Velkommen til debatten

Velkommen til debatten – Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret nyt debatindlæg”.
Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift eller den lime grønne bjælke.

Hold en ordentlig tone - og inspirér andre til det samme.

Senior Golf

1
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 22:39
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Billy Boy

Niveauet er jo ikke højt i disse Danske turneringer og banerne der bliver spillet på er for dårlige.
Spillere, der repræsenterer de Danske farver i udlandet burde vel have lige så store chancer. Det kan jo ikke være rigtigt, at en person skal bestemme hvem der skal spille på holdet.
Jeg kan konstaterer, at vi stiller op med spillere med 4 og 5 i Hcp og det kan vel ikke være tilfredsstillende for DGU.
Det ligner mere en hygge tur med venner til Polen.
Det er bare min holdning.....så slut herfra :)

1 kommentar "Senior Golf"

Debat

Velkommen til debatten.

Korrekt at der er spillere i hcp 4-5, men hvis du brænder for seniorgolf, så prøv at gøre en forskel. I stedet for at være sur og utilfreds. Den holding du viser nu ændrer ikke ret noget hos SEGAF eller DGU.

Du behøver ikke at oprette nye indlæg, når du svarer, bare fortsæt i samme tråd.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Regelspørgsmål. Drop ved vand i bunker.

0
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Michael

Hej alle.

Hvis vi forestiller os en fairway bunker ca 10 meter lang og 4 meter bred, let opadskrånende, så evt vand placerer sin i "bunden" af bunker.

1. Der er kommet vand sådan at der er en stor pyt, men ca 1/2 meter tør sand i hver side, og de "øverste" 4 til 5 meter er også tørre. Vi ser bolden lande præcist midt i denne store pyt i bunker. Hvor må/skal vi droppe ?

1A. side spørgsmål. Kan vi "risikere" at skulle droppe og stå på græsset og skulle slå vores bold fra droppestedet i bunker ?

2. Nu er der kommet så meget vand at der er vand overalt i bunden af bunker og kun de forreste 3 meter er tørre. Hvor må/skal vi droppe ?

3. Nu er bunkeren totalt fyldt med vand, der er ingen tørre steder i bunkeren med mindre end 5 cm vand.
Hvor må/skal vi droppe ?

På forhånd tak.

MVH Michael

Ingen kommentarer til "Regelspørgsmål. Drop ved vand i bunker."

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Servicen i de danske klubber

67
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 22:12
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Ronnie Sørensen

Kære alle danske golfklubber...

Jeg vil gerne komme med en beretning, som rigtig mange golfklubber kan lære af.

Idag, var jeg på Gilleleje golfklub, da jeg gerne vil spille banen dagen efter at DM i slagspil var spillet.

Teetime 8:20, og altså en tid, inden de åbner i sekretariaet. Her kommer man ind for at skrive sig ind og betale. Og her er det så at servicen springer i øjene.
På en lille krog hænger der en pose, med forprintet scorekort, blyanter, tees, og en baneguide. Alt er bare gjort klar dagen i forvejen, til de spillere som kommer uden for åbningstiden.

Det er simpelhen klasse, og havde jeg ikke boet så langt væk, havde det helt sikkert været min hjemmebane.

Når man er færdig med runden,kommer man ind i en resturant, hvor man bliver modtaget med åbne arme og et smil på læben, uanset hvad tid det er på dagen.
Det er simpelhen fantastisk at besøge Gilleleje.
Det er klart den bedste Service man får af alle, de danske klubber jeg har spillet. Og selv folk jeg kender der har spillet i 20-25 år, siger at de aldrig har oplevet noget ligne. At give en god service koster ikke klubberne særlig meget ekstra, og den gør bare at folk kommer igen og igen. Så de håndøre det koster, er meget hurtig tjent ind igen.

Der udover, er Banen, også bare helt super. Den er i god stand næsten hele året ( det kan have været en hård vinter), greens er altid flotte og som regel hurtige. Idag var de så lyn hurtige, men super sjovt at prøve.
Banen ligger i en super natur, og en fornøjelse at gå rundt.
Der udover, kan den spilles af alle, da der er 4 forskellige tee steder. Gilleleje, har valgt at ( hvad jeg synes man skulle have gjort for flere år siden), smide, hvide, gule, blå og rød tee steder væk, og lave dem om til nummer 61-58-53-49. Dette er også med til at få fjernet tabuet om at herre ikke kan spille fra rød. Næ nu kan de jo bare spille fra 53, og få en super sjov runde udad det. hvor de istedet for at kæmpe for par, så kan de have mulighed for at få en birdie. Det er trods alt sjovere.

God vind på de danske baner

67 kommentarer til "Servicen i de danske klubber"

@Ronnie Sørensen

Jeg finder det lidt påfaldende, at en, der er kommet som gæst i en klub, og - som noget enestående i forhold til andre klubber - bemærker en usædvanlig høj grad af service (som efter beskrivelsen vitterligt er meget høj), kan udtale sig om banens stand hele året.

Hvor er du medlem, Ronnie Sørensen?

Hvis det tilfældigvis er i Gilleleje, så er dette jo bare et reklameindlæg.

Ronnie Sørensen

I følge golfbox er Ronnie medlem i Hornbæk, så der er noget mystisk, når han skriver, at hvis han ikke boede så langt væk, ville han være medlem i Gilleleje. Begge baner ligger tæt på hinanden, så der må være en anden årsag til, at han ikke melder sig ind i Gilleleje, som iøvrigt er en fin bane.

De ligger jo lige op og ned af hinanden

Der er bestemt ikke langt mellem de 2 klubber, i fugleflugt 5-6 kilometer.
Så ja, fin reklame, men reklame

Gilleleje

Det lyder som rigtig god service.

Også en god idé at ændre navngivningen af teesteder fra farver til numre (selvom det ikke burde være nødvendigt).

Det er godt, hvis det virkelig er lykkedes for Gilleleje at få banens stand til at være god hele året. Det er i så fald en stor forbedring i forhold til tidligere.

Så er det bare synd, at banedesignet ikke er særlig godt, men det kræver nok en større investering at lave om på.

Gilleleje

det kunne være sjovt at høre hvor du er medlem Per.

..

Gilleleje er bare klasse - både bedre en Augusta og Himmerland
Når jeg ankom var der p-pladser - wow tænkte vi. Det plejer der godt nok ikke være.
¨
Teestederne var alle sået med græs og nogle klodser hvor man skal slå fra - igen wow - en oplevelse.
Hullerne var som en uovertruffen service, alle montoret med et flag - som man dog skal huske tage op inden man putter. Igen - ren klasse

Efter runden kunne man finde en restaurant, hvor man endda kunne købe vand og øl - ikke nok med det, kunne vi endda få dem i et glas - wow.

Alt i alt en uovertruffen oplevelse på et af verdens bedste baner omkring servie.

Hmm

EP kunne det tænkes manden ikke bor i Hornbæk eller skal man bo i den by man spiller golf ?
Syntes sku det super ærgerligt at der er en som skriver om en god oplevelse og straks bliver skudt i foden at man spiller der eller har en fætter som engang var forbi.

Tak for info Ronnie jeg selv er så heldig at spille den i næste uge selvom jeg ikke kommer fra området og iøvrigt er bosat 47 km fra den bane jeg er medlem på, og ja er fuldtids medlem hvis det ellers er i orden med folk herinde.

