Velkommen til debatten

Velkommen til debatten – Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret nyt debatindlæg”.
Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift eller den lime grønne bjælke.

Hold en ordentlig tone - og inspirér andre til det samme.

Udsalgsgolf

5
- Seneste kommentar: 20. january 2017 kl. 13:17
Sidst redigeret: 20. january 2017 kl. 08:39
Printer venlig versionSend til en ven

Jeg synes efterhånden, det er pinligt ud over alle grænser, at golf falbydes, som var det en slagtilbudsvare fra supermarkedet. Næste skridt bliver vel, at folk får penge, bare de møder op i klubberne og tager en kølle i hånden. Vi er 160.000 golfspillere i Danmark. Hvem er det, der bliver gladere, hvis vi bliver flere?

Golf er da ikke nogen produktionsvirksomhed, der skal måles på overskud og omsætningsfremgang. Alligevel bliver det markedsført som sådan: DGU-bladet minder mere om en tilbudsavis end om et medlemsblad. For at komme ind på Golfbox skal man hver gang kæmpe en brav tålmodighedskamp med påtrængende reklamer, inden det lykkes. Greenfeebilletter udbydes i tilbudspakker, som var det vaskepulver. De naturskønne golfområder med klubhus og tilhørende materialer er blevet til reklamesøjler for snart sagt alt mellem himmel og jord. Selv nede i hullerne har de fundet vej.

Det gode ved tilbudsgolf er trods alt, at myten om at golf kun er for de ’fine’, er blevet aflivet. Men behøver vi vælte helt over i den modsatte grøft og lande i supermarkedets skrammelafdeling? Og hvorfor er vi interesseret i at få nye medlemmer, der kun kommer fordi, det er næsten gratis, og som sandsynligvis flytter igen næste gang naboklubben, finder der nødvendigt at køre en hvervekampagne?

Er vi golfspillere virkelig så karakterløse og fattige, at vi ikke kan sætte tæring efter næring og betale enhver sit? Hvis ikke, så synes jeg, vi skal se at få køllen over i den anden hånd: Afskaf alle former for reklame, smid de pressionsagtige sponsorer ud og afskaf alle former for tilbud.

I stedet sætter vi alle de gode, velmenende kræfter ind på at udnytte de muligheder, vi har til rådighed - til spændende golfarrangementer og turneringer, hvor det sociale, hyggelige og kammeratlige er i højsædet. På den måde bliver vi for øvrigt også de bedste ambassadører for den sport, vi alle elsker!

5 kommentarer til "Udsalgsgolf"

Udsalgsgolf

Kære Leif
Nu bor vi ikke i Utopia.
Såfremt klubberne ikke havde sponsorindtægter heriblandt reklamer i hulkopperne, så ville kontingentet stige til noget nær det dobbelte. Så ville vi for alvor vende tilbage til, at golf var for de "fine". Du spørger, hvem der bliver gladere hvis vi bliver flere. Det gør alle de nye golfspillere som forhåbentligt bliver godt modtaget i klubberne og får en god og hyggelig/social indføring i golfspillets finurligheder og regler.
I øvrigt behøver der ikke at være nogen konflikt mellem sponsorer, og indtægterne derfra, og spændende, sociale, hyggelige og kammeratlige golfarrangementer og turneringer.

For mig er det uforståeligt,

For mig er det uforståeligt, at der findes mennesker, der ikke opfatter det som et problem, at vi bombarderes med påtrængende reklamer, uanset hvor vi befinder os.

Stress er blevet til en folkesygdom, der stadig udbreder sig med lynets hast. Det er da uomtvistelig, at der i høj grad er en sammenhæng mellem stress og reklamer.

Det er da heller ikke svært at regne ud, hvem der betaler for alle disse reklamer og sponsorydelser. Eftersom pengene ikke falder ned fra himlen, er der altså kun os selv til det!

Uforståeligt!

For mig er det uforståeligt, at du lader dig stresse af en lille reklame i en hulkop.
Jeg er nu overbevist om, at det ikke er de få reklamer på en golfbane der gør folk stressede, men derimod folks manglende evne til at skelne skidt fra kanel, og være tilfredse med, at de har muligheden for at dyrke en sport i fril luft og i en dejlig natur.
Som du så rigtigt skriver Leif, er der kun os selv til at betale såfremt ingen andre (læs sponsorer) vil. Jeg kan virkelig ikke se problemet i, at en virksomhed gerne vil støtte min fritidsinteresse, mod at få en reklame på en hulkop, en bænk, en boldvasker eller på et flag

@Leif - virkelig ?

Kunne du ikke uddybe din påstand :

"...
Det er da uomtvistelig, at der i høj grad er en sammenhæng mellem stress og reklamer.
..."

- gerne med link til dokumentation.

Er nemlig ikke noget jeg har set eller hørt før.

@Leif

Måske du skulle kaste dig over krocket.
Uden at vide det, tror jeg ikke man i den sport bliver stresset over et reklamebombardement.

Må man røre græsset i en hazard med køllen?

4
- Seneste kommentar: 18. january 2017 kl. 18:33
Printer venlig versionSend til en ven

Til det har Niels Pein (DGU dommer) tidligere svaret:

"Du må gerne røre ting der vokser i hazarden, som f.eks. græs. Det står i noten til regel 13-4.

Når/hvis du sætter køllen ned i sådan noget græs, hvornår er køllen så grounded? Det besvares af Decision 13-4/8, og det er når græsset bærer (eller er trykket så meget at det kan bære) køllens vægt."

Det synes jeg er enormt interessant, jeg har altid troet det er total forbudt, og det tror jeg mange golfspillere tror. I min klub er der enormt mange vandhazarder, men de er ofte uden vand og har istedet langhåret græs. Er det korrekt forstået at jeg godt må stikke mit jern ned i en græstue eller bare ned i græsset i en hazard for at adressere bolden, så længe jeg ikke grounder ved at lade jernet hvile med sin egen vægt? Desuden er det også tilladt at slå til græsset/røre det i tilbagesvinget.

