Velkommen til debatten

Velkommen til debatten – Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret nyt debatindlæg”.
Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift eller den lime grønne bjælke.

Hold en ordentlig tone - og inspirér andre til det samme.

Regelspørgsmål

0
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
HS

Slår et slag mod green, bolden ruller tilbage mod bunker som er blevet beskadiget, enten af vand ellers er der blevet klippet for tæt på kanten,så lidt af græskanten ligger/hænger i bunker kanten, men ikke nede i bunkers. Bolden ligger i revnen mellem det faste græs og kanten der ligger/hænger. Hvis jeg tager mit stance vil græsset falde ned og bolden vil ikke blive i sit leje. Hvad havde jeg af muligheder.....

Ingen kommentarer til "Regelspørgsmål"

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Furesø

39
- Seneste kommentar: 25. may 2015 kl. 21:15
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Furesø

Hvordan er de 27 huller de har?

Er banen et besøg værd sammenlignet med andre baner i området?

Og hvad med klubhuset og livet omkring den?

Ønsker at folk deler ud af deres erfaringer/oplevelser med banen og klubben generelt.

39 kommentarer til "Furesø"

Furesø

Nu har jeg haft fornøjelsen af at spille den sidste år i Danmarksturneringen, så banen var selvfølgelig klippet lidt ekstra til dagen, men jeg synes personligt, at det er en rigtig fin bane på trods af, at banen var ved at blive rekonstrueret på nogle få af hullerne. Gode greens, lækre fairways, fine bunkers, godt banedesign og klublivet var også rigtig fint :)

Hold lige

hestene nogle måneder endnu.
Furesø har gennemgået en større banerenovering i de sidste par år - mere end 10 mio er spyttet i en masse forbedringer.

De to af sløjferne (Hestkøbgaard og Farum) åbner ikke før slut maj/begyndelsen juni 2015, så vent med at lægge greenfee indtil da.

Til gengæld er banen så blevet betydeligt bedre, både spillemæssigt og visuelt.

Hyggelig klubhus med gennemsnitlig mad, men god stemning. God proshop (med gode trænere!). Stærk elite- og juniorafdeling.

Som medlem er jeg naturligvis forudindtaget, men der var jo gode grunde til at vælge at blive medlem for få år siden.

Maden elendig

Jeg er enig i at banen er rigtig god. Dejligt klubhus, standard proshop (god og venlig betjening) og fremragende proteam. Men maden i de ellers smukke omgivelser har været elendig efter at den professionelle restauratør stoppede.

VH et medlem der ellers gerne ville lægge lidt penge i restauranten

Furesø

Det lyder fint. hvordan sammenlignet med andre i nordsjælland?

ligger den blandt de bedste rent oplevelsesmæssigt på banen?

fuldstændig uduelig konge af

fuldstændig uduelig konge af en Golfmanager

Kommentar af medlem

Fuldstændig unødvendig, overflødig og uinteressant kommentar. Hvis du har noget konkret kritik, så lad os det høre, så vi kan tage stilling til det.

@furesø

Jeg har 3 yndlingsbaner i Nordsjælland, nemlig Furesø (Hesthøbgård og Farum sløjferne), Rungsted og Helsingør som alle er MEGET varierede parkbaner med adskillige smukke view og meget få kedelige huller'.
Min favoritbane er dog Scandinavian (begge sløjfer), men den koster oså 3 gange så meget at spille (både greenfee og medlemsskab).

Furesø

Jeg synes den er på niveau med f.eks Hornbæk

Kronens værdi

Hvis det udelukkende er for at spille greenfee er der flere baner i nordsjælland jeg ville spille før jeg tog forbi Furesø. -Og ikke kun på grund af banen.

Jeg er bestemt ikke en fan af Furesø's bane på nogen måde. Jeg kan på ingen måde melde mig enig i, at Furesø skulle være et godt design, men det er bare min mening. (den får jeg nok høvl for nu...)

Hvis man holder greenfee prisen op i mod den totale oplevelse, herunder OGSÅ restaurant, klubliv, betjening (flere dårlige oplevelser i Furesø) mv. ville jeg til hver en tid besøge Scandinavian, Rungsted, Kokkedal, Simons eller Helsingør før jeg lagde mine penge i Furesø.

@greenfeespilleren

Jeg kan som sagt godt følge dig i negative kommentarer omkring maden (har dog ikke oplevet uhøflig betjening) i Furesø. Og din glæde ved Rungsted, Helsingør, Simons og Scandinavian (husk prisforskellen) deler jeg. Men Kokkedals bane er hverken i lay out eller stand i nærheden af Furesø. Der er simpelt hen for mange dårlige/kedelige huller, og greens der er elendige pga beliggenhed i forhold til skov (fugt og manglende lys). M

@Der Alte

Jeg er dybt uenig mht. greens i Kokkedal. De har givetvis i tidligere år haft store problemer der oppe. Jeg spillede greenfee der 3 gange i 2014 og greens var fuldstændig upåklagelige, hurtige og jævne alle 3 gange. De var i 2014 væsentlig bedre en greens på alle de omkringliggende baner i nærområdet (Nivå, Hørsholm, Rungsted) og også bedre end Helsingørs.

Eneste minus ved greens deroppe er, at de to ombyggede greens (18. og 6. mener jeg), er af en anden græssort end de resterende.

De dårlige oplevelser mht. betjeningen i Furesø er forekommet 2 gange og begge gange har været i forbindelse med indskrivning. Den ene gang var der ligeledes et medlem der tilkendegav sin utilfredshed med at vi greenfee spillere skulle bruge hans træningsområde, hvilket naturligvis ikke er klubbens skyld.

@GREENFEESPILLEREN

Jeg skal blankt erkende at jeg ikke har spillet Kokkedal i 2014, så jeg køber dine bemærkninger omkring greens (gælder det virkelig også 3, 7 og 8?). Men der er godt nok mange kedelige huller. Maden og betjening helt fin.
Med hensyn til den dårlige service i Furesø er det bare for ringe (jeg troede dog indskrivning var helt elektronisk). Det medlem, der brokkede sig; har åbenbart ikke fattet, hvor godt det er, at vi kan spille på hinandens baner, han lyder i den grad som en sur gammel mand, hvor pladsen ved bitterbordet har været optaget.

@GREENFEESPILLEREN

Jeg skal blankt erkende at jeg ikke har spillet Kokkedal i 2014, så jeg køber dine bemærkninger omkring greens (gælder det virkelig også 3, 7 og 8?). Men der er godt nok mange kedelige huller. Maden og betjening helt fin.
Med hensyn til den dårlige service i Furesø er det bare for ringe (jeg troede dog indskrivning var helt elektronisk). Det medlem, der brokkede sig; har åbenbart ikke fattet, hvor godt det er, at vi kan spille på hinandens baner, han lyder i den grad som en sur gammel mand, hvor pladsen ved bitterbordet har været optaget.

Furesø

Møder vi ikke disse gamle sure mænd, der mener de ejer jorden de spiller på, alle steder?

@Der Alte

Design er tydeligvis en smagssag.

Jeg er helt uenig i, at Kokkedal skulle have flere dårlige/kedelige huller end Furesø (med forbehold for at jeg af gode grunde ikke har spillet Hestkøbgaard og Farum efter renoveringen).

Hvilke huller på Kokkedal mener du er dårlige og/eller kedelige?

@ DER (ERSTE) ALTE

Som du selv siger er design og smag meget subjektivt.