@kalle

Der var ikke nogen, der var kommet med kommentarer, hvis ikke Ronnie havde skrevet, at han ville have Gilleleje som hjemmeklub, "hvis jeg ikke boede så langt væk". Når det viser sig, at "langt væk" er Hornbæk 5-6 km væk, så lugter det af reklame, og virker sært. Havde det ikke stået der, havde man nok læst det på en anden og mere positiv måde.

Bopæl og hjemmeklub...

...behøver nu ikke at ligge klods op af hinanden.

Jeg har tidligere være medlem på Fanø, men boede i København - Faktisk nåede jeg aldrig at spille banen de 4 år jeg var medlem der!

Min fætter boede i en menneskealder i København og var medlem i Odsherred, hvor hans sommerhus lå.

Måske Ronnie også bor i København, og har sommerhus i Hornbæk?

Y

kalle

Uanset hvordan man læser Ronnies indlæg og hvor han kommer fra, så lugter det da af reklame, halvdelen kunne han ha' sluppet af sted med, måske.... Det er ikke bare fantastisk, det er simpelthen fantastisk, det er ikke bare klasse, det er simpelthen klasse.... Rosinen i pløseenden, når vi, med Gilleleje's hjælp lære at spille fra de rigtige klodser, så bliver det ikke bare sjovt, men super sjovt.

Man bliver jo enten helt varm om hjertet eller sidder tilbage, med en svag smag af opkast i munden, efter at have læst Ronnies "ros", alt efter hvem man er.

Opbakning til Ronnie

Jeg er medlem i Hornbæk og glad for det, derfor kan jeg godt bakke Ronnie op i hans ros af servicen i Gilleleje. Har haft samme oplevelse i Gilleleje forrige søndag bortset fra at der ikke var super selvbetjening, men god service af en sød medarbejder. Vi følte os velkomne både i sekretariat og restaurant.
Jeg ville ikke bytte medlemsskab, men derfor kan jeg godt fremhæve noget mange klubber kunne lære noget af. Mærkelig mistænksom holdning Ronnie tilægges fordi han fokuserer på noget positivt i en naboklub.
Banen var i god stand, dejligt hulforløb, fine greens omend jeg ikke bifalder det nye hul 17.

Lyder som sure gamle mænd

Hold da fest

HE HE Spørg dig en gang til fordi han har hjemme klub i Hornbæk, betyder det så han kommer fra byen ? kunne det tænkes har var bosat i KBH og havde meldt sig ind i Hornbæk fordi mange af hans venner spiller der ? Til slut nu har i jo konstateret han spiller i Hornbæk hvad pokker skulle han så reklamerer for Gilleleje for ? eller kan det bare tænkes han har haft en god oplevelse og gerne vil dele den mad andre ?

De fleste herinde har fandme så travlt med at finde fejl at i stirre jer blinde på selv den mindste ting.

Skæg for sig - Snot for sig

Jeg synes nu de første ti linjer er ok og noget mange, ja rigtigt mange klubber kunne tage ved lære af, så fin anmeldelse.

Derfra ( linje ca.10) KNÆKEKR FILMEN TOTALT og fyldes med selvmodsigelser og lort og lagkage fra ende til anden, reklame reklame reklame, her er jeg enig med flertalelt her, synd at han ikke kunne holde det til det første.

Kan tilslutte mig trådstarter...

Servicen i Gilleleje er meget, meget fin og absolut i den øvre end af hvad jeg har oplevet herhjemme. P.t. står banen fantastisk efter et DM, hvor spillerne blev udfordret til et yderste - og var vilde med det!

Er selv medlem i Fredensborg, så det er i 'nabolaget', og vi hører hele tiden om, hvor god stand Gilleleje altid er i. Så stop det 'reklame fnidder'!

Det passer. Basta!

Morten B.

ps/ En del medlemmer i Hornbæk og Fredensborg bor i København, så der kan de sidste 10-12 kilometer (fugleflugtslinje er jo ret uinteressant med mindre du har helikopter) ad små veje kan godt have en afgørende betydning for klubvalg.....

personale

Jeg er medlem af Gilleleje golfklub.

Er glad på personalets vegne både sekretariatet, restaurant og greenkeepers, ros er altid velkommen.

Langt til banen

Det kunne tænkes at Ronnie ikke havde adgang til bil og derfor er gående til banen.. Så kan 5-6 kilometer godt være langt

@Ana

PER

Kom nu per, kunne du ikke komme frem med hvor du er medlem, det må jo være en bane der er super god hele året, så der ville jeg gerne være medlem. da du skriver Gilleleje ikke er i god stad hele året, må du ha været der og spille en del gange, kan så bare ikke forstå du er vendt tilbage der til hvis den er i dårlig stand når du har været der ?

Tak Til Morten Buckhøj

For at sætte tingene på plads.

Hvorfor vil i have numre i stedet for farver?

Når der er numre istedet for farver på klodserne, spiller folk der plejer et spille fra gul, stadigvæk fra det nummer der svarer til gul.

Det ændrer INTET.

@Ana

Jo, jeg kunne da godt komme frem med, hvor jeg er medlem, hvis det var relevant, men du læser mit indlæg, som Fanden læser Biblen, er dårlig til at deducere og lægger mig ord i munden.

Jeg skrev, at det er godt, hvis det virkelig er lykkedes for Gilleleje at få banens stand til at være god hele året, da det er i så fald en stor forbedring i forhold til tidligere. Jeg påstår altså ikke, at Gilleleje ikke er i god stand hele året nu, men at den ikke altid har været det tidligere. Det glæder mig, hvis det er forbedret, så den nu altid er i god stand hele året.

I princippet behøvede jeg kun at have spillet Gilleleje én gang for at konstatere, at den ikke altid er i god stand - men jeg har nu spillet banen flere gange, og den har ikke altid været i god stand.

Der kan være andre grunde til at vende tilbage til en bane end, fordi man synes godt om den.

Desuden behøver min hjemmebane ikke at være super god hele året, fordi jeg har oplevet, at Gilleleje ikke har været det.

Jeg har ikke udtalt mig om min hjemmebanes stand eller (skam)rost den generelt, og hvad jeg synes om min hjemmebane har intet med min opfattelse af Gilleleje at gøre.

Hvor er du i øvrigt selv medlem, og hvorfor ønsker du at skifte klub (eller at være medlem i flere klubber)?

@Rough Rider

Enten taler du ud af uvidenhed, eller også er det en af dine sædvanlige provokationer.

Erfaringerne viser klart, at mange mænd er mere tilbøjelige til at spille fra en tee, der passer til længden af deres slag - især kortere banelængde end gul normalt er, og især ved besøg på fremmede baner - når tees er angivet med tal i stedet for de normale farver.

Ærgelig Tråd

Jeg har i den seneste tid, læst lidt med i Debatten og ærger mig over at der ofte kommer en strøm af negative og nedladende kommentar, enten til tråd starter eller golfspillere som støtter op omkring tråd starter. Tag jer dog sammen og giv plads til de personer, som gerne vil bringe noget positivt videre til andre, så de kan få del af den glæde. Og hvad så hvis det er reklame, hvor mange gange bliver vi ikke udsat for ubevidst reklame hver dag. Så hvis du er bevidst om at det er reklame, så kan du jo bare passerer gaden, og være ligeglad når du ikke interesserer dig for denne alligevel. Jeg vil godt have lov til at sige undskyld til tråd starter for at denne udladning skal falde under din begejstret tråd. Og ja til alle jer sure og negative mennesker, så giv mig bare den tommelfinger nedad, og se om jeg er ligeglad.