Det giver jo en enorm fordel i hazarder at kende til denne regel, men jeg kan også forestille mig at man 9 ud af 10 gange skal ud i en mindre diskussion, men den må man jo så bare tage. Selvom markøren kender reglen kan markøren (eller de andre) jo sjældent se om man grounder eller holder jernet hævet lidt over jorden når jernet er sænket ned imellem lange græstrå. Det kan kun spilleren selv svare på.

Jeg har sat mig for at i år vil jeg studere reglerne mere nærgående, det er ikke godt nok at ens regelkundskab begrænser sig til den lille illustrerede begynder-håndbog.

4 kommentarer til "Må man røre græsset i en hazard med køllen?"

Regelbogen?

Findes regelbogen i flere udgaver på dansk, og i så fald hvilken er det bedste valg?

Niels Pein henviser også i det foregående spørgsmål til en note og en decision, findes en regelbog hvor disse er inkluderede, eller skal man have fat i det særskilte decision opslagsværk?

Reglerne

Der er en officiel Regelbog på dansk, og der står Reglerne og noterne.
Den illustrerede begynderbog er udgivet af DGU, og er en fin hjælp.

Skal man have fat i en Decision, er det en særskilt bog, men det er altid simpelt at slå Decisions direkte op på nettet, især via USGA's hjemmeside, www.usga.org , Rules and Decisions.

Mvh
Sidse

app!

Spar på træerne og download både regler og decisions som app både til iPhone og Android.
Nemmeste måde at have dem med i bagagen!

Nemlig!

Den danske udgave af Reglerne findes nemt i bunden af denne side.

Mvh
Sidse

Et enkelt spørgsmål til regeleksperterne

1
- Seneste kommentar: 18. january 2017 kl. 09:52
Printer venlig versionSend til en ven

Er det tilladt at lave et fuldt golfsving,
når man spiller kroket?

1 kommentar "Et enkelt spørgsmål til regeleksperterne"

Link

Hjerterum eller egopleje?

20
- Seneste kommentar: 17. january 2017 kl. 18:02
Printer venlig versionSend til en ven

”Out of bounds din høj handikapper du ligger i en parallelhazard og må ikke grounde. Nej, en pitch fork kan ikke bruges som pitching wedge. Alle veje og stier har kunstige overfladebelægninger. Det er ikke fordi, de fører til Rom, men for at du skal droppe den nærmeste vej ud. Husk flowet, så vi ikke skal lukke igennem hele tiden!”

Jeg ved godt, at ovennævnte er noget frygtelig vrøvl. Men jeg prøver bare at forestille mig, hvordan det må lyde inde i hovedet på (måske) nye golfspillere, når de udsættes for klubbernes regelnørder!

20 kommentarer til "Hjerterum eller egopleje?"

fra Leif til "Os" ......

Kære Leif,

Jeg er da absolut ked af at høre om din oplevelse af (os) såkaldte regelnørder.

Men mange (af os) har såmænd for længst lært at leve med den opfattelse, fordi den som REGEL hurtigt ændrer sig når "en af os" har hjulpet de nye spillere (og de glemsomme) bedst muligt ud af en uheldig situation.
Så "regelnørd" får stille og roligt en klang af anerkendelse af den indsats - som f.eks. går på at fjerne den udbredte misforståelse at på vejen til Rom "skal man droppe nærmeste vej ud" - det er nemlig ikke nødvendigvis korrekt !....,- Det er nok ikke en vejledning du har fået fra din lokale "regelnørd" - og sikkert slet ikke i den fremstilling, som du har oplevet.

Derfor er jeg nok en smule ked af at du skal stilles ansigt til ansigt med klubbens regelnørd eller regelkyndige en gang i løbet af foråret, når din klub foreviser de 2 Regelshows - som klubben modtager om nogle dage - og hvor du kan se, at "nærmeste vej ud ikke er udvejen"

Go' fornøjelse - og bagefter kan det kan måske være at du får en anden opfattelse af regelnørdernes hjerterum.

mvh G-R / PT

"Regelnørd"

Bare lige for en ordens skyld, så er "nærmeste vej ud" ikke en definition der står noget om i Golfreglerne .. :-)

@Peter Thomsen

Hvis dine kommentarer er foranlediget af mit indlæg, synes jeg, du skulle læse det igen. For det har du fået helt galt i halsen.

Det pudsige er så, at dine kommentarer til fulde berigtiger min pointe: Hvis hensigten er at gøre golf til en folkesport, skal regelnørder som dig have mundkurv på. For ellers skræmmer man folket væk – inden det er kommet i gang!

@leif

Jeg synes det er lidt trist at der skal forbindes noget negativt ved at man forsøger at holde sig til reglerne. Især lyder det trist, hvis man tror, at begyndere "bliver udsat for" klubbens "regelnørder".

Hvem tænker du på når du bruger udtrykket "regelnørd"? Er det den regelkyndige, eller er det blot den der tror han kender reglerne og gerne vil fortælle det til os alle på alle tidspunkter.

Den første er god at have, og helst nogle stykker af i klubben, og han/hun bliver ofte spurgt om råd på terrassen, og hans/hendes svar behørigt noteret, både af begyndere og af erfarne golfere, der gerne vil have løst et lille spørgsmål der er opstået under runden.
Den anden har ikke noget at gøre med at spille efter reglerne, men har blot misforstået sin egen rolle på banen. Det har ikke noget med regler at gøre, men med adfærd.
Jeg er selv nogenlunde regelkyndig, og siger da også fra, hvis der er tvivl under runden. Jeg har aldrig oplevet en negativ reaktion fra hverken med- eller modspillere. 99,99% af alle golfere vil jo gerne komme rundt med oprejst pande og sidder hellere bagefter med en: "det var sgu ærgerligt, men det gælder jo for alle", end med en tvivlsom sejr. Ofte kan man da også, når man bliver spurgt, hjælpe positivt.

Skal golf være/er golf blevet en folkesport?

Det er det vel blevet over de seneste 20 år, men hvad så?
Indikerer du dermed, at "folket" ikke ønsker at spille efter reglerne?? Der tror jeg du tager meget fejl. Tværtimod tror jeg, at du finder flere erfarne golfere, der på hverdage spiller efter "egne" regler (og det skal de være velkomne til i egne kredse), end begyndere, der ikke har lyst til at lære reglerne.

