Winther slog til i Sydafrika

Jeff Winther startede på 10. pladsen søndag, men med en 64'er vandt han otte placeringer. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Jeff Winthers første klarede cut på europatouren blev vekslet til andenpladsen i Tshwane Open. Opdateret 18.04

Efter tre huller af Tshwane Open var Jeff Winther tre slag over par. Efter 26 huller var han +4 og måtte levere en fremragende afslutning fredag for at klare cuttet. Tredje runde startede med fire bogeys på de første fem huller, men trods al modgangen leverede den danske rookie et helt igennem utroligt resultat. De sidste 30 huller spillede Winther i -11, og det bragte ham frem til andenpladsen på Pretoria Country Club.

Winther lavede fem birdies på de første otte huller søndag, og selvom der var masser af gode chancer på de sidste 10, måtte han nøjes med at tilbagelægge dem i -1. Samlet gav det en runde i 64 slag (-6), og det var dagens næstbedste kun overgået af vinderen Charl Schwartzel.

Samlet sluttede Winther otte under par, otte slag efter Schwartzel, og det kommer til at få vidtrækkende implikationer for danskeren. Han kom til Pretoria uden at have prøvet at klare et cut på europatouren. I løbet af en forrygende weekend blev han 118.763 euro rigere, og fra ikke at være noteret på Race to Dubai rykker han nu til nummer 34. Det er næsten 50 procent af det beløb, som er krævet for at slutte i top-110 og få fornyet spilleretten.

Med den præmie kan han få dækket mange rejseudgifter, og der kommer allerede en uventet udgift i lufthavnen. Ved at slutte i top-5 har han gjort sig fortjent til en plads i Maybank Championship, så i stedet for Danmark kan han booke billet til Kuala Lumpur.

Andenpladsen er ret bemærkelsesværdig set i lyset af, at han i løbet af de første to dage lavede en doublebogey og to triplebogeys, men 22 birdies i løbet af de 72 huller gav en lykkelig udgang på ugen.

Jeff Winthers resultat var usædvanligt, men det var hans vej til europatouren også. Det kan du læse om i artiklen: Fra greenkeeper til europatouren.

Opdateret kl. 18.04 med kommentarer fra danskeren.
 

- Jeg spillede så solidt. Jeg elskede det hele dagen. Det var fantastisk, jeg er så glad.

- Jeg har ikke været i stand til at regne for-ni ud, men jeg fandt tydeligvis ud af den i dag. Jeg slog den rigtig tæt på, jeg ramte flaget på hul fire, hvilket er et meget svært hul, og lavede birdie. Slog den til to fod på nummer fem og til ”tap-in” på nummer seks. Bølgen begyndte at rulle, det var fænomenalt.

- Tankegangen på vej ind til ugen var, at jeg bare behøvede nogle turneringsrunder. Jeg havde et par rædselsfulde uger - maveonde i Qatar og jeg spillede hverken i Abu Dhabi eller Dubai – så jeg er bare virkelig glad for, at jeg har fundet mit spil. Det er fænomenalt, sagde Winther.


1 kommentar "Winther slog til i Sydafrika "

Cool Winther

HEJ Jeff og ikke forglemme din familie hjemme i Danmark, stort tillykke med det endelig lykkes, at nå et flot resultat på E.T
Du har kæmpet mange år, men trods nederlag er du ligesom en korkprop altid kommet op igen.
Vi er mange hjemme i Kokkedal G.K som har haft en svedig eftermiddag foran T.V
I går da vi spillede kort skålede vi i sydafrikansk Spier rødvin og sendte positive tanker, for ønske om en god runde. Men du klare alt uden hjælp.
God tur fremover vi følger dig på sidelinjen.