler om fortrinsret, f.eks. at 4-bolde har fortrinsret i weekender og på travle tidspunkter i hverdagene.

Det skal bare være klubben, der fastsætter dette, og ikke op til den enkelte spiller, hvornår man ikke behøver at overholde etikettereglerne mht. spilletempo, fortrinsret og at lukke igennem, da det desværre har vist sig, at det meget ofte ikke fungerer ordentligt.

Det er nemlig heller ikke rimeligt, at to-tre 4-bolde kan holde alle andre tilbage på en dag, hvor der er god plads på banen, hvilket jeg meget ofte har oplevet.

Hvis to eller tre 4-bolde spiller lige hurtigt/langsomt, føler den forreste sig ikke presset til at lukke igennem, selvom der er hul foran, og kan måske ikke se, at der er hurtigere bolde bagved. Den bagerste 4-bold mener ikke, at de skal lukke igennem, da der ikke er hul foran dem, og kan måske enten ikke opmærksomme eller kan ikke overskue, hvordan det ser ud på resten af banen.

Derfor skal man altid lukke hurtigere bolde igennem, med mindre klubben har bestemt noget andet. Hvis man tit oplever, at dette giver problemer, kan man jo opfordre klubben til at indføre andre regler på travle tidspunkter.

Situationsfornemmelse

Der er godt nok een kommentar der skiller sig ud.

Jeg ville egentlig ikke kommentere den, og ville egentlig heller ikke kommentere endnu en "langsomt spil" tråd, da det ofte ender i det samme: 3-4 bolde der hårdnakket argumenterer for ikke at lukke igennem, hvis der (tilsyneladende) ikke er frit hul; to bolde der mener, de skal lukkes igennem en hvilken-som-helst-antal-bold i samme splitsekund de skal vente 10 sekunder; nybegyndere der ikke burde spille på banen etc etc.

Tag det nu lidt roligt og fornem situationen og udvis lidt empati. Det hele går lidt nemmere med forståelse, og hvis du er forstående overfor dine med-golfere på banen, så bliver du nok også modtaget med forståelse - og højest sandsynligt lukket igennem ;)

Den kommentar med brugsen, bilen, en ældre herre der bakkede og noget ævl om advarselstrekanter. Den rammer da helt præcis. Ingen empati, ingen situationsfornemmelse.... og så i øvrigt en god portion egoisme.

Jer der forstår, i forstår.
Jer der ikke gør, prøv lige at læse den kommentar jeg refererer til igen.

@LR Helt enig

Jeg er helt enig med LR. Der må være vigtigere ting i verden end langsomt spil. Prøv bare at se nyhederne hver aften. Det er ikke det samme som at jeg går ind for urimeligt langsomt spil, men det skal klares diplomatisk i hver enkel situation.

@LR

Jeg ved godt, hvilket indlæg du refererer til, og nogle tåbelige indlæg skal man bare ignorere. De er ofte skrevet bare for at provokere, og så opnår skribenten blot sit ønske, hvis man reagerer.

Dog vil jeg gerne kommentere på noget i dit indlæg, hvor du i øvrigt modsiger dig selv med "i samme splitsekund de skal vente 10 sekunder".

Jeg ved godt, at du overdriver for at fremme forståelsen, men det er faktisk et relevant debatemne, hvor hurtigt man skal lukke igennem. Mange er for langsomme til at gøre det.

Man behøver selvfølgelig ikke lukke igennem "i samme splitsekund", dem bagved venter, men der er heller ingen grund til at vente flere huller, hvis det er tydeligt, at dem bagved spiller hurtigere.

Det kan være fornuftigt at vente til det sted på det førstkommende hul, hvor det passer godt ind, og man kan lave en glidende gennemgang, men der er ingen grund til at "vente til vi skal lede efter en bold" eller "lige se tiden an". Man kan lige så godt få det overstået med det samme til glæde for alle spillere - eller i hvert fald de fleste.

Jeg har oplevet det mange gange - både at være i bolden, der må vente unødigt længe, og i bolde, hvor en eller flere medspillere lige synes, at vi skal vente et par huller. Det generer både dem i bolden, der må vente, og ofte også en eller flere spillere i bolden, der ikke lukker hurtigt igennem, fordi de føler sig presset og har lidt dårlig samvittighed, da de godt ved, at de burde lukke hurtigere igennem.

Jeg mener stadigvæk man skal

Jeg mener stadigvæk man skal glide af på det, såfremt man har prøvet at komme igennem via dialog uden held.
Da jeg spillede en af mine runder sidste år, gik jeg med 2 andre - emnet kom op, da en single bold gik bag os og jeg med det samme følte trang til at lukke igennem.
Manden af de 2 jeg gik med, stoppede op og greb sin club hårdt så knoerne blev hvide og sagde resolut at det kunne der overhovedet ikke være tale om. Han faldt pladask lige ned i den type af mennesker som jeg beskrev ovenfor.
Vi har da heller ikke været på gaver siden da....(og heller ikke før... )
Single spilleren forsvandt da også efter at ha stået stille for lang tid, over for mange huller. øv for hende.

Man spørger sig selv, hvad mister disse ældre herre i grunden af at vise de ikke er støbt i gasbeton. Jooo man tænker jo sit. Men hvad, så længe vi andre bare prøver at få tingene til at glide og så skriver nitterne på nej tak kortet til fremtiden.

Om jeg ville starte en længere samtale med disse typer? aldrig i livet. Jo mere man prøver jo hvidere bliver knoerne. Så jo, glid af på det, spot dem og arbejd ud fra en model der er løsnings orienteret i den pågældende situation.

Det er nogle fine forslag om at stikke dem til bane kontrollen og eller lave en indstilling til næse til klubben med fuld forklaring. Men det er godt nok også meget arbejde for potentielt ikke at få rettet hr. Gasbeton op.

Langsomt spil #Mads

Hvorfor ikke invitere singlespilleren til at deltage i spille med i jeres 3-bold. Ingen får dårlig samvittighed af at ikke lukke igennem og ingen skal vente. Samtidigt kunne det jo være, at de var et behageligt bekendtskab.

Ja nemlig. Men det er bare

Ja nemlig.
Men det er bare svært at danse med de tunge drenge og få dem til at forstå logikken.
- Er min erfaring.

Jeg tror egentligt også det

Jeg tror egentligt også det kan grunde lidt i at man så udstiller sig selv og derfor afviser opsamling til 4 bold med ukendte mennesker. De fleste har dårlig selvtillid fordi spillet jo er mega svært og der er langt flere nederlag end sejrs stimer.
Måske har de svært ved at lægge det fra sig og bare nyde sin egen runde.

Komfort zoner, tvivl på egne egenskaber, og så også det at man måske bare havde regnet med at gå en tur i naturen og få lidt motion frem for præstations relateret sport - som golf jo er.

Der er meget - mit og dit, og knap så meget os, som en større solidarisk enhed, desværre.

Projekt "Flow på banen"

Der er så mange forskellige projekter og indsatser i de forskellige klubber. Langt de fleste jeg har set, går på at forbedre, økonomien eller banen.
Økonomien er vigtig, banen jo helt sikkert. Jeg synes, har dog som de fleste i denne tråd større fornøjelse af en runde golf i et godt tempo på en god bane, end en golf runde i sneglefart på en "perfekt" bane. (hvor mange bliver i øvrigt det?)

Min opfordring til golf danmark, er at iværksætte projekt "flow på banen".
Der må kunne sættes ind på mange fronter for, at sikre det.
Helt fra, at der på travle dage, samles 2 bolde til 4 bolde, til at der ved hver Tee står et skilt, med nogenlunde fløgende ordlyd.
Holder du tempoet på banen?
Husker du, kun at lede i 5 minutter? og hjælper du med at finde bolde?
Kan du uden større forsinkelse, af dit eget spil lukke dem bagved igennem?
Spiller du fra det rigtige tee-sted? Kunne det være sjovere, at spille længere fremme?

Som det er I nogle klubber, står der tider på scorekortet, med max tider til forskellige punkter på banen.
Og der kan sikkert findes mange flere virkemidler!

@C

Du har ret i at jeg overdrev (for at fremme forståelsen).
Men er iøvrigt enig med dig.
Og tror ikke jeg modsagde mig selv? De to (overdrevne) tidsintervaller har intet med hinanden at gøre.

tidsperspektiv

2 bold 3½ time
3 bold 4 timer
4 bold 4½ time
match 5-5½ time

Længere er den ikke, blot du lukker igennem så snart du kan.

@ROUGH RIDER

5+ timer virker som ret lang tid. Selv ved slagspil.

Det længste jeg har været ude for var 4,75 timer til en turnering, men der var også meget ventetid; især ved teestederne.

6½ timer her i 4 bold, er

6½ timer her i 4 bold, er rekorden, vi lukkede alt igennem, det var fint nok. Vi tog den med ro og lod spillet glide for de andre.
Der var en der var ringe til spillet i vores bold som også pustede til ekstra tid brugt.

@LR m.fl.

LR,

Nej, du modsagde ikke dig selv - my bad.

Mht. spilletider, så synes jeg tiderne angivet af Rough Rider er i overkanten. Det bør ikke være mere end:

2-bold 3 timer
3-bold 3,5 timer
4-bold 4 timer

Der er ingen grund til, at turneringsspil skal tage længere end alm. spil. Det afgørende er, hvor fyldt banen er, og hvor gode folk er til at holde tempoet/lukke igennem.

Det kan selvfølgelig for nogle spillere tage længere tid at spille slagspil, men ellers bør og kan turneringer afvikles lige så hurtigt som ellers, hvis bare de første holder tempoet, og de efterfølgende følger med, lukker igennem, hvis de får problemer, og dem der bliver lukket igennem sørger for at lukke hullet op til de forangående.

tid

Er lige kommet hjem efter en tur på golfbanen sammen med fruen.
2 timer og 40 min.

Men der er jo stor forskel på, hvor man spiller.
Er der langt mellem hullerne?
Er banen kuperet?

"C" mener ikke, at der går længere tid ved turneringsspil. Rough Rider skriver matcher!!!!!!

Det er måske klubbers egne matcher, der som regel spilles med "gun-start".
For så kan der nemt gå 4,5-5 timer inden, de sidste kommer ind
Hvis der er en lidt langsom bold med i matchen, som så lukker igennem, kommer denne bold blot længere bagud og lukker måske flere igennem. Det bliver der kun mere ballade ud af, for så skal folk vente længe i klubhuset, før sidste bold kommer ind, inden matchen kan afsluttes og deles præmier ud.

Bent

@Bent H.M.

Jeg forstår vist ikke, hvad du mener med: ""C" mener ikke, at der går længere tid ved turneringsspil. Rough Rider skriver matcher!!!!!!"

Mener du, at der er forskel på turneringsspil og matcher, og hvorfor alle de udråbstegn?

Du citerer mig heller ikke korrekt. Jeg skriver ikke, at der ikke går længere tid på turneringsspil - for det gør der desværre nogle gange, men heldigvis ikke altid. Jeg skrev, at der ingen grund er til, at turneringsspil skal tage længere end alm. spil (med samme antal spillere på banen osv.).

Jeg har også oplevet gunstarter, der varer længere end 5 timer, selvom det stableford - og har du ret i, at fordelen ved at lukke igennem kan være mindre - men det er helt urimeligt, at det skal tage så lang tid.

et lille regnestykke

4 mænd/kvinder med lavt hcp skal gå en runde. De har 72 slag hver for at gå til deres hcp. Hvis vi siger at de bruger 30 sek pr slag (lige finde den rette afstand/valg af jern/prøvesving osv), tager det i alt 36 min pr mand på en runde. Det lyder måske som lidt for meget, men hvis vi i dette også har indregnet den tid som der bliver brugt på green og i evt. bunkers, passer det vel nogenlunde.

4x36=144 min=2 timer og 24 min

Banen er 6 km. Med en lille smule gåen på tværs af banen, samt afstanden imellem hullerne går de ca. 8 km. (sker faktisk tit at min gps fortæller at jeg har gået længere)

Man går ca. 6 km i timen, så det bliver 1 time og 20 min i alt.

samlet tid er så 3 timer og 44 min.

Men hvis nu de 4 i bolden har 1 ekstra slag på hvert hul, bliver det jo til 4x18=72 ekstra slag samlet, som så bliver til 36 min mere.

Nu er den samlede tid 4 timer og 20 min.

Men hvis nu at det ikke er alle sammen som går til deres hcp (det sker jo), og/eller der skal ledes efter bolde(det er jo ikke altid man slå lige) kan man igen lægge lidt til.

Så at sige at en runde golf max må tage et hvis antal timer/minutter er vel lidt svært.

klub-matcher eller turneringsspil?

Same same. Det tager samme tid, hvis der vel og mærke er fyldt op - det er klart at med et halvt felt tager det kortere tid.
Desuden lukker man ikke igennem i en match, det er formålsløst da alle skal i hus før man kan gøre resultatet op. Det KAN selvfølgelig ske, men det er sjældent at det sker i praksis.

Mine tider er retvisende for hvordan det rent faktisk er derude. om der er optimalt ved jeg ikke - men det er den tid det tager gennemsnitligt IMO.

Jeg har ingen respekt for hurtige runder, det kan alle gøre men så spiller man ikke golf, så går man bare hen og dasker den en og så hurtigt videre. Jeg har respekt for dem der tager spillet seriøst, og det kræver sin tid med prøvesving, målinger osv. Det meste kan godt klares imens de andre slår men langt fra altid, hvis man f.eks. er den første der når hen til sin bold og skal slå først.

Ok vil godt korrigere

Man kan under gode forhold godt trække en halv time fra mine tider. D

Dvs. ingen kø, ingen høj rough og en flad bane - så går det væsentligt stærkere.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Regel spørgsmål!

1
- Seneste kommentar: 24. april 2015 kl. 15:21
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Kurt A

Ved indspil til hul 11 skal man over vand, bolden kommer lige nøjagtig over men er stadig i harzard, bolden kan spilles men så ser jeg at lige op af min bold sidder der en gl. Bold i skrænten, må jeg fjerne den gl. Bold før jeg slår, eller skal jeg spille som de ligger med fare for, ja sandsynligvis rammer den gl. Bold og måske har spillet forkert bold, eller hvad gør jeg?

1 kommentar "Regel spørgsmål!"

Må gerne fjernes

En anden bold er en flytbar forhindring, som gerne må fjernes i en vandhazard.

Hvis man slår til sin egen bold og samtidig rammer en anden bold, der f.eks. ligger gemt i roughen, er der ingen straf.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Directgolf.co.uk - ELENDIG service!!!

14
- Seneste kommentar: 24. april 2015 kl. 11:20
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
GolfNerd

Jeg skriver dette indlæg for at advare om at købe fra Directgolf.co.uk, efter en ekstrem dårlig oplevelse.
Det hele startede med at jeg så et fantastisk tilbud - Mizuno mp-59 jernsæt (3-pw) for kun 350£….
Bestilte det med det samme og fik en odrebekræftelse, hvor der stod, at leveringen dog ville tage lidt over 14 dage.
Fik kort efter en mail, hvor der stod, at der var en fejl i betalingen og at de ikke kunne trække penge fra min konto. Jeg undersøgte sagen og det viste sig at jeg pga rejser i indeværende måned havde noget op i nærheden af 20.000 loft visa sætter.

