Velkommen til debatten

Velkommen til debatten – Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret nyt debatindlæg”.
Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift eller den lime grønne bjælke.

Hold en ordentlig tone - og inspirér andre til det samme.

Rette nedslagsmærker på frossen green?

8
- Seneste kommentar: 05. december 2016 kl. 14:50
Printer venlig versionSend til en ven

Kære Golf.dk

Første indlæg - fra en nybegynder.

Jeg har idag flere gange slået en bold ind fra 100-120m på helt frosne greens, hvilket har efterladt en lille bule. (med et kæmpe frusterende hop til følge) :-)

Hvad er den korrekte måde at reparere de her buler på under omstændighederne?
Jorden er jo stivfrossen og med en pitchfork vil man nærmest bare rykke græsset op og efterlade bar jord.

Er det bedre at lade det være og spare på græsset eller bør man gøre alt for, at rette det ud med ødelagt græs til følge?

Mvh.

8 kommentarer til "Rette nedslagsmærker på frossen green?"

De fleste steder må man slet

De fleste steder må man slet ikke slå ind på green hvis der er frost på dem, se evt. lokalregler

@ bent

Totalt tosset svar som intet, slet
intet har med spørsmålet at gøre.

Svaret er at du ikke skal gøre noget, røddener er ikke påvirket så lad de små buler være

Vh

Kommer jo an på stedet

Her er det Norddjurs Golfklub, som spørgeren er medlem af - og der spilles på greens, selvom der er frost.. Så @Bent - du burde lige klappe hesten lidt..
Jeg tror faktisk også jeg ville være i tvivl herom, hvis det havde været en dag med delvist optøede greens.. Så @Thomas Elgaard - spørg baneudvalget i klubben, og få dem gerne til at hænge et opslag op på tavlen derude.. Det er altid godt med synlige informationer :-)

Til Bent Badensø: Tak for dit

Til Bent Badensø:
Tak for dit svar.
I min klub (Norddjurs golfklub) Må man spille på ind på alle greens undtagen hul 3. Hvad mener du er korrekt at gøre i mit tilfælde? Jeg er ny golfer fra 2016, så mine spørgsmål kan måske forekomme dumme for jer erfarne. Jeg håber i vil bære over med mig. :-)

Til Jens Andersen:
Tak for dit svar. Jeg forstår det sådan, at du mener det er bedre ikke at begynde, at pille i græsset når det er frosset og så må næste person der skal putte desværre leve med en bule hist og her? (Det var også min tankegang, derfor lod jeg efter meget betænkning bule være bule -selvom om det gjorde lidt ondt i samvittigheden)

Til Lisbeth Brahe:
Tak for dit svar. Jeg kan se vi er klubkammerater. :-)
Du har nok ret i, at det er det eneste rigtige at gøre. Jeg ville dog helst ikke belemre dem, hvis nu svaret er åbentlyst. Men jeg tror da jeg sender dem en mail så.

En løsning jeg selv havde tænkt på var, at man kunne tage en thermokande med varmt vand med og så lige give den et skvæt varmt vand, så burde man kunne rette den op uden at efterlade et krater.

godt spørgsmål

du kan nok ikke rette op i frostvejr, du vil bare løsne jord og græs i en klump som så bliver løs
derudover risikerer du at brække græssets fibre og rødder af , da de jo ikke frostne kan bøje sig, og derved ødelægge græsset
så lad det bare være, det vil vokse sig til til foråret, og rette nedslagsmærket op
og mange steder må man spille i frost, det kommer an på jordens beskaffenhed, under greens, hvis der er meget sand, i jorden så vand på greens kan synke ned, så er greens ikke så mudrede at de bliver ødelagt
og når bolden springer , som du skriver, og det gør den, jeg slog 40 meter for langt i går med hop, så land den udenfor og håb den springer ind, så er alle problemerne løst med et slag, så at sige
god tur

Til Poul S: Tak for svar. Det

Til Poul S:
Tak for svar. Det var lige præcis det jeg også tænkte.
Du har nok ret i, at det var det rigtige at gøre. Men når der står en stor grim frossen bunker kort af green, så ved du bare, at den springer ud og griber bolden, hvis man ikke sørger for at gå langt over den :-)

God tur til dig også. - Skønt vejr igen idag :-)

''vintergreens''

Ovennævnte debat fortæller om hvorfor mange klubber lukker sommergreens for at skåne den sarte overflade i vintersæsonen. Vores vinterbane benytter damernes tee-steder som en acceptabel vintergreen (de slides ikke så voldsomt om sommeren :-)) Vi spiller 9 huller i modsat retning af den normale retning.

Frost på greens

Hejsa

Problemet med frost på greens, er udelukkende hvis der er hvid rimfrost, hvilket betyder at man ødelægger græssets struktur - se video:

https://www.facebook.com/USGA/videos/10154947853729369/

Almindelige frosne greens (hvis rimfrosten er væk), tager ikke skade af spil.

Spillerne lærer hurtigt at man ikke kan slå ind til en frosthård green, så hopper bolden ud - og langt væk, så det bliver begrænset med nedslagsmærker - som jo naturligvis ikke kan rettes op på frosthårde greens.

golfkørekort hvorfor egentlig?

18
- Seneste kommentar: 03. december 2016 kl. 20:12
Sidst redigeret: 28. november 2016 kl. 19:31
Printer venlig versionSend til en ven

lige et par kommentarer fra en anden tråd der fik mig til at reflektere lidt over golfen egnhed.

1. "Problemet i dansk golf er, at nybegyndere bliver lukket for tidlig ud på banerne af hensyn til kontingentet, de er ikke uddannet/trænet nok og har slet ikke fået den rette regelundervisning, det er min generelle opfattelse, der sikkert klubber hvor disse dyder ikke tillades"

2. med et hcp på 72 er det bestemt ikke forsvarligt at lade dig spille på en 18 hullers bane.

3. Du har måske slet ikke et DGU kort? Hvis du har hvordan har du fået det?

Refleksionsspørgsmål:

Hvorfor er det at man i golf ikke bare kan spille løs som man vil uden noget kendskab til andet end sikkerhedden i golf? det kan man jo i stort set alt andet fx. minigolf, fodboldgolf,curling, bowling, tennis badminton osv.

Hvorfor skal man lærer reglerne ( andet end sikkerhed) når man jo kan have det sjovt uden. man kan jo bare spille uden handicap? - Golf for sjov....? Så kan andre spille efter/med handicap og regler. Kunne der ikke være plads til begge typer?

