Velkommen til debatten

Velkommen til debatten – Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret nyt debatindlæg”.
Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift eller den lime grønne bjælke.

Hold en ordentlig tone - og inspirér andre til det samme.

Hvor lang tid tager 18 huller..?

45
- Seneste kommentar: 24. november 2014 kl. 22:16
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Martin

Hej

Jeg er netop begyndt at spille golf, og har da også haft 2 runder 18 hullers runder. Men jeg synes ofte det kniber med at presse 4-5 timers golf ind i min kalender.

Det er selvklart at tiden for en runde golf afhænger af vejr, trafik på banen, personligt handicap, fysiske form og om der er tale om 2,3 eller måske en 4 bold....osv osv.
Men jeg tænker at der nok alligevel kan udredes lidt tommelfingerregler, som kan give mig en fornemmelse af hvad jeg kan forvente fremadrettet.

Så, hvor lang tid bruger i på at spille 18 huller på en gennemsnitsdag? Og hvor meget tror i det forandre sig i takt med erfaring, træning og handicap?

Mvh Martin - en glad ny golfer ;-)

45 kommentarer til "Hvor lang tid tager 18 huller..?"

Hvor lang tid tager 18 huller?

Som hovedregel tager 18 huller for en 2-bold 3timer, en 3-bold 3 1/2 time og en 4-bold 4 timer, men så er der heller ikke kø på banen, og så kræver det selvfølgelig, at man spiller godt nok til ikke at skulle lede på hvert eneste hul.
Mht. travlhed på banen, så er jeg medlem af to klubber, Ledreborg og Hedeland. Som de fleste nok er klar over, så er der ikke ufattelig mange medlemmer i Ledreborg, hvilket gør, så der er meget mere plads på banen, så det går i det tempo man nu spiller i. I Hedeland er det derimod modsat, der er et godt stykke over 1000 medlemmer hvilket naturligvis fører til flere spillere på banen, og så kan det egentlig være lige meget, om man går i en 2-,3- eller 4-bold, da banen allerede er proppet.
Så det jeg ville frem til var sådan set bare, at det afhænger meget af hvilken slags golfklub, du har med at gøre :)

Held og lykke med golfen :)

De fleste vil sige...

at en 18 hullers runde tager 4 timer, men det kommer an på en del faktorer:

- Hvor mange er i, i bolden. Jo flere jo længere tid tager det.

- Hvor stort pres er der på banen den dag du spiller. Jo flere der er på banen jo længere tid tager det.

- Hvilken bane spiller man og hvilke teesteder spiller i fra. Der er selvfølgelig forskel på at spille en bane på 5000 eller 6000 meter, mens banens design (bakker, blinde huller, samt afstand fa green til næste tee) også spiller en rolle.

Man kan godt spille en to-bold på 2½ time hvis man er helt alene på banen en lørdag sent om eftermiddagen, mens den samme bold lørdag formiddag nemt kan tage over 4 timer...

Hvis

det kniber med tiden vil jeg råde dig til kun at spille 9 huller og bruge den tid der skal til, for begynderen er det vigtig at spillet ikke bliver "stresset" unødvendig. Og tro ikke på at en 2-bold kun tage den halve tid. Forsøg så tit om mulig, at spille med rutinerede, det vil du kunne lære en del af, også spiltempo.

# IB O - Hvis

Jeg har også primært spillet 9 huller, netop for ikke at stresse, men det har været på klubbens par 3 bane, og den synes jeg altså ikke giver mig det samme som oplevelsen på stor bane med større afstand og generel bedre banetilstand.
Jeg har et flex-abonnement, og umiddelbart er der jo ikke mange klubber som tilbyder 9 huller på stor bane (ihvertfald ikke for 1/2 greenfee, og jeg synes det er lidt ærgerligt at betale fuldpris for den halve fornøjelse).

9 hullers pay and play

Mange klubber har 9 hullers pay-and-play baner som du kan spille mod betaling. Mange af dem er godt intermidiate baner med en blandning af par-3 huller og kortere par-4 huller, mens andre af den type baner er helt reelle 9-huls baner,. Du kan evt se på payandplay.dk, og finde ud af hvad du har af muiigheder i dit lokalområde.

Hvis du skriver hvor du bor henne, så er der sikkert nogle der kan komme med bud på, hvor du kan komme ud og spille 9-huls golf.

@MARTIN

Tilbyder din egen klub ikke 9-hullers spil? (til ca. 50% af 18 huller).

Du har en erfaring, der viser ca. 4-5 timer. Du må så erkende, at det er niveauet og sætte den tid af.

Du kan forbedre dine tider ved, diverse tiltag lige fra at slå lige, - være parat når det er din tur, hjælp hinanden med at se hinandens bolde etc etc etc.

Min erfaring er, at det meget sjældent er under 4 timer og sjældent over 5 timer.

Som andre har skrevet så er du meget afhængig af andre på baner samt ikke mindst dit eget spilletempo, og det er det der gør, at det kkan variere en del.

Glem det der med 3 timer for en to-bold

De fleste runder tager mindst 4 timer (og ikke mere end 5 med mindre det er en match). Med mindre du går alene på en meget kort bane og er typen der ikke har en før-slags rutine og bare slår til bolden når du når frem.

Golf tager den tid golf tager, heldigvis.

Fleks

Inden I stiller for meget i udsigt for Martin, bør I lige være opmærksomme på, at han skriver, at han er fleksmedlem.

Det betyder ikke meget for hastigheden for en runde, men for mulighederne. Så for at komme på "stor" bane, må han nok primært kigge på play & pay.

Sludder, Rough Rider

Jeg spiller tit en to-bold på 3 timer på baner af alm. længe og i tællende runder. Det bør ikke tage længere - og de gamle skotter ville endda sikkert synes, det var for langsomt ;-)

Det er kun, hvis banen er fyldt op, eller der går nogle langsommere bolde, der ikke vil lukke igennem - hvilket desværre ofte sker - at det tager mindst 4 timer.

?? John Kreiner

Fleksmedlemmer kan da spille greenfee stort set alle steder.

@John Kreiner

Hvorfor må flexmedlemmer primært kigge på play & pay for at komme på stor bane?

?? John Kreiner

Har endnu ikke mødt en klub, som ikke tager imod greenfee fra et flexmedlem.
Det er i hvert fald meget få, hvis de findes.
Og ja, jeg er Flex - og ja det er fedt. Og ja, jeg sparer en del på det. Og ja, jeg får spillet en del. Og ja, der bliver brugt penge i mange forskellige klubber. Og nej, jeg er ikke med til underminere klubbernes eksistens, da pengene alligevel kommer i kasserne. Og ja, jeg synes det er fedt at slippe for at betale et indskud, som man aldrig ser igen. Og ja, det er fedt at spille golf, og ikke føle sig forpligtet til egen hjemmebane pga. kontingentet. Og ja, golf er stadig fedt. Og ja - jeg er ligeglad med om jeg kan spille med i klubmesterskaber og andet halløj (hvor runderne tager ca 5 timer.... zzzzz).

God søndag :-)

OK med fleks

Jeg er skam selv varm tilhænger af fleksordningen, men jeg havde forstået, at det var for at spille på egen klubs bane, og så kan der være forskellige restriktioner.

Det var såmænd bare det.

@John Kreiner

Er det nogen golfklubber, der laver restriktioner om spil på stor bane for egne fleksmedlemmer, selvom de betaler greenfee?

-godt spørgsmål Putter !

Hej,

jeg tvivler kraftigt på at nogen klubber laver begrænsninger for egne Flexmedlemmer som har betalt greenfee.
-Kreiner du bliver nødt til at komme med eksempler på der er klubber med disse begrænsninger.

Hvis det er tilfældet med begrænsninger for greenfee betalende flexmedlemmer, så har flexordningen fejlet stort og kun åbnet op for flere vælger svenske klubber.

Flexmedlemsskab burde alene betyde man ikke betalte indskud og normalt kontingent, men omvendt skulle betale greenfee for spil på stor bane.

VH

AI

@Putter og Anonym-igen

Så fik jeg nok reddet jeres søndag, så I kunne sidde og pille i mit meget korte svar.

Og slippe for selv at give trådstarter et svar på hans spørgsmål.

Jeg gider ikke bruge mere tid på jer...

Fra 2 timer og op

Spillede forleden min hjemmebane, knap 6 km, på 1 t 57 min - hurtig gang, ikke mange fejl, nul prøvesving men stadig flaget op.

Skulle til møde og VILLE ud at spille....

Typisk Kreiner

Han må gerne selv finde "huller i osten" hos andre, men nogen vover at gøre det hos ham ved at påpege en fejl eller bare stille spørgsmål, så bliver han tøsefornærmet.

I stedet for at indrømme, at han har taget fejl, så skælder han de pågældende ud - ofte med stærke skælsord - og forsøger at devaluere dem og deres indlæg.

Ikke mærkeligt, at han ofte får drejet debatter over til at handle om ham selv.

Jeg er i øvrigt kommet med input omkring spillehastighed i denne tråd, men har Kreiner selv svaret trådstarter eller lavet indlæg om spillehastighed - næ, han er kun er kommet med vildledning i sit forsøg på at "pille" i andres svar og finde huller i osten, hvor der ikke var nogen.

Moral er godt - dobbeltmoral er dobbelt så godt.

En rigtig mand indrømmer gerne, når han har taget fejl - men ikke Kreiner.

For dumt K !

Må sgu give Putter og Anonym ret - der findes da ikke baner som laver begrænsninger for egne Flexmedlemmer der betaler greenfee.

Tror kun Rungsted har begrænsning på greenfee tider i weekenden, men det er jo generelt og ikke rettet mod Flex specielt.

