Thorbjørn fører sig frem i Qatar

Thorbjørn Olesen er med i toppen i Qatar (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Fem danskere er under par og inden for cutgrænsen efter første runde af Commercialbank Qatar Masters

Fem af de 61 spillere, der er i røde tal efter første runde på Doha Golf Club, er danske. Bedst blandt dem var Thorbjørn Olesen, som lagde fra land med en 67'er, -5, hvilket giver en delt sjetteplads.
 
Olesen var 10 over par i weekenden i Abu Dhabi, og kom også hurtigt over par i Commercialbank Qatar Masters, men på sit syvende hul, nummer 16 på banen, vendte lykken med et chip i hul for eagle.  Derfra brugte Olesen resten af runden på at snige sig ind på Pablo Larazábal og Louis Oosthuizen, som fører turneringen i -7.
 
- Jeg har arbejdet hårdt. Jeg har ændret en masse ting over vinteren, og jeg føler mig mere sikker med det nu. Men det er stadig svært, og jeg skal stadig arbejde hårdt på det, sagde Olesen efter runden til europatouren.
 
For to år siden var Olesen et enkelt slag fra at komme i omspil om titlen, så det er tydeligvis en bane efter 26-åriges smag.
 
Lucas Bjerregaatd lod også til at nyde udfordringen og de blæsende forhold på vej mod 68 slag og en delt 14. plads. Det var et slag bedre end spillemakkeren Thomas Bjørn, som trods store rygproblemer var ved at lave hole-in-one for anden uge i træk. 
 
Søren Kjeldsen er nummer 37 delt med feltets to højest rangerede spillere og de seneste to års vindere, Branden Grace og Sergio Garcia. På 46. pladsen i -1 finder man Joachim B. Hansen.
 
Fra +2 og 94. pladsen skal Morten Ørum Madsen ud at gøre sig god torsdag, hvis han skal have penge med fra Qatar. Det bliver ikke denne uge, Jeff Winther bliver noteret til Race to Dubai, for Kokkeldal-spilleren trak sig med en skade efter bare fire huller, som han havde tilbagelagt i +1.