Da jeg begyndte var der ingen regelundervisning. Man fandt ud af det lidt efter lidt og læste og lyttede. I dag bliver alle heglet igennem undervisning af regelkyndige medlemmer, og godt for det.

I stedet for at bekymre os om de besværlige "besser wissere", så lad os være glade for at der er nogen der vil hjælpe andre i gang med at spille efter reglerne.

@Leif

Skræmmer du ikke selv? Du skrev i en anden tråd:

"...”Vi spiller efter reglerne!” hører man ofte golfspillere sige.
Jeg synes, der er flot sagt og går som regel hen og roser vedkommende. Herefter spørger jeg ind til, hvor meget tid han/hun bruger på at sætte sig ind i golfreglerne? Går du på regelkurser? Eller sidder du derhjemme og gransker regelbogen?
Herefter slutter samtalen oftest...."

Hvis jeg blev mødt på den måde som ny i en sport, så ville jeg da også blive mundlam og stoppe samtalen!
Men hvor mange golfere bliver i virkelighedens verden skræmt væk af sportens Regler?

mvh
Sidse

@Hjerterum eller egopleje

Golf er et meget enkelt spil. Den der med færres slag får bolden i hul, har vundet. Det er vel i det store og hele den eneste regel, man behøver at kende, den første tid man spiller golf.

Når man så har prøvet at ramme bolden rigtigt nogle gange, og er blevet fanget af golfspillets charme, ja, så er der selvfølgelig nogle flere regler, der skal fyldes på. Det er i al korthed det, jeg prøver på at sige med mit indlæg.

Det er golfspillets charme, der skal ’fange’ de nye medlemmer og ikke snørklede regeldefinitioner!

@Leif

Hvis du bare holder dig på fairway er det vel rigtigt nok, men det er de færreste beskåret at kunne spille sådan - og vel især som begynder. Charmen ved golf er ikke kun at slå til bolden, men så absolut også at kende spillets mange facetter - også når man er havnet bag et træ eller på en sti eller i et vandhul. Efter min erfaring bliver også begyndere meget frustrerede hvis de ikke ved hvad der gælder. Derfor er det godt at kunne sine regler fra begyndelsen. Reglerne er der for at hjælpe, ikke genere.

Ellers kan man jo heller ikke bedømme om man bliver bedre - for det er jo især det begyndere måler sig på. Det bliver sjovt hvis man bruger færre slag og kender reglerne for at bruge dem. Bare at daske til bolden kan man gøre på drivingrangen.

Og hvis begynderen (og alle vi andre) gør os selv den ulejlighed at lære hele spillet at kende (inklusive reglerne) er der ingen "regelnørd" der kan genere os. Giv os alle, også begynderne, den tillid at tro på at vi sagtens kan finde ud af det. Du behøver ikke at kende alle decisions udenad, men de basale regler omkring definitioner, drop, hazarder etc. gør det altså sjovere at spille golf.

Hjerterum

Golf spilles, som alle andre sportsgrene, efter regler, som alle skal bruge hvis vil betegne sig selv som golfspiller. ( Skal vi også fjerne linjerne på fodboldbanerne eller fjerne hækkene i hækkeløb?) Jeg forsøger selv at følge og bruge golfreglerne, og håber inderligt at hvis en medspiller mener at jeg ikke gør det, så vil personen gøre mig opmærksom på det. Jeg tilstår: jeg har under mine golfrunder gjort medspillere opmærksom på regelbrud, og det endda flere gange. Og de vil stadig gerne spille en runde med mig, for det er aldrig gjort i ond mening, men for at hjælpe.

--

Jeg tror godt jeg kan følge Leif lidt i hvad han mener . Det kan godt tænkes at nye golfere bliver lidt skræmt af alle de regler spillet indeholder.

Forestil jer at man første gang man tager op på den lokale boldbane bliver rettet i hvorledes man tager et korrekt indkast eller bliver udsat for at skulle kunne offside reglen uden ad. det ville nok skræmme nogle væk.

På min hjemmebane har vi lykkeligvis en 6 hullers "begynderbane" hvor jeg forestiller mig der er lidt højere til loftet men hensyn til at kunne alle regler end på 18 hullers anlægget.

@Magnus

Tak Magnus!

Du er den første, der har taget udgangspunkt i det, jeg skriver!

Måske er det mere vinkel og

Måske er det mere vinkel og attitude der kan give anledning til uro, end selve mængden af regler.

Afsender:
Alt kan jo siges på mange forkellige måder, og hvis man går sammen med en man føler har en indre skabs-parkeringsvagt der aldrig blev betjent, i sig ( billedligt talt ) - kan det godt virke stødende, hvis man er blåøjet og på ingen måder er, inde i sagerne, hvis denne står med falke øje rettet på enhver detalje og hakker ned ved hver eneste fejl.

omvendt:
Der ligger et ansvar hos spiller, og vi bliver jo fra dag 1 af, gjort opmærksom på at der er mange flere regler end i nogen anden sport, der er teori kurser, og så er der selv studiet - vi nærmer os nu et medicin studie pensum, af karakter, og det er ikke alle der måske er gearet til det, og ej heller har lyst.

Utopien:
Hvis bare der var mere kærlighed og venlighed i verdenen, så ville de stærke tage sig af de svage, og ikke tryne dem. Men derimod, når der var plads, og tid, hjælpe på pædagogisk vis, men det kræver resourser.

@Mads

Tak Mads!

Nu er der ligefrem kommet en fin debat ud af det.

Til "Utopien": Det var derfor jeg kaldte min indlæg for 'Hjerterum eller egopleje'!

Den "indre skabs-parkeringsvagt": Den var go'!

Så er Reglerne altså heller ikke værre

Hvis man tager den udleverede Regelbog og med lidt hjælp og et begynderkursus tygger sig igennem siderne 15-22, kan man garanteret klare 95% af turen gennem en golfrunde, sådan Regelteknisk.

8 sider i en bog der er ca 10 x 15 cm.

Medicin studie pensum?

mvh
Sidse

Sidse, to clarify - decisions

Sidse, to clarify - decisions inkluderet.
Grund reglerne er overkommelige, uden tvivl.

