Spieth før titelforsvar: Bedre end sidste år

Selvom resultaterne ikke har været imponerende på det seneste, er Jordan Spieth tilfreds med hvor hans spil er. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

De seneste ugers middelmådige resultater får ikke alarmklokkerne til at ringe for Jordan Spieth, som denne uge forsvarer i Valspar Championship

Der blev spekuleret i, om Jordan Spieth gamblede med sin form frem mod forsvaret af årets første major ved at rejse kloden rundt i årets første måneder for at indsamle store ”appearance fees”, og efter han er vendt tilbage til USA og PGA Touren har resultaterne da heller ikke været overvældende.

En 21. plads, et misset cut og en 17. plads kan verdens bedste spiller vise frem for sine tre seneste turneringer, men forud for sit titelforsvar i Valspar Championship var Spieth alligevel ved godt mod og positivt stemt omkring udsigterne for året.

- Jeg har faktisk fået en bedre start på 2016 end i 2015. Jeg føler, jeg er et bedre sted med mit spil. Jeg skal bare få min putter i gang. Den er ikke rigtigt begyndt at køre. Det føles fint, de er bare ikke helt gået i endnu, men det skal de nok komme til, sagde den 22-årige texaner på sit pressemøde.

Det var i denne turnering for et år siden, at sæsonen og karrieren for alvor tog fart, da Spieth vandt efter omspil med sin Ryder Cup-makker Patrick Reed og Sean O'Hair. Han kom på dramatisk vis ind-og-i på alle de tre sidste huller om søndagen for at fremtvinge omspil, og på tredje ekstrahul snørede han sækken om turneringen med et langt birdieputt.

De to følgende turneringer kastede andenpladser af sig, inden Spieth skrev sig ind i historiebøgerne på Augusta National.

For at genvinde titlen på Copperhead i Palm Harbor, skal han igen overvinde Patrick Reed, mens Henrik Stenson, Danny Willett, Branden Grace, Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel også udgør væsentlige trusler.

Til første runde er Spieth sat i bold med Bill Hass og Stenson klokken 14.07 dansk tid.