Kreiner du skræmmer jo trådstarter med så dum en udmelding.

For dumt Kreiner, for dumt !

Hilsen

Michael V

Lille mand ham K

han(Kreiners egen udlægning) må godt støde andre når han siger sin mening, men bliver han selv udfordret så piver han.

Pivedyr !!

http://www.theforumshoppingcentre.co.uk/feed/?alt_id=75097

ok spørgsmål fra Putter m.fl

Hej,

Er selv flexmedlem og spiller mange (10) baner om året. Har aldrig mødt begrænsninger for greenfee spillere.
Så OK spørgsmål fra Putter og Anonym.

Hilsen
Flexer

@putter

Gu går du ej TIT en to-bold på 3 timer, 3½ måske.

Jeg har ofte set folk tale om det, jeg har også ofte hørt tale om en fire bold på 3-3½ time, men jeg har aldrig set det i virkeligheden, eller prøvet det. Og JEG er ikke den langsomme i bolden skal jeg lige sige.

@Rough Rider

Jeg kan konstatere, at du udtaler dig om noget, du ikke har kendskab til - men det er vist langt fra første gang.

Jeg påstår ikke, at jeg har spillet en fire-bold på 3 timer, men jeg har tit spillet en to-bold på den tid på tidpunkter, hvor der ikke er så mange på banen, og hvor folk er flinke til at lukke igennem.

3 timer er faktisk ikke specielt hurtigt for en to-bold. Man behøver hverken løbe eller forcere spillet for at gøre det, men bare spille i alm. rask tempo, som der opfordres til i etikettereglerne, og som det er meningen golf skal spilles.

Det kan faktisk også være en stor fordel for scoren, da mange har nemmere ved at bevare rytmen, når det ikke går langsomt.

Der har bl.a. været professionelle, der har spillet på under 2 timer i turneringer.

@roughrider

Med dit spil,skal du være glad for at komme under 5 timer for 18
Huller!!Det er bare træls at gå efter dig !!!

TRÅDSTART

Martins trådstart er kopieret ind herunder.

Jeg kan ikke rigtigt få overblik over svar og muligheder.

>>> Min påstand er, at du ikke kan regne med, at dine tider i den nærmeste fremtid for 18 huller vil fravige væsentligt fra de 4-5 timer, som du har oplevet, som "nybegynder".
>> Måske du når 3-4 timer pr runde, men med stor sikkerhed ikke i den nærmeste fremtid.
>> Du bør derfor sætte 4-5 timer af når du vil spille 18 huller.
>> Vælg derfor en bane / klub, der passer med den tid du har til rådighed. 18, 9 lange, 9 intermediate, par-3 baner etc etc.

-------------------------------------------------
Navn: Martin
Hej

Jeg er netop begyndt at spille golf, og har da også haft 2 runder 18 hullers runder. Men jeg synes ofte det kniber med at presse 4-5 timers golf ind i min kalender.

Det er selvklart at tiden for en runde golf afhænger af vejr, trafik på banen, personligt handicap, fysiske form og om der er tale om 2,3 eller måske en 4 bold....osv osv.
Men jeg tænker at der nok alligevel kan udredes lidt tommelfingerregler, som kan give mig en fornemmelse af hvad jeg kan forvente fremadrettet.

Så, hvor lang tid bruger i på at spille 18 huller på en gennemsnitsdag? Og hvor meget tror i det forandre sig i takt med erfaring, træning og handicap?

Mvh Martin - en glad ny golfer ;-)

4+/-

Regn med ca. 4 timer - spil stableford og saml op når du ikke kan få point! Så kan en nybegynder også klare det på "normal" tid.

@Putter, golf skal ikke spilles i rask tempo

Moderat tempo er at foretraekke.

Hvor har i det med RASK tempo fra, det gaelder ikke om at komme foerst over maalstregen i golf, hvad er det der haster saa meget.

@Rough Rider

Som jeg skrev i mit forrige indlæg, har jeg det bl.a. fra etikettereglerne:

"Spilletempo

Spil i godt tempo og hold trit

Spillere bør spille i et rask tempo....."

Det gælder ikke om at komme først over målstregen, og som sagt skal man ikke løbe, men bare bevæge sig i et rask tempo og være klar til at spille, når det er ens tur.

Der er ingen grund til at bruge fem timer, hvis man kan nøjes med det halve - eller evt. spille 36 huller.

Når der spilles i godt tempo, er der også plads til, at flere kan spille i de perioder, hvor der er trængsel på banen.

Hvem har skrevet 5 timer @putter

Det er kun turneringer der tager over 5 timer.

Som de fleste siger saa regn med ca. 4 timer. Jeg har ioevrigt ikke skrevet noget om at du paastaar at en firebold tager 3 timer. Laes inden du svarer tak.

Rask tempo er hurtigere end almindelig gang, det er en fejltagelse hvis du tror at man narmest skal gaa kapgang imellem slagende. Moderat/almindeligt tempo er nok til at det hele glider. Jeg har da heller aldrig set noget rent faktisk gaa i RASK tempo paa en golfbane, med mindre de lige er sakket lidt bagud og skal catche up.

Hvad mener du og andre egentlig med at man skal vaere klar til at slaa naar det bliver ens tur. Jeg er klar naar det bliver min tur, jeg har laest afstand og ved hvilket jern jeg skal bruge og har taget det frem. Men jeg slaar da ikke saa snart det bliver min tur. Jeg skal lige preshot-rutinen igennem foerst, og den starter jeg foerst naar det bliver min tur.
Saa naar det bliver min tur, saa gaar der vel 20-40 sekunder inden jeg slaar.

Det der forsinker spillet

er ikke alt det fis der.

Det der virkelig forsinker spillet er folk der er ude at lede efter bolde og folk der ikke lukker igennem, thats it.

Jeg oplever stort set aldrig at folk ikke er klar naar det er deres tur, og moderat tempo er det man ser derude mest. Der er heldigvis naesten ingen som skynder sig.

@Rough Rider

Nu bliver det vist ordkløveri.

"Hvem har skrevet 5 timer?"
Det har flere, bl.a. jeg. Det var bare et eksempel, men der er jo desværre nogle, der bruger fem timer på en runde - også selvom de ikke spiller turnering.

Du skriver jo selv, at turneringer tager over 5 timer, og det da dræbende og alt for langsomt.

Jeg har ikke påstået, at du har skrevet noget om, at jeg påstår, at en fire-bold tager tre timer. Læs selv, inden du svarer ;-)

Jeg har heller ikke skrevet noget om kapgang - det er din udlægning. Jeg skriver bare om alm. rask tempo - og det er jo ikke mig, der har fundet på det, men skotterne.

Det glider kun med moderat tempo, hvis alle tvinges til at spille i moderat tempo, og så er vi oppe i runder på 4+ timer.

Hvis du slår 20-40 sekunder efter, det er din tur, er det fint.

Hvis der ikke kommer andet med substans, siger jeg tak for debatten :-)

tidsfaktor

18 huller tager vel den tid 18 huller nu engang tager. Jeg forstår ikke helt hvordan der kan sættes tid på det. Jeg er selv startet i år og har oplevet stor forskel på runderne.
Det længste jeg har oplevet, var da vi var 3 nybegyndere der blev sat sammen, vi tilbragte jo en del tid med at lede efter bolde ;) og det er vel helt ok, eller hvad ??
Jeg syntes ikke det er så svært, kig bagud og luk igennem, sådan går jeg rundt.
Martin, hvis du ikke kan få tiden til 18, så spil 9 ;)

@putter

ok vi ligger den død her.

Turneringer over 5 timer ER dæbende ja., Men det KAN desværre ikke gå hurtigere. Jeg har aldrig oplevet det og jeg spiller flere turneringer end de fleste om året.

@Rough Rider

Selvfølgelig kan turneringer spilles hurtigere end 5 timer!!!!!!

Det har jeg heldigvis oplevet mange gange.

Jeg har desværre også oplevet turneringer, hvor runden tog over 5 timer, fordi nogle ikke vil spille i rask tempo og ikke lukke igennem.

30 sek. preshot

Rough Rider bruger 20-40 sekunder (30 s gennemsnit), når det er hans tur!
Lad os forstille os, at RR har 10 slag på banen og spiller til sit handicap. På en runde hvor alle greens rammes i "regulation", bruger RR så 46 slag med preshot rutine. 46x30 = 1380 s = 23 minutter. Det svarer til mere end 1½ time på en runde kun med preshot i en 4-bold med spillere som RR.
Jeg bliver så træt af folks preshot rutine :-(

..

Er det ikke lidt meget åbent spørgsmål ? - hvor lang tid tager 18 huller. Det samme ville vel være at spørge hvor langt man slår med et 7 jern eller hvor langt tid det tager at kører 20km i bil.
Det afhænger jo af personen der udfører det

Apropos denne diskussion...

Så viser en undersøgelse fra USA, at den gennemsnitlige tid på en golfrunde forkortes med 14 minutter hvis man øger tidsintervallet mellem starterne fra 10 til 11 minutter.

Jeg tror man i dansk sammenhæng kunne vinde meget, hvis man droppede 7-8 min. intervaller på starttiderne og endnu mere ved at få de autoritetsløse danskere til at overholde deres starttid og ikke slå ud ligeså snart det er muligt...

http://www.golfdigest.com/blogs/the-loop/2014/11/the-real-cause-of-slow-...