@Sidse

Ja, jeg mener også vi taler om 200 siders regler og 800 siders decissions. Svært tilgængeligt stof med masser af ukendte engelske begreber og henvisninger, sat sammen så der kræver en juridisk uddannelse.

@Leif @Mads

Det mener jeg nu er noget sludder. Vi taler jo ikke om at man før man går ud på banen skal kunne samtlige regler og decisions udenad. Det er der ingen af os der kan - men man kan jo slå op.

I den officielle regelbog er der vel 14 sider med definitioner. Det er vel ikke det store problem.

Så er der reglerne, § 1 - 34, der fylder ca. 80 sider. Imidlertid er der for den almindelige golfer ikke behov for at kunne mere end 10 - 15 af reglerne, og det der grundlæggende er behov for, kan ofte læses i overskrifterne. Det vigtigste er at have bogen med i baggen, og vide hvor man skal slå op.

Tanken om at begive sig ud i et spil/sport uden fundamentale ideer om hvilke regler der spilles efter virker mig noget underlig. Hvis du ikke ved hvilke regler der gælder ved du jo ikke hvad det er for et spil du spiller.

Jeg kan ikke forstå hvorfor det skulle være så svært, men jeg må antage, at I er blevet udsat for skabs-parkeringsvagten (jeg nævnte ham i mit første indlæg).

Citat af David Ogilvy

Regler er til, for at fjolser skal adlyde dem, og er i øvrigt en rettesnor for de kloge.

Der er INGEN...

...der nogensinde forlanger, at et almindeligt klubmedlem og da slet ikke en begynder, skal kunne andet end de helt basale Regler.
Hvorfor dog sætte sagen på en spids, der overhovedet ikke findes??

mvh
Sidse

Richard S. Tufts

Jeg kan anbefale at læse en lille bog af Richard S. Tufts: The Principles Behind the Rules of Golf.

Alternativt er der en lille 5 siders artikel af Joe Dey (på engelsk). Den findes her:
http://ncga.org/wp-content/uploads/2015/07/Joe_Dey_Article.pdf

Hjerterum!

Jeg kan langt hen ad vejen følge Leif's start på tråden, men jeg tror ikke det så meget er golfreglerne der er til debat her, for de er for de fleste af os, som også nævnt adskillige gange ovenfor, ganske enkle at have med at gøre for os golfspillere, uanset niveau. Selv de professionelle golfspillere må jo tilkalde regel assistance ind i mellem. Jeg tror mere det er den kultur som (læs klub) som Leif måske er rundet af, som er problematisk. Jeg oplever heldigvis, at langt de fleste golfbaner som jeg har besøgt er fantastisk positive og sociale. Er ånden sådan i klubben, vil man heller ikke som ny, eller som gæst, møde egoplejeren. Han/hun findes simpelthen ikke fordi vedkommende for længst har fået at vide, at sådan er vi ikke i vores klub.

Hvor er der åbne sommergreens?

14
- Seneste kommentar: 17. january 2017 kl. 10:19

14 kommentarer til "Hvor er der åbne sommergreens?"

Københavns

Københavns golfklub er fuldt åben (sommertees og sommergreens) og den står super godt! greens der ruller 8-9 stykker og helt true.

Ree Golf

Greve Golfklub

Greve Golfklub har altid spil til sommergreens, køb et vintermedlemskab. -
http://www.grevegolf.dk/om-golfklubben/medlemsskaber/vintermedlemsskab.aspx

Sommergreens

åbent

Løgstør er åbent, men lukkes ved rimfrost

Bent

sommergreens

Faaborg golf klub. Vi har netop afsluttet renovering af alle bunker på alle huller. Banen er absolut et besøg vær.

åbne sommergreens

Henne Golfklub har sommergreens hele året kun sne stopper spillet
alle er velkommen til det sydvestjyske

Sommergreens

sommer greens,,,

Spain,Portugal, Thailand, Florida Australia Vietnam, South Africa , New Zealand,..Danmark is in Winter season ...how can they have sommer greens idiot !

Åbne Sommergreens

Norddjurs - der prikkes dog fairways i næste uge, hvis vejret tillader det..

Sommergreens

Ebeltoft, Norddjurs, Grenaa og Lubker spiller alle til sommergreens

Åben sommergreen

Møn golfklub har åben for sommer green, men mindre der er frost

undersøgelse

afskaf tommel ned:

Tommel op = nej

Tommel ned = ja

Lyngbygaard Golf - Golf til Sommegreens

Hos Lyngbygaard Golf spiller vi til sommergreens hele året.
I øjeblikket er der 9 huller åbne med spil fra normale teesteder til sommergreens - også når der er frost!

Greenfees på Mallorca

7
- Seneste kommentar: 17. january 2017 kl. 08:21
Printer venlig versionSend til en ven

Hejsa

Vi skal til Mallorca i September, er der nogen der kender til billige green fees - rabat ordninger ?

7 kommentarer til "Greenfees på Mallorca"

Golf Mallorca

Du kan købe det der heddder golfhæftet-kort via tysk hjemmeside det koster ca. 100 Eur og giver ret til greenfees med 50 % rabat du skal købe 35 greenfees som kan deles med alle og gælder hele året. Dette kort giver adgang til 12 forskellige baner
. Vi spillede Son Antem i 2016 rigtig gode baner med fantastisk klubhus og restaurant

Greenfees mallorca

Hej Jens-Ole

Kunne du ikke lige lade mig vide (link) hvad det er for et Golfhæfte du henviser til, og hvorfor du har købt det via en tysk hjemmeside ?

Hej Stig Måske

Hej Stig

Måske dette?
http://www.mallorca-golfcard.de/

Og formoder, uden at skal starte en debat om køb dansk kontra udenlandsk, at man køber hvor man får mest for pengene! :-)

Mallorca

Hej Leif

Takker - kigger på det.

www.simplymallorcagolf.com

Kan anbefale: http://www.simplymallorcagolf.com/
De kan også arrangere ophold og transport til og fra baner

Golf Mallorca

Hej, årstiden kan betyde noget for om rabataftaler er effektive - eks. er der ofte om sommeren bedre eller lige så gode GF tilbud på en del baner. Så hold øje med det.

Ønsker du at spille flere baner, og er du villig til at køre rundt efter banerne? Hvor meget er du villig til at betale i GF?

