Thorbjørn Olesen strålede foran kaptajnen

Thorbjørn Olesen rykkede med stormskridt mod toppen i Dubai med Ryder Cup kaptajnen som øjenvidne. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Thorbjørn Olesen er i top 5 med to slag til førstepladsen ved Omega Dubai Desert Classic efter forrygende runde på Emirates Golf Club

Det var ikke en specielt hjertelig hilsen mellem Thorbjørn Olesen og Darren Clarke, da de takkede hinanden for følgeskabet efter anden runde ved Omega Dubai Desert Classic, men blot et klassisk, respektfuldt håndtryk.

Det hang nok først og fremmest sammen med, at Darren Clarke missede cuttet med et enkelt slag efter sin anden runde i +1.

Men der er ingen tvivl om, at Darren Clarke fik set noget godt spil fra den unge dansker. Og der er nok heller ingen tvivl om, at der kommet nogle point på kontoen, til når årets hold til Ryder Cup skal sættes sammen.

Thorbjørn Olesen leverede nemlig en forrygende runde med en bogeyfri 64’er (-8), der sluttede med tre birdies på stribe.

Det gav Olesen et kæmpe spring frem i stillingen, hvor han inden finaleweekenden deler femtepladsen i samlet -8.

Fra femtepladsen er der kun to slag op til Rafa Cabrera-Bello, der ligger alene på førstepladsen. På den delte andenplads ligger Ernie Els, Danny Willett og Trevor Fisher Jnr.

Det var ikke kun Thorbjørn Olesen, der havde en rigtig god dag blandt danskerne. I den modsatte ende af finalefeltet sikrede Joachim B. Hansen sig sæsonens anden finaleplads, og det gjorde han effektfuldt med tre birdies på sine tre sidste huller. 

Det var akkurat nok til finalepladsen med en 56. plads i samlet -1 for Hansen, der kom med i feltet, da Thomas Bjørn måtte trække sig.

Søren Kjeldsen er videre fra 23. pladsen i -4, og Lucas Bjerregaard er videre fra 37. pladsen i -3.

Eneste dansker, der missede cuttet var Morten Ørum Madsen, der efter en bitter afslutning med bogeys på sine to sidste huller missede cuttet med ét slag. 

Flere markante spillere spillede fredag deres sidste runde på Emirates Golf Club i denne omgang. Martin Kaymer, Lee Westwood, Graeme McDowell, Louis Oosthuizen og Miguel Angel Jiménez missed alle cuttet.

Feltet helt store profil, Rory McIlroy klarede sig videre, men det var først mod rundens afslutning, han begyndte at levere varen. 

Med fire birdies på sine seks sidste huller, hvoraf de tre kom på de tre sidste huller spillede han runden i par, og han fandt sin plads på den delte 23. plads i samlet -4 ved siden af Søren Kjeldsen.