Hvis vi virkelig skal diskutere forskellen på Furesø og Kokkedal (og jeg overvejede begge som hjemmeklub), skulle det nok ske over en (god) frokost, så der var tid til at forklare likes og dislikes. Istedet vil jeg blot give min summariske oplevelse af Kokkedal.
For det første vil jeg sige, at jeg har haft mange hyggelige runder på Kokkedal, så det er ikke en hadebane, jeg synes blot Furesø er megt bedre.
Min primære indvending er det landskabsmæssige layout, hvor jeg synes at Kokkedal er en blanding af bonderøvslayout (specielt hullerne 2,4,5,6 og helt slemt 15) og parkbane (wanabe) tilsat et lille drys skovbane (hul 3 og 8). Det giver sammen med det totale fravær af (åbent) vand en for mig kedelig turoplevelse (Furesø og Helsingør er rendyrkede parkbaner). Sagt på en anden måde, efter runden på Kokkedal har jeg ikke en mindeværdig udeoplevelse på nethinden (her det golfmæssige udeladt). Hvad angår de enkelte huller synes jeg:
hul 1 er fremragende og et lækkert udfordrende starthul
hul 3 et meget specielt udlagt alt eller intet hul som oftest har virket mørkt og fugtigt
hullerne 4-6 er ren frem og tilbage golf
hul 8 lidt kedeligt med et meget forvirrende træ midt i det hele (men ok man kan bare sørge for ikke at bringe det i spil :)))
hul 10 flot golfmæssigt risk/reward (kedeligt landskabsview)
hul 11 ren test af 160 - 180 meters præcisionsslag
hul 14 egentlig Ok golfudfordring, men igen kedelige omgivelser
hul 15 decideret dødsygt på alle punkter
hul 16 godt golfhul
hul 18 flot beliggende green (foran slot)
Som skrevet i mit første indlæg oplevede jeg tidligere, at greens var meget dårlige, men det, forstår jeg, har ændret sig.

Booking af tid

Man kan ikke booke tid på Furesø. Er det et problem ift ventetid?

@Furesø

Ventetid er sjældent et problem , medmindre du insisterer på at spille i myldretiden. Så kan der godt være lidt kø ved 1. tee på hhv. Farum og Hestkøbgaard sløjfen.

Det fungerer faktisk ganske glimrende.

Husk lige at at der kun er een sløjfe (Parkvej) åben indtil begyndelsen af juni pga. banerenoveringen.

Furesø er i landets top 10

Furesø er i landets top 10 over bedste baner

bane og greens

De sidste 10 år er den banen ikke blevet bedre , vildt hårde greens - langt bedre golfbane for 10 år siden

Klubhus

Deres klubhus er i hvert fald et af de flotteste i Danmark

Furesø

Jeg synes det er en svær bane . er jeg alene om det?

FURESØEN

Lækker bane men den når ikke Smørum men henhold til naturen og dyrelivet til sokkerne eller skandinavien som bare er en klasse for sig selv

Dagens komiske!

at nævne Smørum og Scandinavian i samme sætning grænser til blasfemi.

Scandinavian er en fantastisk bane med en super beliggenhed.
Smørum (hvor jeg selv har fået min golfopdragelse) er bare en brakmark, hvor der er sået græs og boret 27 huller.
Hvis formålet er at se dyreliv, så er der bedre steder at tage hen end en golfbane.

Furesø er et stykke under Scandinavian, men langt langt over brakmarken i Smørum.

@John - svær eller...?

Efter min mening er det vanskeligt at sige om en bestemt bane at den er let eller svær. Det vil vel altid hænge en hel del sammen med den enkelte spillers styrker og svagheder - en langtslående vil nok have en fordel på en lang bane osv....

Som medlem har jeg naturligt nok spillet Furesøs tre sløjfer mange gange, og jeg vil hverken kalde banen for let eller svær - derimod vil jeg bruge beskrivelsen FAIR.

Banen er ikke så lang, men indeholder alligevel en del udfordringer, som kommer i spil afhængig af handicap og spillemåde.
Hvis man bruger hovedet og accepterer at spille runden efter sit handicap, så kan man ofte lande i neutral zone. Med at spille efter sit handicap mener jeg, at jeg som bogey golfer accepterer og spiller efter at bruge 5 slag på et par4 hul. På den måde kan man komme rundt uden at lande i de store ulykker.
Hvis man til gengæld spiller efter at nå Par 4 hullet i to, så opdager man pludselig udfordringerne.
Det kan godt lade sig gøre, men presser man slaget 15 m ud i siden eller carryer man ikke bunkeren, så er der kontant afregning i bunker, i rough eller med et par træer, som står lige i den optimale slagretning.
Og alligevel er bane fair fordi man som regel kun mister et slag ved at være skæv/kort (med mindre man tager de helt forkerte beslutninger).

Jeg spiller med andre, som har fra hcp5 til hcp 25, - og de har alle samem resuutat - spil den efter dit handicap, og du kan komme rundt i en fornuftig score - spil den aggressivt i forhold til handicap, og du får straf.

Selv for plushandicappere kan man i eliteturneringer fx Rudersdal Open eller Furesø Elitedivisionshold, se de rigtig rigtig gode spillere blive snittet af denne ellers ikke så lange bane.

Fair bane - og så svær eller let som ens spillestil og evner gør den til!

Glæd jer til alle 3 sløjfer

Glæd jer til alle 3 sløjfer er åbne

Furesø

Spillede den for 2 år siden og der var det en fed oplevelse. En af de bedre jeg har haft ift de andre jeg har spillet på Sjælland. Skal prøve den efter renoveringen er overstået til sommer.

Har ikke prøvet den, men det

Har ikke prøvet den, men det lyder som om jeg er gået glip af noget. Den kommer på listen til sæsonen :)

Har ikke prøvet den, men det

Har ikke prøvet den, men det lyder som om jeg er gået glip af noget. Den kommer på listen til sæsonen :)

Furesø

Nogen der har prøvet den efter der nu er åbnet op for flere huller?

@bo

Til orientering er der ikke åbnet noget af det som blev ombygget i 2014. Det forventes at blive åbnet gradvist fra begyndelsen af maj og frem til den officielle åbning i starten af juni. Se mere under nyheder på www.fggolf.dk

@DER (WAHRSCHEINLICH ÄLTESTE) ALTE

Jeg har været ude at rejse det meste af marts og har ikke været på debatten, men dit lange svar af 4. marts fortjener et svar, selvom - eller måske netop fordi - jeg langt fra er enig.

Du skriver, at det ikke er en hadebane, men bruger alligevel meget negative udtryk som "bonderøvslayout" og "wanabe parkbane". Når du så samtidig skriver, at Furesø er en rendyrket parkbane, kan jeg kun trække på smilebåndet. Begge baner er parkbaner, som delvist er lagt på tidligere landbrugsjord.

Din bemærkning om "det totale fravær af (åbent) vand" forstår jeg slet ikke - med mindre du med åbent vand mener hav, men det er der jo heller ikke på Furesø. Bevares, der er lidt større søer på Furesø, men der er da også adskillige søer m.m. på Kokkedal. Der er mindst én vandhazard på hver af de første syv huller.

