Willett tager nyt skridt mod verdenstoppen

Danny Willett nærmer sig top-10 i verden med sejren i Dubai. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

To danskere sluttede i top-10 ved Omega Dubai Desert Classic, som efter dramatisk afslutning blev vundet af Danny Willett

Stormløbet mod verdenstoppen fortsætter for Danny Willett med sejren i den 25. udgave af Omega Dubai Desert Classic. Den 28-årige englænder er nummer 20 i verden denne uge, og han ligger til at rykke frem til 12. pladsen, når ranglisten opdateres mandag.
 
Willett startede finalerunden på førstepladsen, men da han stod over sit birdieputt på hul 18, var han blevet fanget af Andy Sullivan og Rafa Cabrera-Bello. Med nerver af stål slog han bolden i hul for en 69'er, der var en hel del mere imponerende end scoren antyder, og med den nåede han til -19 samlet.
 
Der var en frådende horde af spillere, som havde blikket rettet mod titlen. Ernie Els rettede op på lørdagens skufffende runde med en 67'er, men på endnu en dag med lave scores var scoren -12 i sidste ende kun nok til en delt 18. plads. Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen leverede flotte scores i 68 for at slutte delt på ottendepladsen i -14.
 
Sjettepladsen blev delt af de tidligere vindere Henrik Stenson (66) og Rory McIlroy (65) i -15, og Alvaro Quiros, en anden tidligere vinder, delte fjerdepladsen med Byeong Hun-an i -16.
 
Willett har været medlem af europatouren siden 2008, men indtil udgangen af sæson 2014 havde den 28-årige englænder levet i relativ anonymitet med en enkelt sejr blandt sine meritter. Karrieren tog fart med sejren i Nedbank Golf Challenge for 14 måneder siden. Derfra har han opnået tredjepladser i to World Golf Championships, en sjetteplads i the Open og vundet igen i Omega European Masters. Med succesen i Dubai er han nu indehaver af begge turneringer sponsoreret af urproducenten.
 
Han rykker frem til tredjepladsen på Race to Dubai og ligger godt ud i forhold til at spille sig på Darren Clarkes Ryder Cup-hold. 

Mens Olesen og Kjeldsen havde en god afslutning på turneringen, blev det mindre mindeværdigt for Joachim B. Hansen og Lucas Bjerregaard. Hansen skød tre over par og sluttede på 40. pladsen i -6. Bjerregaard sluttede et slag længere tilbage på 45. pladsen efter 73 slag søndag.