Hvorfor skal ( som udgangspunkt) man være medlem af DGU for at spille golf?

Hvad gør golf anderledes end anden sport?

vh

18 kommentarer til "golfkørekort hvorfor egentlig?"

Hvorfor ikke bare spille ?

Det kan man stort set også - på dertil indrettede pay-and-play baner. På baner hvor mere rutinerede spillere færdes ønsker man ganske forståeligt at andre der spiller på banen ikke bare fjoller rundt - specielt ikke når de går foran dig - man at de kender til at komme effektivt rundt på banen og hvordan og hvornår man lukker andre igennem - bl.a.

men....

er det ikke bare os der er nogle gamle ogginokker - for man kan da i andre lande.
hvordan gør de så der, er de mere tolerante eller har de særlige struktur der?

@Jens Andersen

Blot for at få en enkelt - og desværre meget udbredt - misforståelse ryddet af vejen.

Der er ingen danske golfspillere, der er medlem af DGU.

Det er de danske golfklubber, der er medlem af DGU.

Golfspillerne kan være medlemmer i klubberne, hvor de er omfattet af de enkelte klubbers vedtægter, eksempelvis vedrørende krav til spillefærdigheder (handicap) for at få adgang til spil på klubbens bane.

Det er som regel noget klubbens medlemmer fastlægger på klubbens generalforsamling ved en demokratisk flertalsbeslutning.

Men man behøver ikke at være medlem af en golfklub for at kunne spille golf (uanset, hvordan man ønsker det spillet). Man kan mod betaling altid spille på pay and play-baner.

@K

men hvorfor kun P&P hvorfor ikke alle steder

hvad gør vi ikke tillader dette?

Du behøves ikke at blive teknisk det er ikke det jeg spørger til (den side kender jeg ) jeg spørger til den muliges kunst og hvad er din egen mening om de opstillede refleksioner.
kan vi ændre traditionen er vi klar til det ( husk ikke teknik og klub og generalforsamling)

vh

Hvorfor ikke?

... fordi det er svært nok at opretholde god kvalitet og etikette på banen allerede nu, f.eks.

Hvis alle kan gå direkte på banen, kan du forvente ødelagte greens og smadret rough omkring disse, revet bliver der aldrig og tee stederne bliver mere smadret end de er i forvejen.

Osv psv

Bare mit postulat, forstås

@C

oplever du det idag på de pay and play baner der er rundt i landet eller hvordan?

vh

@C

oplever du det idag på de pay and play baner der er rundt i landet eller hvordan?

vh

@C

oplever du det idag på de pay and play baner der er rundt i landet eller hvordan?

vh

Alle spil har regler

Uanset hvilket spil man spiller så er der regler. Selv et spil fodbold hjemme i haven starter med at man finder ud af hvor målene er og om der er nogle grænser for banen (om man spiller med ude). Jo mere organiseret spillet bliver jo flere regler er der. Der er jo en del flere regler som alle vælger at følge hvis de spiller organiseret fodbold i en klub fremfor at spille hjemme i haven.

Således også i golf. Hvis du spiller golf hjemme i haven eller på bondemandens mark så kan du fuldstændigt selv bestemme dine egne regler, men hvis du helt frivilligt træder ind i mere organiserede rammer så øges de gensidige forventninger til at vi spiller efter nogenlunde de samme regler.

Når de er sagt så er det jo ikke anderledes end at en bold hvor alle er enige om det indenfor etikettereglerne - herunder reglerne for sikkerhed - jo godt kan definere egne regler. Og det kan jeg forsikre dig finder sted hver evig eneste dag. Der bliver givet puts selvom man spiller slagspil og jeg har flere gange oplevet at golfspillere ikke var meget for at gå tilbage når en bold var tabt, men blot lagde et slag til scoren og spillede videre nogenlunde fra der hvor man ikke kunne finde bolden. Mulligans kunne også nævnes her og der er sikkert mange andre eksempler.

Ulempen ved de hjemmelavede regler et at de lister sig ind i den organiserede golf hvor det forventes at man spiller efter de samme regler, for "sådan har vi altid spillet". Jeg har oplevet alle de 3 ovennævnte eksempler i tællende handicaprunder og i præmiegivende runder i en klub i klub. Folk aner som regel ikke at de ikke spiller efter reglerne.

Når vi får nye medlemmer i klubberne så vil de gerne have et handicap og mange af dem vil også spille med i turneringer. Hvis det er ligegyldigt med handicappet så kan man spille alt det for-sjov-golf man vil så længe man ikke er til fare for andre og ikke sinker spillet på banen

jeg fårstår godt dette

jeg fårstår godt dette spørgsmål

Jeg har som i tidligere tråd stillet et regel spørgsmål .
Jeg godt kendte svaret på det, men var usikker på om der var en regel jeg ikke havde lært for eks. u skrevet regel.
I den forbindelse var der nogle, som ikke mente at man kunne spille golf uden ,at kende samtlige regler i hovedet, og ikke svarede på et simpelt spørgsmål men kom med kommentar vedr. banen , som man ikke anede hvad var for en.

Men er det nødvendigt for at slå til en golfbolt. ??
Grundreglerne er da vigtige, og det lære man i golf, skak, fodbolt, håndbolt, brydning, og mm. jeg mener at man har lavet pay and play baner for at alle kan prøve spillet, og det er da årsag til at jeg er begyndt, og hvis man læser på kortet som udleveres står reglerne for banen der.
jeg ser ikke noget problem i dette, men kan da godt fårstå at man passer på banerne det er jo forbundet med omkostninger at drive dem.
Men hvis jeg melder mig ind i hvilken som helst klub, har jeg da ret til at bruge klubens faciliteter.
er dette ikke gældende for golf.?????

her er beviset p å regelprøven. Golf.dk
Regelprøve
Tillykke du har svaret rigtig på alle spørgsmål.
Hvorfor tog du regelprøven: *

@ L - Jo det er det

var svar på det sidste ( som hovedregel)

Hej Leif det er faktisk fra din tråd jeg har klippet udsagnene i min trådstart.

jeg kender argumenterne til hudløshed omkring banebudget, pleje slid spiltempo OSV.
- De pay and play baner jeg kender til er i fin fin stand fx. har Kellers Park en P&P bane der er i rigtig god stand.
- Et medlemskab som Flex hvor man ikke skal kunne andet end sikkerhedsregler og hvor man ikke reguleres, - hvorfor ikke - eller en lidt højere greenfee
- spiltempo er spiltempo uanset niveau, man kan jo max. bruge fx. 10 slag - som i fodboldgolf.