Vi er enige om, at design er en smagssag, og jeg har det lige modsat af dig. Jeg har en mere mindeværdig oplevelse, når jeg spiller Kokkedal. Ingen er banerne er fantastiske, men begge gode. Jeg kan bedre lide designet på Kokkedal og kan altså slet ikke genkende, at Kokkedal hverken i layout eller stand skulle være i nærheden af Furesø, eller at der skulle være mange flere kedelige huller på Kokkedal. Jeg er ikke medlem af nogen af banerne, men har spillet en del på begge. Standen har i perioder været svingende på begge baner, så det afhænger vist af tidspunktet, hvor den er bedst.

Mht. dine kommentarer til de enkelte huller:

Hul 3: Forstår ikke, hvad du mener med "alt eller intet hul", men er enig i, at der i perioder kan være meget fugtigt (hvis man ikke kan ramme green - og at der er dårlige forhold for græsvækst på teested), men det ser man jo ofte på skovhuller. Jeg kan godt lide hullet og har bestemt ikke noget imod den variation et skovhul giver på en parkbane.

Hul 4-6: Er slet ikke enig i, at det bare er "ren frem og tilbage golf". 4 og 6 er ok par 5-huller med flere udfordringer, hvor man med gode slag kan nå greenen i to, men hvor dårlige slag bliver straffet. 6. med et vist grad af dogleg.
Hul 5 er et virkelig godt hul, hvor man ofte har et svært andetslag ind over søen, som ligger lige foran green, og med skoven som et flot bagtæppe.

Hul 8: Enig i, at hullet var mere spændende, før det blev lagt om (for snart længe siden), og man bedre kunne gamble mht. at nå green i drivet. Det er dog stadig udfordrende med skoven i venstre, det nævnte træ og en hævet, tricky green.

Hul 10: Kan ikke genkende, at det skulle være et kedeligt landskabsview. Et drive uden om eller ind over en hestefold (som er ekstra flot, når der går heste) efterfulgt af skoven i venstre. Hvis det skulle være kedeligt, at man kan se andre golfhuller, er der mange - inkl. Furesø - der falder i på det punkt.

Hul 11: Du skriver "ren test af 160 - 180 meters præcisionsslag". Jeg ved ikke, om du også mener dette negativt, men jeg synes det er et rigtig godt par 3-hul, hvor man skal slå igennem hullet mellem træerne i det naturlige hegn.

Du springer flere huller over, bl.a. 12 og 13, som jeg synes er flotte huler med en skov (hvor man ind i mellem kan se hjorte), det gamle stengærde på tværs af hullerne og især andetslaget på 12. ned mod slottets bagside og have.

Hul 14 og 15: Måske ikke landskabsmæssigt de mest ophidsende, men begge gode huller med flere udfordringer. 14. hul er i mine øjne endnu et virkelig godt golfhul, hvor man skal tænke sig godt om i drivet, som skal være præcist, hvis man skal have et frit slag mod green.

Smag og behag er meget forskellig, og du er selvfølgelig i din gode ret til at foretrække Furesø. Jeg synes bare ikke, at din meget negative beskrivelse af Kokkedal (i forhold til Furesø) skulle stå uimodsagt :-)

Furesø

Jeg har kun spillet parkhøj sløjfen i år og det var en skøn oplevelse. Har dog hørt at de 2 andre er endnu bedre

Furesø

Men hvorfor i Silvan har man

Men hvorfor i Silvan har man ikke bygget en overdækning med varme på rangen? Sådan en klub bør da sørge for at rangen også er interessant uden for højsæsonen

@Jakob

Hvis dit spørgsmål drejer sig om Furesø og opvarmet range - så er det ganske enkelt et spørgsmål om Naturbeskyttelse.
Det er ikke muligt at få tilladelse til at bygge overdækning i dette meget smukke beskyttede område.

Og selv om jeg selv er helårsspiller og dermed gerne ville have adgang til overdækket opvarmet range - så må jeg sige at jeg er glad for at FG ikke kan lov - det ville ødelægge en stor del af den smukke oplevelse.

Jeg kører i øvrigt til Smørum om vinteren for at træne - i de omgivelser betyder det ikke så meget med et stavær af en overdækket driving range.

FG

Kanon golfanlæg og super gode trænere. Dejligt man ikke skal bo i kommunen længere for at blive medlem

Fik prøvet Farum-sløjfen i

Fik prøvet Farum-sløjfen i dag efter renoveringen. Den er godt nok blevet lækker hvad angår layout og det var en fantastisk helhedsoplevelse i den smukke natur, sløjfen er pakket ind i.

Den nye banen

Har den stadigvæk beton hårde greens ????

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Boldbangepriser Smørum

7
- Seneste kommentar: 25. may 2015 kl. 21:10
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Vestjyden

Jeg skal på kursus i den kommende uge på sjælland, og har derfor ledt efter lidt priser på Smørums hjemmeside.
Jeg kan ikke finde priser på rangebolde, så måske nogle kunne hjælpe mig lidt...

Der er vel stadig adgang for gæster som tidligere?

Jeg har et boldkort som er fra før overtagelsen, det virker vel ikke mere?

http://www.smorumgolf.dk/

7 kommentarer til "Boldbangepriser Smørum"

staveplade

Der skulle så stå Boldrangepriser.

Kan heller ikke finde

Jeg kan heller ikke finde. Men der er en golfmanger i klubben.

Spørg via golfmanager@sgkgolf.dk.

Så får du sikkert svar + en hjemmeside opdateres.
+ måske svar på din tråd.

!

Noget tid siden jeg var der sidst.
Meeeen, mon ikke prisen ligger som resten af markedet i storkjøbenhavn. En span fås for en flad tyver. God træning.

Priser og adgang

Selvfølgelig kan jeg ringe, men hvorfor forstyrre en travl manager, som måske stadig arbejder med færdiggørelsen af den nye hjemmeside. Jeg ved der findes et par stykker her på Golf.dk som kan svare på mine spørgsmål.

Er rangen stadig for alle, virker mit 3 år gamle boldkort og hvad koster bolde nu ?

Priser

Hej
Alle kan slå bolde, og det koster som jeg husker det mellem 20 og 40 kr, alt efter størrelsen på spanden. Tror det er 30 bolde i en lille og 70 i en stor. Hvis dit kort er 3 år gammelt skal du nok ind i shoppen og genaktivere det.

Takker.

Mange tak for svar, jeg smutter ind og får aktiveret mit gamle boldkort.

Priser range

Det koster, hvis jeg ikke husker galt. Lille kurv bolde 25 kr. mellem 35 kr. stor 45 kr. Og har du et gammelt boldkort, skal det aktiveres i shoppen.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Cookies

0
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Den sure

Det er for dårligt at man skal acceptere cookies for at kunne indberette scores.
Det vil i fremtiden betyde at der ikke indberettes flere scores!
ikke flere scores = mistet eksistensberettigelse
Jeg vil ikke påduttes jeres lortereklamer bare for at i kan tjene penge.

Ingen kommentarer til "Cookies"

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Out OFF bounds

7
- Seneste kommentar: 25. may 2015 kl. 13:05
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Rene

Håber nogen kan hjælpe her. Vi er nogle spillere der har et problem, som jeg ikke kan finde en regel på.
Hvis en spiller slår bolden ud inden de hvide pæle starter...må spilleren så spille hen over de hvide pæle for at komme på fairway igen, eller skal man spille udenom de hvide pæle dvs.mi dette tilfælde skal man så spille et godt stykke tilbage for at ungå at krydse de hvide pæle.

Håber der er en der har styr på det.

7 kommentarer til "Out OFF bounds"

O.O.B.

