Urørlig Spieth sender signal til konkurrenterne

Jordan Spieth fejrer det seneste trofæ til samlingen med dele af sin familie (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Der var ingen slinger i valsen, da Jordan Spieth vandt Tournament of Champions i scoren -30

I 2015 vandt Jason Day, Jordan Spieth og Rory McIlroy nogle af de største titler og gjorde året til noget helt særligt. Noget tyder på, at 2016 kan gå hen at blive ligeså fængslende - i hvert fald startede året med et brag i Tournament of Champions.
 
Både Day og McIlroy har talt åbent om deres higen efter igen at sidde med scepteret på verdensranglistens trone, men denne uge sendte den nuværende konge, Jordan Spieth, et klart og tydeligt signal til alle konkurrenterne på Kapalua og rundt omkring i verden: Han har ingen planer om at abdicere foreløbigt.
 
Med en samlet score i -30 vandt Spieth sin syvende titel på PGA Touren med otte slag, og blev den kun anden spiller i historien til at slutte i trediverne under par i en turnering over 72 huller på PGA Touren. Ernie Els holder rekorden med -31 på samme bane, og den total kunne Spieth måske have tangeret, hvis han havde angrebet i stedet for at slå jern fra tee for at sikre sig mod egne dumheder - det eneste, som mod afslutningen ville kunne risikere sejren. 
 
Omkring midten af runden reducerede Patrick Reed afstanden til tre slag, men på intet tidspunkt kom nogen nærmere, og efter 72 huller var Spieth otte slag bedre end den forsvarende mester, Reed, på andenpladsen.
 
- Jeg følte mig godt tilpas hele ugen. Jeg følte, at det bare var en kort tre-ugers pause over julen, og så bare forsøge at gøre præcis som sidste år. Sådan tror jeg, jeg vil fortsætte med at se på det. Det virkede denne uge, og i alle dele af spillet var der fuldt tryk på kedlerne, sagde Spieth efter sin afsluttende 67'er til Golf Channel.
 
Der sker virkelig noget i toppen af verdensgolfen i disse år. Efter 2014 så McIlroy ud til at være lysår foran alle konkurrenterne. I starten af 2015 var der stadig tvivl om, hvorvidt Spieth havde instinkt til at snørre sækken (Northern Trust Open gav anledning til de spekulationer), men midt på sommeren havde han vundet to majors og sat sig på førstepladsen i verden. Blot for at blive stødt af tronen få måneder senere af Jason Day.
 
To spillere gik på bare et år fra store talenter til at indfrie potentialet og præstere golf helt på niveau med Rory McIlroy. Er vi beriget med tre exceptionelle talenter på samme tid, eller er spillerne generelt blevet så gode, at et nyt navn kan eksplodere frem på verdensscenen og true de tre i toppen, hvornår det skal være? Der er grund til at tro det sidste, men det er ikke til at sige, hvem det bliver, for listen af talenter er alenlang.
 
Jason Day sluttede på en delt 10. plads på Kapalua. Han var 15 slag dårligere end Spieth, men efter sin lange vinterpause fandt han tilbage på sporet søndag med dagens bedste runde i 65 slag
 
Der er kun halvanden uge til golfens næste topmøde, når McIlroy og Spieth krydser klinger i Abu Dhabis ørken.