Tre danske proer i hård mandagskval med en enkelt vinder

Sebastian Cappelen spillede sig med en strålende runde ind i feltet på Web.com Tour i denne uge. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Sebastian Cappelen er klar til Web.com Tour i denne uge, mens Steen Tinning missede PGA Tour Champions og Therese O’Hara missede LPGA efter omspil

De fleste professionelle turneringer spilles jo i slutningen af en uge. Men mandag byder på en anden slags professionelle turneringer med noget specielt på spil og mange med i kampen.

Det handler om disciplinen Monday qualifier, hvor der er få pladser i spil til ugens turneringer og altså rigtig mange kandidater.

Det er noget, der udbydes til en stor del af turneringerne på både PGA Tour, PGA Tour Champions, Web.com Tour og LPGA.

Mandag var en trio af de danske professionelle med amerikansk base i aktion på tre forskellige tours med en enkelt succeshistorie og to tæt-på historier.

Den gode historie leverede Sebastian Cappelen. Han spilles på OakWing Golf Club kvalifikation til Chitimacha Louisiana Open på Web.com Tour.

144 spillere dystede på banen om seks plader og med en 63’er (-8) satte Cappelen sig på tredjepladsen.

I sidste uge forsøgte Cappelen sig til Monday qualifier til PGA Turneringen Valspar Championship, hvor 164 spillere kæmpede om fire pladser i feltet, og der sluttede Cappelen langt tilbage.

På LPGA spilles i denne uge LPGA Founders Cup, og Therese O’ Hara spillede kvalifikation mandag, hvor 84 spillere kæmpede om sølle to pladser i ugens turnering.

Trods de svære forhåndsodds var O’ Hare efter en runde i -2 i omspil om den andenplads, men jagten stoppede på andet omspilshul.

Sidste dansker i det hårde kvalifikationsræs var Steen Tinning, der kæmpede for en plads ved Tucson Conquistadores Classic på PGA Tour Champions. Her dystede 40 spillere i en kamp om seks pladser i ugens turenring, og Tinning sluttede på en delt ottendeplads blot et enkelt slag fra den fjerdeplads, hvor fire spillere var i omspil om de sidste tre pladser i feltet.