Tordenbrag fra en klar himmel

Thorbjørn Olesen modstod presset og gjorde arbejdet færdig i Skotland

Printer venlig versionSend til en ven

Power Rankings: Med et trylleslag fik Thorbjørn Olesen på en enkelt uge vendt sin rædselssæson til et yderst indbringende år på European Tour

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.
 
1. Thorbjørn Olesen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 1 i Alfred Dunhill Links Championship (European Tour)
Hvilken overraskelse. Thorbjørn Olesen, der har haft et yderst ordinært år med skader og – efter hans standarder – middelmådigt golfspil, var pludselig at finde i toppen af leaderboardet i en stor europæisk turnering. Han holdt føringen gennem hele finalerunden trods visse vanskeligheder undervejs, og dermed kunne han stikke en check på den rare side af 5 millioner kroner i lommen. Thorbjørns sæson – og den næste – er reddet.
 
2. Søren Kjeldsen
Sidste uge: 5
Seneste resultat: Nr. 9 i Alfred Dunhill Links Championship (European Tour)
Søren Kjeldsen missede en top 5-placering med en bogey på allersidste hul, men reelt var det en jævn 2. runde på St. Andrews i par, der kostede sejrschancen. Kjeldsen spiller forrygende golf i øjeblikket, og med 21 birdies i Skotland viste han, at han har niveauet til at gå efter topplaceringer i alle de turneringer, han stiller op i.
 
3. Victor Østerby
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 10 på tourskolen, First Qualifying Stage, Golf d’Hardelot (European Tour)
Victor Østerby blev bare bedre og bedre, som kvalifikationen til 2. runde af tourskolen skred frem. Smørum-spilleren lagde beskedent ud med en 73’er efterfulgt af en 2. runde i 71 slag. Det betød, at han skulle score lavt for at kvalificere sig, og missionen lykkedes. Med to afsluttende runder i 68 og 67 slag var der aldrig tvivl om, at Østerby ville løse billet til tourskolens næste fase.
 
4. Anders Schmidt Hansen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 2 i Race to Himmerland (ECCO Tour)
Rutinerede Anders Schmidt Hansen snuppede årets bedste resultat på ECCO Touren på et rigtig godt tidspunkt – nemlig i sæsonfinalen. Vejle-spilleren brugte en stærk 1. runde i fire under par på Garia Course som afsæt til en topplacering, hvor han blot manglede to slag for at hente den sejrende svensker Christofer Blomstrand.
 
5. Nikolaj Nissen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 2 i Race to Himmerland (ECCO Tour)
Nikolaj Nissen gjorde alt, hvad han kunne, for at hænge på i toppen i Race to Himmerland. Efter at have holdt nogenlunde sammen på spillet på Backtee Course bragede han en 63’er af på Garia Course og lagde sig i spidsen for turneringen. Desværre var en 73’er på finaledagen ikke nok til at fastholde førerpositionen, men en 2. plads er bestemt ikke at kimse ad.
 
Boblere
Ingen