Sydafrikansk dominans i Joburg

Trevor Fisher Jnr var ét slag fra Charl Schwartzels banerekord på West Course. De er begge med fremme inden weekenden i Joburg Open. Foto: Getty Images.

Printer venlig versionSend til en ven

Richard Sterne og Trevor Fisher Jnr fører Joburg Open på europatouren. Lasse Jensen eneste dansker i finalen

Mandag aften blev Trevor Fisher Jnr kåret til Player Of the Year 2012 af sine kollegaer på sunshinetouren. Sidste år vandt Fisher tre gange på den sydafrikanske tour, og nu kæmper han med om sin første titel på europatouren. 33-årige Fisher spillede West Course i -9 og samlet er han 15 under par efter de første 36 huller.

Det giver en delt førsteplads med Richard Sterne, som spillede den sværere East Course bogeyfrit i -7. Sterne blev nummer to i sidste uge, og han har bragt storspillet med til Johannesburg. Torsdag gik han West Course på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club uden fejltagelser, og han har altså stadig ikke noteret værre end par på sit scorekort.

De to er tre slag foran George Coetzee, der klarede East Course med ti pars og otte birdies. Den meget talentfulde og kraftfulde spiller leder stadig efter sin første sejr på europatouren, men uge efter uge er han med fremme, så der kan ikke gå lang tid, før han kan løfte et trofæ.

Der er flere sydafrikanere med i toppen. Fjerdepladsen deles mellem Keith Horne og Charl Schwartzel, og så har chilenske Felipe Aguilar inviteret sig med til det sydafrikanske festbord. De tre er i -10.

Schwartzel har vundet de sidste to turneringer, han har deltaget i, og han i god position til at gøre det til tre ud af tre, hvis putteren viser sig fra sin gode side i weekenden.

- Jeg noterede mig hvad jeg tænkte, da jeg gik på ferie for at fastholde mentale tilgang. Jeg rammer bolden godt nok, men jeg putter ikke helt så godt. De korte puts er dem, som man skal have i for at vinde turneringer, sagde Schwartzel til europatouren.

Fem danskere var med i kæmpefeltet, der talte 2010 spillere. Kun debutanten Lasse Jensen klarede sig videre til weekenden. Han gik East Course to under par. samlet er Jensen nummer 41 i -5.

Morten Ø. Madsen sluttede på 165. pladsen i tre over par. Søren Kjeldsen var to slag bedre og blev nummer 141. Andreas Hartø sluttede i par, men det var fire slag for mange til at komme videre. Joachim B. Hansen sluttede i -1, men også han må holde weekenden fri.