Der er sket meget...

Jeg kan sagtens følge argumenter for, at golf har haft et ry for at være stivnakket og ultra konservative i tilgangen til spillet og banerne rundt om i landet! ENIG!
Derfor er der også sket mange nye tiltag på netop dette område, og ikke mindst når vi taler om begynderne...

Studie i DK viser, at langt de fleste der stopper med at spille, stopper inden for 1-2 år, fordi de ikke er blevet stabile/gode nok til, at gå jævnligt ned i handicap inden for denne korte periode.
Der tilbyder mange klubber i dag, en lang række fleksible undervisningstilbud for begyndere, nogle klubber tilbyder forløb i hele det første år, og derefter en række tilbud til medlemmer i højthandicap.
Højhandicapperne er højrisikogruppen for udmeldelser, det er sort på hvidt dokumenteret, faktisk anses en begyndere først for, at være et stabilt medlem i sin tredje sæson.

At der så er nogle gennem begynderforløbet, som har spillet noget P&P inden de melder sig ind, er jo for mange en klar fordel, og de skal bare hurtigt muligt på banen...
meeeeen den rette undervisning hjælper nu altså også på disse!

En god start på golfen vil i min øjne være:

- Fleksibel undervisning både individuelt og i grupper.
- Spil på banen fra begynderteesteder eller lignende fra dag 1.
- Fællestræning med/sammen med etablerede medlemmer for, at skabe sociale netværk.
- Begyndertræning i handicapgrupper, så man opdeles med ligesindede.
- Løbende regelundervisning både på og udenfor banen.

@Jesper Skoubo Kjeldsen

Godt indlæg.
Gælder dine betragtninger både for mænd og kvinder?

Hvorfor er det at man i golf

Hvorfor er det at man i golf ikke bare kan spille løs som man vil uden noget kendskab til andet end sikkerhedden i golf? det kan man jo i stort set alt andet fx. minigolf, fodboldgolf,curling, bowling, tennis badminton osv.

Hvorfor skal man lærer reglerne ( andet end sikkerhed) når man jo kan have det sjovt uden. man kan jo bare spille uden handicap? - Golf for sjov....? Så kan andre spille efter/med handicap og regler. Kunne der ikke være plads til begge typer?

Hvad gør golf anderledes end anden sport?

vh

Hvorfor skulle man ikke?
Hvorfor skulle man ha lyst til at spille et spil uden at kende reglerne?
Hvis man bare vil slå til en bold kan man jo gøre det i haven, eller på en mark, og hvis det er fordi man bare ikke gider, kan man jo så benytte sig af de muligheder der findes i form af P&P

Jeg synes det er super at man får en indkøringsperiode hvor man lærer omkring både det teoretiske og det tekniske i spillet, det gør at man har en god base når man er klar til at blive sluppet løs.

Jeg har aldrig oplevet nogle være utilfredse med nybegyndere på banen, så længe de lukker igennem hvis de spiller langsomt.

Til gengæld er jeg overbevist om at det er rutinerede golfere der er til grund for størst frustration ude på banerne, og ikke nybegynderne, der er mange rutinerede golfspillere som ikke lukker igennem, ikke lægger Turf på plads, ikke retter nedslagsmærker op osv. Det synes jeg er langt mere frustrerende end en hcp 72 spiller som behandler anlægget og andre spillere efter forskrifterne.

Til Harry

Tallene dækker over begge køn, men erfaringen fortæller mig, at damerne stopper før herrene gør, hvis man skal lave en fordelingsnøgle!

Og en god huskeregel til selvtræningen, at størstedelen af de slag man slår på en runde er fra 100 meter og til bolden er i hul ;-) Så læg fokus på det korte spil, så vil man kunne tjene flere point!

Og til Casper, så kunne jeg ikke være mere enig ;-)

Jeg er overbevidst om, at noget af det vi kommer til at se i de kommende sæsoner, vil være at de traditionelle herre- og dameteesteder bliver erstattet med bogstaver eller tal. Det får forhåbentlig den positive effekt, at særligt mange herre vil flytte teested (læs: kortere huller), så de slipper for at slå hybrid- eller fairway ind til et par 4 hul, men kan nøjes med en 7'er....

Det vil give bedre flow på banerne, og sænke tiden på runderne...

Sikkered og flow

Det er vel givet at sikkerheden skal være i top, dvs. at når der råbes FORE dukker folk sig, man forsøger ikke at slå over eller lige op til dem foran etc og så skal flowet på banen i orden, for det tager i forvejen rigeligt lang tid at komme rundt når der er mange på banen.

Så skidt med reglerne, når bare man er enige om det og runden ikke tæller til noget der har med turnering eller handicap at gøre (jeg indrømmer gerne at selv om det er aftalt kan det gippe gevaldigt i mig når reglerne brydes men jeg holder min mund - turneringer undtaget). Så er det skidt at uvaner tages med ind i turneringer men det skal jeg ikke have en holdning til andet end når der er tale om tællende runder.

Som begynder gør man mange ting som det ikke forventes af en erfaren spiller og der er der også lidt mange der er hurtige til at slå ned på det. Og ikke altid særligt pænt, desværre. Det er der ingen grund til at begyndere eller utrænede skal udsættes for idet det får dem til at stoppe med golfen rimeligt hurtigt.

Når man melder sig ind i en klub kan man ikke forvente at have adgang til den store bane fra dag 1, det står i de betingelser der er for indmelding og dem skal man naturligvis læse. Har en anden klub bedre vilkår kan man vælge den.

Og så skal begyndere så hurtigt som det kan lade sig gøre ud på stor bane, for det er det de fleste vil. Så tees på fairway, sjove spilformer og måske banelukning for andre så der er ro på, så kan det hele foregå i god ro og orden og gerne med begynderudvalget med på legen så skulle der være en fair chance for at alle får en god oplevelse.

Begyndere

Det er fantastisk at se indlæg her på debatten.
hvis det står, til dem kan begyndere skride ad helvede til barre de betaler kontingentet så de kan spille på deres fine baner.
Men de har jo heller aldrig selv været begynder, næ de var proffer fra starten.
Se på alle de fine tommelfingere, som folk giver så, er man stort set en kæmpe klovn, og totalt uvidende om hvad golf er .
hvor var golfklubberne uden nye medlemmer. ???
lad os dog se, hvem de peger op, ned.
Har bemærket at uden at være logget ind kan pege op og ned.