Jeg skrev til directgolf og forklarede sagen og sagde at pengene ville kunne hæves igen, efter 10 dage, inden de alligevel skulle sende ordren. Hvis dette ikke var godt nok, kunne jeg lave en bankoverførsel.
Fik ikke noget svar, men en uge efter forsøgte de at hæve penge igen. Jeg fik en mail igen om at kontakte dem.

Denne gang ringede jeg til dem.
Men nu var min ordre pludselig blevet solgt til en anden kunde???
De sagde de ikke kunne reservere min ordre når jeg ikke havde betalt. Jeg sagde at jeg faktisk havde tilbudt at betale, men de ikke havde svaret. Det viste sig så at mit svar var røget i deres spamboks.
Nå, men det var nu ikke deres problem, da jeg jo ikke havde betalt!!!!
Jeg var rystet og brokkede mig selvfølgelig at gjorde opmærksom på at jeg jo faktisk tilbød dem at lave en bankoverførsel. Men hun holdte fast i at de ikke kunne holde på ordren når jeg ikke havde betalt (selvom de havde forsøgt at trække penge to gange med en uges mellemrum).

Hun ville dog gerne tilbyde mig et andet jernsæt over telefonen.
Jeg spurgte efter mizuno mp-15 (men kunne kun få ca. 10% rabat) og derefter Nike Vapor pro (her tilbød hun mig 4-pw for kun 385£). Det sidste var jeg selvfølgelig interesseret i!
Det praktisk skulle foregå over email.

Men i mailen havde hun pludselig ’glemt’ tilbudet på nike jernene og erindrede kun hun havde givet mig tilbud på et sæt mizuno-jern!???
En masse mails frem og tilbage hvor de holdt fast i at de ikke skyldte mig noget som helst da jeg jo ikke var i stand til at betale, som de udtrykte det (de nægtede simpelthen at forholde sig til at min mail om betaling ved en fejl var røget i deres spamboks).

Jeg holdte fast i at en mundtlig aftale over telefonen selvfølgelig var bindende. Men hun ’erindrede’ ikke at have givet mig tilbudet. Problematikken gik videre til forskellige overordnede, som jeg hver gang (4 gange) bad om at lytte til optagelsen af samtalen for at bevise at hun havde givet mig tilbudet. Men ingen svar på dette spørgsmål, indtil 4. gang hvor jeg nu fik at vide at de ikke optog samtaler og at deres medarbejder var en meget dygtig medarbejder, som ikke ville lave den slags fejl.
Hold da k… en ringe service!!!

Jeg handler i hvert fald aldrig der igen.
… og vil heller ikke anbefale andre at handle der. Går det fint, er der selvfølgelig ingen problemer, men går det først galt, så er mottoet åbenbart: ’lyv, lyv, lyv, benægt, benægt, benægt’.

Nu ved jeg godt der vil være en masse der vil skrive, at jeg bare kunne købe dansk. Det gør jeg skam også. Jeg har dog også her oplevet at danske golfbutikker løber fra deres ansvar, når der først er problemer med en vare. Men det er en helt anden historie.

14 kommentarer til "Directgolf.co.uk - ELENDIG service!!!"

Betaling

Du kunne jo bare betale 1 gang, ingen undskyldning der

Din egen skyld

Jeg ville ej heller sælge til en kunde som præsenterer et kort hvorfra pengene ikke kan hæves når der står en anden kunde klar med pengene.

..

Tror måske de hos directgolf har set dig som en der måske prøver at snyde dem - bare et gæt. Oftest hvis kunder begynder at finde alternative måder at betale på, ringer alarmklokkerne ofte.

@Golfnerd

Prøv nu lige at se sagen fra modpartens side.
Der lægges en ordre på rigtig mange penge, - og køberen, som er fra udlandet - kan ikke betale.

Enhver fornuftig internetforretningsdrivende vil - og skal - straks blive bekymret ved manglende mulighed for at trække pengene på et ellers anerkendt kreditkort.

Når de så ikke hører fra dig - ring dog med det samme netop fordi man ikke ved hvor ens e-mail lander - så er det da fuldstændigt naturligt, at de sælger varen til en kunde, som faktisk er betalingsdygtig.

Hvad angår den efterfølgende diskussion om et andet tilbud, så er det jo ord mod ord, så den er svær at vurdere, men det lyder jo som om den pågældende medarbejder er gået uden for sit kompetenceområde - og det bør naturligvis ikke ske.

Har kun rigtig gode

Har kun rigtig gode oplevelser med Directgolf.co.uk..

Også gode erfaringer

Jeg har også kun gode erfaringer derfra. Købte forleden et splinternyt Mizuno-jernsæt, som en tvivlsom kunde havde problemer med at betale for. Super.

Kun gode erfaringer med dem

Men jeg har jo også betalt til tiden og som aftalt ;)

Gode arfaringer

Jeg har handlet der flere gang. Jeg har ALDRIG oplevet problemer. En gang modtog jeg en forkert wedge. De undskyldte mange gange, og sendte den korrekte. Som tak for ulejligeden matte jeg beholde den forkerte.

Det kan ma da ikkekalde dårlig service.

Forstår også godt de ikke vil ade sig spise af med en snak udenom. Deres system er baseret på betalingskot.

I kan trygt handle der hvis I støder på et supr tilbud.

Directgolf

En kunde går ind i en butik og finder nogle gode tilbud. Da han vil betale ved kassen går det op for ham, at han har glemt sin pung i bilen. Han siger til ekspedienten at han løber ud og henter sin pung. Men da han vender tilbage, er varerne blevet solgt til en anden kunde!

Jeg anfægter skam ikke directgolfs ret til at videresælge ordren til en anden kunde, hvis de ikke har modtaget betaling. Men som i ovenstående analogi, er det ikke god kundeservice, ikke at vente en rimelig tid på, at kunden vender tilbage.

Jeg sendte en mail i det øjeblik jeg blev gjort opmærksom på problemet. Den første var, om deres gratis kundetelefonnummer også var gratis for udenlandske kunder. De svarede, at det var den ikke (så jeg fik et svar), så lavede jeg en reply (igen straks efter modtagelsen), hvor jeg tilbød bankoverførsel, hvis de ikke kunne vente med at trække pengene til de rent faktisk havde intention om at sende ordren (hvilket først var 14 dage efter bestillingen).
Min mail røg i spamboksen, på trods af, at jeg lige havde kommunikeret med dem?
Jeg ringede da de forsøgte, at trække penge igen og spurgte til min mail. Hun fortalte mig at de havde haft et IT-problem.

IGEN! Jeg anfægter ikke deres ret til at videresælge ordren ved manglende betaling.

I stedet siger hun at min ordre blev solgt videre med det samme til en anden kunde??? For så skulle de jo ikke forholde sig til at de havde haft IT-problemer og dermed var problemet jo rigtigt nok mit alene!
Det var løgnen og bortforklaringen der harmede mig. For de havde jo forsøgt at trække penge en uge efter igen, i modstrid til påstanden i telefonen om, at de havde videresolgt ordren med det samme?

Mange skriver herinde, hvorfor jeg ikke bare ringede med det samme. Tjah! Den efterfølgende telefonsamtale, hvor hun gav mig et supertilbud Nike vapor pro jernene (45% rabat), men ’glemte’ om det bagefter, siger vist alt!
Jeg er enig med ’den erhvervsdrivende’, at hun formentlig gik over sine kompetencer da hun gav mig tilbuddet. Men at benægte det bagefter, finder jeg direkte dårlig kundeservice. Det kunne have været håndteret meget bedre.
Jeg spurgte i den efterfølgende mail-korrespondance 4 gange til optagelser af vores samtale, uden at få svar - før 4. gang (at det ikke var optaget). Dette finder jeg også overordentligt utroværdigt.

Mor I jer blot på min bekostning. Men jeg tror nu nok de fleste herinde ville bliver overordentlig sure over at modtage et godt tilbud i telefonen for, at det så bliver 'glemt' igen dagen efter!

OM IGEN.

En kunde går ind i en butik og finder nogle gode tilbud. Da han vil betale ved kassen går det op for ham, at han har glemt sin pung i bilen. Han siger til ekspedienten at han løber ud og henter sin pung. Men da han vender tilbage 10 dage senere, er varerne blevet solgt til en anden kunde!

@golfnerd

Din analog forklarer rigtig meget af din holdning til oplevelsen, for du analogiserer søreme med et besøg i en fysisk butik!!
Når du handler på nettet, er der andre mekanismer, så det vil nok være det rigtigste for dig at holde dig til de almindelige forretninger, så får du den service, du vil have...og de priser, den slags koster.
Du kan ikke blæse og have mel i munden.

trustpilot

prøv at checke Trustpilot: https://dk.trustpilot.com/review/www.direct-golf.co.uk

Jeg har også tidligere købt en del fra Direct-Golf

Vil være varsom med at bruge dem nu, men har dog ikke selv oplevet problemerne

visa loft

Blot til information og for en anden gangs skyld, kan du kontakte dit pengeinstitut og bede dem nulstille din saldo overfor VISA og så kunne ordren gennemføres uden problemer.
Personligt vil jeg aldrig handle med et firma, der vil hæve beløbet 14 dage før afsendelse, men udelukkende acceptere en reservation af beløbet på min konto indtil varen afsendes.
Har ingen erfaring med det nævnte firma.

@ Thomas Andreasen

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Demodage 2015

17
- Seneste kommentar: 23. april 2015 kl. 22:19
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Jesper Vehn Larsen

Jeg ser her til aften, ca. 12 timer for sent, at bl.a. Srixon var til stede på Passebækgård til demodagen i dag. Æv... ville ellers møj gerne prøve deres nye z-serie jern.

Findes der en nogenlunde kvalificeret liste over forårets demodage? Både Srixon og andre mærker.
Der har været lignende de sidste par år, men jeg mener ikke at have set den i år.

17 kommentarer til "Demodage 2015"

DEMO

Hej Jesper,

Jeg kender ikke lige noget til DEMO dage, men det er da vigtigt at vide, at det kun er DEMO og der nok ikke er den store kendskab til decideret fitting af udstyret. Så med mindre du kan få en KLÆKKELIG rabbat ved en demo dag, så kan du lige så godt gå ned i en almindelig shop og købe udstyret. Dermed ikke sagt, at de kender meget til fitting, men de har for det meste en Trackman eller FlightScope, som måske kan give lidt mere end bare at stå på en range hvor der er vind mm.

Bare min kommentar for 25 øre ;)

Demodage

Hej Martin,

Jeg giver ikke 25 øre for din kommentar ;-)

Jesper spørger ikke om fitting, men kun om at prøve udstyret, og her er demodage en god og nem måde at gøre det på.

Det er sjældent, at proshopper har det antal demokøller hjemme, som findes på demodage.

Men det er ikke nødvendigvis rigtigt, at de ikke har den store kendskab til fitting på demodage. Det afhænger af firmaet, men flere af dem har god forstand på fitting og har ofte Trackman eller Flightscope med (eller låner fra den lokale pro).

Meningen med demodage er ikke, at man skal købe direkte med stor rabat, men kun at man kan se og prøve udstyret og så købe det i den lokale proshop.

Jeg har endnu ikke set en generel liste for demodage i 2015 - kun en for Cobra.

Demodag i Skovbo GK d. 25. maj

ProGolf kommer til Skovbo GK 2. Pinsedag, indtil videre med Srixon, Cleveland, Ping og Wilson. Titleist er endnu ikke afklaret.

Jeg ved de har lignende arrangementer andre steder i landet, så kontakt evt. Progolf for at høre til deres program for 2015.

JW

Demo - for demoens skyld

Jeps, det er netop for at få prøvet lidt forskelligt på rangen, fremfor 3 meter ind i et net i butikken. Tidligere har der i høj grad været tracking udstyr, omend der ikke foretages fitting. Men der gives nogle konkrete tal på hvad jeg har fat i. Men denne tråd er ikke til fitting-snakken :-)

Jeg vil da overveje en tur til Skovbo, hvis den anden dag i mit ægteskab tillader det :-)

Cobra demo dage...

Jeg kender Jesper Thoresoe som rejser rundt, og om det ikke er for trangt om pladsen, laver han gerne en fitting på stedet selv om det "kun" er en demodag, og Jesper ved hvad det handler om, så det er absolut vært et besøg. Kalenderen for Cobra Demo dage ligger hos teetime på det her linket

http://www.teetime.dk/demodage

Nogen som ved

om de har demosæt med i damer - venstrehånd??
Eller evt hvor man kan kontakte Cobra Danmark??

Ring Jesper hos Cobra og spørg

Jesper Thorsøe
22 11 68 08

28347002 ;) Jeg har

28347002 ;)

Jeg har venstrehånds sæt med til damer.
Håber vi ses.

Jesper

CGC Vallensbæk 23.4

CGC Vallensbæk har Titleist og Wilson på programmet den 23. April kl. 14-17.
Mener der var et brand mere (og at dette var Cobra), men er ikke sikker. Jeg så bare posteren for det forleden.

Demo/Fitting dage Mizuno

Hej golfere.

Her er en liste over de fitting/demo dage vi laver med Mizuno indtil videre. Listen bliver løbende opdateret på Facebook på siden mizunogolfdanmark. Og selvfølgelig kan vi fitte jer! vi har Trackman + vores eget DNA system med. Alle er meget velkomne.

Jesper

12-04 Aabybro Golfklub 10-14,00
15-04 Skærbækmølle Golfklub 15-18,00
18-04 Køge Golfklub 11-14,00
23-04 Odense Golfklub 14-17,00
01-05 Frederikssund Golfklub 13-16,00
07-05 Nivaa Golfklub 14-18,00
08-05 Hillerød Golfklub 15-18,00
10-05 Rungsted Golfklub 11-14,00
14-05 Kokkedal Golfklub 11-14,00
15-05 Hornbæk Golfklub 10-14,00
16-05 Gilleleje Golfklub 10-15,00
24-05 Nexø Golfklub 10-14,00
06-06 Smørum Golfcenter 10-14,00
07-06 Falster Golfklub 10-14,00
13-06 Hornbæk Golfklub 10-14,00
14-06 Odsherred Golfklub 10-14,00
21-06 Odense Eventyr Golfklub 10-14,00
26-06 Hillerød Golfklub 15-18,00
14-08 Hillerød Golfklub 15-18,00

Mizuno

Hold da op!
Man skulle da vist have boet på Sjælland!
Det er godt nok ikke meget der sker i nærheden af Danmarks næst-største by!? )c:

I plejer da at komme til Aarhus Aadalen hvert år. Det kommer måske ikke til at ske i år?

GolfNerd

@Thorsøe

Faldt lige over denne tråd.

