Tiger på sidelinjen løber med overskrifterne

Rory McIlroys kamp for at generobre førstepladsen på verdensranglisten har ikke fået meget presseomtale denne uge. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

PGA National er i denne uge fyldt med med topspillere, men nyhederne op til starten på Honda Classic har været domineret af Tiger Woods, som hverken spiller golf eller har noget at sige

PGA Touren er rejst mod øst for at indlede ”The Florida Swing”, og det sker med Honda Classic i Palm Beach Gardens. En af beboerne et par kilometer oppe ad vejen i velhaverkvarteret Jupiter hedder Tiger Woods, og selvom ugens felt er af høj kvalitet og fyldt med spændende navne, har den tidligere så dominerende spiller stjålet al opmærksomheden i amerikansk golfpresse.

Det startede for en uge siden, da tilmeldingen til Honda Cassic lukkede, og Tiger Woods' navn ikke var med på listen. Det burde komme som et chok for absolut ingen, efter de udtalelser Woods selv kom med under sin Hero World Challenge i december. Der snakkede han om en langvarig genoptræning, om ikke at vende tilbage før han var helt klar, og om at der ikke var nogen tidshorisont for hans næste turneringsoptræden.

I løbet af de seneste dage har rygterne om Woods taget fart. Tweets uden kildeangivelse har meldt om et tilbageslag i genoptræningen, som har sendt den rygskadede verdensstjerne på grænsen til at indstille karrieren. Onsdag tweetede Woods selv en lille video, hvor han slår et 9-jern i en golfsimulator, og kort efter havde Golf Channel et indslag om, at et comeback kunne være lige rundt om hjørnet.

Der er selvfølgelig en grund til, at selv det mindste Tiger-nyt trækker overskrifter. Phil Mickelson sagde det meget klart i et interview publiceret tirsdag på Golf.com.

-Jeg har ikke set nogen golfspiller, der er i nærheden af at nå det niveau, Tiger var på i sin storhedstid.

Langt de fleste har det på samme måde og vil gerne se ham tilbage i nærheden af det niveau og i kamp mod de unge løver, men i realiteten er der intet nyt at berette siden december, så lad os i stedet vende blikket mod dem, der rent faktisk er til start på PGA National.

En revitaliseret Mickelson er med i Honda Classic, hvor Padraig Harrington forsvarer sin titel. Mickeson skal spille sin første runde med Adam Scott og Kevin Kisner klokken 13.45 dansk tid, mens Harrington får selskab af verdens nummer tre, Rory McIlroy, som viste meget lovende takter i Los Ageles sidste uge, inden han fadede ud med en 75'er søndag.

- Det tænker jeg ikke så meget over. Jeg ved, mit spil er, hvor det skal være, og jeg håber på at spille med om sejren igen denne weekend, sagde McIlroy på sit pressemøde.

Det ville ikke være første gang for nordireren. I 2012 vandt han turneringen og han nåede i omspil to år senere. Men McIlroy er ikke garanteret succes, når han tee'er bolden op nær sit amerikanske hjem, det vidner et misset cut sidste år om sammen med 2013, hvor han udvandrede midt på anden runde frustreret over sit dårlige spil.

En af de hårdeste konkurrenter til sejren bliver Rickie Fowler, som siden december har et enkelt misset cut men også en sejr, en andenplads og to øvrige top-fem placeringer. Fowler er sat i bold med den amerikanske Ryder Cup-kaptajn, Davis Love III og en af de forventede modstandere på Hazeltine Sergio Garcia. De tre skal på banen 19.35, 10 minutter før McIlroy.

Mere end halvdelen af verdens top-50 er til start, så der er garanteret hård kamp om førstepræmien på 1,1 millioner dollars.