Man må gerne spille den hen over out off bLunds
For bolden er jo kun out, hvis den lander inden for området out off bounds.
Man er jo heller ikke i hazard, hvis man slår sin bold over en hazard.;)
Pælene er jo kun for at markere, hvis man lander inde/udenfor disse pæle, så er der en straf.

Rigtig god pinse til Jer alle.

O.u.b.

Hvis bolden lander i og forbliver O.u.b. Bolden kan jo godt lande i O.u.b. og derefter kommer tilbage på banen.

OUB

En OUB linje slutter aldrig men fortsætter uendeligt, og kan derfor heller ikke "starte".
Hvis det er OUB som er sat inde på banen, sker det samme, og derfor skal den for at være korrekt drejes til en af siderne og forsætter så uendeligt i den retning ( det gøres ofte med en pæl på skrå ved den sidste eller et par pæle tæt på hinanden som så angiver hvilken retning linjen har ud i det uendelige)

Hvilken bane og hvilket hul er der tale om?

Lad os høre lidt flere detaljer...

Ja, lad os lige høre lidt nærmere...

Det lyder lidt mærkeligt, at OOB starter midt i det hele!

OOB grænser

Det er vel ikke unormalt at OOB områder "stikker ind" i banen

På vores hul 18 i Mogenstrup stikker en klynge træer i OOB ind i ca. 150 meter fremme og herfra fortsætter OOB resten af hullet. Man kan med et kort hooket slag sagtens ende inde i hjørnet før OOB (eller ramme træerne og ryge tilbage før OOB) og kan spille sig tilbage på fairway over OOB området

Dogleg huller omkring et OOB område er vel også meget normalt?

Igen, igen

En out OF bounds grænse kan IKKE starte midt på et hul eller starte i det hele taget.

Et out of bounds område kan godt ligge midt på et hul, men så skal der være tale om et afgrænset område, en grænse mellem to huller kan ikke begynde midt i det hele.

mvh
Sidse

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Brug af range i Aalborg området

16
- Seneste kommentar: 25. may 2015 kl. 12:34
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Danny Lønstrup Pedersen

Kan det passe at der ikke er en klub, hvor man kan benytte range/træningsfaciliteter uden at være medlem eller greenfee gæst? Indtil videre er det blevet et nej fra Aalborg og Ørnehøj.

16 kommentarer til "Brug af range i Aalborg området"

Hvor meget har du

Tilbudt klubberne at betale for adgang til træningsfaciliteterne?

Udgifter til bolde svarer ofte til et par 3 bane greenfee, så det er løsningen i nogle klubber

Har bare fået at vide, at jeg

Har bare fået at vide, at jeg ikke kunne bruge faciliterterne, hvis jeg ikke var medlem eller købte greenfee. Hvad blev der af at købe poletter?

Gratis bolde

Jeg ville personligt aldrig være medlem af en klub hvor jeg skulle betale for at slå bolde på range og jeg tror at mange medlemmer har det som jeg. Derfor har rigtig mange klubber gratis bolde som en del af medlemskabet/greenfee.

Det er selvfølgelig ærgerligt at man ikke kan træne, hvis man af den ene eller anden årsag stiller sig udenfor det klubfællesskab som på godt og ondt dominerer Golfdanmark

D@anny

Har du skippet dit medlemskab i Hvide Klit? der er da frie bolde som medlem.

http://www.hvideklit.dk/dk/nyheder/klubmesterskaber_2014.htm

Værløse!

I Værløse
skal man være medlem eller greenfeespiller

@Bo Jørgensen

Hvis træningsbolde er en del af medlemskabet eller greenfee, så betaler du skam stadig for boldene, bare ikke særskilt.

Nu er forskellen bare, at du betaler for træningsbolde, hvadenten du bruger dem eller ej.

Jeg er medlem af en klub. Men

Jeg er medlem af en klub. Men min kæreste er ikke mere og vil bare gerne slå bolde en gang i mellem

@John Kreiner

Du betaler også for vedligeholdelse af indspils-område og putting-green, samt rene håndklæder i omklædningsrummet selvom du ikke bruger nogle af delene.

Visse ting skal bare være en del af medlemskabet i en ordentlig klub, derunder bolde.

Da jeg kom igang med golf,

Da jeg kom igang med golf, efterhånden for en del år siden, så var det da fordi jeg kunne komme ud og prøve at slå til bolden. I Nordjylland er det også kun klubberne omkring Aalborg, hvor jeg har oplevet, at det ikke er muligt. Himmerland, Aars, Hvalpsund, Hvideklit, Brønderslev, Hjørring osv, der kan man sagtens købe poletter og bruge rangen, uden at være medlem og være greenfee gæst, anser alle disse klubber for ''ordentlige''

Normalt

Det er meget normalt, at man skal være medlem eller betale greenfee for at kunne benytte faciliteterne i en klub, inkl. træningsfaciliteterne. Mange klubber ønsker ikke at være offentlige driving ranges.

@Bo Jørgensen

Du er da en kæmpe idiot og hører på!!! Gid du må kvæles i en golfbold!!

@AM

Hvad er normalt, og hvad bestemmer hvad normen er? Jeg kender flere klubber hvor du kan købe poletter og bruge deres træningsfaciliteter, end klubber hvor du skal være medlem eller GF-spiller for at det kan lade sig gøre

@Villy Ups

Når noget er udbredt eller ofte forekommende, er det normalt. Det er ofte forekommende, at man skal være medlem eller betale greenfee for at kunne bruge en klubs træningsfaciliteter.

Min erfaring er modsat din. Jeg kender flere klubber, hvor man skal være medlem eller GF-spiller for at kunne bruge deres træningsfaciliteter - men det kan da sagtens være, at man flere steder kan snige sig til at gøre det alligevel. Jeg kender også til klubber, hvor man ikke behøver at være medlem eller GF-spiller, men det er altså i min erfaring mindretallet.

@AM

Du skal til at komme noget mere ud, så du kan opleve hvordan det er ude i den virkelige verden.

@Stephan Jørgensen

Din sprogbrug er upassende.
Golf er for gentlemen, og hvis du ikke kan opføre dig som en sådan, så bør du holde dig væk både fra Forum og fra golfbanen!

@Villy Ups

Jeg kommer rigeligt ud til at vide, hvordan det foregår i den virkelige verden. Lad være med at dømme eller udtale dig om noget, du ikke ved noget om.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Asserbo Pokalen - Resultater

2
- Seneste kommentar: 25. may 2015 kl. 11:38

2 kommentarer til "Asserbo Pokalen - Resultater"

Det er SERVICE

God stil i Asserbo - at linke til resultater

Service på højt niveau.

Det er SERVICE

God stil i Asserbo - at linke til resultater

Service på højt niveau.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Klubber i klubberne

22
- Seneste kommentar: 25. may 2015 kl. 11:00
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Rasmus

Beklager mit lidt sure opstød til morgen, men jeg er nu så irriteret over klubberne i klubben.

Mit debatindlæg drejer sig om diverse Senor, Herre og/eller Dameklubber der er rundt omkring.

Jeg havde booket min tid i går, og havde i al hast glemt at onsdag er Herreklubbens dag. Det vil sige at "os andre" kan booke tider i mellem Herreklubben, hvilket i sig selv er fint nok.

Min irritation kommer når de her klubber tror de har hele banen og nærmest bliver forarget over at vi har en tid mellem deres bolde.

Det skal siges at min bold slår ud kl. 17:22 i går. Da vi slår ud på 1. tee er vi 3x 4 bolde på hul 1.