@Putter

Hvilke erfaringer, er det noget du har noget statistik på?

Min erfaring er, er at folk der normalt spiller fra gul, spiller fra det næst højeste nummer.

Forskel på begejstring og reklame

Der er vel ikke noget galt i at komme med et begejstret indlæg, når man har besøgt en fremmed bane og har haft en positiv oplevelse - måske endda positiv ud over det almindelige.

Det var faktisk sådan, jeg oplevede trådstarters indlæg.

Jeg læste det som en begejstret golfspiller, der netop havde besøgt en bane og havde fået "en på opleveren" af de positive langt udover forventningen.

Men så kom jeg til hans beretning om banens altid gode stand "næsten hele året", så slog det mig, at hans begejstring nok ikke var helt så spontan, som jeg først havde opfattet den, men snarere et vel tilrettelagt reklamefremstød.

Hvis man besøger en bane for en sjælden gang, og får denne positive oplevelse, så kan man ikke vide hvordan banen er på andre tidspunkter af året.

Det er for så vidt også i orden med mig, men så indrøm det og lad være med at prøve at bilde mig og andre ind, at dette er en super oplevelse, der kom helt uventet.

Ronnie Særensen virker ikke helt ærlig på mig - og kald det så bare "reklame fnidder".

@jk

Herlig trykfejl i Ronnie's efternavn i sidste linje i dit indlæg.
Uanset om den er bevidst eller ej.

@KK

Fingerfejl - ser den først nu, du nævner den...

@Rough Rider

Det er ikke noget, jeg har præcis statistik på, men det er erfaringer fra danske klubber, som bruger tal i stedet for farver - og det er erfaringer fra udlandet, der har fået disse danske klubber til at angive teestederne med tal.

Selvfølgelig er der mange herrer, der vælger næsthøjeste tal (hvis det svarer til gul). I mange tilfælde passer det også til deres spillestyrke, mens andre med fordel kunne vælge en kortere bane.

Mange herrer er dels traditionsbunde, dels for "stolte" til at ville spille fra traditionelle dametees (typisk blå og rød), selvom disse passer bedre til deres niveau, og de derfor ville få større glæde af det.

Når man bruger tal i stedet for farver, er det lettere få nogle - men ikke alle - til at spille fra det teested, der passer til deres slaglængde, især når det kombineres med anbefalinger i forhold til hcp.

I nogle af disse klubber er man endda begyndt at afvikle c-rækken i klubturneringer fra teesteder længere fremme end den normale herretee. Det kunne man selvfølgelig også gøre, selvom man har farver, men det har jeg bare ikke set, og jeg tror, at det er mere acceptabelt, når klubben bruger tal i stedet for de traditionelle farver.

RE: Putter

100% enig med putter - det er faktisk en god hjælp og fordommene med dame/herre teesteder er helt væk.

Var selv på besøg på fremmed bane for kort tid siden i selskab med lavhandicapper (under 3). Jeg foreslog at vi da godt kunne spille fra X tee, da det passede til min makkers niveau og måske også kunne være sjovt for mig at prøve. Herfter indskød manden i sekretariatet sagde at det kunne jeg da godt, men skulle bare være sikker på at kunne carry drivet 200 meter hver gang, ellers fik jeg ikke nok ud af det og måske en halvdårlig oplevelse af banen. Jeg gik så banen fra et tee-sted hvad der måske svarer til gul og fik i stedet en super runde der passede til mit niveau.

@Jacob

Det råd kunne manden i sekretariatet da også have givet dig med farver. "hvis du spiller fra hvid, skal du være klar til at carry dit drive 200 meter hver gang"

Same difference.

De "erfaringer" Putter skriver om har jeg også læst om i magasinerne. Men der er gætterier og formodninger, der ikke er bakket op af tal.

Min påstand forbliver uændret; Dem der normalt spiller fra gul, vælger det næsthøjeste nummer.

Nej, Rough Rider

Det er ikke gætterier og formodninger. Det er konkrete erfaringer fra mange klubber i både Danmark og udlandet.

Selvom der er ikke er publiceret videnskabelige undersøgelser om noget, kan det godt være rigtigt.

@Putter

En af årsagerne tror jeg skal findes i, at systemet med tal på teestedsmarkeringerne svarende til banelængden endnu ikke rigtigt er slået igennem herhjemme.

Jeg ved ikke hvor mange klubber, der har indført det, men jeg ved, at rigtigt mange golfspillere ikke aner, hvad tallene refererer til.

Og så vælger de at spille fra "de forreste", "de næstbagerste" eller de mellemliggende - ganske som de plejer.

Jeg tror simpelthen ikke, at klubberne har været gode nok til at forklare idéen i det. Jo, måske til egne medlemmer, men hvad når der kommer gæster udefra?

Ret beset er det jo nok de kulørte klodser, der endnu er standard.

Jeg er nødt til at reagere.

Jeg er nødt til at reagere. Det er ikke fordi jeg gør det ret tit, men denne gang er der godt nok blevet trådt på min ligtorn. Endelig - og jeg mener endelig - er der en der udtrykker sig positivt efter en god oplevelse. Tusind tak for det! Straks så er der nogle selvfede, dumme, mistroiske kroniske brokrøve der hælder lort (undskyld udtrykket) ud over den stakkels mand, og skyder ham nogle motiver i skoene. De aner jo i virkeligheden intet om hans tilhørsforhold - og ret beset er det inderlig ligegyldigt.
Det er så typisk i dette land, fyldt med brokrøve med nej-hatte, at der altid skal peges fingre af alting. Kom dog ud, spil golf og nyd vejret. Når man i stedet for sidder inde ved computeren og venter på at finde et offer at kaste sig over, stønnnende af luftmangel, indestængt misundelse og kvælende cigaretos bliver man hurtigt en "gammel sur mand" som der var en der skrev. Gå dog ud og køb jer jer nogle nye sko, for dem i har klemmer da vist hele vejen rundt.

Jan

Nu står verden da ikke længere, hvis DU er nød til at reagere!

Ang. Brokrøv, så læs lige din egen mail....
Havde trådstarter holdt sig til sin egen overskrift, tror jeg kun han havde fået positive tilkendgivelser.

Dejligt

Dejligt indlæg fra Romnie, håber vi får mange flere af dem. Jeg får stor lyst til at besøge nævnte klub. Til alle de gamle sure mænd, som aldrig bidrager med noget positivt, hvor har jeg ondt af jer, i må have en frygtelig liv. Til alle de positive, Tak!! Bliv endelig ved. Denne debat side skal ikke styres af de gamle sure.
Husk at spille masser af golf, sæsonen er ikke slut endnu.

P.s hvis andre vil fortælle om gode oplevelser på andre baner, vil jeg meget gerne læse dem

Dejligt

Dejligt indlæg fra Romnie, håber vi får mange flere af dem. Jeg får stor lyst til at besøge nævnte klub. Til alle de gamle sure mænd, som aldrig bidrager med noget positivt, hvor har jeg ondt af jer, i må have en frygtelig liv. Til alle de positive, Tak!! Bliv endelig ved. Denne debat side skal ikke styres af de gamle sure.
Husk at spille masser af golf, sæsonen er ikke slut endnu.

P.s hvis andre vil fortælle om gode oplevelser på andre baner, vil jeg meget gerne læse dem

@John Kreiner

En af årsagerne til hvad?

@Putter

Til at folk spiller fra det teested, de plejer, fremfor at prøve de "de andre baner", talmarkeringerne åbner for.

