Sörenstam, Tuttta, Nordqvist…og Emily Pedersen

Emily Pedersen har fået sit navn skrevet ind i historien på Ladies European Tour. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Emily Pedersen er Rookie of the Year, og hun håber på, det kan blive et springbræt til noget endnu større

Listen med navne er lang og fornem. I 1985 var det Laura Davies. I 1993 var det Annika Sörenstam. I 2001 var det Suzann ”Tuttta” Pettersen. I 2008 var det Melissa Reid. I 2009 var det Anna Nordqvist. Nu er Emily Pedersen med på listen. Det handler om Ladies European Tour Rookie of the Year.

Lørdag sluttede sæsonen, og dermed kan Emily Pedersen kalde sig for den bedste rookie i 2015.

- Det er super fedt og kæmpe stort. Det er jo noget, man kun har én chance for at blive, og det er da vildt at tænke på alle de store spillere, som har været Rookie of the Year. Jeg håber jeg da, det bliver et springbræt til noget endnu større for mig, siger Emily Pedersen til Golf.dk

Som ambitiøs spiller var ranglisten for de bedste rookies jo et natuligt fokuspunkt, men det har ikke fyldt meget isoleret set.

- Det er en bonus efter en god sæson, men jeg har ikke haft så meget fokus på ranglisten. Men siden jeg vandt i Indien, var jeg da lidt ekstra opmærksom på den. Men jeg kunne jo ikke spille efter at blive Rookie of the Year. Jeg kunne gøre mit bedste i hver turnering, og jeg er rigtig glad for min sæson, hvor jeg slutter på sjettepladsen på ranglisten. Det betyder super meget for mig, at jeg har vundet, så jeg i gåseøjn ikke bare kan vinde som amatør. Jeg har bevist overfor mig selv, at jeg kan være med på det niveau, så det betyder meget for mig, siger Emily Pedersen.

I kapløbet om at vinde Rookie of the Year blev det en duel mellem Emily Pedersen og Nanna Koerstz Madsen.  De to klubkammerater fra Smørum har kendt hinanden meget længe, og Emily Pedersen er glad for, at klubkammerater blev nummer to.

- Nanna har haft en flot sæson, og jeg synes, det er rigtig godt for dansk golf og særligt damegolf, at vi slutter med to spillere på toppen af Rookie of the Year. Det er en stor succes for dansk golf, som man kan være stolte af, siger Emily Pedersen, der nu kan se frem til en tiltrængt, men kort pause.

Der bliver til tre dages badeferie i Dubai og forarbejdet til næste sæson starter allerede 26. december, hvor hun tager tre uger til Florida med to uger sammen med DJGA og derefter en uge med landshold og proteam i DGU-regi.

Men først badeferie med familien.


9 kommentarer til "Sörenstam, Tuttta, Nordqvist…og Emily Pedersen"

Grim attitude

Rigtig flot hæder at opnå for Emily, men føj for en attitude !

Nu så jeg det meste af sæsonfinalen på fjernsynet, og jeg må indrømme at jeg var slemt skuffet over at se så sur og grim en attitude som Emily havde på banen !

De to første runder ser man stort set alle huller, og det er ikke andet en sure miner og køller der bliver slået ned i jorden og ind i baggen.

Jeg syns det var en pinlig opførsel, for en der skal forestille sig at være et rollemodel for andre..

Nu får jeg nok nogle hak over snuden for denne kommentar, men ikke desto mindre så har jeg sjældent set magen til så grim en attitude

@dårlig attiude

@JPK

Jeg syntes at dit indlæg er ærgelig læsning for dansk golf, ikke desto mindre så er jeg enig.

Emily bør fremstå proffesionel og som et godt forbillede.
De sidste par dages tv har dog vist det komplet modsatte !

Jeg væmmedes ved at se den slags attiude fra en opkoming dansk sports kvinde.

Jeg er selv medlem af Smørum golfcenter, hvor Emily kommer fra og har derigennem set hende og stadig ser af og til.
Her er det desværre samme historie !

Dårlig attitude fra emily når man er ude at se klubbens divisions hold, hun virker umotiveret og ligeglad på trods af klubbens støtte til hende.
Desuden så hverken hilser hun eller værdier en et blik hvis man hilser på hende.

En ærgelig udvikling for en ellers dygtig ung golfspiller.

Attitude

Så køre Janteloven igen igen, fordi vi endelig har fået en kvindelig golfspiller der viser følelser på banen, og hun ikke lige er som dansken gerne vil have hun skal fremstå, så er hun en dårlig person med dårlig attitude.

Det er da fedt endelig at se en kvindelig spiller der viser noget kant, og at hun går så meget op i det, at hun viser sine følelser.
Hvorfor er folk vilde med John Daly fordi han giver golf noget kant.
Hvorfor elskede folk John McEnroe fordi han smadrede ketchere

Umotiveret tror jeg næppe hun er, I forstår slet ikke hvad der der står på spil her, et misset put, eller slag kan indebære misset cut= no Money.

I to har vel selv engang slået driveren ned i jorden pga et dårligt slag, så i kender jo nok følelsen. Ellers så er det på tide i gør det.

Fordi hun ikke hilser, kan der måske være andre årsager til, folk er jo heldigvis forskellige.

Dårlig opførsel

NCT du ved tydeligvis ikke, hvad du taler om!!

Har du nogensinde set Emily på en golfbane? Og har du nogensinde mødt Emily i Smørum Golfklub?