Jeg kan ikke forstå hvorfor de her klubber skal booke hele banen i de tidsrum hvor flest har mulighed for at spille, altså efter kl. 16:00.

Og så kan jeg slet ikke forstå deres opførsel på banen?

Mit spørgsmål bag alt det her er: Finder I det lige så irriterende, og er det ikke muligt at finde nogle løsninger så klubberne i klubben evt. slår ud tidligere, så dem der kommer fra arbejde har mulighed for at spille også?

22 kommentarer til "Klubber i klubberne"

Klubber i klubben

Jeg forstår dig godt. Men der er vel også medlemmer i herreklubben der ligesom dig først kan spille efter kl 16?

Jeg synes som udgangspunkt det er fint nok at der er en dag hvor nogle af fortrins ret, i min klub har vi desværre nogle der har fortrinsret fra 08.30-9.30 4 ud af 5 hverdage det synes jeg sgu er urimeligt, så de ejer bare banen i det tidsrum 4 dage om ugen. Det er nogle ældre spillere men hvorfor kan de ikke slå ud på forskellige tidspunkter, de har jo tid nok.

Klubber i Klubberne

@Rasmus

Med undtagelse af Seniorklub, er 90% af medlemmerne i Herre & Dameklubberne også på arbejde, hvilket nok
gør det svært at komme ud og spille tidligere.

I vores klub frigives tider der ikke er booket af Klub i klub 3 døgn før dagen hvor de har fortrinsret, det giver mulighed for at alle andre så kan booke.

Har svært ved at tro at denne del af medlemmerne i en golfklub opfører sig anderledes end alle andre.

Hvor ofte?

Siden du kan glemme det, hvor stor er denne herreklub så og hvor stort er tidsrummet de blokerer tee?

Jeg er enig i at KIK medlemmer ikke kan tillade sig at blive forargede over øvrige medlemmers spil på banen, hvis der er tider til rådighed for bookning. Det syntes jeg egentlig du skal bede sekretariatet pointerer overfor KIK, eller bede KIK formanden pointere det.

Vores herreklub er stor og har ved den månedlige gunstart 100+ deltagere. På de øvrige dage er 1. tee blokeret fra 13.00 - 16.34 hvor man ikke KAN gå ud imellem og derefter har den fortrinsret yderligere en time. Har personligt ikke oplevet det som et stort problem og i min 3. sæson er jeg også selv blevet medlem i den KIK

Onsdagsdamerne har både en formiddags og eftermiddags KIK, hvor der er et tidsrum imellem de 2 og veteran KIK har vist kun formiddags tider

Der er forskelle

Der er store forskelle mellem hvordan de ting håndteres i de forskellige klubber - både golfklubber og underklubber.

Der er kun én ting at gøre, og det er at tage det op med klubbernes bestyrelse - igen både underklubben og moderklubben. Min erfaring er at langt de fleste er interesseret i at få det til at løbe gnidningsfrit, og problemerne ofte kan føres tilbage til enkelte brovtende og dårligt opdragne medlemmer af underklubberne.

Jeg er ret sikker på der ikke sker alverden ved at rejse spørgsmålet på her på forummet.

..

KIK er problemer både for dem som er i klubben og dem som ikke er. For er man ikke i klubben irriterer man sig vanvittig over de tror de ejer det hele. Er man i en KIK irriterer man sig vanvittig over at folk da absolut skal skubbe sig ind imellem istedet for blot at deltage.
Der findes ingen vindere

KIK

I vores klub er vi vist 1200 medlemmer hvoraf 400 er med i dame og herre KIK. De resterende 800 skal så kæmpe om tiderne de andre dage sammen med de 400 KIKKERE. For ikke at irritere KIKKERNE bliver Company Days altid lagt på NON-KIKKE dage.
NON-KIKKERE burde have tilsvarende fortrinsret de resterende dage, idet kontingentet er det samme. Der er lukket for tilgang i både herre og dame KIK

@kuk kuk

hvor meget ekstra betaler medlemmerne af KIK så i kontingent?

KIK med fortrinsret men ikke eneret

Jeg har det lidt ambivalent med KIK - på den ene side kan ligestillede uanset hvad de er ligestillede omkring komme ud at lege med hinanden, på den anden side kan en KIK nem blive protektionistisk overfor tider og rettigheder.

Jeg har også oplevet at på en herredag var ikke brugte tider frigivet, hoppede på i en klub der ikke var min egen sammen med en 2 bold og blev frosset ud allerede på teestedet....forkert tid, forkert klub tilhørsforhold. På hul 3 blev de 2 andre efterladt da jeg slog ud, formodentlig til gene for alle dem bagved må jeg erkende. Men jeg ville altså ikke opgive hverken runde eller fuldt betalt greenfee og gad altså ikke gå med dem mere når de totalt ignorerede mig.

Har så prøvet det samme i en anden klub, helt modsat reaktion, 'dejligt at få boldene fyldt op' så det kommer en del an på de mennesker man møder.

Har aldrig selv været KIK interesseret, de der næsten faste tider passer aldrig med min hverdag, men oplever udefra at dem der er i KIK mener de er enormt vigtige, dem der ikke er mener de har for store rettigheder.

Med 500-1500 mennesker i en klub er det vel bare sådan det er?

@TORBEN

Ikke noget Extra i kontingent til moderklubben, de betaler internt i KIK

Gunstart

I min klub er der 3 KiK, som alle har gunstart!! Banen er ikke lukket for andre, men specielt når af en af dem spiller, er der så mange på banen, at den kan betragtes som lukket, og hvis man alligevel bevæger sig ud, kan man ikke undgå kommentarer fra deltagerne.
Gunstarten forklares med, at man skal komme ind samtidig for at kunne spise sammen, men der går ofte op til en time mellem første og sidste bold!
Når der igen er tidsbestilling, sker det ofte, at banen næsten er tom, for ingen har vovet sig ud, mens der var gunstart. Og det bliver værre endnu, for samme dag "lukker" en anden KiK banen senere på dagen!!!
Ingen af disse klubber betaler mere i klubkontingent på trods af deres særlige rettigheder!

@ -R

Jeg ved ikke, om du omtaler Viborg, men hvis du gør, kan jeg da tilføje, at man ikke er "medlem" af en KIK og således heller ikke betaler kontingent til denne.

Alle medlemmer af (golf)-klubben er velkomne, hvis de i øvrigt opfylder de "basale" krav (køn eller alder og til en vis grad handicap).

Mvh

soja

Soja

Nej, det er ikke Viborg, men i min klub betaler man kontingent til KiK for at spille der! Jeg vil oplyse, hvilken klub det er, da jeg mener, at det er princippet, der diskuteres.

fejl!

Jeg mangler et "ikke" i sidste kommentar! Undskyld fejlen.

@-R

Klart, at det er princippet, der diskuteres.

Beskrivelsen lød dog meget som min hjemmeklub - også den del med to gunstarter samme dag. En forskel er så åbenbart kontingent/ikke kontingent.

Mvh

soja

klubber i klubben i Kolding Golf Club

Jeg spiller i Kolding Golf Club, hvor der er adskillige klubber i klubben. Klubberne i klubben har fortrinsret til fordelagtige tee-tider (typisk hverdage efter fyraften), selvom de ikke betaler mere i kontingent end øvrige medlemmer af Kolding Golf Club.