@John Kreiner

Jeg er ikke enig. Folk er jo netop mere tilbøjelige til at spille fra andre teester, når der er tal i stedet for farver - især når disse kombineres med en anbefaling i forhold til hcp.

Vi må åbenbart omgås meget forskellige mennesker, for jeg har bestemt ikke oplevet mange golfspillere, der ikke anede, hvad tallene referer til, når det kom til stykket. Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om, at jeg har været ude for nogen, der ikke selv har kunnet regne det ud.

Det er også min oplevelse, at de fleste klubber med tal på teestederne har været gode til at forklare ideen til gæster - især hvis disse har gjort sig den ulejlighed at undersøge det. Dette gøres både med med personlig information, opslag i klubhus og ved 1. teested og/eller på klubbernes hjemmeside, som dette eksempel:

http://www.lyg.dk/greenfee-golfophold/greenfee/anbefalet-tee/

Dermed ikke være sagt, at nogle klubber sagtens kunne blive bedre til at informere deres gæster.

@Putter

Min oplevelse er meget anderledes.

@Putter

Mine egne erfaringer er som RR's - når en gruppe mænd ser hvor damerne slår ud fra går de automatisk 1 (eller 2) teesteder baglæns. Dette betyder selvsagt ikke, at ALLE gør det, men langt den overvejende del, som jeg har observeret, agerer på denne måde.

Jeg tror. som det vist var JK der nævnte, at det kommer til at tage en del tid (måske en generation) før det er på plads. (Eller at banen/klubben bestemmer at teesteds 'valg' skal styres af spillerens aktuelle hcp)

Med overordentlig venlig hilsen

Fedt

Kan i se det !!!!!! Det fuldstændigt ligegyldigt hvad tråden starter med. De gamle sure kører bare videre.

Jeg tror, at "Rough Rider" og

Jeg tror, at "Rough Rider" og "John Kreiner" (og muligvis "Svend Bent") er én og samme person.

Kan I se det !!!!!!

De unge indskrænkede er slet ikke vant til og kan ikke håndtere, at en debat udvikler sig fra udgangspunktet.

@Svend Bent

Det kan der sagtens være nogle mænd, der gør, men langt fra alle - og slet ikke automatisk. Der findes faktisk en del mænd, der tænker selv og handler til eget bedste og ikke bare pr. automatik, vane eller ud fra, hvad kvinder gør ;-)

Det er jo heller ikke alle mænd, der ser kvinder slå ud, lige inden de selv skal ud at spille, så det er et lidt søgt eller i hvert fald begrænset eksempel, du nævner.

Jeg er ikke i tvivl om, at der stadig er mange mænd, der spiller banenerne længere, end de burde ud fra deres handicap eller slaglængde - og det vil der sikkert altid være - også på baner med tal i stedet for farver.

Min påstand er blot, at når man angiver teesteder med tal i stedet for de sædvanlige farver, så er flere tilbøjelige til at vælge det teested, der passer bedst til dem (og især når det kombineres med en anbefaling). Det viser erfaringer fra både ind- og udland.

Dette kan selvfølgelig også ske, selvom man bruger farver, men der skal mere til at få mænd til at spille en kortere bane, hvis de skal spille fra rød eller blå tee, da de opfatter disse som dame-teesteder.

Gul tee (og tilsvarende) passer også fint til mange mænd - nok de fleste - men er for lang for andre. Når sidstnævnte spiller en bane fra et teested, der passer bedre til deres spil, oplever mange af dem en større glæde ved spillet.

Når klubberne f.eks. lader c-rækken i turneringer slå ud fra teesteder, der er længere fremme en normal herretee, er dette med til at give spillerne en bedre oplevelse.

Dette kan de også gøre, selvom de bruger farver - jeg har som nævnt bare aldrig oplevet det og tror, at det er mere accepteret, når der er tal i stedet for farver.

Mange mænd har lettere ved at sige - til sig selv og andre - at de spiller fra f.eks. tee 53 end fra blå tee.

Udbredelsen?

Er der nogen, der har et bare nogenlunde sikkert overblik over, hvor udbredt disse talmarkeringer er i Danmark?

Jeg har naturligvis ikke spillet alle danske baner, men har dog været rundt på nogle stykker, og jeg synes faktisk, at det er ret sjældent, jeg støder på talmarkeringer herhjemme.

Og i udlandet har jeg endnu aldrig mødt dem. Og jeg spiller da også en del i udlandet. Det er bestemt ikke det samme som, at det ikke forekommer.

Bl.a. spiller jeg en del på de britiske øer, og her har jeg stadig tilgode at møde andet end de farvede klodser. At farverne ikke altid matcher de farver, vi kender hjemmefra, er en anden sag.

I udlandet har jeg til gengæld mødt helt andre markeringer - guld, sølv, bronze, platin etc. (Er det i øvrigt ikke også Ledreborg, der bruger de "ædle" metaller som farver på teestedsmarkeringerne?).

Dette er ikke et spørgsmål om for eller imod talmarkeringer, men er der nogen, der har et kvalificeret bud på, hvor udbredt teestedsmarkeringer med tal egentlig er herhjemme?

Gilleleje

Jeg besøger Gilleleje som gæst 5-6 gange om året fordelt jævnt fra april-november, og jeg kan kun bakke op om Ronnies kommentar.
Jeg oplever altid!! super god service.
Banen er som regel i rigtig god stand - de seneste år har greens været blandt de bedste jeg har set i DK (jeg besøger mange baner……)

Eneste minus er designet af 16. hul (tidl.17.) - Jeg begriber det ikke!!

Pete

Udbredelsen

Hej. Har godt nok kun spillet golf i 4 år, men har aldrig mødt talmarkeringer på de baner jeg har spillet. Banerne har ligget på Fyn og Jylland, så måske er det et fænomen der foregår på Sjælland?

Ikke kun Sjælland

Den vel mest omtalte af alle danske golfbaner i den seneste tid - Himmerland - bruger talbetegnelser!
Her kan du spille fra Tees 68/63/60/56 og 52

Og man kan også nævne

@Putter

Først: Nej, jeg er ikke JK, han kan sagtens klare sig uden at bruge flere pseudonymer.

Dernæst, mine erfaringer vedr. valg af teested stammer fra baner i Sverige, Tyskland, Frankrig (uden at vi skal gå ind en diskussion om andre folkeslags adfærd på golfbanen) og enkelte i Danmark, men vi bliver så bare ikke enige om hvorvidt disse erfaringer er begrænsede eller ej, fred være med det.

En helt anden ting, som jeg har efterlyst før, er at der burde forefindes information om hvor langt den maksimale udslagslængde på et givent teesteds 18 huller er - det kunne jo være at man godt kan slå 3 x 160, men ikke et udslag der kræver 180 carry.

Nå, jeg skal beklage at jeg har været med til at afspore debatten - som afbigt vil jeg sørge for at få spillet Gilleleje, så er der da kommet noget ud af denne tråd.

@Svend Bent

Ved det godt, at du ikke er John Kreiner :-) Det var bare et forsøg på en joke.

Jeg sagde ikke, at din erfaring er begrænset - den kender jeg ikke - men kun at dit eksempel var begrænset eller lidt søgt.

Info om længste minimums-carry for de forskellige tee-sæt ville være god service.

@John Kreiner

Jeg ved ikke, om jeg har et helt præcist overblik over udbredelsen af talmarkeringer i Danmark, men det er stadig meget få - både i DK og i udlandet.