Mentorordninger

Klubberne er ingenting uden nye medlemmer, men ligesom i trafikken er der nogle færdselsregler på en golfbane som alle skal lære både for en sikkerheds skyld og for at sikre flowet på banen så alle får en god oplevelse.

Når vi får nye medlemmer i min klub så bliver de tilknyttet en frivillig mentor, der kan lære de nye lidt om de der færdselsregler. Uanset handicap må de nye spille sammen med mentor på den rigtige bane på hverdage efter 18 og weekender efter 16 og så kan de spille par-3 banen alt det de har lyst til. De bliver først sluppet af mentor når de spiller par 3 banen svarende til hcp 54. Der har mentor (og regelundervisning) som regel fået puttet så mange gode vaner ind i begynderne, at vi som regel ikke har problemer.

Porto Santo

4
- Seneste kommentar: 30. november 2016 kl. 17:50
Printer venlig versionSend til en ven

Er ved at planlægge golfferie til foråret, overvejer Porto Santo, er der nogen som har været der og kan fortælle om det er ok? På forhånd TAK

mvh
Henrik

4 kommentarer til "Porto Santo"

Det afhænger jo af øjnene der

Det afhænger jo af øjnene der ser !.. Jeg var der i April måned, med min kæreste og synes at det var ganske hyggeligt. Banen er OK, varierende huller, pæn stand. En bane der passer godt til mellem HCP ( 13,0 ). Lækkert klubhus med god mad. Vejret var lidt op og ned. Banen er helt åben og det kan blæse temmelig kraftigt. På gode dage kan den spilles i shorts i April.. Der sker ikke alverden på Porto Santo, så man skal nok være indstillet på at det er en hyggetur !.. Banen kan absolut spilles flere gange, men kan nok ikke anbefales til en "herretur".. ?

Porto Santo

Hej Henrik
Vi har lavet TV Portræt af hotel og bane. Du kan se det på nettet tvmidtvest.dk
Gå ind i søgefeltet øverst oppe og skriv Golfmagasinet så er programmet der plus en masse andre golfreportagerejse.

Tag afsted!

Jeg vil gerne anbefale stedet. Banen er efter min mening pragtfuld med fantastiske udsigter hele vejen rundt.
Vi var der i slutningen af februar. De første dage blæste det kraftigt men holdt tørt. De sidste 3 dage spillede vi i shorts og korte ærmer :)
Restauranten i det flotte klubhus er rigtig god og et godt alternativ til hotellets buffet.
Hvis der skal nævnes et minus er det at det er en lille bitte ø. Der er ikke det store at se og at leje cykler og trille rundt tager kun en eftermiddag.
Vi var der for at spille golf og slappe af og det gjorde vi! Vi tager afsted igen til marts :)

TAK

Mange tak for tilbagemeldinger, skønt med lidt hjælp og det lyder godt, så det må vi da prøve.
mvh
Henrik

Weekendtur 2017

4
- Seneste kommentar: 30. november 2016 kl. 10:15
Printer venlig versionSend til en ven

Hej

Jeg vil gerne have jeres hjælp.
Nogle gutter og mig skal afsted på en weekendtur til næste år.
Vi vil gerne bo tæt (500m) på banen/banerne.

Så er i venlige at sende links på baner, hvor man samtidig kan overnatte inden for 500 m af banen/banerne.

Ja banerne kan være alt muligt som lubker, Himmerland, hjarbæk eller en helt fjerde i linker til.

Overnatning må også gerne være i sommerhus eller lejlighed. Det eneste krav er bare at i linker op til sommerhusene eller lejlighederne.

4 kommentarer til "Weekendtur 2017"

Korsør

Prøv Korsør, hvor Comwell hotel ligger 200 mere fra 1. Tee og klubhuset. Hotellet annoncerer også med flere typer ophold.

Bedste hilsener
Palle

Weekendtur 2017

Du nævner dem næsten selv. Har været touren rundt med mit "slæng" på 8 mand. Vi starter nok på runden igen i 2017, med en fælles prioritering: Lübker - Hjarbæk - Himmerland og så lige Søhøjlandet. Alle dækker dine (og vores) krav til overnatning, og indenfor en passende køreafstand fra Frederikshavn.

God Tour
Birger

PS Og Hjarbæk er kun nummer 2 fordi vi var der i år.

Øst for Storebælt? Møn..!

Hvis baner øst for Storebælt også har interesse, så er Møn Golfklub et forslag.

En ualmindeligt smukt beliggende bane med masser af udfordringer.

Her ligger Præstekilde Hotel blot nogle få meter fra out of bounds-pælene bag 18. green.

Vestsjælland

En mulighed kunne være Vestsjælland.
Så kan I spille Korsør, Trelleborg i Slagelse og Sorø

Hvis overnatning skal i den billige ende er Vilcon et godt bud
http://www.trelleborggolf.dk/?page_id=11342

out of bounce

26
- Seneste kommentar: 29. november 2016 kl. 21:22
Printer venlig versionSend til en ven

jeg har et lille problem
par 5 hul hdc 72 ( nybegynder)
jeg står på tee stedet slår out of bounce. TABT BOLD
1 STRAF
NY BOLD samme slag samme sted.
HVAD NU ????
Jeg mener jeg slår en til 1 straf + slag nu 5 slag

har jeg tabt hul eller kan jeg spille videre har 5 ekstra grundet hdc
eller hullet tabt.
kan med 3 gode slag ligge på green
er der en regel der siger maks out of bounce ?????

26 kommentarer til "out of bounce"

out of bounce + slagspilsscore + fingre nedaf

1. Lær reglerne - du kan spille indtil du løber tør for slag (Stapleford). Og jo, det ser ud som om du talte rigtigt.

2. I store dele af verden fx USA, der har ca 50% af verdens golfbaner, spilles slagspil - ikke som Stapleford, men til en absolut score. Det er det pro'erne spiller. Som curiousum kan det nævnes at John Daly (flere gange malor vinder) engang måtte sætte en 18 på scorekortet på et enkelt hul.