@Bo

Spot on!!!
Det er faktisk her det største problem ligger. Når bare 2 bolde i træk starter for tidligt, har vi køen og helt uden grund. Må gang på gang holde makkere tilbage i min egen bold, da de ikke kan vente med at slå ud. Nar en bold bagved er lige så ivrig som en selv, har man bragt sig selv i en sandwich, og bliver frustreret over at vente på bolden foran ubegrundet. Det ville være rart hvis alle holdt afstand fra første hul. Kunne også bruges på motorvejen :o)

@Bo og @Kenzo

Hvor er det dog sandt. Oplever det desværre alt for tit på min egen klub (Køge), hvor der er 7-8 min mellem hver tid, hvilket resulterer i at man allerede tidligt på runden og mange gange allerede fra hul 2 går og venter til stor irritation for alle. Og dette uanset om man går en 2, 3 eller 4 bold.
Stor tilhænger af 10 min interval mellem hver teetid og at folk holder sin tid og ikke starter før.

Den snak om hvor lang tid e

Den snak om hvor lang tid e golfrunde skal tage har stået på i årevis. Ikke mindst efter at man begyndte at vise golf i TV.
Speakerne (journalisterne - ikke dem som selv har spillet på højt plan) undlader aldrig at tale om at der spilles for langsomt.
Jeg som troede at golf skulle gribes an som proerne gør det.
Dvs.
Være klar når det er ens tur - skynde sig langsomt - brug den tid du har brug for til dit slag inden for tidsrammen
Spil slagspil. Det tager ikke længere tid men til gængæld lære man mere om strategi som jo er en kæmpe stor del af spillet

Om man har højt eller lavt hcp så burde spillet gribes an på samme måde.

hvor lang tid tager 18 huller

Vi er 2 mænd der tit spiller sammen og ikke slår så langt.
Så når der er pres på banen eller vi ikke har så god tid.
spiller vi fra rød tee

Hahaha JD

Lukke igennem, i en TURNERING????!!!!

Det beviser da at du aldrig spiller turneringer. Man lukker ikke igennem i en turnering, det ville kun kunne ske under helt ekstraordinære forhold.

Selv på PGA touren

er det set, at en bold går igennem!!!!!!

Så i turneringer er det også tilladt at holde tempo, herunder at lade bolden bagved gå igennem!

Hvem er det lige som er uvidende????

Ja Tv Kiggerern

Det er set, det er det også på amatør niveau, men er YDERST sjældent. Det giver nemlig for det meste ingen mening, da alle alligevel skal vente på sidste mand kommer ind inden man kan uddele præmier.

Sådan er det jo ikke på touren, kun på sidste dag.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Carsten Dybvad

14
- Seneste kommentar: 24. november 2014 kl. 22:14
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
John Jens

Carsten Dybvad er en idiot

14 kommentarer til "Carsten Dybvad"

Dybvad

Hvem er han?

hvorfor

Læs tråden

under artiklen "Tiger har fået ny svingguru".

Så kan du selv danne dig et indtryk af om udsagnet er korrekt

Tak henviser

Nu giver jeg John Jens fuldstændig ret!

Slet denne tråd

Hvorfor er denne tråd ikke blevet slettet.

Jeg kender ikke Carsten Dybvad, og deler ikke alle hans synspunkter, men denne tråd - alene trådstarters oplæg - er under lavmålet.

Slet denne tråd, hvis debatten her på sitet skal nyde bare en smule respekt.

Enig

Denne tråd burde slettes, og det samme burde alle indlæg skrevet af "Carsten Dybvad" i den nævnte tråd. De var også under lavmålet.

Hvorfor slette hans indlæg ?

Godt være hans argumentation er under bæltestedet, men der er rigtig mange der er enig i hans kommentar. Inklusiv Sir Nick Faldo. Så det skal han have lov til at skrive. og så kan Mogens Pedersen skrive nok så meget frem og tilbage om hvordan reglerne forstås ifølge ham og USGA. Det er ikke ensbetydende med at det han gjorde var rigtigt.

@JP

Netop fordi de er under bæltestedet.

Det var ikke hans angreb på Tiger Woods, jeg tænkte på, men hans angreb på andre debattører. De var under lavmålet.

Det samme gælder for nogle af de andre indlæg i den tråd.

Det skal jo nødig ende som Ekstra Bladets Nationen.

C D

Takes one ...to know one !!

@Carsten Dybvad

Carsten Dybvad er stadig en idiot!!

DYBVAD HAR JO RET

Der er jer andre der er nogle fjolser.

@JP

Hvad er Sir Nick Faldo enig i?

At Tiger ikke opfører sig ordenligt

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Er golf sundt?

2
- Seneste kommentar: 24. november 2014 kl. 17:37
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Preben Schmidt

Ja, vil du umiddelbart sige.
Men der findes faktisk meget lidt systematisk videnskabelig forskning, der underbygger den påstand.
Måske er det så indlysende, at dokumentation er overflødig?
Det synes DGU og forskere ved Århus Universitet ikke.
Derfor bruger vi lige nu kræfter på at skaffe midler og partnere til forskningsprojekt om golf og type 2 diabetes. Herunder klubber der vil medvirke.
Jeg synes det er et godt initiativ.
Er du enig?

2 kommentarer til "Er golf sundt?"

Sundt!!!!

SÅ vidt jeg ved, er det allerede påvist, at ved denne type diabetes, kan motion og kostomlægning ændre meget.

Så hvis man nu går op til 10 12 km i stedet for at sidde på sofaen.....kunne det hjælpe??? Frem med pengepungen ;-) og støt.

DGU skal selvfølgelig bruge det i medlemsrekruttering, og det er nu fint nok, selvom den dybe tallerken er opfundet.

golf

The game is healthy....the mental apptitude/attitude is not ..... that stated ..it depends upon the individual player how he or she reflects upon ...all the other crap...related to the healthy game .......

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Golf på Madeira

1
- Seneste kommentar: 24. november 2014 kl. 13:29
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Keld_M

Hej Forum,

Vi skal til Madeira og spille golf i Januar. Vi påtænker at købe en 3-dages greenfee og spørgsmålet er, om det skal være på Palheiro eller The Clube de Golf do Santo da Serra.

Input og kommentarer modtages med kyshånd :)

Med venlig hilsen
Keld

1 kommentar "Golf på Madeira"

Begge...

Der er tale om to skønne golfbaner, så spil endelig dem begge. Kan også anbefale en tur over til Porto Santo og spille Ballesteros-banen derovre. Bemærk dog, at vejret på Madeira i januar kan være meget svingende. Så husk tøj til lidt af hvert. Og pas på med alt for tidlig starttid på Santo da Serra, da tågen tit hænger længe over banen, som ligger højt oppe på bjerget.
God tur,

Morten B.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Lübker

1
- Seneste kommentar: 24. november 2014 kl. 07:05
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Sonny

Er der nogen der har spillet lübker for nyligt? Overvejer en tur derop. Tænker lidt hvad stand den er i for tiden..

1 kommentar "Lübker"

Lübker

Spillede den sidste weekend. Den står i meget fin stand. Det er dog kun Sky/Forest der er åben.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Flytning, uden golfklub for en periode

15
- Seneste kommentar: 21. november 2014 kl. 17:03
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
MD

Hej,

Har i nogle ideer til den billigste, smarteste løsning, vill jeg meget gerne høre lidt om det.

Jeg spillede 2014 i en klub, vi flytter om kort tid, men det ligger lige omkring årsskiftet, måske lidt senere.

Der vil så opstå et hul mht til tilknytning til en klub, og det er her jeg er lidt på marken.
Jeg betaler IKKE for et år i den klub jeg var i, og jeg kan af gode grunde ikke betale til en klub jeg ikke aner hvor ligger fordi jeg ikke ved hvor jeg lige flytter hen.

Grunden til det er at min far gjorde mig opmærksom på at ALT data og mit handicap og hele mollevitten ryger i skraldespanden den 1.1.2014 såfremt jeg IKKE har grønt kort et eller andet sted.

Det er en skidt omstændighed men sådan er livet og jeg sluger pillen uden at blinke.

Men kan jeg lave en minimal løsning hvor jeg smider en tusse eller mindre meget gerne! for så aldrig at dukke op og så lave et ordenligt skift når jeg finde en klub det nye sted.

Kom glad da :)

15 kommentarer til "Flytning, uden golfklub for en periode"

1.1.2015*

Ville tage Flex for 1 år...

hej,

jeg ville vælge Flex for et år.

http://www.samsoegolfklub.dk/index.php/home-page/priser

- der er masser af klubber som tilbyder billige Flexmedlemsskaber - ovenstående er billigste jeg har set.

VH

Ai

Nice da, 500kr. Tak for link.

Nice da, 500kr.
Tak for link.

Er det så alvorligt?

Du vil stadigt stå i DGU's handicaparkiv, og jeg kan ikke forestille mig at en ny klub vel gøre andet end at hente dit gamle handicap. Det eneste din nye klub skal bruge er dit gamle medlemsnummer...

Du risikerer under alle omstændigheder, at miste adgangen til dit scorearkiv fra tidligere år. Det gjorde jeg i hvert tilfælde - selvom jeg skiftede direkte fra en klub til den anden...

Alright, Jeg kunne eventuelt

Alright,
Jeg kunne eventuelt ringe til 5 forskellige klubber og høre dem om hvad de normalt gør, hvis bare en af dem siger jeg skal på kaninkursus igen med 54, så smider jeg de 500kr.

tak for info

flex i nuværende klub

Hvis din klub har flex medlemskab så skift kategori og tag medlemskab op igen til næste år.

