Titelforsvaret blev en fuser

Thorbjørn Olesen må bruge weekenden på at træne og slappe af. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Thorbjørn Olesen sluttede fem slag fra cutgrænsen ved ISPS HANDA Perth International, som bliver uden danskere i finalen

Efter gode præstationer ved Desert Swing med andenpladsen ved Commercial Bank Qatar Masters og ottendepladsen ved Omega Dubai Desert Classic er Thorbjørn Olesen inde i en mere udfordrende periode. Han missede cuttet i Malaysia i sidste uge, og i denne uges titelforsvar ved ISPS HANDA Perth International blev det også til et misset cut.

Thorbjørn Olesen startede fredagens anden runde på 33. pladsen med førstepladsen indenfor overskuelig afstand. Men en frygtelig start med dobbeltbogey, bogey, bogey på de tre første huller. Han var i +5 efter otte huller, og så skulle der kæmpes hårdt for at nå op til cuttet.

Han fik på 10. hul dagens første birdie, og det var tæt på, han fulgte op med endnu en på 11. På par-3 hullet 12. missede han green efter bolden tog et uheldigt spring. Det kostede en bogey, og det skulle vise sig, at det reelt punkterede chancen for at klare cuttet.

Anden runde blev klaret i 78 slag (+6) og med en total i +5 endte han på 126. pladsen.

Finalen i Perth bliver uden danskere. Tættest på at klare cuttet var Lucas Bjerregaard, der efter en anden runde i -1 sluttede på 75. pladsen i +1 ét slag fra finalevarmen.

Lasse Jensen sluttede på 86. pladsen i +2, Joachim B. Hansen på 136. pladsen i +7 og Morten Ørum Madsen på 149. pladsen i +10 .

Blandt de spillere, der skal kæmpe om sejren, forsvarede amerikanske Peter Uihlein sin førsteplads, men han må dog dele den med den lokale favorit Brett Rumford.

Brett Rumford leverede en anden runde i 65 slag og deler førstepladsen med Uihlein i -11. Der er dog kun et enkelt slag ned til Louis Oosthuizen, der spillede i selskab med Thorbjørn Olesen, og stod bag runden bedste score med en 64’er.