Det er typisk på nyere baner med mere end 4 teesteder pr. hul, som Scandinavian og Lyngbygaard, men også eksisterende baner, som Himmerland Backtee Course efter renoveringen og altså også Gilleleje, selvom den "kun" har 4 teesteder pr. hul.

Udover at det kan få flere til at spille banen i en passende længde, løser det også udfordringen med at finde en femte farve og de problemer, det kan føre med sig.

På Lübker har farverne skabt en del forvirring - især fordi man lavede om på de oprindelige fem farver - og en del medlemmer ville ønske, at man havde brugt talmarkeringer fra starten. Gul på Lübker er næstforreste teested svarende til, hvad vi i DK mest kender som blå.

En tredje fordel er, at det er en god hjælp til især udenlandske gæster. Som du selv er inde på, bruges der forskellige farver forskellige steder i verden (og endda inden for samme land - ja, selv i et lille land som Danmark). Mange steder i USA er blå typisk bagerst eller næstbagerst, mens hvid er normal herretee. I UK er blå ofte kortere end rød/dame tee og beregnet til juniorer og seniorer.

Talmarkeringer er mere præcise, universelle (bortset fra forskellen på yards og meter) og informative, idet de angiver længden på banen.

USGA kører en kampagne for at få golfspillere til at slå ud fra passende - oftest kortere - teesteder, kaldet "Tee it forward", og har i den forbindelse erfaret, at dette er nemmere, når der bruges tal kombineret med en anbefaling i forhold til handicap eller længde på drives.

Dog er mennesket et vanedyr, og golf præget af traditioner, så det vil sikkert være en meget langsom udvikling frem mod flere talmarkeringer.

Jack Nicklaus: "Unfortunately, golfers are masochists. They want a challenge but end up playing from the wrong tees. The game needs to become more concise."

@Putter

Og jeg kan tilføje, at man også bruger talmarkeringer i Mogenstrup. Og jeg var faktisk ikke klar over, at brugte det i Himmerland nu.

Personligt så jeg gerne, at det blev standard med talmarkeringerne, fordi de - i modsætning til farverne - indeholder informationer om banen i sig selv.

Farverne indeholder jo kun informationer om banen, når de sammenholdet med tavlen over spillehandicap.

Men talmarkeringer som standard er næppe noget, der bliver indført "over night", og rigtigt udbredt er det vist ikke endnu.

Gilleleje

Jeg kan kun bekræfte Ronnie Sørensen i hans ros. Rigtig god service, venlige mennesker og dejlig bane da jeg var der for ca 1 mdr. siden. En langt mere positiv oplevelse end da jeg sidst spillede der for ca 5 år siden. Tilsvarende - pose med tees, blyant, baneguide - har jeg i øvrigt oplevet på Falsterbo og på Kungsbacka i Sverige.
Jeg har spillet golf i mere end 50 år - Helsingør som ung, Søllerød siden 1974 - og har sjældent oplevet en service så god som den jeg modtog i Gilleleje.
Men det er i øvrigt mit indtryk, at man i disse krisetider er blevet langt mere service minded rundt omkring i forhold til tidligere.

Søllerød har fra i år også indført 60, 57, 50 og 47 tee steder (ikke min idé), hvilket jeg finder positivt, idet man kommer ud over problemerne med hvad en specifik farve betyder. For når det gælder farver på tee sted klodserne findes der ingen fasttømret regel.
Denne form for tee sted markering med signalering af total længden på banen findes også på flere svenske baner, bl.a. Bokskogen, Woodlands (Ørkelljunga), Vasatorp.

Gilleleje

Jeg kan kun bekræfte Ronnie Sørensen i hans ros. Rigtig god service, venlige mennesker og dejlig bane da jeg var der for ca 1 mdr. siden. En langt mere positiv oplevelse end da jeg sidst spillede der for ca 5 år siden. Tilsvarende - pose med tees, blyant, baneguide - har jeg i øvrigt oplevet på Falsterbo og på Kungsbacka i Sverige.
Jeg har spillet golf i mere end 50 år - Helsingør som ung, Søllerød siden 1974 - og har sjældent oplevet en service så god som den jeg modtog i Gilleleje.
Men det er i øvrigt mit indtryk, at man i disse krisetider er blevet langt mere service minded rundt omkring i forhold til tidligere.

Søllerød har fra i år også indført 60, 57, 50 og 47 tee steder (ikke min idé), hvilket jeg finder positivt, idet man kommer ud over problemerne med hvad en specifik farve betyder. For når det gælder farver på tee sted klodserne findes der ingen fasttømret regel.
Denne form for tee sted markering med signalering af total længden på banen findes også på flere svenske baner, bl.a. Bokskogen, Woodlands (Ørkelljunga), Vasatorp.

@John Kreiner

Så er vi - i modsætning til hvad jeg troede efter dine første indlæg - vist ret enige på dette punkt.

@PUTTER

Du skrev: "Dette kan selvfølgelig også ske, selvom man bruger farver, men der skal mere til at få mænd til at spille en kortere bane, hvis de skal spille fra rød eller blå tee, da de opfatter disse som dame-teesteder."

Ved tal i stedet for farver vil man stadig opfatte det første, eller de to forreste teesteder som dame-teesteder. Det ændrer intet.

Jeg har dog intet imod tal-teesteder, foretækker ikke noget frem for andet egentlig.

@Rough Rider

Personligt gør det heller ikke en væsentlig forskel for mig, om der bruges farver eller tal (jeg ville dog ønske, at man også i turneringer havde valgfrit teested med dertilhørende spillehandicap).

Jeg bøjer mig dog for de erfaringer, som man har gjort sig på baner, hvor man har indført tal i stedet for farver - og vægter disse erfaringer betydeligt højere end dine personlige erfaringer og modstand mod forandring.

Skære det lidt ud for ...

de gamle mænd, som sætter fast i deres sure gamle lorte liv, og ikke kan tænke wauw...

Det har intet med reklame at gøre.
Bor jeg for langt væk, når jeg har hjemmebane i Hornbæk,.. svaret er Ja... Jeg bor i Helsingør, og så er Gilleleje for langt væk, hvis man lige har lyst til at slå en spand bolde, eller spille 9 huller. Eller hvis man nu lige kunne få en tid, 20 minutter fra nu af...

Skam roser jeg den. Ja, for det har den fortjent.
Alle og jeg mener alle de baner jeg har spillet i Danmrk, kan ikke nå Gilleleje til sokkerne, mht. servicen.
Elsker at spille Helsingør. Men der bliver man mødt med folk i pro shoppen, som kun kan smile, hvis de vinder 200 mil i lotto. Måske er John Kreiner, ham der står i shoppen og er mave sur, hele sit liv.

Spiller Gilleje 3-4 gange om året. I forbindelse med en privat herreklub, jeg står for. Slut april til slut september, og de sidste 3 år, har banen stået fint. Der er selvfølgelig flere ting i det. Men især ligger jeg mærke til at den næsten altid er i lige så god stand, som minimum, i forhold til alle baner i Nordsjælland.

Når man ringer der op, kan alt lade sig gøre. Ringer man til Helsingør, Kokkedal, bare for at nævne 2 klubber, er det nærmest en kamp, at få tider. Til trods for at vi kommer 20 mand lang.
Der med ikke sagt at vi ikke gerne vil spille disse steder.

Når vi spiller i Gilleleje, kan alt bare lade sig gøre med et smil. Greenfee, scorekort, baneguide, tees m.m. er bare klar når man møder.