Ja god ide. De er bare

Ja god ide.
De er bare dobbelt så dyre som det første alternativ til 500kr der blev linket til, desværre.
Såååå, jeg tror jeg holder lidt fast i samsø som eventuelt alternativ.

takker

Hedeland har flex til 750 kr

Nu har du ikke skrevet hvor du bor, men udover Samsø -som man ikke lige kommer forbi er der masser af klubber på fastlandet med attraktive priser

Nice, takker.

fedthas ;o)

995..... hmm. taget i betragtning af hvad dit seneste års kontingent inkl kort har kostet er det vist små sko at gå i ;o)
God vind fremover

MIDTSJÆLLAND 697 INCL 2 GREEN FEE

MIDTSJÆLLAND 697 INCL 2 GREEN FEE

Tidligere handicap efterspørges som regel

Når du skifter til en anden klub, uanset type af medlemskab, vil du blive spurgt om tidligere handicap. Eller bør i hvert fald blive spurgt.

Uanset hvad har du en pligt til at have et retvisende handicap, så du kunne altid tage et screendump fra golfbox inden du udtræder af din gamle klub - så du kan vise hvilket niveau du spiller på.

Spiller selv under 10 og ville da meget gerne deltage i stableford turneringer ud fra et handicap på 54 :-) Så skulle man da kunne vinde en enkelt præmie eller 2. Men den holder naturligvis ikke for en golfer så lidt dokumentation for dit nuværende handicap kan være en god ide.

Ny klub

Det kunne måske også have sin berettigelse - at starte fra hcp. 54 igen :-)

@MD

Hvis du har haft handicap i 2014 i din nuværende klub, følger det bare med over.

Handicapreglerne siger, at din nuværende klub skal opbevare dit handicapregisterkort, der viser alle handicapforhold for de sidste to år.

Tak alle sammen! Det viste

Tak alle sammen!

Det viste sig så i sidste ende ikke at være knap så kritisk som jeg indledende troede.

HM, Min gamle klub har været fantastisk, kan godt se hvad du mener med det du skriver. Men jeg kan ikke argumentere for at betale ekstra for noget jeg kunne få andet steds, uanset tilhørsforhold.
( men nu viser det sig at jeg ikke behøver at lave et lille "stunt" for at beholde mit Handicap )
Jeg vil meget hellere sponsorere 24 flasker vin til herreklub præmier eller lignende for at kunne troppe op ved skæbnens port med rent på sengen.

God weekend!

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Rabat-nonchalance

27
- Seneste kommentar: 21. november 2014 kl. 14:57
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
John Kreiner

Endnu en gang er debatten for og imod rabatter blusset op. Senest i en kommentartråd her på golf.dk på grund af historien om, at Ærø Golfklub har fået overskud på at afskaffe rabatterne.

Og et overskud på 100.000 kr. er da også en slags penge. Tillykke med det..!

Men endnu en gang forbavses jeg over de debattører, der med en lethed, der grænser til nonchalance, blot indfører, at nogle af klubberne må lukke – underforstået, hvis de ikke kan overleve med rabatter og lave priser generelt.

I den seneste tråd om Ærø er der et indlæg, der nævner, at op imod en tredjedel af klubberne vil kunne være lukningstruede. Og andre lovpriser rabatterne og mener, at de er kommet for at blive, og at de ønsker at fortsætte med de billige priser for deres golf. Ikke en tanke om konsekvenserne.

Ingen er formentlig i tvivl om, at jeg er indædte modstander af de mange rabatordninger, fordi jeg ganske enkelt ikke tror på, at klubberne i det lange løb kan klare grundomkostningerne, der er ved at drive og vedligeholde en golfklub og en golfbane af en rimelig standard, når rabatterne får overtaget.

Alligevel er der folk, som ikke mener, at det kommer dem ved, og at der er for mange klubber/baner i forhold til antallet af golfspillere (hvilket formentlig er rigtigt), så nogle ”bare må lukke” (hvilket ville være beklageligt).

Tænker disse mennesker slet ikke på risikoen for, at det måske netop er DERES klub/bane, der må lukke? Eller de er måske ligeglade?

Eller glemmer de, at hvis flere klubber – måske op til en tredjedel, som nævnt ovenfor – lukker, så vil markedsmekanismerne skrue priserne på medlemskaber og greenfee voldsomt op. Og så bliver det først rigtigt dyrt at spille golf, mens rabatordningerne alligevel samtidig vil dø, når efterspørgslen bliver større end udbuddet.

Efter min mening saver rabattilhængerne i den gren, de selv sidder på.

27 kommentarer til "Rabat-nonchalance"

Kære John

Jeg vil ikke debattere dette emne med dig, da det ofte har vist sig, at være umuligt. Men jeg vil gerne give dig en uddybende kommentar til min holdning, så du måske bedre kan forstå den.

I år har min klub, i jagten på større profit, kørt nogle heftige rabat kampagner samt givet ekstra rabatter til efterhånden gud og hver mand. Dette har medført, at der har været ekstrem mange greenfee gæster omkring banen, hvilket har generet mange af gæsterne og i særdeleshed de kontigent betalende medlemmer. Det har været meget svært at få en tid, i det gode tidsrum 10.00 - 16.00, både til hverdag og især i weekends.
Med undersøgelsen fra Ærø, viser det sig nu, at det måske ikke er antallet af greenfee gæster man skal gå efter, men måske mere hvor mange kroner de lægger i klubben. Det viser jo bare, hvad mange havde en ide om, egentlig er rigtig. Bla. derfor er jeg indædt modstander af div. rabbatter, og gerne ser dem hen, hvor der er lidt varmere.

Med hensyn til antallet af klubber, kan jeg da sige at i en radius af ca. 30 km, har jeg 8 golf klubber at vælge imellem. Og hvis vi går ud i en radius af 50 km. er antallet 12. Det er i min optik alt, alt for mange.
Nuvel så kunne det godt være, at det blev min klub der måtte lukke, det ville jeg da være ked af. Men jeg er helt sikker på at jeg sagtens kunne finde en anden klub, jeg også kunne spille golf i, og med tiden sikkert også blev glad for. Defor kan jeg med sindro sagtens acceptere, at der er nogle golf klubber der må lukke, for at de andre kan få et bedre eksistens grundlag.

Derfor har jeg den "nonchalance" holdning i tråden omkring Ærø golfkulb, der har afskaffet rabatterne, at jeg tillader mig at sige, at hvis klubberne ikke kan overleve uden rabbatter, så burde de lukke.

@Okay1

En af grundene til, at du vil få svært ved at debattere dette emne med mig er nok, at vi er så enige, som tilfældet er - trods en lidt divergerende opfattelse af spørgsmål om klub- og banelukninger.

På et sjællandsk regionsmøde i sidste måned blev emnet også diskuteret, og her kunne en klub, der havde været med i flere rabatordninger, fortælle, at de sidste år havde haft 20% flere gæster end året før, men kun det samme antal kroner i indtægt.

Så vi er nok mere enige end uenige.

.

Den tredjedel af klubber der måske ikke ville overleve uden rabat ordninger, er jo kunstig levende. Så om det skulle være min klub, så er det jo spørgsmål om tid før den ville gå ned uanset, hvis rabat ordninger er eneste levevej.

At klubber dør og det dermed øger prisen på golf er jo der vi gerne skal hen igen. Så det ikke bliver et ludermarked og klubberne igen blive sunde.

@Kreiner 10:56

"På et sjællandsk regionsmøde i sidste måned blev emnet også diskuteret, og her kunne en klub, der havde været med i flere rabatordninger, fortælle, at de sidste år havde haft 20% flere gæster end året før, men kun det samme antal kroner i indtægt."

Fint nok, men alternativet for klubben havde nok været at hvis de ikke var gået med i rabat ordningerne, så havde de haft FALDENDE indtægter.

Kreiner! Fat det nu: Så længe udbuddet i et område er større end efterspørgselen, så vil det medføre øget konkurrence. Før eller siden vil det betyde at nogle klubber må skrue ned for blusset eller lukke. Ganske simpel markedsøkonomi. Rabatterne accelerer blot processen med at finde de svageste.

Økonomi

hej,

jeg er grundlæggende imod klubber er afhængige af greenfee-indtægter for at kunne overleve.
-> kan en klub ikke klare sig uden greenfee, så er økonomien dårlig - eller i hvert fald dårlig planlægning hvad angår drift kontra nybyggeri.

Ved også godt at mange klubber (i hvert fald 3 i mit område) netop overlever på netop greenfee indtægten.

Så i min optik er man vel tilbage ved de enkelte bestyrelser (og dermed medlemmer) som bør sætte en kurs, hvor fokus er langt mere på ordinær drift og niveau for forventninger til banen sættes derefter.

Alternativt kan man jo altid hæve årsbetaling......nå-nej, kontingent forhøjelse er og bliver et fyord.

VH

Ai

John Fransen - Anonnym-igen

I vores klub har vi fjernet næsten alle rabat ordninger (har en fritspilsordning med 5 andre klubber som min. ligger 45 min. kørsel fra vores egen bane) og vi havde det første år en nedgang i ANTALLET af besøgende på ca. 2 % men en stigning af indtægterne på ca. 7% - og den har været stigende lige siden.
Vi vil hellere konkurrere på kvalitet og kvalitet koster! Det er vejen frem for vores klub.

Vi er en medlemsklub og skal leve af medlemmerne og ikke af green fee (som f.eks. Himmerland). Vores medlemmer står for 86-87% af omsætningen - green fee udgør under 10% af omsætningen. Så ja, mange klubber burde fokusere på medlemmer frem for green fee gæsterne. De er rare at have, men det er medlemmerne vi lever af!

@John Kreiner

Nedenstående er ikke et forsøg på at "pille" i dit svar, men jeg bliver nødt til at forholde mig til det, du skriver, for at kunne debattere.

Du skriver, at når debattører - nonchalant - anfører, at nogle klubber må lukke, så er det underforstået, hvis de ikke kan overleve med rabatter og lave priser generelt.