Dette er naturligvis stærkt problematisk og har medført en del frustration fra øvrige medlemmer.
Temaet har været berørt på GF ved gentagne lejligheder, men da KIK'erne som regel udgør et stemmeflertal på GF, har det ikke været muligt at få reduceret antallet af klubber i klubben.

Grundet GF debatterne har nogen af KIK'erne selv valgt at indskrænke deres tee-tider en smule, men de har dog stadig fortrinsret til banen på bestemte tidspunkter.

Jeg kender personligt adskillige personer, som desværre har udmeldt sig i frustration pga KIK. Jeg har kolleger, der til trods for, at de bor i Kolding, har indmeldt sig i andre klubber, fordi de ikke har lyst til at betale kontingent i Kolding Golf Club, når de ved, at de står bagest i køen til de gode tee-tider.

En umiddelbar, fair løsning kunne være at hæve kontingentet for KIK, der ønsker fortrinsret til de gode tee-tider. Så ville de fleste forstå, hvorfor nogen har fortrinsret fremfor andre.

Hvorfor ??? melder I jer ikke bare ind i KIK

Hvorfor melder I jer ikke bare ind i de respektive KIK der nu engnag passer til jeres køn og alder ???? Så minimere det da for de flestes vedkommende fra 3 til 2 gange om ugen.

@F Ikke i KiK

fordi det er en indspist skare af selvhævende, brovtende og øldrikkende fjolser - eller sagt på en lildt pænere måde, - fordi de ikke lige er min kop te!

@F Hvorfor ikke i en KIK?

Eksempelvis fordi man i min tidliger klub skulle "ansøge" om medlemsskab og hvis der var bare et af KIK-medlemmerne, der ikke ønskede at man var med, ja, så var det bare ærgeligt = indspisthed, som Petre E skriver.

@F

Fordi jeg ikke har noget specielt ønske om kun at spille med mænd. Jeg kan simpelthen ikke se logikken i at vi skal prioritere:
mænd der spiller med mænd
kvinder der spiller med kvinder
ægte par der spiller med ægtepar
folk over 50, der spiller med folk over 50
juniorer, der spiller med juniorer
begyndere, der spiller begyndere

Hvad er argumentet for at prioritere en bold med 4 mænd til fordel for bold, der består af juniorer, pensionister, en dreng, en pige, en mand og en kvinde? Skal vi så også have KiK for muslimer, katolikker og protestanter, så vil er helt sikre på at møde nogle mennesker, der ikke er præcis som selv. Eller en KiK for de rødhårede.

ja, vi har vi har reserverede tee tider til alle disse grupper i min klub og alle er prime time. De betyder, så at os, der fuldtidsarbejde stort set ikke kan spille på hverdagsaftener.

Kik

Herreklubben er fyldt op dameklubben tager vist nye medlemmer i min klub

@Torbenan

Hvis der kan skaffes flertal på klubbens generalforsamling for dannelse af "Klubber i klubben", som du beskriver, så er svaret ja.

kik

Tro det har rigtig meget at gøre med hvilken klub man er medlem af og hvilken traditioner som er i den klub.
Jeg er selv i en klub hvor vi ikke her det problem, KIK har en gunstart om mdr. hvor banen er lukket og ellers er det på lige fod med alle andre spiller ink. greenfee spiller. Vi har ingen problemer med spille tider andet men skal være hurtig på golfbox og snuppe en god tid.

Er selv i herreklubben og jeg har aldrig hørt nogle brokke sig over andre spiller har tider og det gælder også overfor greenfee spiller. Det man går mest op i er at få spillet til at flyder på de dag hvor banen er fyldt.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Tee off for tidligt

13
- Seneste kommentar: 25. may 2015 kl. 10:19
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Mogens

I går (og i dag) var der turnering i Kolding Golf Club. Den allerførste bold som tee'er ud, slår for tidligt ud på anden runde (bliver der påstået af dommeren). Spillerne selv, mener at slukke deres mobiler 11:56. Det skal dog siges at spillerne havde starttid kl. 12. Efter snak om de skal tee ud, og ikke kan se nogle starter, beslutter de sig for at tee ud.

Pindplaceringen bliver flyttet mellem runde 1 og runde 2. Da spillerne har slået ud venter de på greenkeeperen til at flytte pinden. Da hul 1 er spillet færdig konfrontere dommeren dem med at de har slået ud for tidligt, men gør ikke noget ved det da de har spillet til den rigtige pindplacering.

De venter derefter hele hul 2 (par 4 hul) og enter derefter 15 min. på hul 3 fairway. Efter hul 4 kommer dommeren og siger at starteren var ved 1. tee kl. 11:53. Dommeren siger at hvis man normalt slår ud mere end 5 min. før, bliver man disket. Dommeren siger derefter at de ikke kan bevise hvornår spillerne er tee'et ud, og beslutter at give dem 2 strafslag på hu 1.

Hvis de ikke kan bevise hvornår de er tee'et ud, så kan de vel ikke bevise om de er tee'et ud til tiden?

Og hvis de mener at de er tee'et ud 7 min. for tidligt, hvorfor så ikke diske dem? Det er vel at skide på de andre spillere, hvis en af de spillere skulle klare cuttet hvor han rigtig skulle have været disket.

Enten skulle man diske dem, eller så skulle de ikke have strafslag?

Hvis spillerne har tee'et ud for tidligt, hvad er fordelen så?

Og rigtig dårlig stil at Kolding Golf Club ikke har styr på hvornår deres starter er ved tee-stedet, når spillerne selv skal være ved tee et stkke tid før.

13 kommentarer til "Tee off for tidligt"

Der er decision på dette:

Afgørelse 6-3a/5 Spillere starter for tidligt

Spørgsmål: I slagspil har A, B og C en planlagt starttid kl. 09:00. Alle spillere er til stedet på første teested kl. 08:56. Uden at være bemyndiget til det af komiteen starter A kl. 08:58, B starter kl. 08:59, og C starter kl. 09:00. Hvad er afgørelsen?

Svar: Medmindre komiteen er af den opfattelse, at spillerne er startet tidligt pga. en fejl fra komiteens side eller fra dens repræsentant, får A og B en diskvalifikationsstraf for ikke at starte til tiden (se straffebestemmelsen til Regel 6-3a). Set i lyset af det faktum, at det at starte inden for fem minutter efter starttiden resulterer i en straf på to slag i slagspil efter Regel 6-3a, bør straffen for at starte for tidligt, men inden for fem minutter fra starttiden, dog være den samme. Derfor skal komiteen efter Regel 33-7 formilde diskvalifikationsstraffen til to straffeslag, medmindre der er en god grund til ikke at gøre det, fx fordi spilleren har ignoreret en direkte instruktion fra komiteen om ikke at starte før kl. 09:00.

C får ingen straf, idet han starter kl. 09:00, som er den tid, komiteen har fastsat.

Hvis komite er sikker på at de er startet mere end 5 min før teetid, skal de diskes - er det inden for de 5 min, skal de have 2 straffeslag. Så vidt jeg kan læse dit indlæg, har Kolding Golfklub håndteret situationen i følge regler og decissions. En diskvalifikation, når der ikke er sikkerhed er en hård straf - det er vel derfor ok at lade tvivlen komme spillerne til gode. Når 3 spillere siger 4 min før, vægter det vel tungere end 1 starter der mener han var der 7 min før

...

Spændende at høre sagen fra starter, hvor sikker han er I sin sag.

