Spillerne uenige om, hvor grænsen for shorts skal gå

Selv iført korte bukser havde Morten Ørum Madsen og Thomas Søby det hårdt i den malaysiske varme onsdag. (Foto: Golf.dk)

Printer venlig versionSend til en ven

Blandt europatour-spillerne er der delte meninger om den nye dresscode, men de fleste er enige om, at det er et skridt i retning mod shorts i turneringerne

Det var i Kuala Lumpur, under EurAsia Cup, at europatouren første gang lod spillerne bære shorts i træning. En måned senere er touren vendt tilbage til Malaysias hovedstad og i mellemtiden har de korte bukser grebet om sig.

På Royal Selangor Golf Clubs driving range har fordelingen mellem lange bukser og shorts været cirka 50-50 mandag til onsdag, men sådan fordeler reaktionerne på det nye tiltag sig ikke. Flertallet er glade for den nye, lempelige dresscode, men det er ikke svært at finde skeptikere.

Onsdag var det 30 grader og en luftfugtigheden tæt på 100 procent, men alligevel var evigt hårdtarbejdende Søren Kjeldsen klædt i lange bukser og ligesom Johnny Cash – helt i sort. Det kunne der ikke tolkes noget ud fra, andet end at hans eneste par shorts var til vask. Den 40-årige dansker er endnu ikke helt afklaret omkring sit syn på sagen.

- Tingene har flyttet sig i forhold til i slutningen af '90'erne, da jeg kom på touren. Golfen har det generelt svært, og derfor prøver man selvfølgelig at gøre det er nemmere at være i golfklubber, at gøre det nemmere for unge at melde sig ind og så videre, så på den måde synes jeg, det er et fint signal. Jeg er ikke rigtig sikker på, at det er den rigtige vej at gå, men jeg kan sagtens se argumenterne både for og imod. Altså, jeg synes stadigvæk, det ser bedre ud, når folk spiller i lange bukser. Argumentet for det er, at sporten skal være mere oppe i tiden, og folk vil gerne spille i shorts. Om det gør en forskel, at vi spiller i shorts herude, det ved jeg ikke rigtig, sagde han på vej mod rangen.

Kjeldsen ser den seneste udvikling som et skridt på vejen mod at tillade de korte bukser i turneringerne.

- Jeg tror, det kommer. Formentlig går der ikke ret lang tid. Det er, som om at folk generelt er glade for, at de kan have shorts på, specielt sådan en uge som denne her. Det er jo mere behageligt, det er der ingen tvivl om. Stemningen er meget positiv omkring det, og så længe den er det, jamen så er det den vej, vi går, og så må de gamle indstille sig på det, sagde han.

Kjeldsens jævnaldrende kollega David Howell er et højtstående medlem af den betydningsfulde turneringskommitté og var med til at beslutte den nye politik. Englænderen var selv iført shorts tirsdag, men han foretrækker en tydelig grænse mellem træning og konkurrence.

- Jeg er lidt af en traditionalist, men selv jeg kan se, at i vejr som dette giver det 100 procent mening med shorts. Jeg er sikker på, at vi en dag ender med at spille i shorts i turneringerne, men det vil jeg helst ikke se ske. Jeg håber, vi holder lidt fast i traditionerne fra torsdag og frem, sagde han.

Man kunne foranlediges til at tro, at holdningerne til spørgsmålet følger et generationsskel med de ældre imod og de unge for en ændring, men den største modstander, Golf.dk kunne finde, er 30-årige Joost Luiten.

- Jeg bryder mig ikke om det, og jeg synes, de skal ændre reglen tilbage. Der ser meget amatøragtigt ud, meget uprofessionelt, så jeg holder fast i mine lange bukser, sagde hollænderen tidligere onsdag.

Vinderen af challengetouren 2014, Andrew ”Beef” Johnston, er at finde i den modsatte grøft, hvor det ikke kan gå hurtigt nok med at få udvidet det nye regelsæt til hele ugen.

- Det er mere afslappende for spillerne at træne i shorts, specielt i varme som denne. Det er slemt med lange bukser på. Nogle af os er ikke vant til de temperaturer, så jeg synes, det er et godt tiltag. Jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle spille i shorts i turneringerne. Det gør ingen forskel, om folk har shorts på eller ej, når man ser det på tv. Jeg synes, det er en god idé. Jeg ved ikke, om det kommer til at ske. Vi får se. Forhåbentlig kan vi få det gennemtrumfet. Jeg har hørt rygter men ikke noget konkret, sagde englænderen, som kan fejre sin 27-års fødselsdag torsdag.

Martin Kaymer er det største navn i Maybank Championship Malaysia. Siden han kom på europatouren i 2007, har han klædt sig klassisk og i reglen lettere konservativt. Den dobbelte majorvinder har ikke nogen problemer med shorts, og han forstår at tiden arbejder for det progressive standpunkt, for en ændring.

- Specielt når vi spiller Pro-Am og er på banen seks-syv timer og det er 30 grader og 90 procent luftfugtighed, så gør det en forskel. Indtil videre er det godt at kunne have shorts på under træningsdagene. Jeg tror, det tager noget tid for folk at vænne sig til det. Måske om et år eller to kan reglen udvides til at dække turneringerne også. Golf er ved at blive mere moderne, og jeg tror, at hvis europatouren kan lave et statement, er det rigtig godt – specielt for de yngre spillere.

Med europatourens nye ledelse, der ikke er bange for at lave radikalt om på tingene, og spillernes overvejende positive modtagelse, lader det til, at dit fjernsyn inden længe vil blive fyldt med bare ben. Hvis du vil forberede dig på chokket, kan du bladre i galleriet her.


4 kommentarer til "Spillerne uenige om, hvor grænsen for shorts skal gå"

Det sker. Har selv shorts på

Det sker.
Har selv shorts på i træning, også en dag som i dag hvor det var frost, shorts og frost går hånd i hånd. 30 graders varme og en lang buks er lig døden, selvom det ser godt ud. Men vi spiller vel ikke golf for at se godt ud?
Eller er det - så - overfladisk en beskæftigelse, ej vel :)

OK med mig

Jamen altså et par pæne herreshorts og lidt sol så er det helt fint.

Dem der foretrækker lange bukser tager så bare dem på - over tid vil shorts blive alment accepteret.

Synes bestemt selv at det er mest stilfuldt at herrerne spiller i lange bukser - men en gang imellem virker det også tåbeligt at de skal råsvede i varmt og fugtigt vejr.

Ja ik?Det kunne jo komme på

Ja ik?
Det kunne jo komme på mode at man barberer sine ben som cykelryttere og svømmere, løbere, det er helt normalt, kvinderne gør det også, med mindre de er en kende for afslappet.
Det kunne vi lære noget af, og så få fingeren ud af bagdelen og komme igang med at træne læg og lår så der var noget ordentligt at kigge på for det modsatte køn, netop som du nævner Denny.
Det er måske lige at gå over gevind at gøre en olie flaske så benene glinser i solen, som standard i baggen. Men men. De sorte enke rør kan hurtigt blive standard for det modsatte af positiv energi, hvis man samlet set afviser dem med vold og magt fra krop, sind. Det er kun noget vi selv bestemmer jo.

Jeg mener man skal vende enhver udfordring til en klar vinder i sindet samt praksis, så går det tit som præsten prædiker, også selvom man er vantro :)

Bikini golf, det er der masser af på nettet, hvor er mande versionerne?
Nej fyyy ha du må ikke have tank top på, det er til grin, og det dør i takt med at mennesker dør, sammen med deres forstokkede syn, sådan lidt kynisk sat op. Men det er sandheden, om man kan lide den eller ej, hehe :)

Shorts or no shorts

Jeg har ikke selv noget problem med at folk spiller i shorts. Selv foretrækker jeg dog at spille i lange bukser og føler ikke at det varme mæsigt gør den store forskel. Man kan trods alt få nogle meget lette og tynde lange bukser :)

Grunden til at jeg spiller I lange bukser er vel mest pga. roughen vi finder på de fleste baner herhjemme. Om man skal lede efter sin egen eller sin med/modspillers bold er tidslen eller brændnællerne jo ligeglade med og det samme er skov flåterne. Hvis ikke vi havde alt det høje græs, tidsler, brændenælder mv. så kunne det da godt være at jeg ville spille i shorts. Men helt ærligt, så synes jeg det ser bedre ud med lange bukser end med shorts for mænds vedkommende.

Hmmm, er det bare mig der synes det kunne være sjovt at høre "Rough Rider"'s kommentarer til dette?