Tre af syv danskere på kurs mod kvalifikation

Niklas Nørgaard Møller gik onsdagens tredjebedste runde på Ribagolfe i Lissabon (Foto: Privat).

Printer venlig versionSend til en ven

Niklas Nørgaard Møller spillede sig på tredjepladsen ved Q-School i Lissabon med en 67'er onsdag

Kun ganske få klarer sig gennem alle tre led af europatourens Q-School for at nå europatouren - sidste år kun to - så chancerne for succes blandt de syv danskere til start i denne uges afdelinger af First Stage på Ribagolfe i Portugal og Golf d'Hardelot i Frankrig er forsvindende små.

Men succes kan defineres på flere måder, og for nyprofessionelle Niklas Nørgaard Møller er målet at spille challengetour de to kommende sæsoner og først derefter rykke videre op til europatouren. Det er ikke nogen dum plan. Generelt er det svært at bide sig fast på europatouren, men spillere der kvalificerer sig via challengetouren klarer sig i reglen bedre end de dygtigste fra tourskolen.

Nørgaard Møllers mål kræver stadig, at han klarer sig gennem de første to led af skolen, men han er godt på vej efter de første to runder i Lissabon. 69 slag i første runde blev fulgt op med en 67'er onsdag, og en score i samlet -8 giver den unge spiller fra Kokkedal del i tredjepladsen med den tidligere europatour-spiller Carlos Rodiles. Over de første 36 huller har Nørgaard Møller akkumuleret 16 birdies.

22 spillere avancerer efter turneringens fire runder. Halvvejs er Kasper Hyldgaard et slag fra det mål på en 24. plads i -3. Den danske amatør spillede anden runde i par.

Trods en 75'er har Oliver Nyholm kun tre slag op til 15. pladsen, så han har stadig alle muligheder for at gøre sig relevant, mens udsigterne er noget mere dystre for Nicolai Kristensen (72) som nummer 60 i +2.

I Frankrig ligger både Martin Ovesen og Victor Østerby blandt de 24, som klarer sig videre til Second Stage. Ovesen tabte to placeringer med en runde i par 71, så han nu er nummer ni i -2. Samme rundescore i par onsdag rykkede Østerby 17 pladser frem til nummer 21 i +2.

Mathias Gladbjerg lavede tre doublebogeys på vej mod en 76'er. I +8 er han nummer 72. Bjerget blev på en enkelt runde dobbelt så højt, og fra hvor Gladbjerg står, er toppen ikke engang til at skimte.