Tre klubber i kamp om årets miljøpris

Hvem skal vinde Golfsportens Miljøpris 2016?

Printer venlig versionSend til en ven

Tre golfklubber er nomineret til Golfsportens Miljøpris. Vinderen bliver kåret på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde 19. marts.  Se præsentatonsvideoerne fra de tre klubber her. 

Dansk Golf Union arbejder målrettet på at løfte natur- og miljøarbejdet i de danske golfklubber. Som et synligt bevis på det arbejder bliver Golfsportens Miljøpris nu for tredje gang uddelt, og det er blevet tid til at hædre de tre nominerede golfklubber Asserbo Golf Club, Viborg Golfklub og Skærbæk Mølle Golfklub.

- Der er tale om tre gode kandidater til Golfsportens Miljøpris 2016, som på fornemste vis repræsenterer de mange discipliner, som natur- og miljøarbejdet dækker over, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.  

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo fra hver af kandidaterne.

Asserbo Golf Club

Asserbo Golf Club har gennem mange år beskæftiget sig med udvikling af både natur og miljø på deres fine anlæg. Især brugen af golfbanen som multifunktionelt anlæg har været et omdrejningspunkt og klubben har således ofte besøg af mange andre brugere end golfere. Det gælder både dem, som på daglig basis benytter anlæggets mange stier til dem, der kommer som del af åbne arrangementer.

 

Viborg Golfklub

Viborg Golfklub har gennem mange år i golfkredse været kendt som en af de absolutte foregangsklubber ift. udvikling af tiltag, der fremmer natur og miljø. Klubben er miljøcertificeret hos Golf Environment Organisation (GEO) og har herigennem indført natur- og miljøarbejde i klubbens DNA. Det betyder, at klubben altid har natur og miljø med i overvejelserne, når der tænkes nye tanker og strategi.
 

 

Skærbæk Mølle Golfklub

Greenkeeper Jesper Hansen er begejstret for nomineringen til Golfsportens Miljøpris 2016 og udsigten til måske at vinde og så oven i købet i klubbens jubilæumsår. Skærbæk Mølle Golfklub ligger midt i den vestjyske natur med mange beskyttede naturområder på anlægget. Derfor er det også helt naturligt for klubben at arbejde målrettet med udviklingen af netop den natur. Som en del af arbejdet har klubben udarbejdet en gennemført naturguide til både golfspillere og andre gæster.
 

 

De tre nominerede klubber repræsenterer et udsnit af de mange andre danske golfklubber, som gør et stort og vigtigt stykke natur- og miljøarbejde i deres lokale miljø. Alle de gode initiativer er samlet i et inspirationskatalog, som kan ses her (klik på billedet for at læse kataloget):

Komiteen bag Golfsportens Miljøpris består af repræsentanter fra Dansk Golf Union, Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøstyrelsen og medstifterne af prisen Dansk Greenkeeper Forening. Vinderen afsløres på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde lørdag d. 19. marts 2016.

Som nævnt ovenfor er det en komité, der skal afgøre, hvem der løber med prisen. Men hvilken klub synes du, komiteen skal pege på, når de skal kåre en vinder af Golfsportens Miljøpris? Afgiv din stemme lidt oppe i kolonnen til højre