Senior-sejr viser, at vejen frem er at kigge tilbage

I hvilken anden sport ville det være realistisk, at manden til højre, Peter Senior, tager sejren og henviser ham til venstre, Bryson DeChambeau, til en trøstepræmie som bedste amatør? (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Med en sejr i Australian Masters har Peter Senior nu fuldendt den australske triple efter at have rundet 50 år

Peter Senior begik tidligt søndag en kæmpe bedrift, da han vandt Australian Masters på Huntingdale Golf Club i Melbourne. Den 56-årige australier sluttede med en runde i -3 for en samlet score i -8 og en sejr på to slag ned til landsmændene John Senden og Andrew Evans og den amerikanske super-amatør Bryson DeChambeau.
 
Det er Seniors tredje sejr i Australian masters, og den kommer 20 år efter han senest kunne kysse pokalen. Senior har vist sig langtidsholdbar på den hjemlige golfscene. I Australien arbejder man med begrebet "Triple Crown", en ekvivalent til "the Grand Slam", som dækker over sejre i Australian Open, Australian PGA og Australian Masters. Robert Allenby var den seneste til at fuldende det hattrick. Med dagens sejr har Senior vundet alle tre efter at være fyldt 50 år. I 2010 vandt han PGA og i for tre år siden Australian Open.
 
Det er en imponerende personlig sejr for Senior, men, måske, en ligeså stor sejr for traditionelt banedesign. Huntingdale er blot en af en række traditionsrige baner i "The Sandbelt" omkring Melbourne, som beundres af mange og inspirerer alt for få. 
 
På flertallet af nyere baner bliver spillet reduceret til en konkurrence på lange teeslag. Det er et produkt af længere og længere baner og gør ikke alene spillet mindre interessant, det har også en række uhensigtsmæssige bivirkninger; øget miljøbelastning, højere omkostninger, langsomt spil. På baner som Royal Melbourne, Kingston Heath og Huntington bliver spillerne udfordet på en række parametre fra positionering til drilske indspil fra tætbarberede greenområder. Selvom nogle af verdens bedste spillere kigger forbi, formår banerne at forsvare sig, selvom de efter moderne standarder er at betragte som korte.
 
Resultatet er, at 56-årige Peter Senior kan kæmpe på lige fod med 22-årige Bryson DeChambeau og den 35-årige verdensstjerne Adam Scott (som blev nummer fem i -4). Og slå dem! Det havde været en umulighed på en lang bane med tyk rough. 
 
Det er en fornøjelse at se Rory McIlroy og Bubba Watson sende en raket af sted med driveren, men golf kan være så meget mere end lange drives. