Slut på seks års sejrstørke

Marcus Fraser glæder sig til at bringe sit nyvundne trofæ med hjem til sine børn. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Marcus Fraser greb chancen, da unge Soomin Lee snublede ned af opløbsstrækningen i Maybank Championship Malaysia

Soomin Lee havde et sikkert greb om førstepladsen det meste af søndagen i Maybank Championship Malaysia. Den 22-årige Sydkoreaner gik ind til finalerunden med et forspring på tre slag ned til Marcus Fraser, men selv om Lee er ung og deltog i sin kun anden turnering på europatouren, var det at spille med om topplaceringerne ikke helt nyt.

Da Lucas Bjerregaard og Justin Rose var i tvekamp om Hong Kong Open, sneg Lee sig ind på en delt tredjeplads, og på Royal Selangor så det ud til, at han ville slutte helt på toppen.

Fraser var uden bogeys på dagens runde, men da han på hul 14 lavede den sidste af dagens tre birdies, havde han kun spist et enkelt slag af Lees forspring. Der blev dog sørget for spænding til det sidste, da Lee lavede doublebogey på hul 16, så de to spillere kunne følges ad ned af det svære hul 18 i samme score.

Fra fairway fik Fraser skidt kontakt og endte kort af green, mens roughen greb om Lees jern og sendte bolden venstre om green. Begge slog deres indspil for langt til nogenlunde samme position, og da Fraser havde set Lees bold trille højre om hullet, tog han ved lære og fandt bunden af koppen.

Det er den 37-årige australiers tredje sejr på europatouren, og den kommer små seks år og 119 turneringer efter, han senest vandt i Sydkorea. Med sejren følger 439.500 euro og 38 verdensranglistepoint, hvilket kan sende Fraser op i nærheden af nummer 60 på OWGR. Hans bedste placering nogensinde er nummer 51.

Sejren kommer til at få enorm betydning for Fraser, som ellers så småt var ved at lukke ned for karrieren i Europa.

- Forhåbentlig får det mig ind i WGC i Akron og måske PGA Championship, så det ændrer mine planer for året massivt. Med to små børn derhjemme var det min intention at begynde at trappe ned i år og helt at stoppe med at spille i Europa efter efter næste sæson, så det bliver jeg nødt til at genoverveje. Jeg har stadig planer om at spille mindre, men det giver mig jobsikkerhed i et par år ekstra, hvilket altid er rart, sagde Fraser på sit pressemøde.

Lucas Bjerregaard var søndag rundt i par og blev bedste dansker på en delt 24. plads i -6. Det er frederikshavnerens bedste resultat i den nye sæson, og det kommer umiddelbart efter en uges sygdom, han endnu ikke er kommet sig helt over.

- Det var ikke så kønt i dag, men der er ingen tvivl om, at jeg havde købt den i mandags, så alt i alt er det en ok uge. Det er lidt træls, at jeg ikke spiller bedre i dag, men sådan er det jo. Der er mange positive ting i det, så jeg ser frem til Perth i næste uge og til at få et par dage fri, så jeg kan komme helt op på 100 procent igen, sagde han efter runden.

Da den turnering blev spillet sidst, vandt Thorbjørn Olesen, men Lucas Bjerregaard leverede også et fornemt resultat med en delt fjerdeplads.

– Ligesom denne, er det også en bane, hvor man skal tænke sig lidt om: Mange træer, man skal holde den i spil fra tee. Jeg kan rigtig godt lide den og havde en god uge sidste gang, jeg var der. Så jeg glæder mig til at komme derned igen, sagde den 24-årige dansker.

Hans 16 år ældre landsmand Søren Kjeldsen kunne også se positive takter i spillet, selv om det søndag blot blev til en 72'er (+1) og en delt 57. plads i +1.

- I lange perioder spiller jeg godt uden at få så meget ud af det, og med det samme jeg slår et slag, der ikke er godt, så laver jeg bogey. Så i løbet af de fire dage kom jeg aldrig ind i en god rytme, selv om jeg spiller masser af god golf, sagde han.

Problemerne startede med en række upræcise teeslag, hvilket ikke går godt sammen med små og hårde greens.

- Specielt med 3-wooden mister jeg for mange fairways, og med det samme man mister fairway her, mister man ofte også greens, fordi man ikke kan stoppe bolden.

Snart går turen til USA, og Kjeldsen ser positivt på sine chancer i den enormt vigtige serie af turneringer.

- Jeg slår mine jern bedre end nogensinde, synes jeg. Jeg tror nærmest ikke, jeg har slået et dårligt jernslag hele ugen, sagde han inden turen gik tilbage mod Danmark.