Syv danske skud i bøssen

Thomas Bjørn og Lucas Bjerregaard skal gøre hinanden selskab i Qatar, hvor Sergio Garcia sæsondebuterer. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Der er næsten fuldt dansk hus, når Qatar Masters allerede onsdag skydes i gang på den arabiske halvø. Syv af de otte danskere på europatouren er med i turneringen, som også giver sæsondebut til Sergio Garcia.

De absolutte verdensstjerner sidder over i denne uges europatour-turnering i Qatar, og det har blandt andet givet plads til Joachim B. Hansen, der trods status af førstereserve i sidste uge måtte sidde over i Abu Dhabi og Jeff Winther, som efter tre missede cuts i Sydafrika jagter sæsonens første præmiecheck.

Winther og Hansen får i Qatar selskab af Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen, Morten Ørum Madsen, Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard, som alle spillede med i sidste uge, og hvor kun Lucas Bjerregaard måtte sige farvel efter fredagens cut.

Sidste uges store trækplastre Jordan Spieth, Henrik Stenson, Rory McIlroy og Rickie Fowler er alle fraværende i denne uge, men til gengæld er der gensyn med Sergio Garcia, som sæsondebuterer i Doha.

Og det er nok ikke helt tilfældigt, at spanieren starter sæsonen op netop her. Spanieren har særdeles gode minder fra netop Qatar Masters med tre top 5-placeringer i de sidste fire udgaver af Qatar Masters.

- Jeg har det godt på banen, og den fangede ligesom mit øje første gang, jeg spillede den. Jeg nyder at være tilbage, siger Sergio Garcia, der vandt turneringen i 2014.

Sergio Garcia sendes onsdag ud med engelske Matthew Fitzpatrick og den forsvarende mester Branden Grace fra Sydafrika.

Set med danske briller kan man håbe, at Thomas Bjørn og Lucas Bjerregaard kan sætte fut i hinandens birdiemaskiner, når de slår ud i samme bold kl. 11.20 lokal tid.

På det tidspunkt har Joachim B. Hansen (forhåbentlig) allerede skrevet under på sit scorekort. Hansen har fået æren af at spille i turneringens allerførste trebold med start kl. 6.30. Qatar er to timer foran Danmark.