Shank koster Olesen dyrt

Thorbjørn Olesen missede green på 18 fra få meters afstand med et grimt shank. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Den eneste gang, Rory McIlroy var foran mod Thorbjørn Olesen i WGC – Dell Match Play, var efter hul 18, og danskeren har kun sig selv at takke for nederlaget

Der var lagt op til et brag af en kamp mellem Rory McIlroy og Thorbjørn Olesen på førstedagen af WGC – Dell Match Play, og selvom det blev en tæt match, var det ikke et velspillet opgør.

Olesen kom foran på hul to og holdt sig oppe i størstedelen af opgøret på Austin Country Club. Da McIlroy slog i vandet på hul 13, kom Olesen 2up mod den forsvarende mester, men trods de lovende udsigter fik han ikke has på giganten, og det kan danskeren kun takke sig selv for.

McIlroy vandt tre af de fem sidste huller med havde kun én birdie i samme stræk. Det var Olesens kluntede bogey på hul 14, der åbnede døren for et comeback, og på hul 15 bragte McIlroy balance i regnskabet. Lige var det stadig, da de to gode venner skulle fordele pointet på hul 18. Olesen missede green, og i sit indspil slog han et grimt shank, der sendte sejren i favnen på nordireren.

- Man føler med ham, for han er oppe stort set hele matchen, og så at slutte af sådan. Hvis jeg havde lavet birdie på hul 18, og han en par, ville jeg have følt, jeg havde vundet matchen, og det ville han sikkert også, men nu vil det uden tvivl være en følelse af, at han har tabt. Det var ham, der gav sejren væk, sagde McIlroy ifølge Golf Digest.

Der findes aldrig et godt tidspunkt at slå et shank, men på sidste hul mod en af verdens bedste spillere svier nok alligevel lidt ekstra. Men det var ikke den eneste grund til nederlaget, for med tre femmere på de sidste fire huller kan man ikke forvente at holde stand mod en spiller med McIlroys talent.

Resultatet betyder, at der skal diskes op med en sejr i torsdag, når Olesen går op mod Kevin Na klokken 19.10 dansk tid, hvis danskeren skal spille en rolle videre i turneringen.

Søren Kjeldsen, som også led nederlag onsdag, skal ud mod Hideki Matsuyama klokken 20.40.


2 kommentarer til "Shank koster Olesen dyrt"

hvornår kan man takke andre for et nederlag

mærkelig kommentar, det er jo en selvfølge
men hvad kommer det læseren ved at sætte slat i såret
underlig nedladenhed overfor en spiller som har tabt
hvor er gentleman kommentarerne , som villle passe til sporten henne

Salt i såret

Jeg syntes faktisk Rory siger det rigtige. Thorbjørn havde matchen, men et par ærgerlige fejl til sidst kostede matchen - og altså ikke Rorys gode spil - og hvis Rory står bagefter og siger han spillede den bedre match, så ville det jo heller ikke være rigtigt