Man kan have hver sin smag om banens layout. Nogle kan lide, Helsingør, Gilleleje, Kokkedal, og så er der jo nogle andre som kan lide Nivå, Hedeland, CGC med flere.
Og en nævne hul 16, (Gamle hul 17), kan til dels give dit ret. Men hvis de fjerner det yderste, måske de 2 yderste træer, ser jeg det som et fint hul, dog stadig meget svært. Og det nye hul 17, er et lidt kedeligt hul. Synes de skal gøre greenen mindre.

Buttom line, er at Gilleleje, på næsten alle parameter, ligger et til 2 niveauer over alle de andre anlæg/klubber jeg har spillet. Og det er jo bare det jeg fortæller, og at jeg synes mange klubber kan lære af dem. Men rart at læse at de fleste giver mig ret. Det er vel kun dem, hvis liv lakker mod enden, der finder negativt i alle indlæg.

Gilleleje

Sådan ronnie, så har de som du skriver Gamle mænd fået svar, kan kun give dig ret, gilleleje er en klasse bane, spiller der selv tit, og bliver ved med det. Og ja de har nogle af landets bedste Greens, det er vel ikke tilfældigt at mange elite spiller kommer og træner i Gilleleje.

Hvor fanden....

ligger Gilleleje....

Glæder mig til at se om det bliver Putter eller Rough Rider der får det sidste ord i "nummer"snakken

Sidste ord

Tænker at det er samme person!

Det bliver ikke mig der for det sidste ord.

Jeg har sagt hvad jeg mener, og jeg tror ikke på "erfaringerne", som jeg tror er gætterier..

By the way, GILLELEJE EN EN KLASSEBANE, dumt at skrive andet.

3 gange forkert, Rough Rider

Du får muligvis ret i, at det ikke bliver dig, der får det sidste ord, hvis du kan nære dig for at blive ved at med gentage din dumstædige påstand (men det hedder altså "får" det sidste ord og ikke "for") ;-)

Det er ikke gætterier, men faktiske erfaringer, som du dumstædigt ikke vil acceptere.

Og det er ikke dumt at skrive, at Gilleleje ikke er en klassebane, hvis man ikke mener, at den er det..

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Priklede greens

4
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 22:04
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
JP

Var sidste weekend på herretur ved Marielyst (Falster), hvor golf skulle være en vigtig del af indslaget. Efter indskrivning blev vi mødt af ny-priklede greens.

Desværre medførte det ret hurtigt at vi opgav at tælle point, og det hele gik lidt i hat og briller. Egentlig skulle vi have spillet yderligere 18 huller næste dag, men valgte at spille/lege lidt rundt på deres pay and play bane i stedet blot for at slå tiden ihjel.

Kunne egentlig godt have ønsket mig at tilstanden på greens blev varslet forinden indskrivning.

JP

4 kommentarer til "Priklede greens"

De burde have rullet Greens

De burde have rullet Greens efter de var prikket så skulle man ikke kunne mærke at de er ujævne.

Priklede greens

Undre mig over at tråden og første svar er på samme tid. Men "problemet" er jo velkendt, nogle bliver endnu ringere til at putte, andre spiller banen som den er. Der burde selvfølgelig være reduceret greenfee.

priklede greens

Max. halv greenfee burde være her en selvfølge - men det er jo øjensynligt ikke det herreklubben her var ude efter. Hvis man ønskede at spille en billig bane i ringe stand havde man vel fundet overnatning nær en 2. rangs pay - and - play bane. Det burde i 2014 være nok en selvfølge, at klubberne oplyste om banebehandling på deres hjemmesider - dette holder jo nok nogle væk mens det står på, men det JP & Co. oplevede holder vel flere væk - herefter og i al evighed.

@Thibo

Tråden og det første svar er ikke posted på samme tid. Af en eller anden underlig grund kan man ikke se, hvornår oplægget i en tråd blev posted. I stedet står der kun tidspunktet for seneste kommentar.

Men enig i, at væsentlige vedligeholdelsestiltag som prikling bør fremgå af klubbens hjemmeside og også gerne oplyses ved booking.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Senior EM Golf

2
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 21:12
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Billy Boy

Hvorfor er det, at vi sender et hold til Em, der ikke har en chance for at vinde. Når vi har en del spillere, der spiller internationale turneringer hele året og som har væsentlig større chance for at få en top placering.
Er der en fornuftig forklaring!!!!!
Er det fordi de har deltaget i to senior turneringer på Dansk grund med 25 tilmeldte!!!
Hvad mener DGU om dette?

2 kommentarer til "Senior EM Golf "

Hvorfor

Hvor ville det være kedeligt, hvis kun spillere med en reel chance for at vinde stillede op. Det være i det lokale KM, DM osv.
Selvfølgelig skal Danmark da deltage og især når det foregår i Polen, som kan nås for en fornuftig penge.

Hvordan holdet er udtaget skal jeg ikke kloge mig på, men hvis man ikke bakker op om seniortouren i DK, hvorfor skal man så sendes afsted med et DGU-logo?

Hvem?

Kan ikke se hvem som er udtaget?

Link?

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Resultater fra Golf Box

5
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 19:32
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
HE

Er jeg den eneste for hvem resultater fra GolfBox igen igen igen ikke virker?

Kan hverken se resultater fra DGU samt andre turneringer der bruger golf box som "Engine"

5 kommentarer til "Resultater fra Golf Box"

Nej jeg har det samme

Nej jeg har det samme problem, s... irriterende.

Her hos mig virker det fint

Her hos mig virker det fint

Fungerer heller ikke hos mig

Skal opdatere Masterscoren i vores herreklub - men det er lidt svært, når jeg ikke kan se scores :-(

Resultater

Support

Skriv til support
De er flinke og rare og hjælper straks

Vh

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Hvilken svensk klub

2
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 16:50
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
ny_svensken

Hvilken svensk klub, er den billigste, som fultidsmedlem.?

2 kommentarer til "Hvilken svensk klub"

de er billige allesammen

men Barsebäck er vel den billigste.

Billig ?

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Formen på tee-steder

18
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 16:13
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Jacob

Tillader mig at rejse denne, med forbehold at jeg er den eneste i verden der har det her synspunkt:-)

På min hjemmebane er alle t-steder rektangulære i formen. For de fleste der kan slå en lille smule langt, skal der slåes skævt fra det normale bane layout på en del huller, dvs. skråt ud fra tee-stedet. I mine øjne gør formen på selve tee-stedet at det fra starten af følges noget "skævt/unaturligt" og dermed ubevidst gør slaget sværer end det måske bør være.

Spiller jeg baner der har runde eller ovale tee-steder, er jeg helt ude over det problem og det føles meget mere naturligt.

Har andre det på samme måde ? - hvis ja, er der så nogle der kan forklare hvofor de fleste tee-steder er firkantede...

18 kommentarer til "Formen på tee-steder"

Udnyttelse af teestedsområdet

Vil tro den væsentligste årsag er at man bedre kan udnytte en firkant end en oval form, og så er det også nemmere at klippe i firkanter end ovale former, så også lidt praktisk for greenkeepere..

For mig er det vigtigste at teested markering er linet op så de følger fairway.

Og lyder som en meget kort hjemmebane du spiller på, hvis du skal line skævt op ?

Hjemmebanen...

er ikke speciel kort, men der er nogle huller der i udpræget grad der risk/reward betonet - så går man efter at skære linjen og tage chancen kan man belønnes med et meget fordelagtigt 2. slag (hvis det lykkedes !!)