Så er det bare et dårligt eksempel du efterfølgende kommer med fra tråden om Ærø, for her gætter JeppC, at en tredjedel nok vil knække halsen, hvis alle klubber kunne blive enige om IKKE at give rabat - altså det modsatte.

Jeg synes heller ikke, man kan konkludere, at de der mener, at rabatter er kommet for at blive, og gerne vil gøre brug af dem, ikke har tænkt på konsekvenserne. Det kan jo være, at de mener, det faktisk er sundt, hvis nogle klubber må lukke, så resten kan få en sund økonomi og penge til at vedligeholde banerne - eller omvendt, at rabatterne ligefrem hjælper klubberne med at overleve i trange tider (som JeppC tilsyneladende mener).

En debattør, der er glad for rabatterne, anfører, at han anser klubbernes bestyrelser som kompetente nok til at finde den model der passer - men det gør du måske ikke?

Jeg køber heller ikke dit "skræmmescenarie" om, at "hvis flere klubber lukker, så vil markedsmekanismerne skrue priserne på medlemskaber og greenfee voldsomt op. Og så bliver det først rigtigt dyrt at spille golf."
Jeg tror du har ret i, at rabatordningerne vil dø - dog kun nogle af dem - men jeg tror ikke, at priserne på medlemskaber og greenfee vil gå voldsomt op. Jeg tror kun, at de vil gå tilbage til niveauet fra før krisen, så klubberne kan få en fornuftigt økonomi og have råd til at vedligeholde banerne ordentligt.....og det vel egentlig også det du ønsker (blot uden at nogen klubber lukker).

At være uenig med dig er ikke det samme som at være nonchalant eller ligeglad (og det er heller ikke det samme som at ville pille dine indlæg fra hinanden ;))

På mig virker det temmelig snæversynet eller unuanceret at sige, at man er indædt modstander af rabatter.
Jeg deler noget af din modstand mod rabatter - men ikke den hele.
Rabathæfter som Teetime kortet og Golfhäftet har næppe gjort noget godt for den samlede økonomi i klubberne, men jeg tror, at andre former for rabatter kan være fornuftige nok og er kommet for blive, f.eks.
greenfeerabat til juniorer
greenferabat til gæster af medlemmer
markedsføringstiltag med f.eks. hoteller, som det nævnt i tråden med Ærø, hvor både hotel og bane giver rabat på en samlet pakke
greenfeeaftaler med naboklubber (til en vis grænse)
billigere greenfee på hverdage i forhold til weekender

Man kan så mene, at sidstnævnte ikke er rabat, blot en differentieret prisstruktur - men det kommer ud på et. Jeg tror, at ordninger, hvor man giver op til 50 % rabat til alle uanset tidspunkt er usundt - og jeg tror ikke, at ret mange gæster med rabatkort kommer igen til fuld pris, men blot spiller en anden klub med rabat.
Derimod tror jeg, at mere intelligente former for rabat er vejen frem, f.eks. en videreudvikling af billigere greenfee på hverdage blot i endnu højere grad, hvor rabatten/prisen bestemmes af banens belastning på forskellige tider på ugen og dagen, som enkelte klubber allerede er begyndt på.

Derudover er fleksmedlemskaber også en form for rabat - bare på medlemskabet - men det er vist en helt anden debat.

Mikkel K

Fint nok, så er i en af de klubber der har forstået at differentiere jer. Det ændrer dog ikke ved at udbuddet i øjeblikket er for stort. I er nok bare en af "survival of the fittest"-klubberne. Om det så er på pris, kvalitet, fritspilsordninger eller noget helt fjerde, at din klub differentierer sig, er sådan set ligegyldigt.

@PUTTER

Jeg er af samme mening som du, at Rabathæfterne formentligt ikke er et gode for klubberne. Jeg vilk måske gå langt, at man kunne tro, at det måske var skadeligt.

Jeg kan også vøre enig i dine oplistede fornuftige rabatordninger.
Og jeg er særdeles enig i, at overskriften for rabatordninger kunne være den intelligente prisstruktur er vejen frem.
Som du nævner det kunne det være
* belastningen på banen
* medlemspleje (f.eks. gæster)

For ikke at komplicere for meget vil det nok være smart, at debattere opdelt i GREEN FEE og MEDLAMSSKAB omend også belastning på banen og medlemspleje også kunne være argumenter i den forbindelse.

Markedsøkonomi eller planøkonomi

Kreiner,

Hvorfor ikke lade den frie markedsøkonomi bestemme hvilke klubber der er økonomisk bæredygtige, og hvilke der ikke er ?

Kartellignende, gensidige aftaler mellem klubberne, om ikke at gå på kompromis med en prisstruktur forankret i 70'ernes selvforståelse, er vel heller ikke vejen frem.

Indskud er ved at blive en saga blot mange steder. Fint, for det fremmer mobiliteten og gør det nemmere at tiltrække nye medlemmer.

I sidste ende er det vel ejer eller klub der egenhændigt kan/bør sætte deres priser og tilbud.

Har selv benyttet mig af gode greenfee tilbud. De baner der imponerer kommer jeg så gerne tilbage og spiller til "listepris". Det bliver så et gensyn hvor både restaurant og proshop jo også får et besøg.

JP

@putter

Jeg kommer til at mistænke dig for at have forstand på økonomi. Prisdifferentiering kan være et stærkt værktøj, når man har marginale produktionsomkostninger, der er tæt på nul.

@kreiner

Hej John

Rabatter på greenfee kan under nogen forhold give ganske god forretningsmæssig mening, men der skal naturligvis være et klar formål med at give dem. Er det noget der gives generelt, svarer det jo bare til en prisnedsættelse. Her er nogle eksempler.

1) Hvis en bane ledig kapacitet og går sammen med den lokale kro om at lave golf/kro/middag pakke, så kan det give god mening fordi man vil tiltrække gæster, man højest sandsynlig ikke ville have fået uden. Så her er hver greenfee kr næsten ren overskud

2) Når man har solgt en tee tid til greenfee spillere kan det give god mening at få fyldt tiden op, så det er firebolde, der går ud i stedet for to bold. Måske kan 10% rabat ved firebold gøre en forskel. Det er i min optik vigtig at lave en før efter /måling, hvis man indfører et sådan tilbud. Øger man det gennemsnitlige belægning på en GF tid med mere end man reducerer den gennemsnitlige pris.

3) Det andet eksempel kunne være generel markedsføring. Vurderes det at kendskabet til banen for dårligt, kan "et godt tilbud", være med til at tiltrække nye kunder i butikken, som så forhåbentlig får lyst til at komme igen.

4) Skjoldnæsholm have tidligere på året et tilbud om, at spille en runde for 100 kr. De nye ejeres udfordring var, at rygtet om banen var blevet dårligt inden de havde overtaget den. De kan investere millioner i forbedre banens stand, men hvis de potentielle købere ikke giver den en chance nytter det ikke noget. Derfor kan et godt tilbud være en måde, at tiltrække kunderne tilbage i butikken og så satse på at rygtet spredes om at banen er tilbage på niveau.

Det kan sikkert findes 117 gode - dette var bare nogle jeg lige kunne komme i tanke om.

Jeg synes, du generaliserer alt for meget i din "anti rabat nonchalance". Man er i hvert enkelt tilfælde nødt til at vurdere målsætningen, og så følge op på om målsætningen blev opfyldt

@Torbenan

Lad mig begynde med din slutning, nemlig at jeg har generaliseret, for det har jeg. Og det gjorde jeg med fuldt overlæg, og som du kan se i nogle af svarene med god grund. Når først folk begynder at betegne f.eks. differentieret greenfee eller kontingent, som rabatter, så er det ikke for debattens skyld, men for konfrontationen.

Jeg er ikke i tvivl om, at der er for mange baner i Danmark i forhold til antallet af danske golfspillere, men det gør ondt i mig, når jeg hører om en klub eller bane, der går konkurs. Og tanken om at nedlægge en bane og pløje den op, mangler jeg ord for.

Derfor bekymrer det mig, når folk – efter min mening – meget nonchalant, slår det hen med, at så må banerne bare lukke, hvis de ikke kan klare sig økonomisk. Jeg mener, at vi som golfspillere har et ansvar for at holde golfbanerne i gang, og jeg mener, at den bedste måde er, at vi betaler, hvad det koster at spille golf i en golfklub.

Nogle kalder det også for en rabat, når et medlem inviterer en gæst med til en lavere pris end en ”fremmed” greenfeespiller. Den slags oplever jeg som en gestus til medlemmet, at han eller hun kan invitere en gæst med i sin klub. Efter min mening en stor forskel fra en greenfeespiller, der bare kommer forbi og vil spille på en bane.

Jeg kan sagtens se idéen i fra tid til anden at lave et ”tilbud” i f.eks. et markedsføringsfremstød, men det er ikke det, jeg forstår ved rabatter i den gængse forstand, ganske som et ”pakketilbud” fra en kro eller et hotel – efter min mening heller ikke kan sammenlignes med de ”faste” rabatter, der florerer i flere klubber. Her er tale om, at klubben/banen ”betaler” for den markedsføring, hotellet har gennemført.

De ”faste” rabatter er – som du selv er inde på – blot en nedsættelse af prisen for nogle, mens andre stadig skal betale fuld pris, hvis de ikke lige kommer fra den ”rigtige” klub. Egentlig er det vel en slags diskriminering, hvis rabatten ikke omfatter alle andre klubbers medlemmer… (Ikke noget, jeg gider diskutere).