Jeg kan anbefale Son Servera helt i nord øst. Canyamel er også et besøg værd (samme område). Alcanada har jeg ikke spillet, men hører kun godt om dem. Selv om sommeren har de ikke reducerede GF, men man kan ofte bestille med 10% rabat på ens egen resort. Stadig dog en høj pris relativt. Vi bor oftest på Marriott og spiller Son Antem som hjemmebane. Ikke spektakulære, men reelle baner (lange). Det giver andre fordele, når man ikke skal bruge tid på transport.
Per

Spil på sommergreens i Faaborg

0
Printer venlig versionSend til en ven

Hej!

I har tidligere efterlyst, hvor man i denne periode kan spille på sommergreens.
Det er muligt i Faaborg og endda til kun kr. 100 pr. person i januar og februar
måned.
Måske ses vi :-)

Bestilling af tid fra Ipad

2
- Seneste kommentar: 14. january 2017 kl. 23:38
Printer venlig versionSend til en ven

Kan ikke bestille t-time fra min Ipad hvilket jeg kunne for et års tid siden.
Får beskeden at "handlingen ikke er mulig".

Løsningsforslag efterlyses

2 kommentarer til "Bestilling af tid fra Ipad"

En af to ting

Hvis du bruger browseren Chrome, så skift til Safari.
Chrome på iPad har en udfordring med pop up vinduer.

Hvis du bruger safari så tjek om du har slået tillad cookies til under indstillinger.

Tak for rådet - det virker

Tak for rådet - det virker

Farvel efter 40 år med golf

18
- Seneste kommentar: 14. january 2017 kl. 20:40
Printer venlig versionSend til en ven

Jo, det er en lidt underlig fornemmelse for første gang siden 1977 at vågne op en nytårsmorgen og ikke være medlem af en golfklub.

Men beklageligvis ikke noget savn – snarer en lettelse.

Jeg blev medlem af den oprindelige Mølleåens Golfklub i 1976. Klubben havde en lille ni hullers bane mellem Farum og Værløse. Banen er for længst sløjfet, og klubben flyttet.

Qua mit job flyttede jeg en del rundt i landet – og udlandet – og måtte derfor skifte klub nogle gange. Men oplevelsen var den samme næsten alle steder, nemlig at man blev positivt modtaget, folk talte ordentligt til hinanden, de respekterede banen og holdt af golf for det, det var, en gentleman-sport.

I mine første år i sporten var golfen stadig i nogen grad præget af den pionerånd, der havde fået medlemmerne til selv at lægge arbejdskraft i klargøring af terrænet og anlæg af baner og klubhuse. Typisk med ni huller, der siden blev til 18 huller.

Der var vel 40-50.000 golfspillere i Danmark og knap et halvt hundrede klubber og baner.
Antallet voksede, men i et tempo, så ”sjælen” kunne nå at følge med.

I Dansk Golf Union satte man sig et mål om at golf skulle være en ”folkesport”, så antallet af golfklubber og spillere kunne vokse til rigtigt mange.

Set i bakspejlet er det vel en af de største sejre, DGU har høstet. Antallet af klubber og medlemmer voksede – nærmest eksplosivt.

Og for hurtigt – efter min mening. Sjælen kom aldrig rigtigt med, og den smule sjæl, der alligevel kom med, ændrede karakter.

Mens det tidligere aldrig havde været til diskussion, om f.eks. en golfregel skulle følges, blev det i visse kredse mere undtagelsen end reglen, at golfregler og etikette blev fulgt.

Det var unikt i golfsporten, at man var sin egen dommer – og 100% anerkendt af udøverne, så det naturligvis blev fulgt.

Den sportsopdragelse, som mange havde med fra andre sportsgrene, hvor en regel først er overtrådt, når dommeren griber ind, rykkede ulykkeligvis med ind i golfsporten.

Det gav anledning til voldsomme diskussioner – ofte højlydte – på banen og i klubhusene, og med det forsvandt den ellers ophøjede respekt, man havde haft for hinanden. Meningsudvekslinger blev til skænderier og i enkelte tilfælde – som f.eks. i Sydsjælland – til korporlige slagsmål.

Det må folk selvfølgelig selv om.

Jeg selv blev mere og mere ærgerlig over det.

Det var ikke længere den sport, jeg havde taget til mit hjerte i 1976.

Da jeg samtidig fik noget vrøvl med dette ene øje, var det faktisk ikke længere sjovt at spille golf. Men omvendt heller ikke noget, man bare kunne stoppe med.

Jeg havde gennem årene arbejdet så meget med golfen, både som journalist og i organisationsarbejdet, at det var naturligt for mig at gå ind i debatter om sporten – og ofte om den udvikling i sporten, som jeg ikke brød mig om.

Så må man finde sig i, at få nogen ”over snuden” desværre ofte anonymt – og tro mig, jeg har fået min andel.

Men da først fremmede begyndte at skrive debatindlæg på DGUs debatsider på internettet i mit navn, og fremlægge eller forfægte synspunkter, jeg end ikke kunne drømme om, blev det for meget.

Det var et angreb på min troværdighed, som også fik konsekvenser for mit virke som journalist ved at golfmedie. Jeg følte ikke, at jeg kunne fortsætte med at skrive om golf, når min troværdighed var beklikket. Og stoppede. Pyt med de manglende honorarer, men jeg har da skrevet om golf omkring 35 år, så det var lidt vemodigt.

Min lyst til golf og til at være en del af det danske golfmiljø gik i nul, og mine runder blev færre og færre, fordi jeg ganske enkelt ikke fandt den glæde ved golf, som tidligere.

Da DGU desuden ikke ønskede (kunne, påstod de) at hjælpe mig med at finde frem til dem, der misbrugte mit navn, gik min lyst til golf i minus.

Derfor ser jeg det også lidt som en lettelse ikke længere at være en del af det danske golfmiljø.

Det blev til 40 år, hvoraf de første mange år bød på så mange skønne oplevelser, og herlige bekendtskaber. Og minderne kan ingen tage fra mig.

Men de senere år kunne jeg godt have undværet.