Sådan er det f.eks. i Tange

Jeg føler at hvis man slår langt, er man også vant til at slå lidt på tværs af tingene her og der, og så er det ikke noget problem at line skævt op i forhold til teestedet.

Mht. udformningen, så tror jeg Lars har ret. Ok, hvis banen har små teesteder, kan de lige så godt være runde eller ovale, men det bliver upraktisk på de baner der har meget lange teesteder.

Sæt hvid/gul/rød/blå markering skævt :-)

Jeg har oplevet, at jeg selv og - heldigvis - andre kan lave et skævt udslag, HVIS de 2 markeringer "peger" til højre eller venstre :-) og ikke peger på målet.
Det må vist være noget rent psykologisk.

Det er vel spilleren, der skal sigte og ikke markeringerne :-)

Helt sikkert

Har det på samme måde som dig Jacob.

Klipning

De ovale/runde er faktisk nemmere at klippe - når man klipper ud i hjørner skal man bakke ret mange gange mange, hvor man med de andre bare kan køre rundt.

De ovale/runde har temmelig meget "spildplads" der ikke kan udnyttes til udslag.

Det vigtigste ved et tee-sted

Er at det er PLANT!

Det er mig en gåde med alle de ujævne buede tee-steder man møder rundt omkring i landet. Det må være noget af det nemmeste i verden at flytte lidt jord over på tee-stederne og gøre dem plane.

Det kan også være et design trick

Det er vidst ikke ualmindeligt, at banedesignere forsøger at skabe optiske bedrag. De Forsøger at få ting til, at være tættere på eller længere væk, end de fysisk er.
Det kan ligeledes være et lille trick, at skabe et Tee-sted der ved mere eller mindre på tværs af "primær" spilleretning, for at drille spillerne og stille krav til vores evner.
Jeg hylder alle disse tiltag, golf er så meget et samspil mellem hjernen og kroppen og det er alle forstyrrelserne, der går det sjovt.

Spilleretning

Teesteder der ikke peger i spilleretningen er altså ikke lige min kop the.
Ved ikke hvad det er, min største udfordring med golf er at line rigtig op. Når så teestederne ikke peger i retning af spilleretningen, slår jeg ind i mellem de vildeste skæverter. Har spillet ry banen en del gange, den har runde teesteder som ikke peger i nærheden af spilleretningen og føj for den der har været nogle vildskud ind i mellem op til 45 gr. den forkerte vej :-0.
Prøver som oftes at lave denne her 90 gr. vinkel, men det virke ikke for godt. Gode råd modtages og kan en pro evt. hjælpe med dette?

@FUNNYPONNY

Hvordan går det med at finde spilleretning og opstilling på/fra fairway?

Hvis det går godt nok, så anvend samme tankesæt på teestedet :-)

k

Hø Hø. Der har jeg også en udfordring, dog ikke så slemt. Stiller mig generelt for lukket..
Det der for mig ofte går galt på tee, er at jeg ikke kan lade være med at stille mig op i forhold til de linier der er, altså tee stedet, kæmper virkelig meget for ikke at lægge mærke til dem og det er da også blevet lidt bedre, men godt er det ikke. Min hjerne ved jo godt den er gal, så hvis slaget bliver nogenlunde den retning jeg gerne ville have, min opstilling til trods, bliver det med en lang kompensation hele vejen igennem svinget. Om ikke andet får mine medspillere et billigt grin. Nogle dage er selvfølgelig værre end andre, har dog ikke fundet den røde tråd endnu..
En ting virker og giver gode slag. Har på hyggerunder bedt medspillere om at rette mig ind, så kører det, men er jo ikke en løsning :)
Måske jeg bare er lidt autist og har brug for de lige linier. Du skulle se mig på dr hvor der slås fra måtter der står skrå i forhold til dr (f.eks. Ry), ren bubba..

@ROUGH RIDER

Man kan desværre ikke bare flytte lidt jord rundt på et teested. (Jeg tillader mig at antage de ujævnheder du nævner er større end man kan topdresse sig ud af det)
Det er ubetinget det sted på hele golfbanen der er mest slidtage, og man er derfor nød til at vente til græsset er meget tæt, og har kraftigt rodnet, før man bruger det til udslag.
Anvender man dem for tidligt kan man bare starte forfra efter en kort periode.
Det vil derfor altid være forbundet med lukning i en "længere" periode (længere er nok relativt alt efter om man er greenkeeper eller spiller :-) ) når der skal rettes teesteder op.

Hvis det var nemt ville de fleste nok trods alt gøre det :-)

Høje teesteder.

Teestederne i min klub er højere på midten på langs. Dvs. at man kan stå så bolden faktisk kommer til at ligge lidt lavt, hvis man stiller sig på midten. Hvis man stiller sig i venstre side kan man faktisk have bolden over fødderne. Hvorfor laver man teestederne på den måde ? Er det for at vandet kan løbe af, eller ??

@FunnyPonny

Jeg har selv været ude for noget lignende. Brug logo eller puttestreg på bolden til at sigte med og stil op uden at kigge mod fairway, kun mærket på bolden. Når du føler dig klar, så kig ud på fairway. Har selv haft nogle "det kan ikke passe"-oplevelser, især på pilskæve teesteder. Men læg dit jern/driver ned og se om linjen på bolden og jernet følges, og så tro på at du peger rigtigt selvom det føles forkert.

Thomasp

Den skal da prøves. tak for det :-)

@Engell

Det er den slags tee-steder jeg taler om, de er pisse irriterende.

Jeg køber ikke greenkeeperens svar, at lave et teested plant er kun noget der skal gøre en gang, og har intet med slittage at gøre.

Det er fordi man ikke har lavet dem plane fra start, og det kan sgu ikke være svært at flytte noget jord så de blive plane. Og skal man lukke tee-stedet i længere tid for at lave denne operation, så gør det dog en gang for altid, og så må man spille midlertidigt tee-sted imens. Det er jo ikke noget man skal gøre hvert år, men en gang for alle.

@engell

nej det er ikke normalt... normalt ville være, at lave en lille hældning fra den ene side til den anden.
Evt bare have gode nok jordforhold og dræning til, at det ikke var nødvendigt,

.

Lige en tilføjelse

Det med at lægge jern ned eller stå med jern hvilene på lårene for at finde ud af hvor man peger han er noget af en fælde.
For det der er afgørende for hvor bolden ender er skuldrene. Du kan stiller dig nok så parellelt til en pind på jorden, men peger skuldrene den ene eller anden vej er det helt underordnet hvad benene står

Så vil du ligne op så brug både et jern på jorden og skuldrene - evt. en spejl på jorden kan også hjælpe.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Løse naturgenstande.

10
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 14:01
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Per

Min bold er havnet i skoven ( ikke i hasard ) foran bolden ligger et par løse grene, dem fjerner jeg fordi jeg vurderer min bold vil ramme den når jeg har slået til den, samtidig flytter jeg et løst blad der ligger før bolden.
Bolden har ikke på noget tidspunkt flyttet sig.
Min modspiller ( vi spiller slagspil ) påpeger at jeg ikke må flytte på løse genstande, og mener det koster 2 strafslag.
Jeg er rimelig sikker på at jeg har ret men tar min straf for ikke at ødelægge stemningen.
Hvem har ret ?

10 kommentarer til "Løse naturgenstande."

Du tager regelbogen frem

og beder ham læse regel 23.
Derefter siger du på en høflig og diplomatisk måde, at han kan rende dig....!