Men ud fra ovenstående bør de være disket, hvis starteren har styr på tiden. 2 strafslag virker som en mellemting, da de måske ikke rigtig ved hvad der er op og ned af I den her situation

Ved intet om den konkrete

Ved intet om den konkrete situation. Jeg vil dog rose turneringen som jeg personligt syntes er flot sat op.
Man kan mene hvad man vil om udfaldet - men når spillerne nu ved at der er starter på denne turnering så er det da også sjovt at de ikke lige venter lidt. Nå.. men flot arbejde i Kolding med både frivillige og banen mm. skal der lyde herfra :)

spændende diskussion Enig med

spændende diskussion

Enig med at turneringen er sat rigtig godt op, men vil dog give indlæggeren ret i at starteren burde være i sigte inden 2-3 minutter før spillerne starter

Der står at spillerne slukker

Der står at spillerne slukker deres mobiler 11:56, og ikke at de tee'er ud 11:56

Jeg har hørt at de efterfølgende efter at have slukket mobiler, har været ovre at tisse, og hente vand. Så mond ikke at der er gået et par minutter på det?

Spillerne har ikke haft en jordisk chance for at vide om klokken er 11:58, 11:59 eller 12:01?

Da starteren derimod ikke var i sigte valgte de at slå ud.

Ringe

Kolding golfklub har endnu engang lavet en bøffer...

@Mogens1

"Spillerne har ikke haft en jordisk chance for at vide om klokken er 11:58, 11:59 eller 12:01", skriver du.

De havde de da.

Hvis de vidste, at der var en starter, kunne de have ventet på ham - ellers kunne de i de mindste have ventet med at slukke deres telefoner, til de var sikker på, at klokken var 12.

Men de har sikkert - lige som så mange andre - ikke ment, at det var et problem at starte for tidligt.

Jeg er enig med at de sikkert

Jeg er enig med at de sikkert ikke har troet at det var et problem.

Men kunne godt være at de havde troet at klokken var 12, da der var gået et stykke tid siden de tjekkede mobilen.

Men ja, hvem skulle vide at de ville få straf for at slå ud et minut før, eller hvad tiden nu var da de slog ud.

Tid !

Måske starteren ligeledes havde slukket sin telefon, så vedkommende hellere ikke vidste, hvad klokken var slået ;)

Hvorfor slukker spillerne telefonerne?

Var det skrevet i Turneringsbetingelserne? Helt specifikt ???

Jvf. Golfreglerne må man godt have tlf åben.

Faktum og Jus

I enhver juridisk konflikt er der to ting der skal være på plads.

1. Hvad er faktum?
Er det det faktiske forløb bevist? -
Noget tyder på, at der er tvivl om de faktiske tidspunkter.
Var der en officiel stævnetid? - Som vi ser det i TV?
Var den lig internettid, som er den vises på mobiltelefoner?
Var der andre ure i spil?
Hvornår blev der faktisk slået ud? - af A- B- C ?
Hvem har bevisbyrden for det faktiske forløb?
Er det 3 imod en - eller har "politiet" altid ret?

2. Jus er lig Juraen - reglerne og deres fortolkninger.
Her er "Afgørelse 6-3a/5 - Spillere starter for tidligt" - både tydelig og skarp.
Der er ikke plads til, hverken en for tidlig eller en for sen start -
To eller blot et minuts afvigelse straffes med et tillæg to slag... 5 minutter med diskvalifikation.
En simpel og fornuftig ordensforskrift, der kan give dig en en "dødstraf"
Golf er et ubarmhjertigt spil - både på banen og i dommerlokalet.

Hvad gør du, hvis din "starter" ikke er på plads i god tid?.
- Tør du tro på dit ur???
- Finder du nogle troværdige uvildig vidner, der kan sikre dig bevis for faktum i sagen...
- Ja, det må være løsningen.

@Mogens1

Jeg ved ikke, hvad spillerne har troet, men det kunne tyde på, at de er startet væsentligt for tidligt, siden de måtte vente på, at greenkeeperen flyttede hullet, og siden dommeren allerede efter 1. hul konfronterer dem med, at de er startet for tidligt.

"hvem skulle vide at de ville få straf for at slå ud et minut før, eller hvad tiden nu var da de slog ud" spørger du. Tjah, spillerne burde i hvert fald vide, at de risikerede straf ved at slå for tidligt ud, da det står i golfreglerne.

En temmelig usædvanlig situation

Det indledende bidrag i denne tråd bruger stærke vendinger: "..påstået af dommeren...", "... Konfronterer dommeren dem med..."

Hvad er fakta?

Hvilken type turnering er det? Hvilket regi? (Vel rimeligt højt rangeret, når der er dommer på)
Hvorfor slukkede spillerne der mobiler?
Hvorfor ventede de ikke på starteren?

Golf er ikke "ubarmhjertigt", men man kan ind i mellem gøre noget, så man simpelthen beder om straf.
At skælde og smælde på klubben over at de ikke har styr på starten på første hul, når ingen aner hvornår disse spillere reelt slog ud, det er simpelthen ikke fair efter min mening. Når keeperen stadig er ved at flytte huller, så er det måske en indikation på, at klokken nok ikke er så meget, som der påstås.

Disse spillere har egentlig været heldige.

...og til Preben: Hvis du med "politiet", mener "turneringsledelsen", så er svaret ja.

Mvh
Sidse

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

markering

2
- Seneste kommentar: 24. may 2015 kl. 14:37
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Benny

må man bruge sin putter som markering imens man retter på bolden ?

2 kommentarer til "markering"

@Benny

JA

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Har du penge.....

4
- Seneste kommentar: 23. may 2015 kl. 23:59
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
John

Har du penge - så kan du få.
Men det er s.. svært at finde..........

Har ledt og ledt - og må prøve ad denne vej.

For år tilbage havde jeg en BackTee strikket sort windbreaker med rund hals.
At finde sådan en tilsvarende i dag er dælme svært ...... Og nu er den gamle faldet for solens kraft - og er mere grå end sort.

Krav til ny :
Sort
Strik
Helst med rund hals
Str. XL
Mærke gerne Backtee eller FootJoy - men andre mærker er også velkomne.

Hvis du falder over sådan en i din klubstore - så send gerne et indlæg.....

4 kommentarer til "Har du penge....."

Har du prøvet...

...at smide den i vaskemaskinen sammen med lidt sort farve??

vaskemaskine ??

Den har desværre overlevet sig selv - det er jo sket on and off, at jeg har været i "bushen" - så den er lidt forrevet :-)

For lidt penge

Det er godt nok bøvl at spille golf

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Fitting.....

11
- Seneste kommentar: 23. may 2015 kl. 20:49
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Thomas D

Hej,

Jeg står overfor at skulle gave nye jern/køller og vil gerne hører hvilke erfaring der er omkring fitting.

Jeg er meget i tvivl om, hvor der findes kompetent personel til dette. Hermed, hvor har de mere end tre mærker man kan prøve og ikke bare giver dig den samme sang om, at man da selvfølgelig bare skal have standard skafter etc....

Jeg kunne også rigtig god tænke mig, at prøve udstyret på en rigtig range og ikke bare slå ind i et net med en Trackman bagved.

Jeg har hcp 7.0 og bor på Sjælland.

Mvh Thomas

11 kommentarer til "Fitting....."

Fitting

Er selv lige blevet fittet og fik over to gange prøvet mange forskellige jern og køller med forskellige skaft kombinationer Det var en fornøjelse og spændende at mærke forskellene, se måleværdierne ift det. Processen kan klart anbefales!