Som de 2 første indlæg er inde på, så viser Emily desværre for hende, hendes sponsor JD stell og DGA virkelig dårlig attitude både på og ude for golfbanen - rigtig ærgerligt for dansk kvindegolf.

Men heldigvis for dansk kvindegolf og DGU, så er der flere andre unge kvinder, som opfører sig top professionelt og som danske fans kan være stolte af.

Dårlig attitude

Med hensyn til motivationen, så blev det hentydet til Smørum golfklubs divisionskampe.
Det foregår altså hjemme i den klub der har støttet hende gennem hele karrieren.
Det er ikke noget man får penge for - her giver man bare lidt igen.

Jeg er da sikker på at der er masser af motivation når der er dollars på spil, men nu er det jo ikke alt her i livet.
Man skal jo ikke glemme hvor man kommer fra !!

Jeg er heller ikke sikker på hvor mange der er vilde med John Daily, der blandt andet har flere domme for hustruvold.
Rigtig nok så er der nogle der syntes det er sjovt at se hans farvede tøj og at se ham slå bolde fra en dåseøl, men man kan vidst ikke kalde ham et godt forbillede.
Og det gør jo ikke noget at man tænker lidt over hvordan man fremstår udadtil som sportsmand/kvinde.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det usmageligt at se på køller der bliver slået i jorden og ind i baggen, samt et surt fjæs igennem 36 huller.

Der burde være mere format tilstede.

Det her har intet med janteloven at gøre.
Men der er noget der hedder helt normal opdragelse, som feks sige pænt Hej til folk fra ens hjemmeklub der hilser på en og er med til at betale kontingent som blandt andet går til hende selv !!

Ikke alle mennesker kan klare at få succes.
Jeg tror det rigtige ord er -stjernenykker- FØJ

Andre dygtige spillere

Heldigvis for Smørum Golfklub er der rigtig mange andre elitespillere og en anden Europa Tour spiller, der hver eneste dag træner i klubben og som ALTID smilende hilser og giver sig tid til medlemmerne - medlemmer der korrekt er med til, at Smørum Golfklub fostre så mange dygtige spillere.

Spillere som Smørum Golfklub kan være mega stolte af, når de rejser verden rundt.

Holdleder fra Smørum

Jeg har de sidste mange år været holdleder for Emily i SGK
Jeg har været til alle divisionskampe og må mane alt det skriverier til jorden som der bliver nævnt omkring SGK
Jeg har også været i Dubai de sidste dage
De sidste mange år har hun været med til divisionskampe og sidste sæson hvor hun lige været blevet pro gav vi hende en betrakligt tilskud til at komme godt igang med hendes pro karrierer UDEN betingelser ! DVS at hun ikke var tvunget til at stille op i vores divisionskampe men kunne koncentere sig fuldt ud ud om at komme igang med hendes karriere
Men uden at blinke stiller hun op og giver en masse tilbage til de nye talenter og tager dem under sine arme og lærer fra sig
Hun tilbød også at køre til Esbjerg til DM slutspillet samme dag hvor hun misset cuutet i Helsingborg men det valgte vi som leder på holdet at takke nej til for vi mente at hun skulle slappe af så hun var klar til Evian
Så det med at hun er ligeglad det kender jeg ikke til
Jo spillerne kommer med udbrud og takler forskelligt deres frustationer
Ja det ser ikke altid lige godt ud på TV eller ude til divisionskampene at der blir smidt med jern eller "munket" jern men så længe det ikke tager overhånd så giver vi dem "lov" til det for vi har værd vores måde at takle modgang og dårlige slag
Hvad de gør på TV og på dametouren kan vi ikke blande os i da de er dem selv derude og jeg er også sikker på at går de over stegen i forhold til deres regler så får de også lov til at betale bøder til Touren hvis de mener at de er gået over stegen
vi gør hvad vi kan i SGK at lære de unge mennesker at "opføre" sig ordenligt på banen hvordan det så er
der tror jeg vi ser forskelligt på det men vi er jo kun mennesker

Med venlig hilsen
Henrik Kabeltrimmer Nielsen
Holdleder fra SMørums Elitedamer

Sörenstam, Tuttta, Nordqvist og Emily Pedersen

Attitude og adfærd?!
Taler vi om top idrætspersoner eller joviale ambassadører for dansk golf?
Medgivet at adfærden er uheldig, men attituden viser efter min opfattelse en utrolig fokusering på at nå et mål.
Kan nogen i dyb koncentration smile og vinke til omgivelser som en anden Margrethe II
Hvorledes vi udlever frustration er meget individuelt. Visse eksploderer og er tilbage på sporet efter et par sekunder, andre slæber det gennem hele livet med smil på læben og et blødende mavesår.
Har vi svært ved at acceptere succes? Eller sidder vi mageligt i sofaen foran TV'et og tænker på DANMARK's image i den store verden?
Personligt tror jeg, at det er enklere at tillære adfærd end at ændre attitude til den måde vi angriber nye udfordringer.
Klem på Emily, du bliver sikkert rundere med årene!

Køber jeg ikke SPR

SPR det er nu hun skal være et godt eksempel for ungdommen ikke når hun er 50. Og Emily har et stykke arbejde foran sig hvis hun vil være en god ambassadør for dansk golf, både på og især udenfor banen. Men hun kan vel få nogle af sine dygtige rådgivere i Smørum til at hjælpe hende med at få styr på den del.