Det kan være dyrt

En ting er du uretmæssigt har påtaget dig to straffeslag. En anden ting er vel, at du så har skrevet under på et forkert scorekort og derfor står til diskvalifikation? Jeg formulerer det som en spørgsmål fordi jeg ikke er sikker på jeg har ret.

Hverken straffeslag eller diskvalifikation

Der er ikke straf for at fjerne løse naturgenstande uden for en hazard, så længe bolden ikke flytter sig.

Man bliver ikke diskvalificeret for at have "skrevet under på et forkert scorekort", men for at indlevere en score, der på noget hul er lavere end den faktiske score, hvilket ikke er tilfældet her.

Hvis man indleverer en score, der på noget hul er højere end den faktiske score, bliver den indleverede score stående (Regel 6-6d).

I stedet for

at "tage din straf" uden at beklage dig, så kan det anbefales at sige "jeg er lidt i tvivl om hvad der gælder - lad os lige se i regelbogen".

Så hiver du Regelbogen frem (for den ligger da i baggen - eller findes som app til både Android og iPhone!).
Så kan I i fælleskab og fordragelighed blive klogere på reglerne uden at komme op at skændes.

I den konkrete situation er regel 23 ganske klar. Hvis hans argument skulle være at du "forbedrer spillelinjen", så kan man med fordel også gå til regel 13, 2 og læse hvad der er forbudte handlinger i den sammenhæng.

Til hjemmebrug kan jeg i øvrigt anbefale USGAs regelhjemmeside - den er meget let tilgængelig med decisions tilknyttet de enkelte regler.

http://www.usga.org/Rule-Books/Rules-of-Golf/Rule-01/

Og nu må det gerne holde op med at øsregne, så vi kan komme ud og spille golf!

@ Karsten C - Hvilken app til Android?

Hvilken regel-app anbefaler du til Android?

Jeg har bare

downloadet R&As Rules of Golf.

Har ikke set efter andre, da USGAs aps desværre ikke kan downlaodes uden for USA, Canada og Mexico. USGA har ellers også en Decisions app til Android - R&A har kun lavet den til iPhone.

Tak

Ok.
Tak for svar.
Håbede lidt at du kendte en god dansk version. :-)

Prøv at tjekke

App: "Expert Golf - iGolfrule"

Det er faktisk en rigtig fin app, den er på dansk, men den koster lidt penge.
Det er den gamle "Golf Rules made easy" af amerikaneren Yves C. Ton-That omsat til app.
https://itunes.apple.com/us/app/expert-golf-golf-rules-quick/id303484349...

Kan man bare lidt engelsk, så er R&A's Regelapp "Rules of Golf" gratis, den har en Quick Guide med både tegninger og videoer og en quiz.
http://apps.randa.org/

mvh
Sidse

Hermed installeret

Rules of Golf hermed på mobilos.
Når Sidse anbefaler, lytter man. :-)

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Dagsgreenfee på Sjælland

11
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 12:29
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Jesper Vehn Larsen

Hejsa

Udover Køge og Brøndby, kender I så til nogle baner på Sjælland, som kører med frit spil for et dags-greenfee i stedet for per runde?

Pønser på at prøve 2x18 huller på en dag, og er ved at se på mulighederne.

11 kommentarer til "Dagsgreenfee på Sjælland"

Hornbæk

Min egen klub Hornbæk kører med dags-greenfee...

Skovbo

Skovbo tager 300 kr. for en dag......
JEg har selv arrangeret en privat turnering over 2 runder samme dag.

Nok det mest almindelige

Så snart, du kommer væk fra de meget trafikerede og efterspurgte baner, så er det nok mere almindeligt med dags-greenfee end med runde-greenfee.

Men du er desværre nok nødt til at kigge på de ønskedes baners hjemmeside, hvis du vil have det store overblik.

Dragshom

Tak for de gode input

Jeg hører gerne flere bud, men er glad for at have fået lidt at vælge imellem.

et par stk

Solrød, Greve, jeg kan ikke helt tolke Hedelands udgave men tror det er dagspris

Landskrona

Godt nok ikke sjælland, men for SEK kan du spille begge baner på Landskrona i Sverige. Erikstorp banen er en konge bane, hvor et par af hullerne ligger på standen, og den plejer at være på ECCO tour programmet. Den snden bane (Hildesborg) har jeg ikke spillet men har hørt den også er super.

Greens på Erikstorp bsnen plejer at være 10 på stipmeteren - det opdateres dagligt på deres Landskronas hjemmeside, hvor der også er Baneguide

Pris

Prisen er SEK 450 for 2 runder

Københavns Golf Klub

Gode muligheder

Tak for de mange input. Der findes jo heldigvis masser af muligheder.

Vi ramte desværre en dag (lørdag den 30/8), hvor flere klubber havde turnering på programmet.
Dette fjernede "frit valg på alle hylder", og sendte os til Dragsholm.
Ikke et dårligt valg, som udgangspunkt, bare ca. en times kørsel hver vej.

Der vil jeg så lige indskyde: Lækker bane, dog med lidt sjove hvide pletter nogle steder på fairways, men stadig med fint græs.
Greens var absolut de hurtigste jeg har prøvet, og det var virkelig sjovt og udfordrende.

Til andre, kan jeg bestemt anbefale at prøve 2x18 på en dag, da anden runde får et meget mere taktisk præg over sig, specielt for os tre, som ikke kendte banen på forhånd. Lektierne lært på første, giver nogle flere muligheder i spillet på bag-18.

God fornøjelse.

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

top 10

1
- Seneste kommentar: 01. september 2014 kl. 08:31
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Andreas

Hvorfor står Andreas Hartø ikke på entrylisten for næste uge. Han endte T7 og en top 10 plejer da at give adgang til ugen efter. Eller hvad?

1 kommentar "top 10"

Han er der

Andreas Hartø står faktisk på listen i categori 98 - taget fra denne uges top-10.

Men på listen står det rent fysisk ret langt nede - og under den røde streg - så det kan virke lidt misvisende

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet

Regler

1
- Seneste kommentar: 31. august 2014 kl. 22:46
Printer venlig versionSend til en ven
Navn: 
Den spørgende

Jeg har i denne weekend været i Horsens og spille DGU elite Tour 3.
Mit spørgsmål er om man kan reguleres ned i hcp, vis man spiller med oplæg på fairway, og alle kort klippet arealer, det var en regel der blev lavet under DGU elite Tour 3, fordi banen ikke stod så godt og der var kommet meget vand.

På forhånd tak

1 kommentar "Regler "

Normalt ikke, men...

Normalt kan man jo ikke blive reguleret, når man spiller med oplæg.

Men man kan jo søge om dispensation hos DGU om at måtte spille med oplæg. Hvis man sådan en dispensation, så fremgår den nok af turneringsbetingelserne, eller af de lokale regler. Vil tro at en turnering som Elite Tour og andre turneringer arrangeret af DGU har sådanne tunneleringsbetingelser, men jeg ved det ikke...

Jeg tror i øvrigt at reglen der forbyder handicap-regulering ved oplæg er på vej ud af handicapreglerne. Sidste vinter gav DGU i hvert tilfælde en generel dispensation, således at klubberne kunne lave en lokal regel der tillod regulering trods at man spillede med oplæg

Indsend kommentar

 • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
 • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <i> <b> <u> <embed> <div> <param> <object> <table> <tr> <td> <hr> <p> <br> <sub> <sup> <strike> <img>
 • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Sikkerhed
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Svar på spørgsmålet