3. Stapleford har fordelen af at få runden til at gå hurtigere (man samler bolden op). Absolut score giver en anden tilfredsstillelse: I broke 100 - 90 etc. Med mindre man er lav hcp'er, så ved man ikke dette. Med mindre det forsinker spillet, spiller jeg gerne bolden ud, for at få en "rigtig"score. (og jeg spiller i 19,9)

4. Jeg har læst denne side gennem flere måneder, og nyder debatten omkring regler - jeg har lært en masse. Men, som nyt medlem - undrer det mig at der er så mange fingre nedaf. Hvorfor? Jeg tænker at det skulle være en side, hvor vi kan hjælpe hinanden. Jeg har bemærket at der tillige synes at der eksisterer store personpræferancer i likes og dislikes, uantastet lødigheden af svar og indlæg.

Skyldes forskellen i kommentarer golfniveau, kunne man evt bryde op i to eller flere fora. Personligt foretrækker jeg 'et på denne side.

tak det var bare fordi jeg

tak det var bare fordi jeg havde en diskusion på banen og jeg mente jeg kunne spille videre men der blev sagt hullet var tabt på grund af to slag ud

Skulle der være en stavefejl beklagerjeg da jeg er lidt ordblind.

Hej Leif

Hver gang man slår en bold out of bounds, skal man lægge et straffeslag til og man taber afstand, fordi man skal slå sit slag om fra det sted, man slog fra.
Du har altså helt ret i, at du med 2 bolde out fra teestedet, skal slå dit 5.slag

Der er IKKE nogen maximumgrænse for hvor mange gange, man kan slå en bold out.

Man kan ikke tabe et hul i stableford, men man løber simpelthen tør for slag, hvis man gør det tilstrækkelig mange gange.

mvh
Sidse

Arh Harry, vær nu ordentlig

Jeg har mødt elitespillere, der ikke anede, hvor mange køllelængder, man måtte droppe til siden ved en uspillelig bold og andre hvor nærmeste punkt for lempelse var sort snak!

Du overser jo fuldstændigt, at Leif faktisk godt kendte svaret., men at en medslagspiller påstod noget noget andet, og så kan man komme i tvivl.
Det er da fint at få opklaret misforståelser.

mvh
Sidse

HCP 72 !!!!!

70?

HARRY DALSØ (186-10), 24

HARRY DALSØ (186-10), 24 NOVEMBER,

det er meget du har den holdning, da det siger er rigtigt og en golfspiller der har spillet i over 30 påstår det modsatte
men hvad er det for en stor bane du snakker om
det er jo ikke noget med banen at gøre
jeg spørger herinde grundet jeg ikke har kunne læse noget i mine regel bøger om at der kun må tabes en bold en bestemt antal gange, :-)

tak hor hjælpen det er rart

tak hor hjælpen
det er rart man kan få svar på tvivls spørgsmål
der er jo nogen der ikke ved alt
men jeg kan også se på tonen at jeg nærmest er en klovn, efter nogens mening.

vi starter jo alle på nul
hav en god dag

Dette er for s.. for meget

Leif, du skal ikke undskylde noget som helst, tvært imod skal du fortsætte med at spørge ind, hvis du er i tvivl. Kender selv til lignende situationer hvor nogle bare er "bedre" vidende på godt og ondt. Glem dem og kom videre.

Ej heller skal du forsvare din ordblindhed, er et naturlig handicap. Tror alle fattede hvad du spurgte ind til. Hvis ikke så burde det være en smal sag at "spørge" ind til dit indlæg, men det glemmer folk ofte. Alt for tit "tages" alting for givet.

Der er bare nogle individer ind imellem der ikke ejer en pædagogisk tilgang og indgangs vinkel og som kan virke afskrækkende.

Forstå godt at mange holde sine evt. indlæg tilbage, frem for at blive kategoriseret som sprogspaser, eller som total golfmongol. Nedværdigende for den person det går ud over og man kan ikke være det bekendt.

Som Sidse (tak for dine altid kærkomne råd, udredning og vejledning) pointerede så er der rigtig mange derude, som har spillet i flere årtier og som stadig ikke kender de mest elementære "grundregler" i golf hvis man kan kalde dem det.

God weekend når I kommer dertil.

Tenk hvis

Godt spørgsmål Karsten.
Øv at der er en som gå op i stave måde. TRIST.
Det er øv for det er dem som gør at dette forum er blevet slemt kedeligt. For hvorfor skal vi skrive her ? når men dømmes på skrift, fremfor spørgsmål. For det er vel det dette forum handler om.
Og inden de falder over mig - indrømmer jeg, at jeg er et fjols på skrift.
Kunne bare være rart at - stave banditerne holdt igen.

o o b

jeg har spillet med regelunderviseren i min klub ,han kom o o b
fra en sandbunker, hvorefter han gik hen og ville droppe to køllelængder fra o o b grænsen, vi måtte rette det , hvorefter han spurgte hvor han skulle droppe,
I bunkeren var svaret, det havde han ikke hørt om man kunne
så tag det roligt )
Poul

Forza Golf.

@Leif Paaske. -
Jeg mener med stor bane jeres 18 hullers bane, med et hcp på 72 er det bestemt ikke forsvarligt at lade dig spille på en 18 hullers bane.
Du siger "kan med 3 gode slag ligge på green" det er en teoretisk diskussion, jeg tvivler stærkt på at en spiller med 72 i hcp i 1 ud 1000 tilfælde ville ligge på green in regulation på et par 5 hul.

@Sidse. -
Det kan du jo sagtens påstå, det du siger om en elitespiller, men det har intet med sagen at gøre.

@Poul Schleppegrell Vengberg. -
Jeg tror simpelthen ikke på at det er en uddannet regelunderviser du omtaler, historien er da ellers sjov nok.

Problemet i dansk golf er, at nybegyndere bliver lukket for tidlig ud på banerne af hensyn til kontingentet, de er ikke uddannet/trænet nok og har slet ikke fået den rette regelundervisning, det er min generelle opfattelse, der sikkert klubber hvor disse dyder ikke tillades.

Forza Golf.

Du skriver i dit første indlæg

Du stiller et spørgsmål i dit første indlæg "er der en regel der siger maks out of bounce ?????"
Svaret er - Nej, det er der ikke - og alle der har gennemgået et regelkursus ved sådan noget.
Så det med at din regelfortolkning ikke fejler noget er vist noget man skal tage med et gran salt!
Du har måske slet ikke et DGU kort? Hvis du har hvordan har du fået det?

Det er såmænd ikke dig som person jeg har noget imod, jeg kender dig jo ikke, men det er de klubber der sender ikke færdige golfspiller ud på golfbanerne, hvilket sker fordi klubberne mangler penge

"Stor" bane

Nu er der jo nogle klubber der kun har en bane.

