Tågen lettede, og McIlroy puffede Bjørn ud af top 3

Lørdag kan vise sig at blive en rigtig god dag for Rory McIlroy, der fik lukket hængepartiet fra anden runde af med stil. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Anden runde blev efter endnu en tåge-forsinkelse spillet færdig lørdag formiddag, og Thomas Bjørn ligger på fjerdepladsen, og Morten Ørum Madsen klarede akkurat cuttet

Tågen har vist sig som en fast følgesvend fra morgenstunden i Abu Dhabi. Ligesom spillet blevet forsinket fredag, skete det igen lørdag, men ved middagstid lokal tid nåde anden runde at blive spillet færdig ved Abu Dhabi HSBC Golf Championship.

Thomas Bjørn nåede at spille 11 huller fredag og var på en delt tredjeplads med tre slag op til Andy Sullivan, der havde nået at spille sin runde færdig.

Bjørn åbnede dagen med en birdie på banens 12. hul, men siden fulgte han op med en bogey på 14. hul, og det endte med en anden runde i -3, og dermed er afstanden til Andy Sullivan fortsat på tre slag inden finalerunderne blev sat i gang.

Men den delte tredjeplads blev vekslet til en delt fjerdeplads, da Rory McIlroy blandede sig helt i toppen. Han var ikke skarp i spillet fredag, hvor han efter 12 huller var i +1 uden en eneste birdie. Men lørdag blev der leveret spil af en anden kaliber og med en birdie, eagle afslutning blev det til en runde i -2, og han rykkede dermed op på andenpladsen med en total i -8, så han er blot to slag fra førstepladsen.

Lørdag formiddag var også meget afgørende for Morten Ørum Madsen. Han var på den forkerte side af cutgrænsen, men reddede sig med en to birdies på sine to sidste huller sæsonens første finaleplads, hvor han med en total i -1 ligger på 57. pladsen side om side med Thorbjørn Olesen.

Lucas Bjerregaard spillede sin runde færdig fredag og måtte håbe på, at cutgrænsen rykkede ned, så han med sin total i par kunne klemme sig ind i finalefeltet, men det skete altså ikke.

Solidt i finalefeltet er Søren Kjeldsen. Han var på 37. pladsen i -2 efter 13 spillede huller på anden runde, og det endte med en runde i par og dermed en total i -3, hvilket placerer ham på 32. pladsen i -3.