Din idé med nedsættelse af greenfee med f.eks. 10% for at gå med i en booket to-bold kan absolut ikke få min sympati. Dels mener jeg, at de to, der ønsker at spille en to-bold, skal have lov til det (også en anden diskussion), og dels giver det ingen mening, hvis de skal puttes ind hos andre, fordi banen er fyldt op. Så burde de være glade for overhovedet at kunne få en starttid til fuld pris.

De to, der nu får nogen ”på slæb”, burde måske, hvis nogen skal have rabat, have et nedslag i prisen, for at have fået ødelagt den planlagte to-bold. Og de kommer måske aldrig igen, når de ikke kan få lov til at spille golf, som de gerne vil.

Det er muligt, at du eller andre kan finde 117 grunde, der taler for rabatterne, men fra andre lignende debatter ved jeg, at størsteparten af disse grunde alene taler om fordelene for spillerne, mens kun meget få ser på det fra klubbernes økonomiske synsvinkel.

Og som inkarneret modstander af rabatterne ser jeg kun én grund til, at klubberne bør undgå rabatter, nemlig at jeg ikke tror, at de kan overleve med rabatterne, men muligvis, hvis de får den pris, det koster at have gæster på banen.

Tjae Kreiner

Dine overvejelser om at to-bolden har forrang har jeg rigeligt følt på egen krop i min tidligere hjemmeklub (SGK). Ramte vi medlemmer af af fadølsklubben eller andre selvbestaltede fraktioner i klubben, blev vi bedt om at afbestille vores tid og tage en boldrende - dette på 1. tee !

Med den attitude er det nok ikke særligt sjovt at komme forbi som gæst og opleve det samme.

Bortset fra min tidligere hjemmeklub, har jeg haft stor fornøjelse af at booke mig på en eksisterende 2-bold, hvor man i langt de fleste tilfælde møder et par hyggelige spillepartnere. Fordelen er tillige at der kommer et bedre flow i spillet da banerne ofte er pænt pakket i weekenderne.

JP

@JP

Som nævnt gider jeg ikke diskutere dette igen-igen...

Men for dem, der ikke ved det, så er den oprindelige form for golf hulspil i en match mellem to sider.

Bemærk TO sider.

Det kan være to single-spillere eller en foursome med to spillere på hver side - eller variationer af dette.

Økonomi - del 2

Hej

Kreiner, jeg forstår godt dit udsagn :
"...
Derfor bekymrer det mig, når folk – efter min mening – meget nonchalant, slår det hen med, at så må banerne bare lukke, hvis de ikke kan klare sig økonomisk. Jeg mener, at vi som golfspillere har et ansvar for at holde golfbanerne i gang, og jeg mener, at den bedste måde er, at vi betaler, hvad det koster at spille golf i en golfklub.
..."

jeg vil dog også sige at de klubber, som ikke magter at sætte tæring efter næring, ikke bør køre videre efter endnu en konkurs. Hvis du først 1 gang har tabt penge som kreditor til en konkurs, så ved du hvad jeg mener.

Der er altså nogle klubber i DK, som har alt for høje ambitioner i forhold til antallet af medlemmer. Omvendt, så er der medlemmer som har alt for høje forventninger i forhold til antal og årskontingent.

Hvordan kan man bruge DKK 250.000 på overdækket drivingRange, når budgettet kun lige når sammen med opskruet forventninger til Greenfee og sponsor indtægter ? Dette er meget tæt på et eksempel (anlæg og pris ændret) fra min hjemmeklub. Det er denne tankegang som jeg er ude efter - at man hellere vil køre med samme eller højere belåning og så "anlægge sig ud af krisen".

Så kald mig kynisk, men jeg mener hvis man som forening / klub ikke magter at drive dette inden for de økonomiske rammer, så skal man lade være. Der er endnu rigeligt at klubber i landet at vælge imellem.

VH

Ai

Hvor fører det hen?

Det er endnu engang en interessant debat der er startet. Men det er tilsyneladende meget småt med løsningsforslag, så i bund og grund ender det hele, som sædvanlig, i en lidt tam forestilling uden nogen konstruktive forslag til dem der måske bør tage beslutninger fremadrettet.
Men der er vel heller ingen beslutningstagere der deltager i disse debatter alligevel, og hvis de gør, er de noget svære at identificere for mig personligt.

Som udgangspunkt er min holdning, at man skal lukke de ordninger der lukrerer på golfklubberne, uden at tilfører disse noget særligt. Her tænker jeg f.eks. på Teetime-kortet og Golfhæftet.
Begge disse er som jeg ser det, forretningskoncepter der mellemhandler en forbindelse mellem golfspillere og golfklubber for at spillerne kan få nogle billigere green-fees.
Ret mig hvis jeg tager fejl, men de gør det vel for at tjene penge? Er der noget jeg har overset, eller bidrager de virkelig med noget positivt til klubbernes pengekasser? De skaffer måske lidt ekstra green-fee gæster, men er det virkelig omkostningerne værd?

Personligt ser jeg det som en uheldig udvikling, når der er så mange der udelukkende fokuserer på pris. Det er desværre nok de samme golfere der ikke vil betale indskud eller fuldt medlemskab i en klub, som har en foreningsejet bane!
Hvilke baner/klubber er det som har problemerne? Er der nogen der har overblik over, om det er de foreningsejede- eller de selskabsejede baner?

Når klubberne ligger så tæt som de gør visse steder i landet, kan de evt. indlede et samarbejde om fælles specialmaskiner etc. der bruges meget lidt få gange om året. Transporten af udstyr mellem klubberne må kunne gøres billigere end at alle skal have alt selv.
Hvis alle klubber sætter deres kontingent, så dette dækker klubbens faste omkostninger, så vil alt hvad der hedder green-fee være rent overskud. Det ville måske glæde en nogle kasserere rundt om i klubberne.

Afskaf alt hvad der hedder rabatordninger. Hvis kontingentet dækker alle klubbens faste omkostninger, kan green-fee sænkes til hvad den enkelte klub skønner udgiften er ved at have gæster gående på banen.

Efter min mening er F-medlemskaber skabt i afmagt over mængden af klubber og baner i DK, men jeg mener fortsat at det var en dårlig beslutning at tage. Det er muligt, at det har holdt lidt på nogle golfere der ellers ville have stoppet, men havde det virkelig været så slemt hvis de var forsvundet?
Afskaf F-medlemskaber, og lad de nærige købe sig et Svensk medlemskab. Svensk medlemskab + svensk adresse = spilleret på DK bane, ellers må de spille hinsidan. Nærigrøve!

Lad os bevare den danske foreningskultur. Den svarer vel godt til golfens ånd i DK, at det skal være hyggeligt og lidt socialt at spille til hverdag. Konkurrencefolket levet på et helt andet plan alligevel. 

Jo jo Kreiner - nyt fra Sydsjælland

Joooe, det kan du da have ret i.

Hulspil, fadøl, skræmme alle andre væk, og så håbe på at Laurits betjent ikke fanger dig på hjemvejen. Det er da et fint koncept der er bliver dyrket der !

JP

@JP

Klubben lukkede

Nøm Golfklub måtte lukke, da der kun var 8 medlemmer tilbage.
De spillede den sidste klubturnering, fik efterfølgende en dejlig frokost, hvor de klappede hinanden på ryggen og var enige om at det var godt de stod fast og ikke lod sig rokke i troen, om at det tilbuds ræs de omkringliggende klubber førte, var et mode fænomen.........

@JP

Jeg bliver åbenbart nødt til at spørge dig direkte:

Hvad har dine to seneste indlæg med sagen at gøre?

Eller med mig, for den sags skyld?

Hvis du er utilfreds med forholdene i Sydsjælland, bør du vel henvende dig der...

debatten...

Synes debatten her er vildt skæv på indholdet. Mange gør meget op i at himle op om markedskræfterne og ”lad falde hvad der ikke kan stå”. Principielt jo helt korrekt. Men det er jo foreninger det her… Ikke virksomheder. Glemmer vi det i debatten? Og hvor er noget så gammeldags som ”klub-ånd” blevet af…

Golfklubben er den lokale sportsklub for alle der elsker denne sport. Og i og med at den er lokal, må og skal det i mine øjne være bestyrelsens fornemmeste opgave at sørge for at have de bedste betingelser for de faste medlemmer. Det vil sige: dyrke fællesskabet, dyrke de frivillige og dyrke alle de der ønsker sporten på det mere elitære plan.

Er man knalddygtig til det som bestyrelse, er det mit postulat at basisgrundlaget er på plads for en sund drift, naturligvis med greenfee-indtægter som en sekundær indtægt (som man selvfølgelig godt må budgettere med!).

Så mit råd er: stop jagten på den ekstra lille profit med rabatter, hæfter etc. Og stop jagten på at fiske medlemmer fra andre klubber i kraft af billige medlemsskaber. Læg dog i stedet alle kræfterne i at gøre klubben et endnu stærkere aktiv for lokalsamfundet. Hvis det så stadig ikke kan lade sig gøre, så bør bestyrelsen (og dermed medlemmerne) kigge sig selv i øjnene og vurdere om der er basis for en golfklub der hvor de bor.

Debat-nonchalance

Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde, når Kreiner skriver:
"Når først folk begynder at betegne f.eks. differentieret greenfee eller kontingent, som rabatter, så er det ikke for debattens skyld, men for konfrontationen."

Hvis man kan skrive sådan, må man være paranoid, have en meget ringe forstand på økonomi og/eller selv skrive det for konfrontationens skyld.

Differentieret greenfee er i høj grad en form for rabat og er i hvert fald yderst relevant i debat om, hvordan klubberne skal forholde sig til rabatter.

