Staalbo debuterer i fornem stil

Den forsvarende mester i Hillerød Pokalen, Peter Staalbo, var tæt på individuel sejr i debuten for sit amerikanske universitet. (Foto: usajaguars.com)

Printer venlig versionSend til en ven

Peter Staalbo er den seneste dansker til at krydse Atlanten for at kultivere sit golfspil i college-rækkerne, men at dømme ud fra den første turnering, er der ikke meget, han mangler at lære 

Det tog ikke lang tid for Peter Staalbo at vende sig til forholdene på University of South Alabama, som han sluttede sig til ved semesterstart. I sin første turnering for ”the Jaguars” imponerede sidste års nummer to i den prestigiøse Belgian International Amateur med et nyt topresultat.

Mandag og tirsdag blev Mobile Sports Authority Intercollegiate blev spillet på Magnolia Grove Crossings Golf Course, hvor kun 16 af de 75 spillere formåede at slå banens par over 54 huller. Staalbo fra Lejre var en af dem. Den 20-årige dansker gik runder i 71-67-71 for at slutte alene på andenpladsen i -7, syv slag efter vinderen Michael Johnson.

Ingen af Staalbos mere rutinerede holdkammerater endte under par samlet, men den debuterende danskers flotte præstation trak South Alabama frem til sjettepladsen i det 15 hold store felt.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, forventede jeg at spille godt, for jeg havde en god fornemmelse for banen. Men jeg forventede ikke at slå så mange gode jernslag i anden runde; jeg slog den til tre meter på næsten hvert eneste hul, og hvis jeg havde konverteret nogle flere af de putts, kunne scoren have været endnu lavere, sagde Staalbo til usajaguars.com.

Få kilometer væk var Elisa Axelsen og de øvrige kvinder fra South Alabama i kamp om USA Women's Spring Invite på Azalea City Golf Course, og der blev det til en andenplads for hjemmebanespillerne fra Mobile. Axelsen bidrog med en 19. plads efter runden i 75-77-76.

Resultater USA Women's Spring Invite

Resultater Mobile Sports Authority Intercollegiate