Teenager missede Mastersbilletten

Mon ikke der venter rigtig mange Masters-turneringer for ham i fremtiden, men 2012-versionen bliver uden Matteo Manassero. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Michael Hoey vandt Trophée Hassan II, hvor Thorbjørn Olesen sluttede med rodet runde i par.

Det lykkedes ikke for Matteo Manassero at spille sig ind i verdens top 50 i sidste øjeblik og dermed kvalificere sig til Masters, der starter om under 14 dage på Augusta.

Den unge italiener var ét slag fra den nødvendige førsteplads, da finalerunden blev sat i gang. Men efter en lidt usikker start blev han sat af, da han kiksede sit indspil og fik en følgende dobbeltbogey på ottende hul. Pludselig var afstanden til førstepladsen på fem slag, og den afstand fik han aldrig hentet.

Førstepladsen blev fra starten af finaledagen overtaget af Michael Hoey, og selv om Damien McGrane ikke helt ville give slip, var Michael Hoey overbevisende i slutningen. Da han med par på 18. hul rundede finaledagen af i 65 slag (-7) var han samlet tre slag foran Damien McGrane, før han spillede sidste hul, og den afstand blev fastholdt.

Toppen blev et rent britisk anliggende. Nordirske Michael Hoey og irske Damien McGrane blev fulgt op engelske Robert Coles og de to walisere Philip Price og Jamie Donaldson på den delte tredjeplads.

Jamie Donaldson var finaledagens store oplevelse, da han leverede en opsigtsvækkende runde i 61 slag med hele tre eagles undervejs.

Thorbjørn Olesen sluttede på 35. pladsen efter en meget afvekslende og ustabil finalerunde. Selv om han sluttede med en runde i par gemte der sig tre dobbeltbogeys, en bogey, fem birdies og en eagle på kortet.

Samlet endte finalens eneste dansker med en total i -5. Den score blev skabt på anden runde, som han klarede i 67 slag. De tre øvrige runder blev alle spillet i par.