Dette indlæg kan man nok med rette beskylde for at bære et vist præg af konfrontation, men mit første indlæg i tråden var overhovedet ikke med det formål. Jeg forsøgte at forholde mig kritisk, men sagligt til Kreiner debatoplæg og komme med konstruktive input til, hvordan mere intelligente og varierede rabatstrukturer kan være positive og til meget større gavn for klubberne end f.eks. Teetime kortet og Golfhäftet.

Det bliver mere og mere tydeligt, at Kreiner ikke ønsker en reel, omfattende og konstruktiv debat, men kun vil fremføre sine egne, unuancerede synspunkter igen, igen og igen.

Det kan man da kalde debat-nonchalance.

OKAY1 har fuldstændig ret i, at det ofte har vist sig umuligt at debattere med Kreiner - og denne tråd er blot endnu et eksempel.

@Putter

Du - og et par stykker mere - gider jeg ganske enkelt ikke spilde min tid på.

Så enkelt er det.

@John Kreiner

Helt i orden, men så lad venligt være med at omtale os - også indirekte - især når det er på så tåbelig en måde.

Det med økonomien

Det med økonomien handler ikke om greenfee, rabatordninger eller kontingentstørrelse!! Det handler om alle de pissesure damer-klubber der huserer alle vegne og skælder ud over dette og hint, nægter at lade bagvedliggende spiller igennem osv osv - og skræmmer glade, åbne og spillelystende nye medlemmer væk!!!

Differentieret green fee /medlemsskiaber

Er det helt forkert at anskue differentierede betalinger som en del af slags adfærdsregulering?
Spørger jeg uden at være kyndig.

Det offentlige giver tilskud/pålægger afgifter i overensstemmelse med, hvilken adfærd man sigter mod.

Hvis man vil have fordelt banebelægningen "ud over ugen" således at de der kun kan spille i week-ends eller om aftenen søges tilgodeset ved, at der gives mulighed for lavere greenfee eller melemskab på hverdage og i dagtimerne, hvilket måske kunne fjerne belægning på banerne i myldretiden?

Ps.1
Er der en af jer debattører, der kan sammenfatte de ideer, der er fremført. Jeg har svært ved at samle synspunkterne til et overblik/en idepulje.

Ps.2
Og så ved jeg godt, at det offentlige kan komme galt af sted, hvis ordningerne bliver for store successer, så der bliver for store udgifter eller mangel på indtægter.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Starten på Himmerlands Golfklub.

1
- Seneste kommentar: 20. november 2014 kl. 20:26
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Steen Hansen

Jeg kan tænke mig at vide:
Hvem andre end mig var med til den spæde start af Himmerlands Golfklub.
Hvornår var de første møder om dette på Hotel Hvide Kro i Aalestrup, og hvad skete der efter jeg flyttede fra Aalestrup i 1980.
Det eneste jeg har kunnet finde, er det der står på følgende link:
http://www.himmerlandgolf.dk/om-himmerland/baggrund/himmerlands-historie/

1 kommentar "Starten på Himmerlands Golfklub."

Himmerland fra starten

Prøv Jens Randers bor i Nr. Sundby eller Søren Randers bor i Rødekro

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Thorbjørn on fire!

1
- Seneste kommentar: 20. november 2014 kl. 15:43
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Svingmekanikeren

Sådan TO brænder det sidste græs af i den Dubaiske Ørken!

Lækkert!

1 kommentar "Thorbjørn on fire!"

Hallo golf.dk

Ja han er nummer tre efter første runde i en af de største turneringer og golf.dk har intet om det endnu

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Golfsæt sælges - nordjylland

7
- Seneste kommentar: 19. november 2014 kl. 11:02
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Frederik

Hej. Golfsæt sælge med 8 køller og 1 driver
I golfsættet medfølger der sig en golfbag og 9 køller hvor i blandt der er 1 driver:
Golfbag: ”Golfcopenhagen TOWER DIVIDER”

De 9 køller er fordelt på 4 mærker:

Ozone Golf:
Red driver – driver
8 – jern
6 – jern
Verdict:
6 – jern 30 grader
8 – jern 37 grader
P – jern 45 grader
Greenfield:
6 – jern – inertia
Mizuno:
8 – jern
6 – jern
Sættet er i fin stand, dog er der nogle af skruerne på baggen der er lidt rustne, men det gør intet ved kvaliteten.

Hvad kan jeg få for dette??
Billeder kan ses her:

http://gupl.dk/716424/
http://gupl.dk/716425/
http://gupl.dk/716426/
http://gupl.dk/716427/

7 kommentarer til "Golfsæt sælges - nordjylland"

seriøst??

Hej Frederik
Mener du seriøst at du vil have penge for det der?? Du skal være heldig hvis du kan få fem kr. for det!!
Tag og kør det på genbrugspladsen, det er nok det eneste sted de vil have det gamle ubrugelige l..t

Master underdriver vist lidt

Hvis du er heldig, kan du måske få 50 kr. for det fra en, der lige er begyndt på golf og ikke kender så meget til det.

Det bedste er nok at forære det til klubbens begynderafdeling.

Golfsæt ?

Golfsæt indeholdende blandt ikke ret meget andet, 4 stk 6-jern og 3 stk 8-jern !

Det er den smalleste "spredning" jeg nogensinde har set og hørt om.

intet ..

Dét der, er jo intet værd .. ud på genbrugen med det

Det er da en fin julegave - eller ?

Måske jeg i næste sæson kan slå min spillemakker hvis han render rundt med fire styks seksjern. - dem skal han ha' , hvad er prisen Frederik ?

JP

prisen er

Hej Frederik

super sæt du der sælger

vil tro du med lethed kan få 1000,- for det
måske prøve Bruun-Rasmussen aktioner de ville måske vurdere det til noget mere
held og lykke med salget

@Kurt Thorsen

For satan mand, det er utroligt, som du kan blive ved med at lyve. Din samvittighed må kraftedeme være belastet, dit store r..hul. For fanden hvor er du en led fyr du er, er du klar over det. Gud fader i skuret, mand. Tænk at ku' fyre så mange løgnehistorier af på så kort tid. Det er da utroligt. Hvis du fastholder det, får du den største bagvaskelsessag på halsen, der har været nogensinde. Det er strafbart at videregive den slags - er du med på det - det håber jeg du er klar over.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Hvad kan en succesfuld træner??

22
- Seneste kommentar: 18. november 2014 kl. 16:40
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
K Sand

I min hjemklub står vi foran en udskiftning af træner, og det har givet en livlig debat os medlemmer imellem.

Jeg er relativ ny i sporten, har spillet i 2 år men har benyttet mig meget af at gå til træner.

Jeg har prøvet to forskellige, som begge kan betegnes som en succes i deres respektive klubber.

Den ene var meget social og skabte en hyggelig atmosfære, han er vellidt i sin klub, men han slår mig ikke som specielt dygtig og ikke så engageret i at folk skal rykke sig. (egen plus kollegas erfaring).

Den anden skabte en super atmosfære omkring udvikling, men var ikke nær så hyggelig som den første.

Jeg har selv valgt træner nummer to, og er vildt glad for det, selvom jeg så skal til en naboklub.

Mendet slog mig at golfspillere går til træner af vidt forskellige årsager..

Så kunne godt tænke mig at høre fra andre, hvad mener i der skaber en succesfuld træner?

Vi er i vores klub glade for træner nummer 1 ;)

22 kommentarer til "Hvad kan en succesfuld træner??"

Spændende emne

Hej,

det er et super spændende emne du bringer op her og vil med stor interesse følge med i denne tråd.

Tilbage til dit spørgsmål - hvad skaber en succesfuld træner ?

Personligt lægger jeg stor vægt på at træner kan undervise alle - forstået således han kan forklare mig hvad der er galt (med trackman og hele molevitten) og hvordan jeg kan rette det. Omvendt er det også vigtigt at træner kan undervise juniorer således de gerne kommer igen, ligesom de ældre (60+) også vil benytte ham.

Altså en pro der kan undervise på alle niveauer.

Dernæst er der den forretnings-vendte del af trænerjobbet. Måske er Pro ansat (i kontrakten) til at afholde et antal Company-days pr år. En god pro vil forstå at gøre dette godt, således det bliver nemmere at sælge den næste company-day.

Så er der den sociale og absolut lige så vigtige del af jobbet. Vigtigt klubpro er med til at skabe god atmosfære i klubben.

Summa :
1) God underviser
2) God til den forretnings.vendte del
3) God social

VH

Ai

god træner

enig i kommentaren ovenover
og en god træner kan finde ud af hvordan den enkelte skal undervises og forstår undervisning
altså kan finde elevens læringstil og omstillle sig til det
rigtig mange er helt lost når man ser på e video, skal have ekssempler vist, forklaret hvorfor mere end hvordan , nogle skal kunne mærke forskellen i kroppen og så videre
dygtighed har alle trænere, men at kunne kommunikere til eleven og ikke forslå noget der er for svært er en kunst
venligs
Poul

.

Det er en promille af golf spillere der såkaldte elite spillere eller forsøger at være det. Så jeg vil mene, det sociale og pædagogikken må være første prioritet , ja undtagen man da er blevet hyret til at decideret træne elite spillere.
Så vil mene alt det med trackman data, smash factor etc er noget den gennemsnitlige golf spiller (hvilket der vel er flest af) er helt unødvendig info.

Men golf klubber er jo ofte forskellig sammensat. Nogle klubber har vel 500 medlemmer og andre flere tusinde og det afhænger selvfølgelig af hvilken hat træneren skal have på

@JepPC- enig !

Hej,

meget enig med dig at de fleste ikke har brug for TrackMan data. Men flere og flere Proer har det og bliver efterspurgt, så jeg syntes det er OK at en træner i dag har et system (FlghtScope/Trackman).

vh

Ai

.