Jesper
hvilket dame venstrehåndssæt har du med ud??

demodage i landet

Mizuno

@GolfNerd Nej, vi er p.t. ikke så meget repræsenteret i det jyske vedr. fitting dage, dog mangler en stor del af vores kunder at melde tilbage med en dato i deres klub, så jeg lover at der kommer en del i Jylland også. Vi er desværre ikke med i Aarhus Aadal i år, vi var simpelthen booket andetsteds.
@Thorsøe, vi laver disse sæt i venstre hånd MP 54, JPX 850 Forged, JPX 850. + selvfølgelig køller og wedges. Vi har det med så du kan prøve og hvis du ønsker blive fittet til et sæt/køller.

Jesper

Mizuno

@Thorsøe. UPS så ikke du skrev dame... vi har desværre ikke rigtig noget i venstre hånd til damer...

Mizuno demo

Hej Jesper!
Det lyder godt!
Du må meget gerne skrive herinde igen, når I er i Aarhus området.
mvh
GolfNerd! (c:
(som indtil videre kun har spillet med Mizuno golf jern)

GOLFNERD

Du er da forhåbentlig ikke den samme GolfNerd , der har brokket sig over,
(Directgolf.co.uk - ELENDIG service!!!) !!!

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Så gennemfør dog!

23
- Seneste kommentar: 21. april 2015 kl. 16:07
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Elitespiller

I weekenden blev der spillet en af årets store juniorturneringer i Skanderborg golfklub og derfor var der også utroligt mange tilmeldte. Faktisk så mange at der var i omegnen af 40 spillere på venteliste for bare overhovedet at komme med i turneringen. I rækken u22 drenge var der 56 deltagere og 6 spillere gennemførte ikke turneringen. Med lidt simpel hovedregning er det altså tæt på 10% som ikke gennemførte tuneringen, det er simpelthen for dårligt i mine øjne og især når der står 40 andre spillere på en venteliste som utrolig gerne vil spille! Jeg synes ofte det er et problem, især i turneringer hvor der er cut, at når folk skal ud i en af de første bolde, så møder de ikke op fordi de ikke har en chance for at vinde! Personligt er min holdning, at man burde få en advarsel første gang det sker og anden gang en karantæne på en bestemt periode!
Selvfølgelig kan man få en skade og blive nød til at trække sig og det er også helt fair, men når godt og vel 10% af et felt ikke gennemfører, så synes jeg det begynder at blive kritisk!

P.s. godt arrengement Skanderborg og glæder mig til at komme igen og spille næste år!

Er jeg helt forkert på den, eller har jeg en pointe? Meld gerne tilbage og lad os få en debat :)

23 kommentarer til "Så gennemfør dog!"

Du har ret

Det er "sjovt" nok netop næsten altid de, der skal ud i de tidlige bolde, og som ligger langt fra føringen, der blive "syge" eller får en "skade" - og procentsatsen er større i juniorturneringerne.

Det er nok nødvendigt at kræve lægeerklæring, hvis man vil gøre noget problemet.

!

Giv dem karentæne til næste turnering.

...

Er godt nok ikke junior, men har da også prøvet i nogle turneringer at skulle ud i "tåge boldene" tidlig om morgenen, hvor man spiller for ingenting. Men personlig vil jeg da altid gerne gå en god runde golf og forhåbentlig forbedre mit handicap, ikke mindst da det jo er tællende.

Men kan da godt forstå, at det kan være svært for unge folk, der jo sikkert har mange ambitioner. Når de så ligger i bunden bliver de jo rigtig godt "pige sure" og vil bare hjem. Men så er det jo især forældrene der bør komme på banen og fortælle dem at sådan er sport.

...

Kan melde ud at Skanderborg starter fejlen selv i ikke at lave cut på turneringen. Når man ligger der i bunden efter lørdag som mange af dem som trak sig gjorde forstår jeg udemærket at der intet er at spille for! Ikke engang lørdag kunne man gå og kæmpe om at klarer cuttet. Dvs. Der var kun noget at spille om for dem som lå med fremme i toppen. Så spørger man mig ligger fejlen i selve turneringsgrundlaget

.

Muligt turneringen er forkert strikket sammen, men alligevel vil jeg da mene det er helt ude i hampen, at forældrene ikke banker igennem og siger der skal spilles færdig. Hvis forældre ikke er med, må det dog alligevel give en god gammeldags "røvfuld" når de finder ud af lille Peter har trukket sig, da han ikke kunne vinde noget mere.

Det ville sikkert ikke kun ske hos juniorer, da man jo også ser det i voksne tunering. Men når de først lærer det er ok at trække sig, når man ikke lige kan vinde mere, så er niveauet ligesom lagt på hvordan de ser sport.

Motivation

Jeg tvivler på at nogen børne pædagoger vil mene at det at tvinge børn og unge til at gennemføre en turnering uden at der er et brugbart mål i sigte er en god ide. Det vil nok snarere skubbe en del ud af sporten.

Så kan vi voksne sagtens være enige om at en rigtig elite spiller naturligvis kæmper for så god en placering som muligt, også selv om det er næst sidst i stedet for sidst, men den motivation kan man efter min mening ikke banke ind i en junior spiller en tåget søndag morgen hvor al ambition er røget om lørdagen.

Pisk eller gulerod? Pisken skal komme af sig selv, så må forældre og andre voksne godt motivere og på sigt, skulle det være en trend hos den enkelte, stille og roligt forklare at med mindre indsatsen fra den unge selv ændrer sig vil støtten fra klub og forældre også forsvinde. Men stille og gelinde må være nøgleordet her, det skal altså gøres med hensyn til den enkelte unge og hans/hendes alder.

Målet er jeg enig i - få dem der deltager til at gennemføre uanset hvad de kan opnå.

.

Moralsk må det godt nok ren og skær en klar udmelding, hvis nogen vil spørge mine børn. Stiller du op, så spiller du samtlige runder. Ligeså vel som hvis de er bagud 5-0 til pausen i en junior fodbold kamp, så spiller du også færdig.

Forfejlet

Endnu en forfejlet jordfræser!

Man skal endelig ikke tvinge børne til noget - der skal ikke være nogen kortsigtet konsekvens af at optræde vattet, uanstændigt og kun tænke på sig selv. (Ironi kan være anvendt)

Selvfølgelig skal

man da gennemføre i stedet for at være et tudefjæs.

Når det så er sagt, så håber jeg, at arrangøren har lært af dette og indfører cut. På den måde vil de "overlevende" være motiverede for også at dukke op næste morgen.

Det er sgu da surt at skulle hjemmefra kl. 0530, og køre måske 100 km hver vej, når man allerede ved afgang ved at man har 30 slag op til Top 10 og 40 slag til førstepladsen.
Så tager man da hellere en træningsrunde på hjemmebanen...

Andre sportsgrene

Jeg har fulgt lidt med i debatten og kan godt forstå at der nogle der vælger at tage hjem hvis de skal ud i "tåge bolden" hvis man kommer langt fra er der overnatning og andre udgifter som man sparer. Et lille sidespring men til den professionelle sport tennis. Her blev der spiller fed-cup og da Danmark havede vundeg 2-0 i single spillede man ikke double. Det sker hver gang. Så det er vis ikke kun vores junior spiillere der bliver "pige fornærmet"

..

Syntes det helt dårlige i sagen er at det er børn der lærer at det er OK at melde fra, hvis man ikke kan nå noget. Det er godt nok ikke noget der vil fremme golf sporten hs næste generation, selvom man selfølgelig ikke kan tage alle over en kam, da jeg da ikke er i tvivl om om langt de fleste forældrer vil få dem til at spille, uanset hvordan de ligger eller de skal bruge en dag på det.

Cut eller ej

Jeg er heller ikke junior, men man skal da helt klart gennemføre uanset om man ligger i top eller bund. Selvfølgelig kan man blive syg, men at de 10% der ligger i bunden bliver syge er jo ikke reelt. Jeg ved da godt, at man tænker "det er jo bare mig der trækker mig", men helt ærligt!

Det kunne jo være, at nogle af dem det stod på ventelisten ville have klaret sig endnu bedre end dem der ligger i top!

Uanset om der er cut eller ej, så vil der måske alligevel være en stor forskel på først og "sidst" og dermed vil der stadig være nogen der skal ud i "tåge bolden", så faktisk tror jeg ikke at det vil hjælpe at lave cut. Vi ved jo godt, at man den ene dag kan spille skidt og dagen efter er spillet lige i skabet... eller omvendt. Dermed ikke sagt, at en spiller i bunden har den store chance for at vinde.

Jeg vil da mene, at specielt når man spiller match, så er man "lidt mere på" end hvis man går en træningsrunde. Derfor vil jeg da også mene, at det da være bedre at komme ud og få noget match erfaring, end at gå en træningsrunde... dem kan man altid gå. Når man så tilmelder sig en match og ved, at uanset om man spiller godt eller skidt, så skal man spille begge dage og det må da være mere motiverende.

Gennemfør

Har man tilmeldt sig en turnering, fået pladsen fremfor andre, spiller man selvfølgelig alle planlagte runder. Sygdom er ingen herre over, men come on, det er kun de "dårligst" placerede efter 1. runde der bliver syge!!! Det er mangel på respekt for dem som ikke kom ind i turneringen og i min verden, total mangel på respekt for klubben, sponsorerne og ikke mindst de frivillige der møder op kl. l... om morgenen, for at man/I som deltagere, kan begynde og afslutte turneringen

Kan sammenlignes med ikke at

Kan sammenlignes med ikke at møde op til 2. halvleg i en fodbold kamp, fordi man er bagud 3-0..

AB

Din sammenligning med tennis er fuldstændig ubrugelig. At man ikke spiller den eller de sidste kampe, når en holdmatch i Fed eller Davis Cup og lignende er afgjort, er fordi det enten står i betingelserne eller er en aftale mellem to parter. I golf kan det nærmest sammenlignes med, at man ikke spiller de sidste to huller, når en spiller i hulspil er 3 op.

Det er muligt, at det i turneringen i Skanderborg havde været hensigtsmæssigt med cut, men spillerne kendte betingelserne, da de tilmeldte sig, og bør selvfølgelig gennemføre, med mindre de er syge eller skadede.

Problemet ses i øvrigt også i turneringer med cut.

..

Hjemmeklubberne skulle måske også informeres i tilfælde af udeblivelse. De bør også give en løftet pegefinger, de de jo sikkert også kender når folk bare udebliver

I min klub

har det i hvert tilfælde givet anledning til debat når junior/elite-spillere som vi støtter med både træning og i forbindelse med turneringer trækker sig fra en turnering. Det er ikke populært skulle jeg hilse og sige...

forslag

uden at kende årsagerne til at man ikke gennemfører, kunne man jo som arrangør sætte en pris lidt højere end normalt for fee, og så tilbyde de unge mennesker en bonus til alle på anden dagen, hvis de også gennemfører den runde.
Eksempelvis et eller andet i proshoppen eller gratis spisning søndag

(bliver de væk fra 2 runde - så er det ARRANGØR klubben der belønnes med at inddrage bonusbeløb til spisning eller lign. mens spilleren straffes og ikke får penge retur).

Det er bare et forslag.

Sidst men ikke mindst er der vel også regulering af hcp.

@JL

Med den holdning skal du snart få skubbet alle juniorer ud af din klub - siger en person der i forskellige sportsregi og andet har arbejdet med børn og unge i over 30 år

Du kan ikke sidestille behandling af en junior med behandling af en senior på et senior hold.

@jordfræser

Med den holdning skal du snart få skabt et samfund af superegoister, der ikke tager hensyn til andre, og som giver op, hvis det ikke lige går deres vej - siger en person, der også har arbejdet med børn og unge i over 30 år, og som har fulgt samfundsudviklingen endnu længere.

Jeg taler ikke om at sidestille behandling af juniorer med seniorer, men at det bestemt ikke er for tidligt at lære juniorer, at man skal tage hensyn til andre, og at man skal fuldføre, hvad man begynder på (med mindre der er en gyldig grund).

Når de først vænner sig til det, er langt de fleste børn faktisk glade for faste rammer og forudsigelighed i stedet for vattethed og svingende konsekvens.

Metode

Så er vi ikke uenige om hverken mål eller værktøjer, mere brugen af værktøjer. Jeg tvivler på nogen jeg har været i kontakt med vil kalde mig vattet eller inkonsekvent, det er nok mere hvordan aflevering af de dannende ord vi (måske) er uenige i.

Jeg er sikker på jeg kan motivere 19 af 20 uinteresserede unge til at stille op til 2. halvleg af en fodbold kamp selv om holdet er bagud med mange mål, eller få en junior til at stille op søndag til golf selv om lørdagens runde var gået i 117 slag.

Nr 20 ville alligevel være uden for rækkevidde.

@jordfræser

Vattet og inkonsekvent er eller det indtryk jeg går, når jeg læser følgende:

"men den motivation kan man efter min mening ikke banke ind i en junior spiller en tåget søndag morgen hvor al ambition er røget om lørdagen.

Pisk eller gulerod? Pisken skal komme af sig selv, så må forældre og andre voksne godt motivere og på sigt, skulle det være en trend hos den enkelte, stille og roligt forklare at med mindre indsatsen fra den unge selv ændrer sig vil støtten fra klub og forældre også forsvinde."

Fint hvis du tror du kan motivere 19 af 20 uinteresserede unge til at stille op søndag til golf selv om lørdagens runde var gået i 117 slag, men den mulighed har du bare ikke, når det er op til den enkelte junior og evt. dennes forældre og/eller holdleder, og der ikke er nogen umiddelbar konsekvens ved ikke at stille op.

Selvfølgelig skal man forsøge med positiv motivation, i det omfang det er muligt, men hvis spilleren alligevel vælger at blive væk, må der gerne være en klar konsekvens.

Hvis de unge ikke lærer det, får de sig noget af en opvågning, når de kommer ud på arbejdsmarkedet og i andre dele af livet.

Sad !

No discipline, staying power, ambitions, poor attitudes etc and are very weak individuals grown up with poor parenting and schools. Certainly not a model for success. The home club and trainers should also share some of the responsibility.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Golf Sko med eller uden spikes

19
- Seneste kommentar: 20. april 2015 kl. 14:31
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Mini Borby

Hej Alle.

Jeg står og skal have nye golfsko i år, de gamle er ca 2 1/2 år gamle.

Dem jeg har nu er nogle Puma med Spikes, men er blevet i tvivl om forskellen er på med eller uden spikes?

Hvis det er til nogen forskel, så spiller jeg pt med handikap 43.

Det jeg spørger til er, hvad forskellen er på sko med / uden spikes!

På forhånd tak!

19 kommentarer til "Golf Sko med eller uden spikes"

..

Spikes gør jo du står bedre fast, især hvis jorden er godt våd. Om sommeren foretrækker jeg dog klart ECCO hyrbid uden spikes, da de både er mere behagelige og også skåner banen når man ikke bruge spikes.

Uden spikes...

Medmindre det er sjaskvådt og man har et kraftfuldt sving, så er golfsko uden spikes meget mere behagelige. Jeg har har masser af rigtige golfsko, også i bedre kvalitet, men efter jeg har prøvet Eccos spikefrie sko (Street, Bio o.s.v.), så ser jeg mig ikke tilbage.

Og jeg bruger dem også når det regner eller er almindeligt vådt.