I min klub har vi kun en 18 hullers bane og det er også den bane nybegynder får lov til at starte deres golfkarriere på.

Her starter man også i hcp 72 og man får endda lov til, at starte fra 150 meter mærket.

Man må dog kun spille når der er begynder turnering hvor banen er lukket for andre. Her har man altid følgeskab af en rutineret golfspiller.

Når man så har spillet sig ned i hcp 54 får man sin banetilladelse og skal spille fra det rigtige tee sted.

Jeg ved ikke om det er normal praksis, men jeg synes det fungere ganske fornuftigt i vores klub.

@Leif Paaske. - Det er

@Leif Paaske. -

Det er utroligt, jeg holder debatten i en god tone, jeg påpeger bare at du med et hcp. 72 ikke er klar til at blive sluppet løs på en "stor" altså en 18 hullers bane og at dit spørgsmål om en specifik regel ikke tyder på du har fået regelundervisning.
Svaret på dit spørgsmål er børnelærdom.
Hvordan har du fået regelundervisning? Du skriver "jeg ha´r bestået alle golf prøver" hvad er det for prøver du omtaler og hvordan har du bestået dem?
Når du flex-medlem har din klub også sagt god for at du må spille på en 18 hullers bane, Hvis dit reelle hcp er 72 er det ikke forsvarligt overfor andre klubber at du slippes løs på deres baner.
Jeg synes du skal holde debatten i en ordentlig tone!

Leif har vel heller aldrig

Leif har vel heller aldrig sagt at han var klar til at blive "sluppet" løs på en 18 hullers bane.

Han stillede bare et regelspørgsmål, som han godt kendte svaret på, men en medspiller mente noget andet.

Hcp 72 er jo det handicap som DGU anbefaler man giver til nye golfspiller. Man skal jo starte et sted.

Hvis man skal spille sig ned i handicap er man jo altså nød til, at komme ud på banen og få spillet nogle runder. Det sker jo oftes til begynder turneringer hvor banen er lukket for andre.

Man får jo altså ikke sit EGA handicap før man har spillet en runde svarende til hcp 54. Man kan jo derfor ikke spille andre steder (med et hcp 72) end den klub man har meldt sig ind i eller en pay&play bane.

@Leif Paaske - måske skulle du også

tænke lidt over din skrivestil?? Du sviner andre (Harry Dalsø bl.a.) for nedgørende indlæg - men du skriver selv værre.. (og her tænker jeg ikke, på stavefejl m.m.)
- du burde selv, holde dig for god til, at komme med indlæg som..

"kære Harry hvis du barre kunne finde ud af at læse ville det være rart
jeg er kun prøvemedlem og fremtidig flexs medlem Altså kun 9 hulsbanen.
har på intet tidspunkt udtalt hvor jeg spillede Om jeg spillede på hvilken bane
jeg kan med dele dig at jeg ha´r bestået alle golf prøver kan du bevise du har det tror jeg ikke du kan
du er en af de gamle tosser der tror du ved alt (.....) jeg har mødt en magen til dig"

og så nævner jeg ikke dine andre indlæg, af samme slags..

1 finger, der peger ud - giver minimum 3 fingre, mod dig selv... Tænk på det, næste gang, dit blodtryk koger over.. ;-)

HCP 72 ..?

Vil ikke hcp 72 setter en endu store press på banens " flow " dvs meget mere tid på de efterfølgened spillere ? som er bagved ?

Hcp 72

Folk med hcp 72 spiller jo til begynder turneringer hvor banen er lukket for andre, så de ødelægger jo ikke flowet for andre.

70

@Jan Poulsen, -

@Jan Poulsen, -
Leif Paaske skriver som afslutning af hans første indlæg "er der en regel der siger maks out of bounce ?????" Det er det spørgsmål jeg refererer til, ikke det han korrekt gengiver.

@Harry

Jo det er korrekt, men det er en sætning tage ude af kontekst.

I selv samme indlæg svarer han jo på sit eget spørgsmål.

Nu skal man ikke glemme, at der er mange regler man skal holde styr på når man først starter med at spille golf. Jeg tror ingen af os kan sige at vi ikke har lavet en fejl på et tidspunkt.

her er beviset på at jeg har

her er beviset på at jeg har forstået reglerne

Score 18 / 18 Point ( 100% )
Besvaret korrekt 18
Besvaret forkert 0
Krav for at bestå 66 %
Taget tid 8 mins 47 secs
Dit resultat

LISBETH BRAHE her er det

LISBETH BRAHE

her er det første svar jeg får
1. Lær reglerne
svar fra Harry
SKREVET AF HARRY DALSØ (186-10), 24 NOVEMBER, 2016 - 09:46
Jeg synes det er foruroligende, at du med dit spørgsmål må spille på den store bane.
Får man ikke regelundervisning mere?

her spørger jeg ? hvad har mit spørgsmål med banen at gøre.????
nummer 2 hvad har mit spørgsmål med regelundervisning jeg skriver i mit
spørgsmål ?

jeg står på tee stedet slår out of bounce. TABT BOLD
1 STRAF
NY BOLD samme slag samme sted.
HVAD NU ????
Jeg mener jeg slår en til 1 straf + slag nu 5 slag
det te er koregt i følge mine regler.
Harry
kommer med dette
Så det med at din regelfortolkning ikke fejler noget er vist noget man skal tage med et gran salt!
Du har måske slet ikke et DGU kort? Hvis du har hvordan har du fået det?

Hvad kommer det sagen ved om jeg har DGU kort og hvordan jeg har fået det.
hvad kommer det sagen ved da det var på pay and play bane.
Jeg har DGU kort og betaler kontingent som alle andre.

det er der for jeg skriver som jeg gør , (jeg opfatter det som om jeg skulle have snydt mig til noget).

så mener jeg godt jeg kan skrive som jeg gør til Harry, jeg stillede et spørgsmål i debat forum og så er dømt som klovn og snyder og løgner i forhold til Harrys svar.
han mener ligeledes ikke jeg kan slå til green på par 5 hul i 3 slag fordi jeg er nybegynde men jeg slår 200- 225 m med min driver og ca 150 med min hybrid.
slog på green på par 4 med 2 slag samme dag.

Hold da op hvor slår du langt

Hold da op hvor slår du langt, mange nybegyndere og for den sags også rutinerede golfere ville misunde dig din længde!