Generelt syntes jeg faktisk trackman/flightscope er ved at være lidt for hyped. Til ganske almindelig træning lektion kan jeg virkelig ikke se hvad man kan bruge tallene til. Om man slår 12,5 grader op eller 13 grader op i en bold vil sikkert give forskellige længder, men laver de 10 sving til så vil tallene variere.

Slår man 1 grad op og 12 grader op, vil et ganske almindelige video kamera også være rigeligt til at se.

Det eneste punkt hvor jeg vil sige at præcise data kan bruges fra trackman, er når der skal tilpasses udstyr.

Trackman

Hej,

jeg talte med vores Pro omkring brugen af Trackman - han brugte den faktisk ofte.

Han sagde det var nemmere at fortælle en spiller, at vedkomne ikke kunne bruge en 3-kølle optimalt med de tal han/hun kunne levere og dermed overbevise vedkomne om at han/hun var bedre tjent med en 5 eller 7 kølle.

Også enig med dig omkring brugen af video.

VH

AI

En god Pro er ved at gå af

En god Pro er ved at gå af mode. Desværre for medlemmerne i de forskellige klubber. I dag tror man at der skal atom viden for at være en god Pro i stedet for følelser og erfarenhed.

Med en god Pro mener jeg :

en der kan undervise på alle niveauer

en der er pædagogisk/empatisk

en der er social

en der er der fra morgen til aften i sæsonen (det er jo medlemmerne der betaler Proens løn og derfor også bør ha mulighed for at møde Proen )

en der har jobbet som sin livsstil ( de findes )

gerne en der har prøvet spillet på sin egen krop som derfor kan sætte sig ind i hvordan det føles at få så mange nederlag

en der overholder sine aftaler

Bare min mening efter mange års iagtagelser

flere betragtninger

Spændende betragtninger..

Jeg vil for sjov skyld lige kaste nogle flere aspekter ind i en pros arbejde.
1: hvem er den første person et potentielt nyt medlem taler med?
2: Hvem er den første som får at vide når roughen på 8. er for høj, - og som også har kontakten til greenkeeperen?
3: Hvem er det som du kommer og fortæller at du har lavet 37pts med KUN 3 streger?
4: Hvem kender alle personer i klubben, også ham den nye, som måske gerne vil sponser de nye flag gennem sit firma?
5: Hvem fortæller Olga når barnebarnet er blevet student?

Og ja, jeg har arbejdet i en klub shop..

Til shop ansat. Det er den

Til shop ansat.

Det er den gode sociale klub Pro der gør de ting du nævner.
Desværre er der alt for mange Proer i dag som har travlt med at komme hjem efter arbejdet , holde øje med facebook , sms oma.
Personligt mener jeg at den sociale og selvfølgelig faglig dygtige Pro vil være bedst for dansk golf.
Desværre er trenden at Proen bliver funktionær ansat og det betyder at der tælles timer i stedet timer i stedet for at tænke på at det er en sæson sport.

@Fairway

Ikke for at skyde på dig, men hvor har du denne viden fra at desværre har mange proer i dag travlt med at komme hjem el tjekke fb mm..

Hvis skyld er det at proerne bliver funktionæransat, da ikke proen...?

Jeg kun ryste på hovedet

Jeg kun ryste på hovedet omkring diskussionen funktionær/selvstændig. Det forholder sig altså ikke sådan, at alle mennesker som er månedslønnede og ikke provisionslønnede leverer mindre. Og hvis det for nogle mennesker forholder sig sådan, så peger pilen altså ikke på arbejdsgiver men på arbejdstager!

Svært at generalisere, men

jeg vl dog vove påstanden om at selvstændige - som gennemsnit - er mere oppe på dupperne. Dels fordi der er meget kontant afregning, hvis man ikke leverer varen, dels - og ikke mindst fordi den type person, som vælger at blive selvstændig nok - igen gennemsnitligt set - er mere aktivt opsøgende.

Jeg har selv et ben i hver lejr, og må sige, at der ikke er mange sløve padder, som selvstændige, men flere af slagsen som er fastansatte.

I sidste ende afhænger det fuldstændig af personen selv!!

Til JW. Min viden er intern

Til JW.
Min viden er intern .
Det er nok Proernes egen skyld at det er gået så skævt. De har ikke været stærke nok i forhold til klubber og DGU.

Til Peter N. Jeg giver en tommel op til dig

Til HHH Du ryster på hovedet.

Til HHH

Du ryster på hovedet. Så er det fordi at du ikke forstår hvordan en Pro bør arbejde

Fairway - kan du blive lidt

Fairway - kan du blive lidt mere specifik?

Fairway. Hvis du læser mit

Fairway. Hvis du læser mit indlæg, så ryster jeg på hovedet af, at man er mere arbejdsom, hvis man er selvstændig. Det er jeg ikke enig i. Ja, mange Pro'er vil gerne være selvstændige, men nogle finder det nok også tiltalende, at de er sikret ferie i sommerferien via funktionærloven, samt andre forhold ifb. med feks barsel og sygdom.

Til HHH Det jeg siger er at

Til HHH

Det jeg siger er at klubberne er bedre tjent med en selvstændig Pro frem for en funktionær ansat Pro og dermed får medlemmerne mere ud af deres Pro i sæsonen. Det er vel det det handler om.
En selvstændig Pro vil ikke tage en lang sommerferie , tage barsel midt i en sæson eller melde sig syg . Det går jo ud over indtjeningen.
Funktionær ansættelse er ikke for sæson arbejdere eller det burde ikke vre sådan.

for at vende tilbage til emnet.

I forhold til "Hvad er en succesful træner".

Så har jeg oplevet at der er mere til den succesfulde træner, end "bare" at undervise. Og man skal huske på at træneren ofte er den første person et nyt medlem møder. Samt den person som ved hvad der sker i klubben.
Men som man kan læse i denne tråd, så er det de færreste som er klar over, at det også høre til at være en succesful træner.

Fairway - så man melder sig

Fairway - så man melder sig ikke syg, når man er selvstændig??

Fairway - så man melder sig

Fairway - så man melder sig ikke syg, når man er selvstændig??

Til HHH Jeg ønsker ikke at

Til HHH

Jeg ønsker ikke at det skal blive en personlig debat .

Dit spørgsmål er vist blevet besvaret flere steder i denne debat

Klubberne

Skulle overveje at tilbyde deres medlemmer træning ved hjælp af frivillig
Arbejdskraft.Klubbens dygtigste spillere kunne undervise imod at få nedsat
Kontingent.
Jeg har oplevet trænere der malker medlemmer for tusindvis af kroner,uden at de
Pågældende ALDRIG kommer til at ramme en golfbold bare nogenlunde!!
I stort set ALLE andre idrætsgrene kan det det lade sig gøre at træne/instruere medlemmer
Uden at trænerne(på amatørniveau)modtager andet end lidt håndøre for det.
Hvad er forskellen på at træne en 60årig nybegynder i golf,og en 25 årig serie 5 spiller i fodbold?
Når man ser sig omkring i en golfklub,så er min påstand at 80 procent af dem der får undervisning,
Intet får ud af det,andet end at fylde proens lommer.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

SGN (nordjysk greenfeeordning baseret på 1/2 pris)

6
- Seneste kommentar: 18. november 2014 kl. 10:40
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Hans Ole

Hej

Jeg er medlem af en Nordjysk golfklub, jeg benytter mig jævnligt af at spille andre baner i nærområdet.

Klubberne i nordjylland har en aftale om 1/2 greenfee hos hinanden, jeg hører nu at der er lidt muren i krogene.

Man kan ikke helt blive enige om retningslinierne da flere klubber i nordjylland har lavet andre aftaler mellem hinanden. (feks rold og hals) eller 5-6 klubber som har fritspilsordning med en betaling på 700-800kr

Derudover har Løgstør og Volstrup lavet fast pris for alle på 200kr som gør den 1/2 ordning ikke gælder hos dem, men deres medlemmer kan stadig spille til 1/2 hos den andre nordjyske klubber.

Var det ikke nemmere at opløse sgn og hver klub selv lavede deres aftaler med klubberne rundt omkring?

Hvad er jeres mening..?

6 kommentarer til "SGN (nordjysk greenfeeordning baseret på 1/2 pris)"

Løgstør

Hej
blot til info har Løgstør ikke sat prisen ned, de giver blot alle halv pris. Så ordning gælder stadig der. De ser blot fornuften i at give alle en lav pris i stedet for kun nordjyder. Mener helt bestemt Volstrup er det samme, står i hvert fald på deres side.
Men helt enig luk sgn og lad os få prisen ned på respektabelt niveau.

Løgstør

Hvis man giver halv pris til alle, har man jo reelt sat prisen ned.

Nordjyde

De har de nu ikke da fleks og udenlandske ikke for halv pris.
Her betales der fuld pris.

SGN

Samarbejde mellem 28 klubber, kan vel kun give problemer i længden, især vel hvis nogen oplever fald i medlemmer.

Så jo Hans Ole, for egen regning vil jeg mene at SGN burde opløses, eller ændres, til hvad nu de 28 bestyrelser kan finde ud af ;)
Personlig er jeg dog af den holdning, at nogle klubber måske skulle kigge sig om, efter samarbejdere i andre klubber, især herovre i "udkantsdanmark" men ikke 27.
Jeg ser ikke et forestående boom af golfspillere, som tingene er nu, desværre.

afskaf rabatordning

En smuk artikel på golf.dk
http://www.golf.dk/content/nul-rabat-gav-overskud
Hvis man vil spille golf, må man også betale det, det koster. Det er ikke billigt at holde en golfbane i nogenlunde fornuftig stand.

Løg

OK, du skrev bare "alle" ;)

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet