Tiger Woods fylder 40

40 år i dag. Tiger Woods har en strålende karriere bag sig, men hvad er der i vente? (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

I dag er det Tigers fødselsdag, hurra hurra hurra!

Tiger Woods er den bedste golfspiller i sin generation. Det kan der ikke være tvivl om. Om han er den bedste nogensinde, det kommer an på kriterierne. Ud fra mange overgår han Jack Nicklaus, men kransekagefiguren, majorrekorden, tilhører The Golden Bear.
 
Uanset hvad, kan Woods kigge tilbage på et utal af monumentale bedrifer. 14 majors og 79 sejre på PGA Touren er det blevet til i Tigerens regeringstid. Under vejs lå han nummer et i verden 683 uger, vandt fire majors i træk og Career Grand Slam tre gange. Fra 1998 til 2005 spillede han 142 turneringer uden at misse et cut, en bemærkelsesværdig rekord, som har potentiale til at stå generationer fra nu. Før udstyret blev moderne, og fik alle til at slå langt, blev  banerne forlænget og gjort sværere for at modstå talentet, spillestilen og den rå kraft, der var Tiger Woods.
 
Kort sagt hævede han overliggeren for, hvad der er muligt at gøre med en golfbold.
 
Sejren på 12 slag i Masters 1997 står sammen med den 15 slag store sejr i millennium-udgaven af US Open og den etbenede sejr i samme turnering otte år senere som nogle af de største bedrifter i karrieren.
 
Men man kan også argumentere for, at afstanden mellem Tiger og alle de andre bedst blev demonstreret i 2013. Et skrantende helbred og en svingfilosofi som - skulle han senere selv medgive - han ikke var i stand til at mestre, var ikke nok til at holde ham fra at blive verdens nummer et igen. Fem gange vandt han det år; en mager høst i forhold til karrierens unge år, men en næsten ubegribelig bedrift set i lyset af hvordan han spillede. 
 
Jernslagene blev ikke længere sendt til himlen og tilbage, og med driveren lignede han en rådvild. Pulls og slices var oftest udfaldet, når han slog kølle nummer 1, og i lange perioder var hans eneste ressource til at ramme fairways at sigte dybt venstre og bevidst slice den hjem.
 
Det var hverken Tigers næstbedste eller tredjebedste, men det var godt nok til at vinde fem gange det år og vende tilbage til den plads på verdensranglisten, han kender bedre end nogen anden.
 
I dag fylder Woods 40 år, og risikoen for at der ikke kommer flere højdepunker er stor. Mens knæene gennem karrieren har givet fødselaren store problemer, er det ryggen, som truer karrieren. To operationer i efteråret har lagt Tiger brak på sofaen med intet andet end computerspil og tid til til at spekulere over en fremtid, som tager form af et stort spørgsmålstegn.
 
Han vil spille, og han vil vinde igen, men man kan ikke halte sejre hjem med en ødelagt ryg. Kun tiden vil vise, om han igen bliver i stand til at spille og træne i det omfang, der skal til, for at sætte præg på verdenstoppen.
 
Konkurrenterne ved, at de har mange flere millioner på bankbogen end de ville have haft uden Tiger Woods, som kraftigt øgede spillets popularitet og derfor også sponsorinteressen. Alligevel kan man måske finde nogle som i det skjulte glæder sig over, at de kan have tabt til Tigeren for sidste gang.
 
Tæl ikke Thomas Bjørn blandt dem. Da Golf.dk talte med danskeren tidligere på måneden, frygtede Bjørn, at dette er enden på golfspilleren Woods. 
 
- Jeg har det så skidt med, for jeg synes, at det er så synd for ham, og så synes jeg, det er synd for sporten. Den her sport er bedre med ham i sporten end uden for, sagde han.
 
Bjørn var klar i mælet på spørgsmålet om, hvorvidt den unge genrerationes spydspidser er på niveau med Woods' bedste.
 
- Nej. Ikke i nærheden.
 
- Han kunne det hele. Og det er alle de ting, hvor du tager en spiller og siger; han er god til det eller han er god til det, han er god til det. Han (Tiger) var god til alt. Han kunne slå langt, han kunne slå lige, han havde fantastiske jern, havde fantastisk kort spil, mentalt var han stærkere end nogen anden, fysisk var han stærkere end nogen anden. Han havde det hele, og det er der ingen af de andre, der har.
 
- Det er lidt synd for mange af de her unge spillere, at de ikke har set ham spille, sådan som han gjorde. Og det er klart at, altså det er jo sørgeligt, de sidste år her, det er jo sørgeligt, fordi jeg har spillet så meget med ham og set hvor god han var, og så se ham kæmpe på den måde med det, som han har gjort, det har været sørgeligt, sagde Bjørn.
 
Må det blive en mere munter fødselsdag og en fremtid uden helbredsproblemer. Thomas Bjørn er langt fra den eneste, som har lyst til at se Tiger Woods på toppen igen.
 

2 kommentarer til "Tiger Woods fylder 40"

Woods Tiger

Woods Tiger