Et lille fif. Tag nu sålen ud når du kommer hjem, ellers begynder de at lugte som en diarréramt gnu med dårlig ånde efter et par måneder. Husker man det kan de holde i flere sæsoner afhængigt af spillefrekvens.

Et ekstra plus er at man kan beholde dem på til og fra banen, også hvis man lige skal købe lidt ind undervejs. Her fungerer de som almindelige bløde sko.

..

Lugte af gnu har alle mine golfsko nu gjort i 15 år jeg har spillet uanset mærke. Når først jeg har haft dem på i varmt eller vådt føre så kommer de til at lugte. Men sålen ud og tør dem ved stue temperatur(dvs. ikke det med at lukke dem inde i et fyrerum med 30 grader) det er læder især ikke særligt glad for.

ECCOs sko

er lavet af en særlig slags gnu!!!! Tror at racen hedder Stinkegnu!

.

Tja - smag og behag. Syntes dog egentlig footjoy og Nike, var dem jeg personligt havde flest problemer med omkring lugt, hvor jeg hos ECCO kan holde det på fornuftig "niveau" af lugt :)

Lugten

Lugten jeg ligeglad med, jeg har spillet håndold i mange år, så ved hvordan de kan lugte...

Igen, emnet var u mest om Spikes eller ej... Tak

..

Spikes i vådt/smadret bane
Uden spikes på tør bane og oftest mere behagelige at gå i.

Har begge

Jeg sværger dog stadig til mine FJ med spikes - synes de er de bedste at gå i.
Har dog også et par Ecco hybrid, men synes dog altid valget falde på mine FJ's

Spikes? Eller spikes?

Sjovt, at man er nået dertil, at når man taler om spikes i golfsko, så taler man implicit om soft-spikes, med de nye "Ecco-spikes" som modsætning.

Det viser den gennemslagskraft en solid markedsføring kan have.

Det er dog ikke så mange år siden "kampen" stod mellem stål-spikes (egentlige pigge, hvis der er nogen, der ikke husker disse) og de moderne soft-spikes, der blev lanceret som mindre skadelige for banerne (og klubhuse, trappetrinene etc.).

Men allermorsommest er det dog, at flere og flere de senest fem-otte år har påvist, at soft-spikes faktisk ødelægger mere på banerne end de gamle stål-spikes.

Kommer an på vejr og årstid

Somre med ikke for meget vand på dagen = 'ecco' spikes

Og ellers softspikes for at have ordentlig fæste

Jeg kan tale med om gnu 'duften' fra Ecco sko der har forpestet min bil ved flere lejligheder, jeg har aldrig oplevet det med andre mærker. Og mine sko lugter normalt ikke.

Spikes.

Jeg mener at man står klart bedre fast med spikes og spiller mest i Ecco's. Jeg har dog 2 par adidas uden spikes som er supergode at gå i men de bliver kun brugt på en tør sommerdag. Iøvrigt har Ecco et godt byttesystem. Skulle der komme den mindste fejl ved skoene får man et par nye uden beregning.

Hvorfor er det sjovt Kreiner og hvad har det med trådstarters spørgsmål at gøre ?
Du (Kreiner) behøver ikke at komme med et svar!!

Spikes

kan kun anbefale at der altid bruges spikes, gled og brækkede anklen i et par ECCO spikeless er ret sikker på, at det ikke var sket med spikes , så aldrig mere golf uden spikes

Erik Nielsen

Hvad har byttesystem med trådstarters spørgsmål at gøre ?

@Rap jul

Bonus info!
Hvad har dit spørgmål med trådstarters spørgsmål at gøre ??

Det kunne også...

...være interessant at få en liste over de jobs dem der omtaler gnu lugt har - alle kan vel ikke arbejde i en zoo....

Ikke et svar

Et svar om stål-spikes har vel stort set samme relevans i en tråd om spikes som svar om lugt fra sko og bytteordninger...

@kreiner

Spikes vs ingen spikes

Jeg er selv stor tilhænger at spikes og vil til enhver tid foretrække dem. Jeg er meget glad for min golfsko og synes de er meget behagelige at gå i. Hvis ikke lige det var for spikes, så gik jeg egentlig gerne i dem på gaden.... og dog, de er nok lidt for spraglede, men det er jo en anden snak :)

Jeg synes derimod, at når man kommer op på en green og kan se spor i green efter en person der lige har drejet rundt på foden, så green er revet lidt op, så er det i (uvidenskabeligt tal) 95% af tilfældende street sko/ ingen spikes der er skyld i det. Så jeg er faktisk modstander af de sko der ikke har spikes.

Jeg har dog også gået et par bolde bag en spiller, som brugte de "gamle" stål spikes, som John Kreiner nævner og der var klart prikkede greens, hvor spilleren havde gået, men det var små huler, som ikke gjorde noget ved boldens retning.

Stål vs spikes

Jeg er helt enig i at soft spikes potentielt kan give større skade end stål spikes.

Stål spikes er gratis luftning af green....soft spikes er kun et problem når en spiller drejer rundt uden at løfte fødderne, hvilket mange så desværre gør.

'Ecco' spikes er også set (af mig) fræse en green i stykker

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Smørum Golfklub må tage egen medicin

109
- Seneste kommentar: 20. april 2015 kl. 12:28
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Den forundrede

Ja så kom det frem, hvordan bestyrelsen i Smørum Golfklub (sam)arbejder med sine partnere.
http://golfonline.dk/nyhederne/?news=230153&t=ZmVhdHVyZWQ&act=bnloZWRlcg=

Mange ordsprog springer frem:
Man ligger, som man har redt
Man høster, som man har sået
Det er ingen kunst at rive ned, men at bygge op
Man skal ikke kaste med sten, når man bor i et glashus
Højt at flyve, dybt at falde
......

109 kommentarer til "Smørum Golfklub må tage egen medicin"

Duus tror du er smart men i

Duus tror du er smart men i virkeligheden har du ikke forstået noget som helst

Kære forundret. Med den

Kære forundret.
Med den indsigt du udviser, gætter jeg på der er rigtig mange ting du er forundret over......
Rigtig, rigtig mange ting.!!!

God forretning

Når restauratøren kan tabe 310.000 kr. (manglende dækningsbidrag) på 9 selskaber, må det være en fantastisk forretning til daglig.

Det gammel smørum tilbage Tak !!!

Savner det gammel Smørum , hvor alle snakket med alle .
Hvis man havde spørgsmål- kom der svar

@Forundret og @Til den forundrede

Nu er der ikke noget galt i at være forundret. Det er udtryk for at man er nysgerrig og ikke bare en rygklapper, og sådan kunne vi blive ved i timevis.

Det store spørgsmål var jo, om ikke det havde været bedre med en rolig overgang fra SGC til Smørum Golfklub, hvor Smørum Golfklub havde bevaret det eksisterende med de nødvendige tilpasninger til en ny situation. Jeg tror selv på at en bevarelse af Egedal ville have givet noget mere i kassen end de 159-220 der betaler nu, og et bedre samarbejde med Caddie havde været til gavn for begge. I den sidste fase af Egedal var der stadig mellem 600 og 900 medlemmer, som var villig til at betale trods alle hindringer, og det var først da Smørum lukkede for spilleregler at golfere faldt rigtigt fra.

Men det er jo for sent nu, hvor man har brugt bulldozeren. Mit håb er at der sendes nye signaler på den kommende generalforsamling, og at Smørum Golfklub kommer ind i et positivt gænge, hvor kontingentet bruges på medlemmerne og ikke på omkostninger til modparter og advokater.

Og så til allersidst glæder jeg mig til god golf i en ny sæson, hvor alle dumme tanker er væk og bolden flyver sikkert op mod green for en birdie, par, bogey ....

Forståelig reaktion

SGK har jo selv opfordret til den form for samarbejde, kommunikation og problemløsning, så klubben er helt selv skyld i sagens udvikling og kravet fra Caddie.

Et af klubbens bestyrelsesmedlemmer, Jens Kusk, har her på debatten udtalt, at det at sagsøge hinanden er en ganske fornuftig måde at løse konflikter på, og nu svarer den anden part så bare igen og følger opfordringen og fremgangsmåden.

Men det er måske kun en fornuftig måde at løse konflikter på, når det er klubben, der lægger sag an??

Reaktionen fra Caddie er både forventelig og forståelig. Caddie har selvfølgelig lidt tab bl.a. pga. den ulovlige opsigelse, og disse bør bestyrelsen kompensere. Nogle af beløbene er måske for høje, men det kan være af taktiske årsager.

Jeg gætter på, at bestyrelsen sagtens kan forhandle sig til at skulle betale en mindre erstatning end det krævede - med mindre de også denne gang vælger at løse konflikten ved domstolen.

Hvor har det sludder fra

Dine oplysninger er håbløse ukorrekte.
Hvor har du dog de tal fra?
Lad os antage ar der var mellem 6-900 medlemmer i Egedal.
De var meget langt fra alle aktive.
SGK har fra oktober 2013 til i dag fået næsten 600 nye medlemmer, de fleste fra Egedal.
SGK er blandt landets 3 største klubber nu.

Et bedre samarbejde med Caddie skriver du. Det var jo netop det de ikke ønskede. De sad på flæsket, og gør det stadig..det ønskede de ingen dialog om at ændre
Læs nu op på lektien inden du hovedløst bidrager med fejlinfo

Til en aftale er en aftale

Du fordrejer det jeg skrev på det groveste.
For det første var det en stævning der skulle afklare gyldigheden af opsigelsen, ikke et sagsanlæg. Det forhindrede ikke parterne i samtidig at forhandle.
Bestyrelsen har hele tiden gået efter bolden, ikke manden.
Desuden skrev jeg at det var en fornuftig måde i et demokratisk samfund at finde løsninger på, ikke som du prøver at få det drejet.
Men når man er en kylling der gemmer sig bag anonymitet er alt vel tilladt.
Mvh
Jens

@Jens Kusk

Jeg troede at det drejede sig om penge. Underståeende citat fra din udtalelse.
"Siden hvornår er det en dårlig ide at bruge få kroner i forsøget på at spare mange? (Retssagen)"

Er det ikke bare sådan at restauratørerne ser det mon.
Er det jeres opfattelse, at de går efter manden?

Et spørgsmål: Forhandler I fortsat eller ?

Til Jens Kusk

Jeg synes ikke, at jeg fordrejer, hvad du skrev - og da slet ikke på det groveste.

Om du kalder det en stævning eller et sagsanlæg har ikke den store betydning mht. til min pointe. I valgte under alle omstændigheder at tage sagen for en domstol i stedet for bare at overholde en klar aftale.

Jeg skal gerne citere dig ordret: "At golfklubben prøver aftalen ved domstolen, er i mine øjne en ganske fornuftig måde at løse konflikter på."

Den holdning har du selvfølgelig lov til at have. Jeg er meget uenig og mener, at det var tåbeligt - både over for Caddie, klubbens økonomi og dens medlemmer.

Konflikten gik ud på, at I ikke ønskede at overholde aftalen, men i stedet opsagde den på ulovlig vis.

Caddie har lidt tab pga. bestyrelsens ulovlige opsigelse af aftalen og bør naturligvis derfor kompenseres for dette.

Derfor er det som nævnt både forventeligt og forståeligt at de stiller erstatningskrav. Nu må vi så bare se, om bestyrelsen kan forhandle sig frem til en mindre erstatning, eller om parterne endnu engang skal i retten.

Jeg står naturligvis ved, hvad jeg har skrevet, uanset om du kalder mig kylling eller andre skældsord.

Mit navn er ikke relevant for diskussionen. Jeg har absolut ingen aktier i jeres konflikt andet end, at jeg som tilskuer og deltager her i debatten på Golf.dk ønsker retfærdighed, og at aftaler bliver holdt.

I mine øjne er man mere en kylling, hvis man ikke vil stå ved, hvad man har sagt og gjort, og hvis man ikke vil overholde sine aftaler.

trist

Hvor er det trist at i har alle de komplikationer, håber ikke at stemningen er alt for dårlig hos jer. I må sku se at få det løst hurtigt på en ordentlig og fair måde

Fin stemning

Jeg er selv medlam af SGK, og stemningen i klubben er fin, mellem medlemmer og bestyrelse. Jeg selv bakker bestyrelsen op i deres beslutninger og mener absolut ikke at de har lavet nogle fejl i forbindelse med at søge at finde en løsning på caddie problemet, hvis klubben skal give penge hver måned for at caddie, kan tjene penge på medlemmerne.
Iøvrigt er en del medlemmer utilfreds med caddie og deres, kundeservice og mad, som for nogle har været uacceptabelt at servere både for medlemmer og nok osse for gæster. De vil aldrig vende tilbage, hvis de har fået serveret. noget dårligt. Dette har fået nogle af medlemmerne til at nægte at spise der. Så dette skal være i orden.
Alt i alt ønsker medlemmer jo at det er en god klub og man har nogle gode forhold i alle dele lige fra driving range til restaurant.
Svigter nogle af delene, vil det kunne få folk til at søge til andre klubber der måske har bedre forhold.
Men alt i alt, er SGK en fantastisk golfklub, med de bedste træningsfaciliteter.

Er det virkelig så svært?

Jeg kan desværre ikke deltage på generalforsamlingen i næste uge i SGK, så jeg vælger at dele mine holdninger i dette forum.
For det første så vil jeg sige at jeg har stor respekt for bestyrelsen med det kæmpe arbejde de har lagt for dagen de sidste par år. SGK er på ved i den rigtige retning, men hold op hvor har der været mange udfordringer og desværre så er der stadig en hel del ting, som skal på plads før SGK bliver en super god golfklub.

Hvis vi kigger lidt tilbage i tiden, så mener jeg at hele Egedal problematikken blev håndteret helt forkert.
Egedal blev efter min mening ikke involveret i forhandlingsprocessen og efterfølgende fik de et ultimatum, som de ikke ville være med til. Resten af historien kender vi...
Jeg forstår ikke hvorfor man ikke inddragede dem i forhandlingen.
For mig at se, så har bestyrelsen fra start haft en skjult dagsorden, som var at få lukket Egedal klubben.
Sandt eller falsk, så blev resultatet ihvertfald at Egedal klubben lukkede ned.
Mange ting kunne være gjort anderledes, men det vigtigste er nok at parterne skulle have sat sig sammen og forhandlet sig frem til en fornuftig løsning.

Nu står vi så med Caddie konflikten og det er trist at se, at bestyrelsen igen står tilbage med at skulle gå rettens vej. Måske bestyrelsen skulle overveje at få nye kræfter ind der har erfaring med forhandling, samarbejde og ikke mindst konklikthåndtering.

Afslutningsvis så vil jeg dele min opfattelse af det at være kunde i Caddie restauranten.
Mega høje priser hele vejen igennem. Skal man ud og spise, så vil det være billigere og langt bedre at tage på en "rigtig" restaurant. Madens kvalitet i Caddie restauranten går fra middel til et godt stykke under middel.

Konklusion: Selvom bestyrelsen har gode intentioner, så hjælper det ikke noget når de ikke kan få et samarbejde til at fungere. SGK er eb af Danmarks største klubber og vi er dybt afhængige af et godt samarbejde med Caddie restauranten.