Jeg vil komme til at savne at tage på en golftur til Skotland eller Irland, men på den anden side, derovre har de ”public courses”, så skulle lysten til en runde blive for stor, så er det jo en mulighed, da jeg stadig jævnligt kommer i Skotland.

Der er nogle mennesker i Dansk golf, som jeg vil komme til at savne, men endnu flere, jeg bestemt ikke vil savne, nemlig alle dem, der i mine øjne trak golfen fra at være en gentleman-sport til at være – undskyld udtrykket – en plebejer-sport uden sjæl.

18 kommentarer til "Farvel efter 40 år med golf"

Det var da en ærgelig start

Det var da en ærgelig start på det nye år.
Jeg kan heldigvis ikke genkende sådanne episoder fra hvor jeg spiller.
Hvem ved- måske du vender tilbage og starter på en frisk :-)
Godt nytår!

En meget lille gruppe var

En meget lille gruppe var ikke til at bide skeer med, uanset mængden af modgang, for et år siden, her på sitet.
Vi fik da ændret på det punkt, den praktiske manøvre sidste Januar, gav jo pote.

Du står stadigvæk og har endda format til at vende situationen i plenum, så det vil altid være dig der går fra bordet med ret ryg, uanset hvor meget der er blevet sagt og forsøgt på at ødelægge dit virke, med mere.

Håber du får et godt 2017 og er med på sidelinjen fra tid til anden.

Ærgerligt

Ærgerligt at du stopper John.
Også ærgerligt at du lige skal smide en udokumenteret anklage mod DGU ind i dit indlæg. Er det den stil du vil huskes for?

@Niels Pein

Den er skam ikke udokumenteret.

Jeg har gemt hele korrespondancen.

Og jeg er ret ligeglad med, hvad jeg bliver husket for i golfsporten.

Ganske unødvendigt !

Ganske unødvendigt indlæg John Kreiner !

Hvorfor sådant et indlæg når du stopper ? Du kunne have valgt at hylde dansk golf som den er idag, hvor Thomas Bjørn er RyderCup kaptajn, hylde Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsens fantastiske sejr i hold-vm, hylde alle de unge mennesker på LET Access og Challenge touren, Europa Turen og LET, hylde det fantastiske arrangement som Made in Denmark endnu engang blev kendt for.

I stedet vælger du en skrive som du gjorde.

Der skal ikke være 2 meninger om, at de indlæg som blev skrevet under dit alias var både enormt stupidt, irriterende og uhyre infantilt. Tror du i en anden tråd beskrev synderne som tidligere medlemmer af din gamle golfklub.

MEN det kan da ikke være årsagen til du stopper som journalist.

Du kan da seriøst ikke mene at din troværdighed er blevet udsat, blot fordi nogen har skrevet indlæg på dette forum i dit navn. Du tillægger dette debatforum alt for megen værdi i forhold til de danske medier.

Fastholder stadig det er en søgt undskyldning !

Din beskrivelse af ”visse kredse” og overholdelse af golfregler...
”...
Mens det tidligere aldrig havde været til diskussion, om f.eks. en golfregel skulle følges, blev det i visse kredse mere undtagelsen end reglen, at golfregler og etikette blev fulgt
...”
Det må være i din omgangskreds, da det ikke findes som almindeligt problem !

Din afskeds-salut med ”Plebejer-Sport uden sjæl” finder jeg simpelthen fornærmende – sikke et minde at efterlade, men måske meget signende for din måde at argumentere på.

@ René Nørager

Nu skal dette ikke gøres til en diskussion om min person, som det ellers ofte bliver. Derfor bliver dette mit sidste indlæg.

Min adgang blokeres vel også, nu jeg ikke længere har et gyldigt DGU-nummer.

Jeg har valgt at skrive mit indlæg, som jeg gjorde, fordi jeg fandt det rigtigt at gøre det.

Nogen kunne måske ligefrem overveje, om der kunne være noget om snakken, og måske gøre noget ved det.

Jeg kunne sagtens have valgt at hylde de mange flotte ting, der er sket i dansk golf i 2016. Jeg har hyldet golfresultater i 35 år, og der er rigeligt andre til at klare den side af sagen i dag.

Nej, det var ikke årsagen til at jeg stoppede som journalist, for jeg er ikke stoppet som journalist.

Men det var årsagen til, at jeg stoppede som golfjournalist.

Som journalist har man – udover at kunne alfabetet og have evnen til at sætte det sammen på en forståelig måde – kun ens troværdighed at arbejde med.

Det forventer jeg ikke, at folk udenfor branchen skal kunne forstå, men sådan er det.

For at understrege alvoren kan jeg nævne, at jeg arbejdede med en politianmeldelse i sagen. Men da man skal have en person at politianmelde, måtte jeg have DGU til hjælp for at kende den eller de IP-adresse (r), der var benyttet.

DGU påstod, at man ikke kunne finde disse, og derfor ikke kunne hjælpe. Det har jeg lidt svært ved at forstå i disse IT-tider. Jeg har stadig korrespondancen, men ønsker ikke at hænge personer i DGU ud.

Så valgte jeg at droppe golf-journalistikken. Jeg syntes ikke, at jeg kunne andet, når min troværdighed på området var beklikket i den grad.

Den løse omgang med golfreglerne er naturligvis erfaringer, jeg selv har gjort. Primært i min tidligere klub, hvor hele klubkulturen led frygteligt i nogle år.

Udtrykket ”plebejer-sport uden sjæl” er egentlig ikke for at fornærme nogen, men desværre den oplevelse, jeg forlader sporten med.

Du er velkommen til at have en anden oplevelse.

IP-adresser..

Er ikke altid nemme at lokalisere - som en 100% entydig adresse.. og Dansk lovgivning, forhindrer desværre nærmere indsats desangående.. her kunne vi lære meget af Tyskerne - der skal ikke meget til, før teleselskaberne SKAL udlevere data.. - så @JK - jeg tror du beskylder DGU for noget, som de ikke har haft mulighed for at hjælpe dig med.. (ellers skulle politiet gå ind i det, og kræve det den vej - men det er svært..)

@Lisbeth

Jeg kan ikke genkende John Kreiners billede af sporten

Som golfspiller med et DGU kort dateret november 2015, kan jeg slet ikke genkende det billede som John Kreiner tegner af sporten. Bortset fra diverse internetfora - med golf.dk som det absolut værste eksempel - har jeg kun mødt positive og imødekommende golfspillere.

