Steen Tinning fik kamp til stregen

Steen Tinning og Hans Elgaard siger tak for en spændende dyst (Foto: CN Foto)

Printer venlig versionSend til en ven

Tirsdagens opvisningsdyst mellem Team Tinning og døvelandsholdet blev en stor succes - og hovedmatchen blev en særdeles spændende affære. 

Der knokles i kulisserne på at skaffe VM for døve til København i 2016 - og som et led i det arbejde blev der tirsdag afviklet en opvsingsmatch, hvor Steen Tinning og en række andre golfpersonligheder tog kampen op med spillere fra det danske døvelandshold.  

I hovedmatchen skulle døvelandsholdets VM-medaljesluger Hans Elgaard (2 sølv og 1 bronze) prøve kræfter mod Steen Tinning, der gør comeback på Senior Touren senere i 2012.

Steen Tinning vandt de tre første huller, men det lykkedes Hans Elgaard at komme tilbage og indhente sin rutinerede modstander på 12. hul - og endda bringe sig foran. På 15. hul førte Hans nu med 2 up, men igen viste Steen Tinning klassen og vandt 16. hul på sikkert og felfrit spil.

Med to huller var Hans Elgaard 1 up og skulle således “bare” vinde 17. hul, der er et af banens sværeste. Her røg Elgaard i problemer i en bunker, hvorefter Tinning vandt hullet og sørgede for at gøre matchen helt åben inden det afsluttende 18. hul.

Spændingen steg og det store publikum fulgte de to herrer tæt fra 18. tee. Da begge spillere nåede green var det stadig helt lige. Steen lå længst fra hullet og puttede først. Bolden endte ca. 20 centimeter fra hullet og dermed kunne Hans Elgaard afgøre tingene. Efter nøje at have læst green sendte Hans bolden afsted mod hullet, men den stoppede 15 cm fra kanten - og dermed kunne de to kombattanter til tilskuernes klapsalver give hånd og ønske hinandnen tillykke med en spændende uafgjort match.

- Hans spillede lige op mod mig og derfor hører han til eliten. Niveauet ligger pænt højt når man ser døvelandsholdet som et hold'. Jeg håber og tror på medaljer til VM i Japan 2012 og helt sikkert VM 2016 her i Danmark hvis vi vinder værtskabet, lød det fra Steen Tinning efter matchen.

Tirdagens dyster foregik under perfekte rammer med solskin og en smule blæst, der gav udfordringer til alle spillere. Matcherne begyndte kl. 9, hvor talentet fra døvelandsholdet Lasse Behncke skulle dyste mod Simon Dohm, elitespiller fra Skjoldnæsholm Golfklub.  Lasse Behncke vandt et par huller, men måtte til sidst se sig slået med 5/4 .

Efter afbud fra Troels Dyhr stillede Thomas Olsen op med kort varsel. Olsen har spillet golf i tre år og har et handicap på 24. Han skulle op imod Claus Mølholm, femdobbelt danmarksmester og Thomas Olsen vandt et enkelt hul undervejs i matchen, som blev tabt 7/6. Efter matchen fortalte Thomas, at det var en udfordring at spille på Royal Golf, som var virkelig svær sammenlignet med hjemmebanen i Varde Golfklub.

Søren Clausen, døvelandsholdets sidste nye fund, spillede mod den tidligere europatourspiller Anders Sørensen, men var desværre hæmmet af en skade i hånden. Clausen var dog tilfreds med kun at tabe matchen med 5/4.

Landsholdets unge komet Lasse Emil Nielsen startede som lyn og torden mod landsholdspilleren Victor Henum, men røg ind i et par fejl, da det begyndte at blæse og tabte til slut med 6/5.

Jannik Dahl haavde fundet den store form frem mod den tidligere tourspiller Søren Juul, og de to fulgtes pænt hele vejen, indtil Juul til sidst trak det længste strå med en smal 1/0-sejr.

Efter matcherne var der socialt samvær i restauranten, hvor deltagerne fik frokost og fik snakket en del om dagens begivenheder på banen. 39 personer deltog i Royal Golf Clubs flotte restaurant,og der var taler og præmieoverrækkelse ved Joachim Krøyer, Dansk Døve-Idætsforbunds golfleder og arrangør af eventen.

- Det var en fantastisk dag på Royal Golf, og vi vil gerne takke alle sponsorer og samarbejdspartnere, siger Joachim Krøyer fra DDI.


2 kommentarer til "Steen Tinning fik kamp til stregen"

resultat

Hans elgaard v Steen tinning

Godt gået elgaard det er aldrig nemt at slå medlemmer fra midtsjællands golfklub