@Leif

Jeg kan kun beklage, at jeg har tilladt mig at kommentere din skrivestil - og beklage, at du føler dig pikeret af det..
- i min optik, giver det blot ikke mere ret til at svine nogen, fordi den første sten er kastet (eller man blot føler sig ramt)..
(og når nogle af dine / andres indlæg, nu så er slettet, giver intet mening).
Men pas nu blot på dit blodtryk - det er ikke sundt, at hidse sig så meget op.. tag en tur på golfbanen i stedet ;-)
Med ønske om en fredfyldt aften til dig, og hvem ellers, der måtte have brug for det :-)

Leopard Creek og Fugle-Kig

0
Sidst redigeret: 29. november 2016 kl. 10:04
Printer venlig versionSend til en ven

Race to Dubai 2017 starter meget snart med transmission fra Leopard Creek i Sydafrika -

Formentlig og forhåbentlig med ligeså mange glimt fra den omgivende, fantastiske natur.

Golf-Reglen.dk har lavet en lille miniguide med de mest karakteristiske fugle som ofte har været vist.

Guiden kan downloades hér: http://www.golf-reglen.dk/leopard-creek-og-fugle-kig/

Nyd synet fra Leopard Creek's natur - og se om du kan kende fuglene, mens du løser JuleSidsens Kalenderopgaver.

mvh

GolfBird /

Golf-Reglen.dk

(som er ikke-kommerciel (sådan nævnt for en ordens skyld))

krav til at man stille spørgsmål ( svare på sådanne )

2
- Seneste kommentar: 28. november 2016 kl. 17:49
Printer venlig versionSend til en ven

Jeg har spurgt her inde grundet jeg ikke kunne finde det i mine regler .
så bliver man behandlet af nogen ignorente personer som burde forbydes adgang til at svare.
men jeg har dog fået flere gode klare svar, tak tak det var det jeg ville her.
Men man bør sku. udeluke folk som kommentere uden at læse hvad de kommentere på de må sku da være politiker sådan klovne.

håber at man kan forstå, at alle ikke kender alle regler i hovedet, skrevne som u skrevene. og har dog sat sig ind i dem.

hvis de personer er kernen i golf så siger jeg tak. ( jeg ved dog der er masser af fornuftige Golf spillere som svare på spørgsmål med deres erfaring og viden tak for det)
jeg håber virkeligt at man retter op på det svineri som jeg er blevet udsat for da det ikke sådan man skal behandle nye medlemmer,
jeg føler mig velkommen i vores klub det er dejligt og jeg har bestået samtlige regelprøver.
skulle man have flere grove komentar til mig Så er min mail lp@stenhavens.dk svare gerne på idioternes kommentar

2 kommentarer til "krav til at man stille spørgsmål ( svare på sådanne )"

Hej Leif :)Det har været -

Hej Leif :)

Det har været - meget - værre. Heldigvis var der en der stod garant i foråret 2016 og fik tvunget en mindre fri tilgang til sagerne igennem, da friheden gav små uartige børn ( gamle mænd? ) - en mulighed for at smøre deres mangel på at håndtere stress og andet der gik galt i livet ud i ansigtet på andre mennesker. Det er derfor dit medlems nummer og fulde navn står øverst nu.

Det gjorde at de mest rådne planter røg på mødingen, noget de selv sørgede for da rygraden ikke stod til måls med at blive identificeret.

Derfor er stemningen nu, ganske anderledes! - dermed ikke sagt, perfekt :)

Rolig nu Leif

Spørg bare løs, og så vidt jeg kan se, fik du også flere ganske fornuftige svar. Så var der desværre også nogen, der skrev mindre pænt, men skulle man udelukke de der ikke skrev høfligt, så ville du selv ryge i svinget også.

"de må sku da være politiker sådan klovne"

Ikke pænt Leif.

"svare gerne på idioternes kommentar"

Heller ikke pænt Leif.

Lad ikke de skribenter du kalder idioter trække dig selv ned i samme muddergrøft.

wm

0
Printer venlig versionSend til en ven

Stor tillykke til drengene og Danmark

Ekstra længde på nye jern

4
- Seneste kommentar: 22. november 2016 kl. 13:27
Printer venlig versionSend til en ven

Hello!

Jeg er blevet vanvittig glad, for min onkels Callaway XR jern og jeg vil derfor købe nogle selv. Mine gode kammerat, der har lav score på handicap og høj score på bankkontoen sagde så:

"Du køber ikke nye jern og forlænger dem! Du køber jern, der har den rigtige længde fra starten af..."

Nu står jeg så og overvejer, om der virkelig er kæmpe forskel og om mine hcp 15, nogensinde vil kunne mærke forskel - og hvad forskellen egentlig er?? - Jeg er aldrig blevet målt, men har fået anbefalet det af samtlige trænere og pro'er.

Lige pt spiller jeg med et 10-15 års gammel Tommy Armour-sæt og jeg har altid haft tankegangen [egen præstation > udstyret].
Jeg vil samtidig heller ikke bruge ca 4000 kr og så få at vide, at det er fuldstændig latterligt, ikke at bruge 6000 kr på det rigtige første gang.

Hvad har I af forslag, inputs o.l.?

4 kommentarer til "Ekstra længde på nye jern"

forlængede jern

jeg har fået en tomme sat i , mine nye jern , mener faktisk ikke man kan købe jern som fra start har forskellig længde
det skyldes , jeg er høj og har relativt korte arme
reglen er at når 5 jernet står fladt på jorden skal enden af jernet nå ok til lige under din tommelfinger der hvor den sidder på hånden, altså hvor den starter på håndfladen, når du står op med armene hængende nedaf
i øvrigt så bevirkede den tomme at jeg slog imellem 5 og 8 meter længere med jernene
god tur, og det koster jo ikke alverden at få forlænget dem, måske mac 150 kr per jern, så prøv det

Fitting

Jeg kender ikke nogen mærker som tager penge for fitting, kun hvis man ikke køber, men ellers find en butik/pro, få en tid til fitting og få fittet det sæt som passer.

Jeg er selv 190 og har forlænget mine jern med 1 tomme.

At få sat en forlænger i skaftet er ikke noget problem, men det koster jo for hver eneste jern, og uden korrekt opmåling hvad skal jernet så lige forlænges.

Men om du skal have 1 tomme mere, og samtidig have lie angel justeret samtidig er også individuelt.

Jernet er jo skabt til at sweetspot sidder ca midt i slagfladen, problemet er hvis længden ikke passer, så vil dit træf enten flytte sig mod skaftet eller mod tåen, og dermed undnytter man ikke jernets evner fuldt ud.