Det overraskede mig faktisk rigtig meget hvor nemt det var at komme i gang og hvor godt man bliver taget imod. Det gælder selvfølgelig i Harre Vig, hvor jeg er medlem. Det er da muligt at andre klubber har en anden kultur, men det er vel ikke sportens skyld?

@Palle Jørgensen

Undskyld Palle Jørgensen, men med mindre end halvandet år i golfsporten, synes du så ikke, at det ville være underligt, hvis du kunne genkende 40 års udvikling.

Du kender det jo kun, som det er idag.

@John

Tror ikke du har læst Palle Jørgensens indlæg rigtigt.

Han skriver intet om 40 års udvikling (som du henviser til), men alene om hvordan han oplever sporten idag.

@René Nørager

HAN skriver, at HAN ikke kan genkende det, jeg skriver, som er baseret på 40 års erfaring.

Hvordan skulle han dog kunne genkende det, når han ikke en gang har været med i halvandet år (siden november 2015)?

Han kan naturligvis kun kende sporten og klubkulturerne, som de er i dag.

@John (igen)

John, hvis du nu skænker dig en kop kaffe (eller The) og læser dit eget indlæg igennem og derefter indlægget fra Palle Jørgensen igennem.

Denne gang skal du læse Palle Jørgensens indlæg med udgangspunkt i, hvad han oplever idag. Dette skal du sammenholde med det, som du selv skriver om nutidens golf.

Kunne det så tænkes at Palles indlæg var helt OK og du rent faktisk havde taget fejl ?

40 og 50 år med golf

To forskellige måder at gå gennem livet på.

@John

Det er langt fra sikkert det hjælper, men jeg prøver lige.
John, du har lavet et indlæg, hvor du beskriver en udvikling, og så tegner du et billede af hvordan sporten er blevet; En plebejer-sport uden sjæl men med voldsomme diskussioner og skænderier. Det er dit nutidsbillede af golf som jeg læser det.
Palle skriver at han ikke kan genkende det billede du tegner af sporten. Det kan han da sagtens udtale sig om efter halvandet år.
Palle skriver intet om at genkende udviklingen. Det er da dumt at klandre ham for noget han slet ikke har skrevet.

Jeg kan heller ikke genkende det billede du tegner af sporten, og jeg blev glad da jeg læste Palles positive melding. Ros også til Harre Vig for at tage godt imod nye medlemmer.

Vh. Niels Pein

@john kreiner

ønsker dig al godt i fremtiden, og forhåbentlig også på golfbanen.
Tak for alle dine spændende og interessante indlæg, både her og på FB

mvh
Flemming Kaulbach

positivt

Dejligt med motivation og inspiration til hver dag at arbejde med sig selv, og ihærdigt forsøge at undgå at blive en gammel bitter mand.

two reasons only

Der er kun to grunde til at folk stopper helt med at spille golf:

1) Man indser at man ikke kan finde ud af det (det er for svært)

2) Man må opgive pga. fysikken (alder eller en skade)

Det må være ekstremt frustrerende, ærgeligt at forfatteren til denne artikel er blev ramt af dette. God vind hvem end du er, jeg føler med dig.

Vi spiller efter reglerne

7
- Seneste kommentar: 13. january 2017 kl. 08:20
Sidst redigeret: 12. january 2017 kl. 08:28
Printer venlig versionSend til en ven

”Vi spiller efter reglerne!” hører man ofte golfspillere sige.

Jeg synes, der er flot sagt og går som regel hen og roser vedkommende. Herefter spørger jeg ind til, hvor meget tid han/hun bruger på at sætte sig ind i golfreglerne? Går du på regelkurser? Eller sidder du derhjemme og gransker regelbogen?

Herefter slutter samtalen oftest. For den skinbarlige sandhed er vel, at kun et mikroskopisk lille antal af landets 160.000 klubgolfere har læst seriøst i regelværkerne!

7 kommentarer til "Vi spiller efter reglerne"

Ikke helt enig

Jeg er ikke uden videre enig i din påstand, Leif. Mit indtryk er, at de fleste har temmelig godt styr på de mest almindeligt forekommende situationer, f.eks. hvor du må slå dit teeslag, hvad der sker, hvis bolden ryger out of bounds, at du ikke må grounde dit jern i en bunker, hvor du skal droppe bolden, hvis du ryger i en vand hazard, reglen om uspillelig bold og hvor længe du må lede efter din bold.
Jeg har også indtryk af, at de fleste har rimeligt godt styr på etikette, altså lukke igennem, rette nedslagsmærker op, lægge turf på plads, undgå langsomt spil osv. Vi har jo alle en interesse i, at der er et rimeligt flow, især på de dage, hvor der er stort pres på banen.
Men golfregelværket er en kompliceret størrelse, og der er regler for stort set alt. Ingen normale golfere kan have alt det i hovedet som paratviden. Derfor anbefales vi jo også altid at have regelbogen med i baggen, når vi går ud. Det er en god ide, som kan spare mange diskussioner og dermed tid.

Grundlæggende...

...spiller de fleste efter reglerne, og dem, der snyder ved det godt. Leif har ret i, at kun en promille (eller færre) kan golfreglerne til bunds, og selv dommere skal have regelbogen og Decissions med ud når de skal dømme/rådgive i særlige situationer. Men de fleste af os kender godt de grundlæggende regler, der gør det muligt at spille golf på en fair og ordentlig måde....

Morten B.

