Store danske fremskridt

Nicolai Kristensen skal spille ECCO Tour i denne sæson - hvis han altså ikke klarer sig gennem nåleøjet til asientouren (Foto: ECCO Tour).

Printer venlig versionSend til en ven

Det blev en god dag for det danske firkløver ved First Stage af asientourens Q-School

Amerikanere har en tendens til at sætte lighedstegn mellem USA og verden. I golfen er den forestilling hurtigt ved at blive brudt ned - ikke på højeste niveau, hvor der stadig skal diskes op med heftige "appearence fees" for at lokke de store navne ud af deres trygge omgivelser, men i de lavere rækker ses det tydeligt.
 
Siden PGA Touren stoppede med at optage medlemmer gennem Q-School har flere af de håbefulde talenter søgt nye græsgange. I Europa er antallet af amerikanske tilmeldinger til Q-School steget, og også Asien kan mærke effekten. I denne uge er 77 amerikanere til start ved den indledende kvalifikation til asientouren i Thailand, hvor de kæmper mod spillere fra 39 andre nationer. 
 
Asientouren er ikke nær så økonomisk stærk en tour som USA eller Europa, men det er en fremragende læreplads, og konkurrencen vil kun blive stærkere i takt med at spillerinteressen rundt omkring i verden forøges.
 
Der er derfor heller ikke noget at sige til, at fire danskere prøver lykken i Thailand. Det blev dog ikke den ønskede start på kvalifikationen onsdag, da Victor Østerby var dog den eneste dansker under par, men der blev taget revanche torsdag.
 
Østerby fortsatte de gode takter på Springfield Royal Country Club med en runde i 70 slag for at rykke fem pladser frem til nummer fire i -3.
 
Martin Ovesen løb både ind i en doublebogey og en triplebogey, men han klarede sig rundt i 72 slag (+1) og vandt ni placeringer. Hans samlede score i +3 giver en 27. plads. Der resterer to runder af den indledende kvalifikation, og fra Springfield går kun de 22 bedste videre, så Ovesen har brug for at fortsætte med at klatre tabellen.
 
Det samme gælder Peter Vejgaard på 37. pladsen i +4. Efter en 77'er onsdag svarede han stærkt igen med syv birdies på vej mod 69 slag og et stort hop i stillingen. Vejgaard er to slag fra kvalifikationskravet.
 
69 slag (-2) blev også resultatet af Nicolai Kristensens arbejde, men den runde blev begået på Lake View Golf Club. Det gav et spring fra nummer 79 til 52 i samlet +2. Det er seks slag efter de 21, som ligger til at avancere til næste uges Final Stage.
 
Efter første runde så de danske udsigter lige så mørke og kolde ud, som de hjemlige vejrudsigter, men nu lysner det i øst med (stadig spinkle) muligheder for at få alle fire gennem nåleøjet.