Stenson tilbage på sporet

Henrik Stenson har ligget syg op til Nedbank Golf Challenge, men det viste han ingen spor af på første runde (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Søndag vandt Charl Schwartzel for 10. gang på europatouren, og den bedrift har Henrik Stenson lagt sig i position til at kopiere ved Nedbank Golf Challenge

Henrik Stenson er nummer syv i verden, den bedst placerede spiller i feltet ved Nedbank Golf Challenge, og derfor favorit til at slå de 29 konkurrenter. Han var også favorit for få uger siden ved DP World Tour Championship, som han vandt både i 2013 og 2014, men i årets udgave af sæsonfinalen sluttede den 39-årige svensker på en delt sidsteplads.
 
Den dårlige form har ikke smittet af på sæsonstarten, for i Sun City levede Stenson torsdag op til forventningerne, da han lagde sig delt på førstepladsen i -6. Seks birdies fra hul et til 10 og pars resten af vejen gav 66 slag, en score kun Sydafrikanske Jaco Van Zyl kunne matche på Gary Player Country Club.
 
Man begår nemt den fejl at betragte Stenson som en fast bestanddel af verdenstoppen, men det er ikke mere end tre år siden, han fandt tilbage til vindercirklen efter tre og et halvt års famlen i blinde og et dyk til nummer 230 i verden som lavpunktet. Det var i SA Open Championship, han vandt den afgørende titel, som bragte ham tilbage på sporet mod samlede sejre i FedEx Cup og Race to Dubai.
 
Sydafrika kan også blive det land, han vinder sin 10. titel på europatouren. Charl Schwartzel gjorde netop det i sidste uge på Leopard Creek. Der er sydafrikaneren vant til at vinde, og det ville heller ikke være Stensons første sejr på Gary Player Country Club, skulle han løfte pokalen og de 1,25 millioner dollars søndag. Tilbage i 2008 - før turneringen blev en del af europatouren - vandt svenskeren for første gang.
 
Indtil videre fører Stenson dog kun delt, og han har nogle af de hårdeste konkurrenter lige i hælene. Danny Willett begyndte sit titelforsvar med en 67'er og er alene på tredjepladsen, mens  Branden Grace er på en delt fjerdeplads i -4.  
 
Det gik ikke alt for godt for Søren Kjeldsen i dagens første bold. To gange kom den 40-årige dansker tilbage til par umiddelbart efter at have sat slag til, men han kunne ikke rette op på bogeys på hul 14 og 15. En score i +2 placerer ham nede som nummer 26. 
 
Pengepræmierne er så enorme, at en mellemplacering her svarer til en sejr i en regulær turnering på europatouren. Hvis Kjeldsen skal gøre sig forhåbninger om at spille Ryder Cup på Hazeltine til september, vil opgaven fremadrettet blive utroligt meget lettere, hvis han kan skrue tre gode runder sammen i weekenden. Da Thomas Bjørn vandt turneringen for to år siden, var det afgørende for, at han kvalificerede sig til Gleneagles. 
 
Fredag sendes spillerne ud efter placering, og i dagens anden bold klokken 09.21 dansk tid får Kjeldsen selskab af Shane Lowry og Thomas Aiken. Førerbolden med Van Zyl, Stenson og Willett starter halvanden time senere.