Regler

Det vil da være spild af tid (og sikkert også noget nær umuligt) at sætte ind i samtlige golfregler.
Kan man de mest grundlæggende som tidligere er nævnt i denne tråd er man jo godt med.
Resten kan man jo bare spørge Sidse om og tak for det ;-)

har dú lavet en undersøgelse af det blandt medlemmer

det er en løs påstand at kun en brøkdel kender reglerne
men der forekommer jo tvivl
som sider her jo er et udtryk for
og et udtryk for at mange søger viden

Vi spiller efter mine regler

Jeg har flere gange oplevet kommentaren "Vi spiller efter mine regler" hvor drop for genstande, grounding og lejeforbedringer er en del af de regler.
Det er ikke et ukendt fænomen, men har de det med det, tja så lad dem.
Opdager jeg det når jeg spiller med dem, dømmer jeg dem efter golf reglerne, og ikke efter "deres regler" :)

Uddybende kommentar til ’Vi spiller efter reglerne’

Min hensigt med indlægget ’Vi spiller efter reglerne’ er at gøre opmærksom på at klubgolfere afvikler deres matcher efter nogle regler, de ikke kender. Bevares de har hver især gjort sig nogle erfaringer, men grundlæggende ved de ikke, hvad der står i regelværkerne. Det synes jeg er et stort og uholdbart problem. Især fordi spillerne er hinandens dommere, og der er således ingen overdommer til at træffe afgørelserne.

På golfbanen giver det sig udslag i nogle mærkværdige diskussioner og afgørelser. En typisk menneskelig egenskab er, at dem der kender mindst til reglerne, er de mest påståelige. Og tilsvarende er det almindeligt, at de højest råbende får ret – for at andre, kan få fred.

Mange golfere spiller næsten udelukkende med den eller de samme makkere. Det medfører uvægerligt, at de med tiden får helt deres egen opfattelse af, hvordan regler og etikette skal tolkes. Det afslører sig tydeligt, hvis de vover sig ud at spille i andre sammenhænge. Desværre med negativ indflydelse både på deres eget og andres spil.

De mange mærkværdige golfregler, begreber og diskussioner gør, at mange nye golfspillere mister modet. De er i forvejen usikre, når de kommer ud på banen. Og de gider ikke vedvarende at lade sig nedgøre af bedrevidende golfere. Det var helt andre forventninger, der gjorde, at de fik lyst til at udforske golfspillets lyksaligheder.

Reglerne er lavet for at sikre en retfærdig og rimelig afvikling af spillet, siger man. Ja, men det forudsætter da, at spillerne kender reglerne.

Spørgsmålet er så, er det reglerne eller spillerne, der er uhensigtsmæssige?

spille efter reglerne

leif, ja du er et godt ekssempel, spillerne er ikke hinandens dommere, det er spilleren selv
så du fik startet fint ud allerede i første afsnit, at konkretisere hvad problemet er )

Ny begynder?

15
- Seneste kommentar: 12. january 2017 kl. 19:03
Printer venlig versionSend til en ven

Hvad er forskellen på en ’begynder’
og en ’nybegynder’?

15 kommentarer til "Ny begynder?"

Slå det op i Den Danske Ordbog.

forskellen

nybegynder er en som slet ikke har spillet og ikke bestået prøver eller andet i golfkørekortet
en begynder har bestået golfkørekortet og må spille sammen
med andre på bane
og til harry , kors tag dig sammen

@Poul Schleppegrell Vengberg

Vil det sige at alle dem der spiller, men ikke har bestået prøver eller golfkørekortet, som nu må spille med andre på bane (går ud fra du mener golfbane?) hverken har været begynder eller nybegynder?

@POUL SCHLEPPEGRELL VENGBERG

Sikke en fin definition!

Er det en, du selv har lavet?

Eller er det en, du kan henvise til?

Forskel?

Ville umiddelbart mene, at nybegynderen er en lille smule "nyere"end begynderen. Hvor længe man skal være nybegynder, før man bliver begynder, er der vist ikke lige nogen definition af. Hvis man kigger i ordbogen er det eneste hint til en forskel at nybegynderen "netop er begyndt" og begynderen "først for nylig er begyndt".

Det lader heller ikke til at ordbøgerne kommer med en skarp nok definition af de to ord, til at kunne sige hvornår det er mest korrekt at bruge det ene eller det andet.

Mig bekendt er der ikke nogen golf definition af forskellen på de to.

ny begynder

Vi har begynderhold.
Ca. 1 gang i måneden starter der nye begyndere.

Det klarer op

Tak for svaret Jacob! Nu nærmer vi os sagens kerne:

For en ’begynder’ må nødvendigvis være én, der lige er begyndt på noget, vedkommende aldrig har prøvet før. Ellers giver det jo ingen mening.

Problemet er bare, at så er der ikke plads til en ’nybegynder’. Det skulle i så fald være én, der ikke er begyndt på noget, som vedkommende aldrig har prøvet før. Og det er jo noget vrøvl!

Pleonasme

For mig at se er ordet en pleonasme, som er opstået, for at forstærke betydningen af "begynder". Siden er det blevet en del af det daglige sprog og dermed optaget i den danske ordbog.

Se:
http://denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Litteratur/Stilistik,_retorik_o...

Dobbeltkonfekt

Tak Poul Koefoed! Der var løsningen!

'Nybegynder' er dobbelt konfekt!

Det giver nøjagtig lige så meget mening som at 'bakke baglæns'!

@ Leif Bruun

I Nordjylland bakker man frem af garagen ;-)

@Søren Hansen

Ja Søren, det kan så også kun lade sig gøre, fordi det er i Nordjylland!

nybegynder

leif, det er en gammel definition, at kaniner , som man kalder dem
stadig ikke har kort til at gå alene på banen, og derfor ikke har bestået golfprøven
harry , hm prøv at spil dum , ? vi er i golfverdenen ikke i
folkeskolens dansktime , en anden baggrund , det kræver omstilling og forståelse af hvor man er henne ??
ok du overdrev du gik over i imbicil
det kommer fra latinsk du skal nok slå det op i en italiensk ordbog
god fornøjelse

@Poul Schleppegrell Vengberg

Jeg har meget svær ved at forstå hvad du mener, kan du ikke bede nogen om hjælp til at formulere dig.

igen igen

den gik også hen over hovedet på dig harry
tja

De er altså i gang i sydafrika...

1
- Seneste kommentar: 12. january 2017 kl. 13:32
Printer venlig versionSend til en ven

Her er lige et link til ugens turnering på European Tour....http://www.europeantour.com/europeantour/season=2017/tournamentid=2017002/leaderboard/index.html#/leaderboard

Morten B.

1 kommentar "De er altså i gang i sydafrika..."

European

Hvorfor kan man ikke se europeantour men kan se PGA det er da ringe. Mvh Elisabeth