Fitting/opmåling

Hvis du alligevel vil ud og investere i et nyt jernsæt, så skylder du dig selv at blive fittet/opmålt. Der er divergerende opfattelser af hvad der konstituerer en fitting, men de store kæder (Progolf, Golfexperten) og din pro vil kunne måle, om du skal have ekstra længde i dine jern, om loft/lie skal justeres, og om du evt skal have et tykkere eller tyndere grip.
Alt dette uden merpris.
Hvis du ønsker fitting uden at købe, koster det ca. 400-500 kr (2015 priser) ved føromtalte butikker, og tager en time.

Du kan med fordel researche lidt forud for en fitting, således at du har snævret dig ind på 3-5 jernsæt som du ønsker at prøve. Du vil blive overrasket over hvor forskellige de vil føles, og hvad forskellige skafter vil gøre for dit sving.

Som hcp. 15 spiller vil du helt sikkert kunne mærke en forskel i forhold til dit nuværende, gamle sæt.

God fornøjelse.

Bliv fittet

Det er lidt ligesom en cykel.
Hvis du låner din kones (antaget hun mindre end dig), så kan du godt cykle på den og også hurtigt, men det er lettere på din egen.
Så når du nu alligevel, vil have noget andet udstyr. Så få det tilpasset dig. Forudsætninger for at blive bedre er selvsagt - bedre.

God fornøjelse.

Fik skyld for at modstander måtte spille provisorisk bold og tabte hullet

0
Sidst redigeret: 18. november 2016 kl. 20:21

Fordel ved alm taske?

1
- Seneste kommentar: 15. november 2016 kl. 10:22
Printer venlig versionSend til en ven

Hey

Skal snart ud på golftur - lige pt. låner jeg blot udstyr fra en ven, men skal på sigt have mit eget sæt. Til den tid vil jeg naturligvis gerne have mulighed for at transportere mine ting rundt. Lige nu har jeg en alm. kuffert i blød stof (den her: https://rejsegear.dk/epic-discoveryair-sort-kuffert/ )

Vil der være en fordel i at bruge en decideret golftaske? eller kan jeg sagtens klare mig hvis jeg tager det særskilt med?

1 kommentar "Fordel ved alm taske?"

Clic bait

Ja, den er helt fin til formålet ;-)

Ironi kan være svær at forstå for mange, ser jeg.

Er jeg den eneste ?

5
- Seneste kommentar: 11. november 2016 kl. 06:36
Sidst redigeret: 08. november 2016 kl. 15:07
Printer venlig versionSend til en ven

Hej "Golfkollegaer",

Jeg har ofte undret mig over, at der ikke er et fast, ugentligt danskproduceret golfmagasin på TV!

Jo, jeg ved godt, at der på DK4 er lidt golf en gang i mellem, og Kai Hartmeyer på TV Midt/Vest har også i mange år leveret gode golfrapportager i "Golfmagasinet" fra bl.a. DA Masters, Sydafrika m.m.

Alligevel vil jeg gerne have noget mere - lidt oftere! ;)

Jeg kan f.eks. ikke forstå at der ikke er noget golf på TV2 Fri? Jeg tænker da umiddelbart golf må passe udmærket, til det segment der i forvejen er på kanalen?

- Med venlig hilsen
Anders Horsbøl

5 kommentarer til "Er jeg den eneste ?"

Penge i det?

Vi har 2 golfkanaler, 5 andre tvkanaler, der ikke viser andet end sport og 2 - 3 kanaler mere, der stort set lever af sportsrettigheder. Man skulle tro at deres markedsundersøgelser ville vise hvis der var penge i at lave et margasinprogram om golf...

Vil blive ret kostbart

Det vil blive ret kostbart, hvis der skal produceres et ugentligt dansk golf-program.

TV er meget kostbart at arbejde med, og derfor er det vigtigt, at programmer om forholdsvis smalle emner (jo, golf er et smalt emne i forhold til almene emner), produceres så de kan sælges videre til andre stationer typisk i andre lande.

Med de ca. 150.000 medlemmer af danske golfklubber lander vi nok et sted i nærheden af 50.000 husstande med golf-beboere. Selv om samtlige 50.000 husstande ville finde interesse, så vil seertallene desuden blive meget lave.

Og med det meget lille sprogområder, som dansk er, vil det ikke være mange uden for rigets grænser, der vil være interesserede.

Hvis der var seere nok til en rentabel forretning, tror jeg roligt, at du kan regne med, at så havde dit TV-magasin om golf været en realitet.

Jo jo men alligevel...

Jamen, I har selvfølgelig ret - det handler om kroner og ører, og de forskellige medier må jo vurdere, at der ikke er seere(nok) at hente på dette område.

Min undren går såmænd bare på at det er sådan - men jeg er jo også en inhabil golftosse som jer andre ;)

... og ja, når et håndboldmagasin på TV2 Sport "Kontra" kun har små 30.000 seere pr. afsnit, så kan det da godt tyde på at et dansksproget golfmagasin kan have lange udsigter - desværre...

Jeg håber dog inderligt at jeg tager fejl!

- Go' vind!

Vi skal nok nærmere sætte

Vi skal nok nærmere sætte vores lid til, at der er nogle golf entusiaster der begynder at lave en golfkanal på youtube ala Mark Crossfield Rick Shiels, Peter Finch og Me and My golf.

Personligt synes jeg det kunne være ganske interessant, at se nogle golf vlogs fra en masse danske baner.

Det vil selvfølgelig også betyde, at klubberne rundt om i landet er med på ideen da det jo nok tager noget længere tid, at spille sådan en runde end normalt når der både skal slæbes kamera gear og filmes.

@Jan Poulsen

At få klubberne med på idéen bliver nok det mindste problem. I virkeligheden er jeg tilbøjelig til at tro, at det vil være muligt at få klubberne til at deltage i en eller anden form for medfinansiering.

Og med det udstyr, der er til rådighed i dag, behøver slæberiet ikke at være det store problem. Selv godt amatørgrej fylder i dag ikke mere end, at det sagtens kan transporteres rundt på en buggy, og hurtigt gøres klart og pakkes ned igen.

Risikoen er blot, at bliver der for meget "amatør- eller familievideo" over det, så mister det hurtigt interessen for dem, man laver det til.

Men det er med det som med golf, sækkepibespil, sprog og meget andet - det kan man øve sig ud af...

Så det er bare med at komme i gang...