Tre danskere på grænsen

Puk Lyng Thomsen er e af de bedste danske bud på videre avancement denne uge Frankrig.

Printer venlig versionSend til en ven

11 danskere kæmper for at klare sig gennem nåleøjet i French Boys Championship og French Lady Junior Championship

32 spillere går videre til hulspilsturneringen i French Boys Championship på Omaha Beach Golf Club efter to runders kvalifikation, og det samme er tilfældet på Saint Claud Golf Club, hvor der bliver spillet French Lady Junior Championship. Med langt over 100 spillere i begge felter er det hårde odds fra start af, og derfor er der ikke meget plads til at en off day.

Det havde en stor del af de danske kvinder desværre, og det stiller krav om noget specielt på anden runde. Marie Lund-Hansen og Line Toft Hansen er er på 95. pladsen i +10, Sofie Kibsgaard Nielsen er +11 og Mathilde Fredensborg +12.

Kvalifikationskravet ligger til at blive +3 efter de første 18 huller, og netop i den score finder man Puk Lyng Thomsen. Klarer hun skærene fredag, kommer de bedste bud på dansk selskab fra Stephanie Amalie Astrup (+4) og Cecilie Bofill (+6).

Mens der er risiko for, at det slutter efter 36 huller for en stor del af de danske kvinder, så er turneringen allerede forbi for Anders Emil Ejlersen, som trak sig efter seks huller.

Frederik Birk Toftgaard og Søren Lind ligger på 29. pladsen og kvalifikationskravet i +3, så de får en intens anden runde i kampen for videre avancement. For Mads Langkilde i +8 er der til gengæld mulighed for at smide hæmningerne og blæse til angreb, for det er kravet, hvis han skal klatre fra 85. pladsen til top-32 i løbet af fredagens spil.