Vigtigt for mig var, at
- fitteren skulle have gode referencer.
- fitteren skulle have fitting & udstyrssalg som hovedindtjening (og gerne i egen butik).
- det ikke er min golftræner, som sælger udstyrret. Dermed blandes min svingtræning ikke med et udstyrssalg.
- fittingen kunne laves helt adskildt fra udstyrssalget, så jeg kunne vælge købssted efterfølgende.
- fittingen foretages i stor hal/driving range så boldflugt kan vurderes.
- at der er fred/ro og masser af tid til at nå at komme det hele godt igennem
- der er bredt udvalgt af fabrikater og skafttyper.
- Miura skulle være en del af processen.

Det sidste kriterie låste hurtigt valget til Stensballegård i Horsens -- som dog også opfylder de øvrige kriterier :-) Fik det tidsmæssigt på plads -- selv om jeg er bosiddende på Sjælland.

Valgte så at købe jern og køller på Stensballegård. Det blev dog ikke Miura, selv om de er klart flottest :-)

Pristjekkene viste, at prisen på fitting og udstyr, som Stenballegårds Claus Elliasen gav, er konkurrencedygtigt. Pristjekkene viste også at der kun er små forskelle i udstyrspris i Danmark. Så udstyrsprisen var i dette tilfælde faktisk ikke en markant konkurrenceparameter :-)

@B Rasmussen

Godt indlæg, men to uddybende spørgsmål.
1) Hvad måtte du betale for Fittingen?
2) Jeg er i gang med en større omlægning af swinget. Bør jeg vente med fitting til jeg finder et stabilt swing?

Jeg fik sin sin tid fittet..

Et sæt Cleveland efter alle kunstens regler.

Jeg er almindelig af bygning. Men fik ekstra kraftig grib, forlænget skafter, løftet tåen på køllehoved med mere. Det blev efter 2 måneder solgt til en på 1.95 med hænder som en murerarbejdsmand, der siden har haft megen glæde af det.

Så ja, find en med gode referencer..

@ES

Åh griner og føler med dig samtidigt, gode referencer er bare så vigtige for det var da totalt fejlcastet det sæt du fik der....

@Torben An

Takker -- :-)

Jeg er ikke ekspert, men ren bruger, men tror at fittingen kommer til at matche
1) ens statiske forhold (højde, armlængde og håndflader). Det er nok med til at sætte rammen for bl.a. skaftlængde, lie, & grebtykkelse.
2) ens krops dynamik som kun kangsom ændrer sig med alderen. Der skal findes den kombination af svingvægt, balance imellem vægt af jern/skaft samt fleks, der hånderes godt med den dynamik kroppen har.
3) ens aktuelle svingteknik. Den ændrer nok en del over kort tid for langt de fleste i løbet af det meste af deres golfliv.

Så jeg tror at fittingen skal så sørge for at man får mest muligt ud af sine statiske forhold og en krops dynamik. Teknikken er i mine øjne ikke særligt afgørende i fitting øje med.

Jeg har faktisk lige gennemført en større og dejlig grundig svingomlægning, som førte mig fra 25 til 16 i handikap i 2014. Jeg fik dog først fittet jern/køller i April-2015 og det endda i en periode, hvor mit nye svinget sad dårligt. Men der var alligevel markant forskel på, hvilke jerm/køller, der fungerede for mig og som var en fornøjelse at trække igennem med. Så jeg var ikke i tvivle om valget af jern/køller, selv om svinget ikke barre sad.

Jeg tror, at jeg hurtigere havde fået glæde af det nye sving med en fitting tidligere i min omlægningsprocess. Så kunne jeg en sæson tidligere have kunne spillet kølle/jern, som matched bedre end mit gamle sæt.

Men jeg er glad for at jeg brugte mit 10+ år gamle sæt til svingomlægningen. Det gamle sæt fungerer faktisk ok, og med den bedre teknik har jeg nu valgt et sæt, som jeg før kun var på grænsen til at kunne godt spille med.

Havde jeg fået et nyt fittet sæt tidligt i processen ville jeg nok have valgt et sæt med mere tilgivelse, og som så nok skulle skiftes relativt hurtigt. Det hurtige skift undgik jeg med lidt tålmodighed.

Find en fitter der kan moi

Find en fitter der kan moi matche et helt sæt jern og køller, så ved du det er en fagmand der kan sit kram.
De fleste såkaldte fittere der er i diverse klubber, ved ikke meget andet end det de store oem mærker lærer dem.

Det er et misforhold mellom krav og realitet

De som driver med True Custom Fitting har ikke mange mærker, og de som driver med mange mærker driver ikke med True Custom fitting, så her må du fire på kravene den ene eller den anden vej for du finder ikke begge deler, og gjorde du det, ville du ikke betale hvad det kostet. Det er realiteten.

De eneste steder der du finder begge deler er i USA som t.eks Hot Stics, og der skal du betale 150 USD for KUN fitting av jern, eller dobbelt op af Danske priser, og når man kender pris niveau på udstyr i USA, kan du så regne om hvad tilsvarende ville kostet i Danmark. For en hel bag er prisen 550 USD eller ca 3600 for fittingen alene. Hos Hot Stix gives IKKE fittingen som rabat ved køb, den er en udgift du har oveni uanset.

I posten ovenfor nævnes MOI matching, men det findes kun 3 eller 4 steder i Danmark, og ingen af de har mange mærker, så her må du nok gå på et kompromis den ene eller anden vej. Spørgsmåler er så om du skal du få lavet noget som virkelig passer dig, eller skal du teste dig gul og blå til du finder noget som er OK? Det er de reelle alternativer du står ovenfor.

Godt udvalg og gode Clubfittere af OEM udstyr (de kendte mærker)
- Ree Golf v/ Magnus
- Smørum Golf v/ Jonathan

True Custom Fitting. - KUN Tom Wishon produkter, også MOI match
- CustomGolf.DK v/ Jon
- Made By Rosenberg v/ Thomas

Alle de er på Skælland.

..

Var faktisk engang besluttet på at fuld fitting - men kan altså bare ikke få mig selv til at spille med Tom Wishon golf jern/køller Ved godt det burde ikke være navnet men resultatet der tæller, og muligt man kan få dem i alle mulige typer osv, men de er bare ikke noget for mig. Stå med noget udstyr som man syntes er alt andet end pæn, hvis man sammenligner med de moderne OEM, så vil jeg ikke føle mig godt tilpas, selvom jeg burde være ligelad

Det høres ud som et stykke tid siden

Tom Wishon er i dag den ledende designer af metal woods og hybrider som et eksempel, han var den første som kom med HIGH COR woods, hybrider og jern, og de kan som ganske få, justeres på både loft/face angle og lie in en bending maskine. (det kan også drivere fra Wishon)

Når kalenderen vender til 2016, kommer Tom Wishon personlig her til Danmark, der han vil holde kursus i fitting af udstyr for hele PGA systemet i Danmark. Det bliver en milepæl og ændring af tidsregning for tiden før og efter han var her med hensyn til kompetance og metode i club fitting.

Tag en kik ind og se på dagens udvalg derfra, det står ikke tilbage for noget, ej heller i design.
http://wishongolf.com/designs/

fitting

er Pro golf Ikke gode til fitting da? Har hørt de skulle være udemærket?

fitting

@Anders: Det kan meget vel være du har hørt det. Men så er det sikkert fra velmenende mennesker der ikke har prøvet professionel kvalitetsfitting, hvor der ikke tages shortcuts.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet