Stephanie Bertelsen har valgt USA til sin professionelle karriere

En lovende amatørkarriere i Danmark blev rykket op til et helt nyt niveau på college for Stephanie Bertelsen, og nu starter hun en professionel karriere med USA som basen

Printer venlig versionSend til en ven

En stærk collegekarriere bliver nu fulgt op med en professionel karriere i USA for 23-årige Stephanie Bertelsen fra Vejle

Professionel eller amatør. I Danmark eller USA. 

Stephanie Bertelsen har tænkt godt og grundigt over sin karrierevej, siden hun afsluttede en fornem collegekarriere på Texas Tech i 2015.

Nu er valget truffet. Den 23-årige pige med rødder i Vejle tager hul på sin professionelle karriere i USA, hvor hun får sin debut ved IOA Championship på Symetra Tour 19. – 21. februar.

- Det har længe set ud til, at jeg ville vælge USA, og nu har jeg truffet mit valg. Det er lige nu, jeg har chancen. Det er ikke sikkert, den ville være der om et år. Jeg har i lang tid vidst, at jeg vil prioritere golf, og nu går jeg efter det i USA, hvor jeg har haft mange gode oplevelser på college, fortæller Stephanie Bertelsen til Golf.dk

Hun har skabt chancen i USA, efter hun spillede Q-School til LPGA. Selv om hun ikke kom hele vejen til Final Stage sikrede hun sig alligevel en kategori på Symetra Tour. Ikke en topkategori, men alligevel en yderst brugbar kategori.

- Jeg ved jo ikke med sikkerhed, hvor mange turneringer jeg vil komme ind i. Men jeg har set på spilerne i de sidste to år med en kategori som min, og de har fået adgang til stort set alle turneringer. Det har gjort det nemmere at træffe valget, siger Stephanie Bertelsen.

Hun forventer at rejse til USA i denne uge, og de første uger vil hun have en base i Phoenix, men derefter vil hun rejse ud, hvor turneringerne vil være, og hun har skabt sig et rigtig godt netværk, så der vil være mange åbne døre for hende.

Nu har hun i første omgang et år til at få dørene i den professionelle karriere sparket ind.