Udvikling i stemning

Bestemt er Smørum anlægget et godt sted at komme/spille.
Jeg kan/kunne lide at spille banerne, bruge træningsfaciliteterne og kan lide restauranten.

Jeg er ikke med i faste grupper, men spiller der oftest som solist.
Flere gange på Egedals bane en del gange på 9 hullers sløjferne.
Enkelte gange kom fruen og bekendte forbi og vi kunne nyde den gode mad i caddie.

Men stemningen oplever jeg anderledes end før.

Mine tanker sidste sommer var, at jeg oplevede det som om, at der var betydeligt færre besøgende (medlemmer, firmaer, greenfeespillere og nybegyndere) end tidligere, hvilket betød - for mig - at taberen var det sociale liv, herunder muligheden for at spille med andre.

Det blev nu mere synligt, at man helst skulle være del af en fast gruppe, for at have nogen at dele oplevelsen med.
Ikke alle men en del af de fast grupperede medlemmer lagde ikke skjul på, at man ikke var velkommen i 'deres bold'.

På Intermediatebanen kom der mange nystartende, der som jeg havde få år på bagen. Her kunne man tidligere finde "sin egen gruppe" dvs. de uafhængige.

Gennem de seneste måneders debat er der tilsyneladende opstået en sur tone, som jeg personligt tilskriver bestyrelsens fremgangsmåde.

Det bliver spændende om der til sæsonstart er noget at komme til Smørum efter, eller om det hele er ædt op af dårligt stemning.

Det gode er, at jeg måske mister et indskud, men på den anden side ikke skal betale et nyt for at blive medlem i en anden klub.

Dårlig stemning

Der er åbenbart stor forskel på, hvordan medlemmer opfatter stemningen. Jeg oplever en klar forringelse af stemningen og kan slet ikke genkende "SGK MEDLEM"s indlæg om, at stemningen skulle være fin. Men det er måske meget naturligt, og bestyrelsens venner vil sikkert altid forsvare dem, sige at stemningen er god og deres handlinger fornuftige. Vi er bare mange, der er uenige.

Det er desværre ikke ualmindeligt rundt om i Golfdanmark, at misundelse over, at en restauratør rent faktisk kan tjene rimeligt i forhold til hvor mange timer osv. der lægges i det. Restauranten er en meget vigtig bestanddel af et godt klubliv, og klubberne gør klogt i at give restauratøren gode forhold for at fremme klublivet og gøre medlemmerne glade.

Der er flere eksempler på, at restauratører, som har fungeret længe og godt i klubben til medlemmernes tilfredshed, pludselig er blevet sagt op eller selv er stoppet pga. dårligere vilkår, når nye bestyrelsesmedlemmer i misforståelse og/eller misundelse absolut skal ændre på forholdene, selvom de fungerer godt. Der er også mange eksempler på, at golfklubber pl.a. pga. svære vilkår har hyppigt skiftende restauratører, hvilket sjælden er godt for medlemmerne og klublivet.

Restaurant Caddie er ikke perfekt, men det har været meget skidt for samarbejdet og stemningen, at bestyrelsen opsagde aftalen og lavede en stævning.

Det er yderst inkompetent, at bestyrelsen ikke formår at skabe godt samarbejde og stemning, men hellere vil tromle tingene igennem, og at den ikke formår at få ordentlig juridisk rådgivning, inden den begynder at slæbe folk i retten.

Debat uden deltagere

Det er en mærkelig tråd.

Den berører et meget lokalt problem, nemlig et problem, der kun berører én klub. Medmindre andre kan bruge den som "case" i forbindelse med egne forhold.

Det, der er underligt, er, at den - bortset fra Jens Kusk og Anderson - køres af "ingen", i hvert fald ikke af nogen, der vil være deres meninger og holdninger bekendt.

Idet jeg tager for givet, at de to navne er "ægte", så er Anderson jo også en lidt åben betegnelse. Så reelt er der kun halvanden seriøs deltager i denne tråd.

Det er uden tvivl en alvorlig sag, der her drøftes i fuld offentlighed, men taber den ikke en del i lødighed, når så alvorlige anklager, som der også lægges frem, bringes anonymt?

Hej John

Nu er jeg altså heller ikke anonym, når jeg sætter navn på.

Undskyld, at jeg brugte dit navn...kunne ikke lade være med at drille.

Bent H.M.

Anonymitet

Herr Kreiner,

Dette emne har vist været diskuteret et par gange tidligere.
Jeg synes, at du skal rejse det som en generel debat.

Aktuelt tror jeg ikke, at det vil være sundt at navngive sig med indlæg mod Bestyrelsen, som jeg ikke tror er modtagelige for "modsatte" synspunkter.
Det synes jeg at have oplevet i forbindelse med

nr. 1 sagen med caddie
nr. 2 sagen med nedlæggelsen af Egedal

@Bent H.M. & Højhcp'er

Jeg synes ikke, at jeg har set din signatur i denne tråd, Bent H.M., men pyt nu med det.

Min kommentar var ment rent generelt, men jeg mener, at det virker besynderligt, når medlemmer, gæster og tidligere medlemmer fra én klub diskuterer et problem fra denne ene klub i det offentlige rum - og så i en forholdsvis uvenlig tone.

Næsten uanset hvad, der skrives og af hvem, så kan det kun skade klubben - men det er måske formålet(?)

Og med hensyn til de anonyme indlæg, så har jeg nævnt det så mange gange tidligere, at jeg finder det som dårlig stil generelt, men i en så klar konflikt, som der vist er tale om her, finder jeg det faktisk lidt pinligt, når udfaldene ind imellem bliver så personlige..

@Bent H.M. & Højhcp'er

Jeg synes ikke, at jeg har set din signatur i denne tråd, Bent H.M., men pyt nu med det.

Min kommentar var ment rent generelt, men jeg mener, at det virker besynderligt, når medlemmer, gæster og tidligere medlemmer fra én klub diskuterer et problem fra denne ene klub i det offentlige rum - og så i en forholdsvis uvenlig tone.

Næsten uanset hvad, der skrives og af hvem, så kan det kun skade klubben - men det er måske formålet(?)

Og med hensyn til de anonyme indlæg, så har jeg nævnt det så mange gange tidligere, at jeg finder det som dårlig stil generelt, men i en så klar konflikt, som der vist er tale om her, finder jeg det faktisk lidt pinligt, når udfaldene ind imellem bliver så personlige..

Store tal

I artiklen på golfonline virker det som tal taget ud af det blå. Er det med sikkerhed det advokaten fra Caddie søger i erstatning? Kan det i virkeligheden passe? 4 til 5 millioner er uhyggeligt mange penge for en golfclub.

@Mettte G

Hvorfor skulle bestyrelsen fremlægge forkerte tal?

Ja, 4,3 mio er mange penge for en golfklub, men det er også mange penge for en restaurant.

Nu har jeg ikke set brevet fra Caddies advokat, men kravene virker begrundede og ikke taget ud af det blå. De ligger dog sikkert i den høje ende som udgangspunkt for en forhandling.

Mon ikke det ender med et forlig til en lavere beløb. Det ville da være fjollet at skulle i retten en gang til.

@John Kreiner

Prøv at forholde dig til indholdet af indlæggene i stedet for afsenderen.

Og tag så din kæphest om anonymitet i en separat tråd eller med admin.

Det er ikke et debatforum på smorumgolf.dk, så det ganske naturligt, at debatten bliver taget her. Det er langt fra første gang, at der laves debattråde, som kun handler om én klub, bane eller problemstilling.

@Et andet medlem

Jeg forholder mig alene til indholdet, da jeg jo ikke ved, hvem de anonyme afsendere er.

Og jeg har ved flere tidligere lejligheder tilkendegivet, at jeg synes, at det er dårlig stil at svine en klub - måske endda ens egen - eller navngivne personer i et offentligt forum

Jeg betragter det ikke som en kæphest at være imod anonymiteten, jeg har bare ikke ret megen respekt for dem med de rabiate meninger eller perfide personangreb, som skjuler sig bag mærkelige pseudonymer.

Dette er en god debat, men den kan ikke tages i SGK - endnu

Jeg synes disse debatter er nødvendige. Jeg optræder anonymt, fordi jeg har forsøgt at drøfte disse ting i SGK, men meget hurtigt bliver mødt med personlige angreb. Er nok også en konsekvens af den hårde linje og tone fra bestyrelsen. Ja enten er man med eller også er man imod. Håber det ændrer sig.
Jeg går ikke efter nogen personer. Faktisk er det imponerende at Jens Kusk tager debatten med åben pande og endda er åben for at skifte stil. Det ville klæde den samlede bestyrelse at bakke op og melde en samlet vilje ud til at at skabe bedre tillid og samarbejde. Det kan være, det sker på den kommende generalforsamling. Håbet er jo lysegrønt om foråret.
Jeg er af den holdning, at det var godt og nødvendigt at rytte op efter SGC, men jeg er uenig med den linje bestyrelsen valgte i forhold til Egedal, restauranten, shop mv. De var jo ikke SGC. Jeg tror at SGK har tabt mange penge på den linje, og at advokaten har tjent godt, men det kan ikke ændres bagud, men kun fremad. Håber bestyrelsen foretager en selvevaluering og skifter stil hurtigt.

John kreiner

Har John Kreiner noget seriøst vedrørende Smørum Golfklub til denne tråd ?

Charlie B

har fuldstændig ret.

John Kreiner har ikke bidraget med noget seriøst i denne debat vedr. Smørum GK og Caddie.

Han har kun endnu engang leget debatpoliti, luftet sin kæphest om anonymitet, afsporet og drejet debatten over på sin egen person.

Han må have et frygteligt mindreværdskompleks, siden han gør det så ofte.

@John Kreiner

Du forholder dig jo netop slet ikke til emnet: konflikten mellem bestyrelsen i SGK og restaurant Caddie.

Ja, du har netop ved - mange - tidligere lejligheder tilkendegivet, at du ikke bryder dig om kritiske, anonyme indlæg, og nu gør det så igen, igen uden at have noget som helst konkret at sige om selve sagen.

Du formår endnu engang - som så mange gange før - at flytte fokus væk fra emnet og over på andre ting - og ofte på dig selv.

Og samtidig overdriver og fordrejer du igen tingene. Jeg oplever i hvert fald ikke, at nogen i denne tråd "sviner" klubben til og slet ikke, at der er "rabiate meninger eller perfide personangreb".

Der er kritiske indlæg, men det synes jeg er i orden - ja, faktisk rigtig godt - også selvom flere af dem er anonyme, bare der er substans i dem. Der må meget gerne være lidt bid i debatten og ikke bare rygklapperi.

Jeg synes, at både emnet og kritikken af bestyrelsen er meningsfuld og relevant i dette forum.

Hvis du ikke bryder dig, at man kan være anonym på debatten på golf.dk, så kunne du finde et andet debatforum, kontakte admin eller i det mindste have anstændighed nok til lufte dine kæpheste i en separat tråd i stedet for endnu engang at flytte fokus væk fra et emne, som du ikke har haft noget relevant bidrag til.

Debatten om en konflikt

Hvis I ikke mener, at måden debatten føres på, har betydning for selve debatten, kan jeg kun beklage det.

Og hvis I føler, at jeg forsøger at trække debatten hen imod min person, så kan det måske skyldes, at jeg altid lægger navn til mine indlæg, så I har mulighed for at persinificere disse.

Jeg er rystende ligeglad med, om I er anonyme, når I nu ikke tør stå frem, men I må ikke forvente den store respekt for anonyme indlæg i så konkret en konflikt som eksempelvis denne.

Så er vi ved at være tilbage til debatten

Godt at se, at der er nogle som gerne vil debattere indhold. Det er savnet. SGK har mange forudsætninger for at blive en god golfklub, hvis forudsætningerne forvaltes fornuftigt og udfordringerne løses hensigtsmæssigt. SGK har mange udfordringer. Vejbyggeri, økonomi, fastholde pay and play for medlemsfastholdelse, frivillig arbejdskraft, omkostninger til højt eliteniveau osv. Det er derfor det kan undre, at bestyrelsen oveni har pådraget sig alle de øvrige udfordringer. Dårlig stemning, Egedal, restaurant osv. For hvad er egentlig de rigtige forklaringer. Bestyrelsen siger de taber penge på restauranten, men er det den rigtige historier. Måske er det bare, at de mener de kan tjene mere med andre restauratører. Bestyrelsen fortæller ikke hele historien, men holder sig bare til nogle overordnede påstande. Ligeledes med Egedal. Ingen tvivl om at Egedal kunne have bidraget bedre til økonomien og pay and play ordningen end den udnyttelse, der er nu. Bestyrelsen siger bare de lukkede sig selv, men hvorfor formåede bestyrelsen ikke at holde fast i koncept, som gav flere millioner om året til klubben. Hvad var argumentet for at lade det sygne hen. Er det reele argument, som jeg nogle gange hører, at Egedal spillede alt for billigt? Bestyrelsen siger ikke noget. Selvom det var billigt for Egedal var det godt for økonomien, og ville have været en win-win situation for begge, og så kunne det hen ad vejen have været justeret for evt. urimeligheder. Og hvad med shop. Hvad har det kostet i ombygninger, genopbygning mv. Der er mange spørgsmål, og ikke mange detaljerede svar, fordi kommunikationen ikke er sund og åben. Jeg håber med tiden, at miljøet i klubben bliver bedre, og bestyrelsen kan starte den proces på generalforsamlingen med selv i detaljer at forklare sine grunde og handlinger. Indtil da spiller jeg videre, betaler mit kontingent og de meget dyre bolde oveni og kigger mig omkring.

@KREINER

Kreiner, Du har mange gode synspunkter på mange ting og så er der nogen, hvor jeg ikke rigtigt kan følge med.
Jeg synes i høj grad, at du skal blive ved med at skrive og kommentere.

Nu er reglerne dog sådan, at man kan være anonym og så er det vel det?
Vil man rettelse så bør man gå til GOLF:DK eller evt. skaffe tilghør i en egen tråd.
-- Det synes jeg så.

Du kan da selvfølgeligt også gå til den yderlighed, at du på hver eneste tråd kan kommentere med, at man ikke bør være anonym - det giver lidt opmærksom, måske irritation, men ændrer nok ikke rigtigt noget.

Så op på hesten og find din vindmølle at angribe.

Du behøver ikke svare her, men gerne i en ny tråd.

God weekend og påske.

John Kriemer fik det som han ville - lukkede denne debat

Ja så fik John Kreimer lukket debatten. Gad vide om han hedder John Kreimer eller varetager andre intereser...

Under alle omstændigheder mangler vi fortsat svar fra SGK's bestyrelse om det var nødvendigt med så hård en linje og om hvormeget det egentligt har kostet medlemmerne.

hmmmmm, hvad ved vi egentligt?

Bag disse tal - http://www.proff.dk/firma/brasserie-caddie/smørum/kantindrift/14624262-1/ - gemmer sig måske årsagen til det store erstatningskrav?

interessant læsning...

Så Rest. caddie har ikke kunne tjene penge siden de startede, men det er vel også Smørum golfklubs skyld?

Smørum

Tror ikke der er ret mange restauranter som tjener penge på at servicere en golfklub, de sidder sikkert med en vis del i vandskorpen, få undtaget.

Der er ikke kundegrundlag for andet end "hobby" virksomhed pga. de fleste klubbers beliggenhed, igen med få undtagelser.

Smørum er som "ny" klub, nød til at se på, hvordan det skal løbe rundt.

Er enig i, at Egedal ikke kunne høre under Smørum golfklub, en klub med egen selvstændige klub....på samme anlæg...nej det duer ikke.

Hvordan sagen er håndteret, er nok et spørgsmål, om man har været medlem i Egedal eller ej.

Om det stadig er en ide i, at satse benhårdt på elite, må de jo selv beslutte, og poste det som det koster, og er man ikke enig, er der jo en generalforsamling ;-)

Smørum har alle dage været godt stof i debattene, både her og på det hedegangne golfonline, ene alene for at de startede en kultur udenom snobbeklubberne, ja bruger bevidst det ord, for det var lige nøjagtigt det som det var.

I dag efter der er mindst 188 DGU klubber, Smørum har nr 120, så der er mindst 68 nye klubber som er kommet efter, og derfor er alt snobberi væk, minus enkelte klubber.

Det er også blevet nemt at prøve at spille golf pga. ovenstående, og alle klubber på sjælland, som har medlemmer som har spillet golf i over 10 år, har medlemmer som er startet i Smørum, sjovt som mange glemmer det.

Fint at man er enige eller det modsatte, men kig på bolden ;-) når du "svinger"!!!!!

@Den forundrede

Nej, jeg har ikke lukket denne debat.

Hvis nogen har lukket den, så er det nok snarere dine anonyme venner - og jeg hedder forresten ikke John Kreimer.

Og jeg er ikke ude i andres ærinde, men undrer mig blot over jeres trang til at udstille jeres snavsede vasketøj.

Hvis du forventer, at klubbens bestyrelse kommer ud med en redegørelse i et offentligt forum, så vil jeg give dig det råd, at du ikke skal holde vejret, mens du venter.

@Jens Kusk

@Jens Kusk,
Hvad mener du om nedenstående indlæg i en situation hvor I angiveligt forhandler?
Jeg har ladet mig fortælle - kun rygter - at der har været en kampagne med underskriftsindsamlinger etc. mod Caddie.

-------------------------------------------

Er Caddie tæt på konkurs? - I al fald viser seneste regnskab for 2013 et underskud på kr. 435.944 og en negativ egenkapital på kr. 924.733 i følge offentligt tilgængelige oplysninger fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Her fremgår også, at Caddie oveni i dette har gældsforpligtigelser på kr. 2.231.884 ----

Og note 7. til årsrapporten, her står:
"Usikkerheder om going concern: Selskabet har tabt sin kapital. Ledelsen forhandler i øjeblikket ny forpagtningskontrakt med ny ejer og har forventning til væsentligt forbedrede betingelser som sammen med stigningen i arrangementer vil forbedre driftsresultaterne markant og dermed genskabe kapitalen"

Der tegner sig et tydeligt billede af, at kravet mod klubben er et usympatisk træk for at prøve at redde sig fri af egen fallit, hvor grundlaget for denne var skabt allerede inden SGK var nye ejer....

http://www.gosserne.dk/Dokumenter/AnnualReport_3349962001012013-31122013...

/formanden

Det er fantastisk, at alle

Det er fantastisk, at alle herinde har en mening, om noget vi IKKE ved ...
SGK har ikke fortalt noget om denne sag og har tiet det ihjel .. fakta er at der i bestyrelsen sidder en person som har solgt caddie forretningen, med en klausul om uopsigelighed frem til 2019...
se venligst ref. af bestyrelse møde den 4 jan 2014.. den selv samme person sad i retten og fortalte at der IKKE var givet tilsagn om uopsigelighed... og da han blev spurgt om han kunne frem vise et stykke papir på dette , fortalte han at sådan et ikke fandtes... ??????
Hvordan kan man have en person siddende i bestyrelsen , der åben lyst lyver og er uærlig..
Er denne måde et utryk på hvordan bestyrelsen arbejder eller ??? og hvordan man stå inde for dette..

Vi må alle glæde os til general forsamlingen og høre hvad denne latterlige sag har kostet SGK.. og hvordan man har tænkt sig at takle denne...

Ansvar

Spændende om nogle vil overtage ansvaret efter den nuværende bestyrelse...

@til Neutral

Jeg synes at debatten her om dette emne igen er ved at være " sober" så derfor vil jeg gerne svare på et par indlæg.
Først en opfordring til medlemmer af SGK til at komme til generalforsamlingen på tirsdag hvor bestyrelsen både redegør via beretning og svarer på spørgsmål om denne sag, også hvad angår stævning m.m.
Nogen gange i dette forløb har jeg filosoferet over, om denne problemstilling, havde det været i en erhvervsvirksomhed, havde fået et andet forløb? Har vi formået at få foreningsfølelsen til at overskygge det faktum at en veldrevet golfforretning danner grundlaget for et rigt aktivitetsniveau i foreningen SGK?
Havde bestyrelsen i en erhvervsvirksomhed stået overfor et 5 års forløb med udsigt til et milliontab, og ikke handlet ansvarligt, hvad havde generalforsamlingens dom så været?
Vi stod ganske vist med en viden om at vi overtog en skidt aftale for klubben. Men skulle vi have " spist " millionudgiften over 5 år som aftalen med Caddie lyder på uden at gøre noget? Det er der flere her der mener, og fred være med det. Vi valgte fra starten at søge professionel rådgivning, advokat, revisor o.s.v. Når vi havde de store problemstillinger undervejs.Alle inkl. caddie troede at vi havde en forpagtningsaftale, og havde det været det, ville den have været opsigelig. Meningen var jo fra starten ikke at smide Caddie ud, men blot få en ordning hvor klubben ikke havde en risiko for millionudgifter undervejs. Jeg forstår godt Caddie ikke var villige til at flytte sig fra det flæsk de sad på, men at vi er havnet der hvor vi er nu er meget uheldigt for alle. Jeg ønsker på ingen måde at det går Caddie dårligt, men den nuværende situation kan ikke gavne deres omsætning, desværre.
Det bringer mig til svaret på indlæg fra " neutral".
Udklippet du refererer til er fra herreklubbens hjemmeside. Jeg kan og vil ikke hverken sanktionere eller censurere dette. Det ligger herre og dameklubben frit at drøfte og offentliggøre holdninger. De gør jo løbende forretning med Caddie også.
Det med underskriftindsamlingen må være en and. Det har jeg ikke hørt om.
Til Niels Jørgen. Det er tæt på injurier det du skriver. Din indsigt ligger vist på linie med så mange andres, men du er til gengæld enorm subjektiv. Der er på trods af at dette har været et emne tidligt i forløbet , og at jeg personligt har bedt Caddie dokumentere dette så SGK kunne tage affære, intet kommet fra Caddie. Man kan godt føre mæglervirksomhed uden at der finder ulovligheder sted. Hvis du er den jeg tror du er., (svært når man ikke står frem med navn og nummer

Elsker der sted

Jeg tror alle omkring golfklubben, bestyrelse og især de ansatte skal have Loyalitet og tavshedspligt . Der er alt for meget sladder og dårligt snak om hinanden .

Sladder og dårlig snak

er helt sikkert skidt for en golfklub, men tavshedspligt er ikke løsningen.

Det er derimod fuld åbenhed og information (samt naturligvis anstændighed og gensidig respekt), og det har der slet ikke været nok af fra bestyrelsens side - heller ikke på generalforsamlingen.

Bestyrelsens måde at løse konflikter på betyder i øvrigt nu også, at Danish International Youth Competition, DIYC2015, aflyses!

Ja det er igen de andres skyld

Så kom endnu en ny "dårlig" nyhed fra bestyrelse i og med at DIYC for 2015 er aflyst, og hvad måtte bestyrelsen begrunde det med' at: "Caddie nu har trukket deres rabatter tilbage, således at DIYC2014 nu vil give klubben et markant underskud."
Ja, hvad havde man forventet. Skulle Caddie være flinke efter at være sparket, slået og skudt på og boykottet af bestyrelsen og medlemmerne. Jeg startede denne tråd med at remse nogle ordsprog op, som jo fortsat holder.
Og efter at have forsøgt at miskreditere økonomien i Caddie, aflyser man en, som de selv skriver: "SKG’s undgomdselite flagsskibsturnering, som SGK har gennemført med stor succes i mange år med besøg fra hele Europa" på grund af et forventet underskud på ca. 70.000 kr., som man kalder et markant underskud. En klub med den omsætning og størrelse burde selv dække eller kunne skaffe sponsorer til et så lille beløb, for at bevare turneringen, men aflysningen ligger måske i andre forhold, hvor bestyrelsen ikke er lykkedes.
Måske bestyrelsen skulle interessere sig mere for sådanne ting end at bekæmpe alle.

Forundret

Jeg tror, Den Forundrede har ret i, at der også må ligge andre forhold til grund for aflysningen.

SGK burde kunne finde pengene ved en evt. kombination af andre sponsorer, billigere forplejning, større matchfee, selv at spytte lidt mere i kassen eller andet. Vi taler altså om under 70.000 kr. for klubbens flagskibsturnering.

Det virker temmelig søgt udelukkende at give restauranten skylden for aflysningen. Det virker i hvert fald ikke som et forsøg på at nedtrappe konflikten og læge sårene - snarere det modsatte.

Er det i øvrigt kun mig, der hæfter sig ved, at beslutningen blev annonceret på dagen for generalforsamlingen?

Hmmm?

Konspirationsteorier er der i hvert fald nok af - specielt fra dem, der ikke ved noget om, hvad der i virkeligheden ligger bag alt dette.

Underskud?

Var det ikke 1500 det kostede at deltage i turneringen? Har svært ved at se hvordan en turnering med så højt matchfee og så mange deltagere kan give underskud. Hvad bruger man så mange penge på til en sådan junior-turnering?

@Svend Bent

Tak fordi du siger der ligger mere bag aflysningen, end det jeg ved. Det jeg ved er det SGK har fortalt, nemlig at det er grundet Caddie de måtte aflyse. Da det åbenbart er en eller flere andre grunde, kunne du måske fortælle alle os andre, hvad det er for grunde vi ikke kender til?
Man kan måske også resonere således. Hvis ikke man havde kørt en retsag mod Caddie, så kunne man have sparet salæret til advokaten. Det kunne man have brugt på forplejning, bevaret DIYC og måske endda fået rabat hos Caddie. Mon ikke advokaten har fået meget mere end de 70.000 kr.?

@Den Forundrede

"Svend Bent" ved ikke noget. Han ved tydeligvis ikke engang rigtigt, hvad konspirationsteorier er. Han er bare en troll.

Du har sikkert ret i, at SGK stadig kunne have fået rabat hos Caddie til DIYC, hvis de ikke havde valgt at opskalere konflikten og kørt en retssag.

Du har uden tvivl også ret i, at man kunne have fået meget forplejning for advokatsalæret - og de øvrige sagsomkostninger - muligvis mere end de 70.000 kr., selvom advokaten slet ikke har været det værd, for det må være elendig juridisk rådgivning bestyrelsen har fået.

@Mike

Ikke helt. Det var 1.100 kr. eller 150 euro, hvilket bl.a. dækkede velkomstparty, morgenmad, frokost og forfriskninger på 1. og 10. tee på turneringsdage samt trofæer og præmier.

Generalforsamlingen

Kunne ikke komme til generalforsamlingen og har endnu ikke set et referat.

Er der nogen, der kan fortælle, hvad der blev sagt (eller har vi fået den foreslåede tavshedspligt)?

@Jørgen K - Kort fortalt

Jeg går ud fra at du mener Caddie sagen.

Klubben bragte Caddie i retten vedr. ret til at opsige forpagtningsaftale (begge parter betragtede det som en forpagtningsaftale) - retten fandt at det faktisk var en lejeaftale (til overraskelse for begge parter) og at der derfor gjaldt andre regler. Den oprindelige sag (ret til at opsige aftalen) blev der derfor IKKE taget stilling til.

Ang. Caddies erstatningskrav er der, indtil videre, kun fremsat retsligt krav om lejebeløbet, og det vil der så blive udpeget en neutral syns- og skøn m/k, som skal vurdere om den nuværende leje skal justeres (op, ned eller ingen ændring).

@Medlem

Tak for det. Ja, det var både Caddie-sagen, inkl. hvad den har kostet klubben, og aflysningen af DYIC, jeg mente.

Ang. Caddie så er det tydeligt bestyrelsens opfattelse af sagen, du videregiver.

Det er en tynd undskyldning at sige, at begge parter troede, det var en forpagtningsaftale. Jeg ved ikke om Peer og Michael - som vel og mærke ikke er jurister - fra starten troede, at det var en forpagtnings- eller lejeaftale - men de troede helt sikkert (og korrekt), at det var en aftale, som var uopsigelig til og med februar 2019, hvilket var det væsentlige for dem. En aftale, som de har investeret ud fra, som bestyrelsen kendte til, da SGK overtog SGC, og som man ikke bare kan ændre vilkårene for.

Seneste da de blev stævnet, kunne deres advokat dog tydeligt se, at der er tale om en udlejningsaftale.

Dommen var da også helt klar på det punkt, og det er en gåde, hvis bestyrelsens juridiske rådgivere ikke også har kunnet se dette.

Ang. Caddies erstatningskrav må vi så vente og se, hvad der sker.

Smørum er en god klub !

Jeg syntes det er ærgerligt med al den negative debat omkring Caddie, især fordi de fleste af os medlemmer i sagens natur ikke kender alle detaljer.

Jeg har fuld tillid til bestyrelsen, og syntes at klubben fungerer perfekt: Der er mange forskellige turneringer, en god stemning og super bane- og træningsfaciliteter. Når vejbyggeriet er helt færdig kan man dårligt finde noget negativt at skrive.

Finn Smidt (medlem af SGK)

Skønt

med ukritiske rygklappere.

Dem skulle alle klubber have nogle flere af :)

Finn Smidt har fuldstændig ret i, at de fleste medlemmer "i sagens natur" ikke kender alle detaljer i sagen om Caddie.

Sagens natur er nemlig, at bestyrelsen ikke har informeret tilstrækkeligt om sagen.

Synes Finn Smidt også, det er perfekt f.eks., at klubben har spildt mange penge på advokat og sagsomkostninger, og at DYIC nu må aflyses?

At kalde Smørum for en super bane sætter i øvrigt indlægget lidt i perspektiv ;)

Forfejlet loyalitet.

Det jeg synes der er problematisk er, at andre firmaer som Dansk Golf Akademi går med på vognen og lader sig presse af bestyrelsen til ikke at handle/købe mad i restauranten.
Peter Thomsen udtaler vi er hyret af bestyrelsen, hvad de forlanger ligger vi under for.
Peter Thomsen burde holde sig ude af konflikten, det er måske ham selv og hans firma der får hammeren at føle på et senere tidspunkt.

@Bussemanden

Det er da meget værre, at bestyrelsen overhovedet beder om eller forlanger, at andre ikke skal handle/købe mad i restauranten.

korrektion

Der skulle have stået "hvis bestyrelsen" i stedet for "at bestyrelsen". Jeg ved ikke, om bestyrelsen har bedt om eller forlangt, at andre ikke skal handle/købe mad i restauranten.

Medlemsflugt

Har al denne ballade allerede været årsag til medlemsflugt, eller kan man forvente at der er medlemmer der ikke gider al denne ballede, så de kommer til at søge nye græsgange?

Peter Thomsen

Jeg synes at jeg skylder debaten at belyse fakta omkring min og akademiets rolle i konflikten. Personligt er jeg kunde i restauranten og det samme er Dansk Golf Akademi med diverse arrangementer. Vi håber og tror på en kontruktiv løsning i nærmeste fremtid.

@Peter Thomsen

Tak for dit indlæg. Det er positivt, at du vil deltage i debatten.

Jeg kan dog ikke helt lade være med at få det indtryk, at dit indlæg er meget diplomatisk formuleret.

Skal man tolke dit svar som at

1. Bestyrelsen i SGK aldrig har bedt Dansk Golf Akademi om ikke at handle med og købe mad i Caddie?

2. Dansk Golf Akademi aldrig har ladet sig presse til at følge en sådan anvisning?

3. Du aldrig har udtalt noget i retningen af, at 'vi er hyret af bestyrelsen, hvad de forlanger ligger vi under for'?

og at ovenstående påstand om dette er direkte løgn?

Mens vi venter

på et evt. svar fra Peter Thomsen, kan vi jo spørge Bussemanden, hvor han har sine oplysninger fra, om at bestyrelsen presser nogen til ikke at handle/købe mad i restauranten, og hvor Peter Thomsen skulle have udtalt, at Dansk Golf Akademi er hyret af bestyrelsen og ligger under for hvad de forlanger.

Jeg var hurtig til at hoppe med på forargelsen, men måske er der ikke hold i beskyldningerne?

Gør intet godt for en klub

I denne tråd er alle tabere.

Klubben, fordi medlemmer ikke gider ballede.

Caddie fordi de mister kunder og er blevet taget som gidsler af en ny bestyrelse, som gerne vil af med dem.

Medlemmerne fordi sådan noget ballade skaber dårlig stemning.

Bestyrelsen fordi de troede de kunne diktere en ny aftale og brugte penge på en retsag, de på forhånd ikke havde store chancer for at vinde.

Potentielle nye medlemmer som læser sådan en tråd, kunne man godt forvente at de vil se efter andre alternativer.

Dansk Golf Akademi, fordi de bliver trukket ind i en strid mellem bestyrelsen og Caddie.

Så det er tydeligt at sådan en tråd som denne, ene og alene skaber tabere, og det er jo ikke den første tråd af denne art omkring de problemer man oplever i SGK.

Håber på godt vejr og god golf fremover.

Peter Thomsen

Jeg kan bekræfte at vi ikke er blevet pålagt noget i denne sag.

Lad os lukke denne tråd og støtte positiv op omkring hinanden. Smørum golfklub har gennem de sidste mange år har skabt tusindevis at golfspillere til golf Danmark, og vi vil forhåbenltlig gøre det samme i mange år fremover.

@Peter Thomsen

Har du overvejet at blive politiker? ;-)

Du er i hvert fald god til at svare udenom.

Du svarer ikke konkret på mine tre spørgsmål, men svarer som en dreven politiker noget helt fjerde, som jeg ikke har spurgt om. Jeg brugte ikke ordet "pålagt" i mine spørgsmål.

Men jeg kunne også godt tænke mig at høre fra bussemanden, hvor oplysningerne kommer fra.

Jeg tror ikke det gavner, at lukke tråden og debatten i klubben. Hvad der er behov for er klar og tilstrækkelig information - især fra bestyrelsen. Det vil stoppe det meste sladder og gøre debatten mere sober.

Problemet er dog, at bestyrelsen ikke vil indrømme, at den har grebet sagen forkert an. Derfor prøver den at bortforklare og samtidige begrænse den korrekte information om det skete.

@peter Thomsen

Hvorfor helv...skulle vi lukke en tråd,fordi det passer
Dig dårligt at sandheden,eller dele af den kommer frem?
Du kunne jo vise dig som en mand,og svare på det der bliver
Spurgt om,eller så kunne du jo bare sige ingen kommentarer.
Det er sjovt som folk altid mener at debatten skal stoppe,når
Der kommer ting frem der ikke passer ind i deres verden.

Til Peter Thomsen, man saver

Til Peter Thomsen, man saver ikke den gren over som man selv sidder på, du ved udmærket at du måske ikke direkte er pålagt ikke at handle i caddi, men en kammaratlig samtale med bestyrelsen har du haft, i hvert fald efter hvad forældre i juniorkredsen siger, spørg bare Zakke´s far han fortæller højt og bredt om hvordan i ønsker caddi væk fra Smørum.

@

Og hvem er Zakkes´s far?? tlf nr så vil jeg ringe og spørge Zakke...

Smørum Golfklub må tage egen medicin

Jeg havde egentligt ikke tænkt at blande mig i denne debat, for det gør jo ikke noget godt i forhold til at få løst konflikten. Men nu er jeg blevet trukket ind i den af en anonym "mor til junior", som tillader sig at fejl-citere mig ("Zakke's far"). Jeg har intet kendskab til, hvad SGKs bestyrelse, restauratørerne fra Caddie eller DGA v/ Peter Thomsen måtte lave af forskellige aftaler - og det rager naturligvis heller ikke mig. Personligt er vi glade for SGK, som altid har været en god klub for vores børn. Vi er også altid kommet i Caddie og har tilbragt mange gode timer der i Per og Michaels selskab. Og endeligt har DJGA v/ Peter Thomsen været med til at coache, udvikle og styrke vores børns golfniveau og erfaringer, så at DGA er kommet til Smørum, er vi kun glade for, og mener at det er med til at styrke klubben.

Alle der har deres daglige gang i Smørum har selvfølgelig hørt om konflikten mellem SGK og Caddie, og jeg synes lige som mange andre, at det er ærgerligt, for SGK er en god klub med en masse dejlige mennesker og høje sportslige ambitioner. Jeg vil ikke citeres for konspirationsteorier af nogen art og tager kraftigt afstand herfra.

Lad nu SGKs bestyrelse og Caddie få ro til at få løst konflikten, og så hold Peter Thomsen og DGA udenfor
- de har intet med den at gøre.

Som ny på forummet og i golf

Som ny på forummet og i golf i det hele taget, undrer jeg mig gevaldigt over tonen fra, hvad jeg antager er voksne mennesker. Det er jo ikke en anstændig måde at snakke til og om andre mennesker, og da slet ikke når det skinner så tydeligt igennem, at I ikke har særlig god indsigt i sagen.
Som jeg læser det, er det en konflikt mellem to professionelle virksomheder, og det kan altså ikke sammenlignes med mellemværender mellem privatpersoner. Det er helt normalt, at der rasles lidt med sablerne, inden man til sidst bliver enige om en løsning. Det er også helt normalt, at man inddrager juridisk hjælp og afprøver stridsmål i retten. Det er jo mange penge, der er på spil for begge virksomheder. Så ro på og lad være med at dømme ud fra rygter og pressemeddelelser.

Jeg kender ikke mere til sagen end I andre. Jeg ved også kun, hvad løse rygter og 2.-3. håndsberetninger og officielle udmeldinger siger. Jeg lader derfor være med at gøre mig til dommer over, hvad der er op og ned i konflikten. Måske nogle flere skulle prøve det samme.

Min holdning

Hvorfor bestyrelsen i Smørum, har valgt at gøre som de gjorde, er i min verden hverken rigtig eller forkert. Vi handler jo forskelligt og ser verden forskelligt.
Jeg kan kun sige, at i min verden, hvis der skal samarbejdes, så foregår det ikke gennem arbejdsretten, domstolene eller andre instanser, hvis formål (efter mægling) det er at finde en vinder og en taber. I min verden så bruges disse instanser som en sidste løsning, på et ellers samarbejdsmæssigt uløseligt problem.

Jeg syntes det er sørgeligt, igen set fra min egen verden, at en klub som Smørum, som jeg ellers har læst meget godt om i forbindelse med miljøprisen, gennemgår det de gør nu.
Så selvom jeg personlig ikke er enig i den løsningsmodel i valgte, så ønskes i go´vind fremover.
Jeg vil ikke som andre ønske at i nu får ro på,,,,hvorfor skulle jeg ellers have skrevet i tråden.

@NEWBIE

Det er ikke 2 professionelle virksomheder.

Det er amatører (og det er ikke negativt ment), der "tilfældigvis" har ladet sig vælge ind i Bestyrelsen for at gøre en indsats.
Uheldet er så, at Golfcentret vil stoppe sin virksomhed, hvilket overlader SGK bestyrelsen med et dilemma, som de ikke har erfaring/kvalifikation til i at håndtere dvs. "virksomhedsoverlevelse".

Derfor har de været drevet mere af følelser end af forretning.
Derfor reagerer de mere med følelser end med forretningsmæssig overblik.
Derfor er de aggressive overfor dem, der ikke vil som de vil og derfor vil ødelægge deres arbejde.
Derfor kan de ikke erkende, at de ikke undersøgte købet af Centret tilstrækkeligt professionelt.
Derfor lod de ikke Centret afvikle med Caddie for selv efterfølgende at lave en ny kontrakt.

Jeg synes, at man skal godskrive Bestyrelsen alle gode intentioner som de gode amatører de givetvis er, men så heller ikke mere.

@Newbie

Du skriver, at du ikke kender mere til sagen end os andre, men kun, hvad løse rygter og 2.-3. håndsberetninger og officielle udmeldinger siger. Alligevel mener du at kunne vurdere, at det 'skinner så tydeligt igennem, at vi ikke har særlig god indsigt i sagen'. Det er da imponerende.

Det er tydeligt, at du er ny i golf, for det er IKKE en almindelig konflikt mellem to professionelle virksomheder. Det er en konflikt mellem en golfklub med en masse medlemmer (og en ny bestyrelse) og en restaurant, der gerne skulle servicere medlemmerne og være med til at skabe et godt klubliv. Restauranter i golfklubber rundt om i landet modtager ofte en form for støtte eller gunstige forhold, da det kan være svært at drive en profitabel restaurant i en golfklub.

Det er absolut ikke normalt, at en golfklub slæber en restaurant i retten.

Jeg er enig med Jimmi i, at samarbejde ikke foregår gennem domstolene, og at et sådant skridt burde være aller sidste løsning i et samarbejdsforhold, som man ønsker stoppet. Det er naivt at tro, at man kan slæbe folk i retten og samtidig bevare en god samarbejdsrelation og stemning.

I denne sag overtog SGK en aftale med restauranten, som er uopsigelig frem til 2019, hvilket klart blev bekræftet i dommen. De fleste anstændige mennesker accepterer og overholder deres aftaler, men det ønskede bestyrelsen altså ikke og var i stedet villig til at løbe den risiko mht. udgifter for klubben og samarbejdsrelation med restauranten, det er at gå til domstolene.

Det kunne være interessant at se den juridiske rådgivning som bestyrelsen har fået i sagen, så vi kan vurdere, om det er bestyrelsen eller dens rådgivere, der er optrådt håbløst inkompetent - men det tror jeg ikke, at bestyrelsen ønsker at fremlægge. Den har i hvert fald ikke været særlig informativ, selvom åbenhed og detaljeret information kunne være et godt redskab til minimere sladder og genskabe tillid og god stemning.

Ny bestyrelse og personale

især dem omkring træningsbanen , alt for meget sladder og dårlige rygter . Sådan som sagen er håndteret, er nok et spørgsmål, hvor lang tid økonomien holder, med den bestyrelse/personale . Man gider jeg ikke være part i sagen , men jeg er imponeret over hvor meget mudder personalet kommer med ....

Er et ganske "almindeligt"

Er et ganske "almindeligt" medlem i Smørum, altså har hverken tilknytning til caddie eller bestyrelsen. Og jeg må ærligt indrømme at jeg forstår ikke al den "ballade" der er her. Som almindeligt medlem, fylder det altså ikke særlig meget i den normale gang i klubben, og vi taler ikke særlig meget om det. Vi nyder vores klub, bane og en drink på terrassen fra Caddie bagefter (som vi plejer).
Peer og Michael er lige så søde og venlige som de altid har været. Og jeg så da 4 bestyrelses medlemmer spise frokost/tidlig middag i Caddie den anden dag, så at de skulle boykotte Caddie er vist ikke rigtig. Jeg glæder mig over min klub og nyder virkelig at spille banerne - de står faktisk rigtig godt. Og vejprojektet har været næsten smertefrit og ikke gjort banen mindre spændende.

Hilsen fra et glad Smørum medlem, med ønske om godt golf vejr og lige drives til alle ;-)

Lad os endelig lade som om

Lad os endelig lade som om intet er galt.

Retssagen har ikke kostet klubben nogen penge.

Forholdet mellem bestyrelsen og Caddie har aldrig været bedre.

Stemningen i klubben er helt upåvirket af konflikten.

DIYC 2015 bliver til noget.

Efter dommen har bestyrelsen

Efter dommen har bestyrelsen vist fundet ud af, at det er en meget dårlig idé at boykotte og at pålægge andre at boykotte Caddie.

Det ville dog være synd at sige, at forholdet er normaliseret, og nu bliver det spændende at se, hvad erstatningskravet ender med.

Virkelig synd, at DIYC blev offer for konflikten (hvis det da er den virkelige forklaring), men lad os håbe, at tingene bliver løst i år, så turneringen kan blive til noget næste år.

BOYKOT ER IKKE AFLYST

KLUB-I-KLUBBEN GOSSARNA vil ikke komme i CADDIE før sagsanlæg er bortfaldet.
Det forlyder, at flere Bestyrelsesmedlemmer i Smørum er bestyrelsesmedlemmer i GOSSARNA.

Boy george (nåh nej, Kott)

Som medlem vil jeg da gerne have oplyst kilder til dit "forlydende" udsagn.

Useriøst

Det er ok at kommer med meninger, både for og i mod, og diskutere det.

Men et indlæg som Boykot kommer med er direkte idiotisk, beklager, kan ikke holde det mere sobert.....

Herreklubben Gosserne er som sagt en klub i klubben, hvorfor skulle man ikke have medlemmeer som også er i bestyrelsen, det forlyder.......det er vist en troll som er på besøg for at puste til gløderne.....

Jeg er hverken medlem af Gosserne eller Smørum, men det niveau man prøver at trække sagen ned på, er langt under børnehaveniveau, men det er åbenbart det, visse personer foretrækker.....

boykot

man skal blot gå ind på grosserne.dk og der står det sort på hvidt.. så ja vi er helt ned i børnehaven

Sagsanlæg?

BoyKott, mener du ikke bare erstatningskrav?
Eller er erstatningskravet fra Caddie allerede blevet til et sagsanlæg?

Jeg checkede Smørgossernes hjemmeside, som "Medlem" upræcist henviser til, og her kan man faktisk se, at herreklubben har suspenderet deres fællesspisningerne i Caddie, indtil erstatningskravet er trukket tilbage, og forholdet mellem SGK og Caddie er "tåleligt".

http://www.gosserne.dk/AspX/VisNyhed.asp?id=1529

Senere i teksten står der også, at Caddie sagsøger klubben??

Der er vist ingen tvivl om, at Smørgosserne har valgt side i konflikten og boykotter restauranten.

Jeg venter dog stadig på dokumentation om "Bussemandens" påstande.

@Leif

Hvorfor er Boykots indlæg usæriøst og direkte idiotisk, hvis det er sandt?

Det er da yderst relevant for debatten (i modsætning til dit indlæg).

Det er måske ikke så smart at skrive "det forlyder", men med linket i WHATs indlæg, er det da tydeligt, at Smørgosserne boykotter Caddie.

På Smørgossernes hjemmeside kan man også se, at Jens Kusk - der har deltaget her i debatten - sidder i både klubbens og herreklubbens bestyrelse og altså har medvirket til at vedtage boykottet.

Bent Bjerregaards/bestyrelsens opfordring til boykot af Caddie er da også en meget ensidig udlægning af konflikten.

Naturlig udvikling

Tilbage til trådens oprindelige emne:

Caddies erstatsningskrav er en naturlig udvikling som følge af bestyrelsens søgsmål.

Tilbage i december - lang tid før dommen og erstatsningskravet - spekulerede bestyrelsen i et notat om et muligt erstatningskrav fra Caddie, hvis sidstnævnte vandt retssagen. Bestyrelsen var altså udmærket godt klar over risikoen og forventede det vel nærmest.

Når man lider tab som følge af andres handlinger, er det helt naturligt at komme med et erstatningskrav.

Madsen.. Læs igen...

Madsen, læs lige notatet igen, så vi du se at det du skriver ikke er korrekt...

Der står:
"Der er p.t. ikke fra Brasserie Caddies side nedlagt påstand om erstatning, hvis Klubben får medhold i opsigelsen"

Læs selv her
http://www.smorumgolf.dk/index.php/nyhedsbreve/archive/view/listid-2-nyh...

@slice

Måske du skulle læse, hvad jeg har skrevet igen.

Hvad er det du mener, der ikke er korrekt i mit indlæg?

Slice

Er du fra bestyrelsen eller dens juridiske rådgiver?
Du kan åbenbart heller ikke læse indenad ;)))

Madsens indlæg er helt korrekt.

100% korrekt.

Ikke bare er Madsens indlæg korrekt, det er 100% korrekt.

To tunger

Jeg er rystet over de fremlagte beviser om bestyrelsens involvering i boykot af Caddie!!

Det klinger ekstremt hult i mine ører, når bestyrelsen med den ene tunge opfordrer til at støtte Caddie, når man kommer i Smørum, og med den anden tunge opfordrer/medvirker og måske ligefrem presser andre til boykot af restauranten!!

Hvordan kan vi stole på den bestyrelse??!!

Klar udmelding fra bestyrelsen....

Hvornår kan man forvente en ærlig og klar udmelding fra den samlede bestyrelse?

Er det en enig bestyrelse eller kun en del af bestyrelsen, som ønsker boykot af caddie, når vi taler Gossearrangementer og officielt ønsker opbakning til Caddie, hvis vi taler aller andre.

Er du forvirret, så bare vendt til næste episode af.....(SGK) Soap!

Svedsken

Vi får aldrig en ærlig og klar udmelding fra bestyrelsen (og det tror jeg også godt, du ved).

Bestyrelsen støtter boykot af Caddie for at lægge pres på Peer og Michael for at få dem til at trække erstatningskravet tilbage (som det også kommer til udtryk i Bent Bjerregaards udmelding), men vil aldrig indrømme det offentligt, bl.a. pga. samme erstatningskrav.

Vi får heller aldrig ordentlig indsigt i det skete - kun bestyrelsens bortforklaringer på generalforsamlingen og i nyhedsbreve, hvor den febrilsk forsøger at retfærdiggøre sine handlinger. Den vil aldrig indrømme, at den har begået fejl, komme med andet end overfladiske og fordrejede beskrivelser af hændelserne, eller fremlægge reel dokumentation.

Hvis bestyrelsen virkelig mente, at den har handlet korrekt og forsvarligt, burde det slet ikke være et problem at fremlægge fuld dokumentation for hele sagsforløbet - men det tør de slet ikke. Aktindsigt for medlemmer er en by i Rusland, selvom det er vores klub.

SGK's nyhedsbrev

Jeg synes bestyrelsen har beskrevet klubbens situation meget ærligt i deres seneste nyhedsbrev. Det er jo en beskrivelse af en klub i krise på grund af en række fejlagtige beslutninger i bestyrelsen. I Caddie-sagen har de ramt ved siden af og håber nu bare på det bedste. Initiativet er overgået til Caddie, og bestyrelsen kan nu blot vente på at se, hvad deres egne handlinger ender med at koste klubben og medlemmerne. Anlægget er købt så dyrt at klubben hele tiden må reducere i det personale, som skulle være til gavn for medlemmerne, og nu kommer også den første kontingent forhøjelse. Hele Egedal-sagen viser sig nu at bestyrelsen ramte ved siden af ved at smide Egedal på porten. 215 betalende på intermediate banen i stedet for en god indtægt fra 600-900 medlemmer, men de var jo mange SGK medlemmer som mente at Egedal spillede for billigt. Hvilket selvmål og hvad mon det koster det enkelte medlem at have underskud på banen. Pay and play conceptet er i opløsning. Det er helt klart at SGK ikke formår at holde gang i den tilgang som er krævet for at klubben på langt sigt får medlemmer nok. Ja og husk at fjerne jeres betalte bolde på driving range, så andre ikke gratis kan bruge dem - sikke en smålig opfordring. Lidt succes er der på elitefronten, hvilket man prøver at tale op, men hvad gavner det mig som medlem. Jeg håber snart vi er nok til at begynde at tale bestyrelsen imod og få den udskiftet, men det er måske meget nemmere at skifte klub ved udgangen af sæsonen. Så spare jeg også på boldene.

boykot

en opfølger på boykoten .. man kan se på grosserens hjemmeside , at deres afslutning den. 30 April skal afholdes i hallen og at man opfordre til at øllet medbringes/ drikkes på put. green / p.p banen eller ved sidste hul..
Hvordan kan Sgk have bestyrelse medlemmer der støtter op om dette ???? og hvorfor ????

smørblomsterne skriver mere neutralt på deres hjemmeside, at der ved fælles arrangement skal spises , men man ved ikke hvor.. man skriver i Caddie eller et andet sted..

så boykoten lever i bedste velgående..

kom nu videre...

Man kunne jo få det indtryk,

Man kunne jo få det indtryk, at Golfklubben spekulerer i at få Caddie til at gå konkurs og slippe ud af aftalen ad den vej...

Støtte til restauratører i golfklubber

Måske det skulle være i en ny tråd, men da det er yderst relevant for denne debat, tager jeg den i første omgang her.

Bestyrelsen i SGK ønskede/ønsker at ændre den indgåede aftale med restaurant Caddie, fordi de er utilfredse med, at klubben betaler en del af driftsudgifter til restauranten. Bestyrelsen har ønsket at ændre aftalen, så Caddie udover huslejen selv betaler alle driftsudgifterne herunder omkostninger til lys, el, varme, rengøring, indvendig vedligeholdelse etc.

Det er mit indtryk, at det kan være meget svært at lave en fornuftig forretning ud af at drive restaurant i en golfklub, og at mange golfklubber derfor giver støtte eller fordelagtige betingelser til restauratøren i form af billig leje, tilskud til driftsudgifter eller andet.

Jeg kender dog langt fra til alle golfklubberne i landet og spørger derfor:

Hvor normalt er det, at klubber giver fordelagtige betingelser til restauratøren i en eller anden form?

Hvordan ser det ud i jeres klub?

@jan Larsen

I vores klub er restauratøren forpagtningsfri, til gengæld hjælper de klubben med buggies, greenfeespillere etc.
Det gør at de kan holde priserne på et fornuftigt niveau og vi får/har et super socialt klubliv som de fleste har råd og lyst til at deltage i.

Ikke relevant debat

Det er da en fuldstændig irrelevant debat for medlemmerne. Det var noget bestyrelsen i SGK skulle have analyseret før de gik i kødet på Caddie. Nu er det jo ligesom for sent. Hertil kommer at der ikke er to klubber der er ens og at markedsforholdene er forskellige på hvor man er og hvilken type restaurant der er tale om. Det som er vigtigt er at en klub og dens medlemmer støtter op om deres restauratør, hvis man ønsker den service i klubben. Det er åbenbart ikke noget bestyrelsen i SGK og grupper af medlemmerne gør. Som med Egedal kan bestyrelsen og visse medlemmer jo godt have den holdning at man ikke kan lide Caddie og være "sur" på dem, men man kunne jo også prøve at samarbejde. En ting er sikkert, hvis man får lukket Caddie får man ikke noget bedre.

@Gilleleje

Tak for svar, som svarer godt til min erfaring og kendskab til Golfdanmark.

Jeres ordning lyder god. Som jeg har hørt, har I i hvert fald et mangeårigt og populært forpagterpar, som serverer god mad til fornuftige priser og i høj grad bidrager til et godt klubliv.

Det samme har jeg hørt andre steder, hvor klubben giver restauratøren fordelagtige vilkår. Her er det vigtigste for klubben, at der er kontinuitet i restauranten, og især at der serveres god mad til fornuftige priser.

Jeg har imidlertid også hørt om andre steder, hvor restauratøren udskiftes ofte, og hvor medlemmerne ikke er særligt tilfredse - og endda flere tilfælde hvor en mangeårig restauratør, som har fungeret til medlemmernes tilfredshed, er blevet udskiftet, fordi en ny bestyrelse synes, at de har haft for gode forhold, og hvor klubben efterfølgende har kæmpet med at få og fastholde en ny, god restauratør.

Det kan jo ikke sammenlignes med en tilfældig restaurant, der lejer et lokale et tilfældigt sted. Stort set alle golfklubber, jeg har hørt om, har stærke ønsker eller krav om f.eks. åbningstider, sortiment og priser, som langt fra altid er profitable for restauratøren, men samtidig har de et begrænset publikum i en begrænset del af året.

Derfor er det mit indtryk, det er vigtigere at klubben sikrer, at restauranten fungerer på en måde som tilfredsstiller medlemmerne og støtter op om det gode klubliv - og at man flere steder er villige til at yde tilskud til dette - end at klubben tjener penge på at udleje/bortforpagte restaurantlokalerne.

Min viden dækker dog langt fra alle danske golfklubber, så jeg vil stadig meget gerne høre erfaringer fra andre klubber.

Hvor normalt er det, at klubber giver fordelagtige betingelser til restauratøren i en eller anden form?

Hvordan ser det ud i jeres klub?

Og findes der klubber, hvor man både tjener gode penge på at udleje/bortforpagte restauranten og samtidig har en restauratør, som server god mad til fornuftige priser og har tilfredsstillende åbningstider m.m.?

@Den Forundrede

Jeg synes bestemt ikke, at det er en fuldstændig irrelevant debat for os medlemmer.

Hvis medlemmerne, inkl. Gosserne, og måske endda bestyrelsen fik øjnene op for, at det måske slet ikke er en så dårlig idé og dårlig forretning for SGK at støtte restauranten ved at betale nogle af driftsudgifterne (som SGC jo må have fundet fornuftigt), kan de være, at de ændrer holdning og begynder at støtte Caddie i stedet for at boykotte den.

For vi er da enige i, at det er vigtigt, at en klub og dens medlemmer støtter op om deres restauratør, hvis man ønsker den service i klubben, som du skriver.

Andre?

Er der slet ikke andre, der har lyst til at dele, hvordan forholdet til restauranten er i deres klub?

I vores klub

Betaler restauratøren for forpagtningen, klubben sørger for udstyr og strøm. Klubben har et pænt overskud på aftalen.
Som medlem betaler vi gågade-priser for mad og drikke. 1 krus kaffe 20 kr. 1 fadøl 40 kr. 1 sodavand 25 el- 28 kr. 95 kr. for en burger 45 kr. for en gang p. frites.

Hvad klubbens overskud på restauranten går til, har jeg ingen anelse om, måske elitearbejde! Personligt ville jeg hellere have en nul løsning, med billigere priser til alle.

Restauranten er godt besøgt, men der er en del muren i krogene over priserne.

p.s. Mener ikke det er vores restauratør der er grådig, men de forhold han har, gør jo han må sætte priserne der efter!

@funnyponny

Hvorledes kommer der penge til klubbenmud af den aftale? Du skriver at klubben betaler forpagteren og afholder drftsudgifter.

@HEP

Prøv lige at læse teksten en gang til.

I Vores klub betaler restauratøren for forpagtningen.... står der.

dvs. han betaler x antal kroner for at forpagte restauranten!

svar udbedes

Peter Thomsen...Hvornår har DGA/DJGA sidst sidst afholdt et arrangement i Caddie, hvornår har du sidst handlet i Caddie.
Tommi Agerbak...På Møn kom du ellers med udtalelser der tydelig tilkendegav at du støtter en boykot af Caddie og at du mener de skal smides ud, selvom du sagde at klubbens bestyrelse godt kunne skiftes fordi de havde smidt penge ud til retssager mod Caddie.

@funnyponny

Modtaget - jeg fejllæste dit indlæg.

Undres virkelig

Over hvordan man som anonym, tillader sig at stille så personlige spørgsmål og ovenikøbet forvente svar af navngivne personer, for derefter at hænge et andet navngivet medlem ud ved at citere noget vedkommende skulle have hørt .Stå dog ved dig selv, og kom ud af " skabet". Er alt andet lige lidt for usselt.

Gågadepriser

Ja, funnyponny - det er halvpebret at købe mad/drikke ved jer... men det er nok nemmere at sluge, når man ser hele anlægget som helhed...
Vi har automat-alting og ingen service - til ikke meget mindre... (mener at en sodavand koster 20,-)

Jeg bruger ikke en krone i

Jeg bruger ikke en krone i restauranten i min klub - fordi jeg aldrig kommer der.
Kører KUN på range.
Normalt har jeg en dunk saftevand eller en grøn sportsvand med der koster 5 kr. og de sidste 2 dage ( træner 7/7 ) har jeg købt en stor agurk jeg har gnasket i også.

Læste 90kr for en burger nogle poster oppe. Det er helt ude i skoven, pengene har det meget bedre på min konto, og der er til 18 dages drikke til range. Jeg kan ikke rationalisere over ting der ikke koster ingenting.
Man har vel lært et af at bo her i Jylland ~

Mads D

Pudsigt indlæg, hvis det er ment alvorligt.

Lige for tiden er der dog ekstra mange i Smørum, som gør lige som dig - og mange af dem er endda ikke engang fra Jylland ;)

Smørum

Smørum Golfklub Åben for alle - god nok til de fleste

Og så er den ged vist være rundbarberet

Og ikke en ord om vejen gennem anlægget etc etc etc

Og ryster på hovedet

Og tænker gudfaderbevaresforenrodebutik

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet