Solheim Cup og VM skal fordøjes

Puk Lyng Thomsen i selskab med sølvholdet, der også bestod af Cecilie Bofill, Line Toft Hansen og landstræner Thomas Poulsen

Printer venlig versionSend til en ven

Puk Lyng Thomsen er hjemme i Danmark efter et par vilde uger med Junior Solheim Cup og World Junior Girls Championship

To af de helt store udfordringer på den internationale juniorscene var koblet sammen på to uger i træk for 17-årige Puk Lyng Thomsen. Først handlede det om Junior Solheim Cup på St. Leon-Rot Golf Club, og derefter tog hun flyveren fra Frankfurt til Ottawa for at deltage i World Junior Girls Championship på The Marshes Golf Club sammen med Line Toft Hansen og Cecilie Bofill. 

Nu er hun hjemme i Frederikshavn og klar til at bruge lidt energi på gymnasiet, hvor hun er i gang med sit andet år. Og klar til at fordøje de indtryk og erfaringer de sidste par uger har givet. 

- Det har været to store og rigtig gode oplevelser. Det har været megafedt det hele, og jeg synes, det har været helt specielt at være en del af et hold ved begge turneringer. Det giver bare noget andet, for normalt har jeg jo kun fokus på mig selv, men nu handlede det om et hold, og det var megafedt, fortæller Puk Lyng Thomsen til Golf.dk

Mere lige europæere

Holdånden var særligt noget helt specielt ved Junior Solheim Cup, hvor hun sammen med spillere fra Tyskland, Spanien, Sverige, Norge, Irland og Schweiz kæmpede mod den amerikanske elite.

Europa vandt ikke, og Puk Lyng Thomsen fik ikke point ud af sine fourballs, foursomes eller sin single. Men hun tog nederlagene om oprejst pande.

- Det er jo ikke en skam at tabe til bedre spillere, og jeg var god nok oppe mod nogle rigtig gode spillere både når man ser på handicap og verdensranglisten. Det var nogle rigtig tætte kampe, som jeg lærte meget fra. Det var interessant at se, hvordan der var forskelle i spillet i forhold til amerikanerne med nogle ting, europæerne var bedre til, og nogle ting amerikanerne var bedre til. Generelt slog jeg og de andre europæere mere lige i vores udslag fra tee, men til gengæld var amerikanernes approach-slag lige på pinden næsten hver gang, siger Puk Lyng Thomsen.

Efter dysten ved PING Junior Solheim Cup var overstået, var læringen dog ikke afsluttet. For første gang skulle både juniorernes Solheim Cup og de professionelles Solheim Cup spilles på samme bane, så der var adgang med VIP-behandling til juniorerne og deres familie på St. Leon-Rot Golf Club hele ugen.

Solheim Cup morgen til aften

Puk Lyng Thomsen og de andre spillere havde adgang indenfor rebene, så de kunne følge med på nærmeste hold.

Det udnyttede Puk Lyng Thomsen til det fuldeste fredag, hvor hun var på banen hele vejen fra 6.30 til 21.

- Det var en stor oplevelse at mærke både spillet og stemningen, for det var jo helt vildt. Det var spændende at se, hvordan de professionelle kunne fungere under det store pres. Det var også fedt, at de professionelle var gode til at hilse på os, så vi virkelig følte os som en del af deres hold, siger Puk Lyng Thomsen.

Hun fik ikke mere Solheim Cup med i weekenden, for søndag morgen rejste hun sammen med sine danske holdkammerater fra Frankfurt til Ottawa med næste store udfordringer på programmet.

Ved World Junior Girls Championship blev det til masser af succes med en andenplads med kun de suveræne koreanere som et bedre hold.

- Holdet var rigtig godt, og det var ikke kun to spillere, som bar det. Alle tre spillere spillede en god turnering. Først synes jeg ikke selv, det var en god præstation fra mig, men set i bakspejlet kan jeg ikke være utilfreds. Det var en svær bane, hvor par eller måske +1 var gode runder, siger Puk Lyng Thomsen, der efter en runde i par og tre runder +1 sluttede på en delt ottendeplads i +3.

Line Toft Hansen sluttede på 10. pladsen i +7, mens Cecile Bofill sluttede med sølvmedaljen med en total i -5.

Sølvmedaljen var også en perfekt oprejsning på skuffelsen fra turneringen sidste år, hvor bronzemedaljerne glippede.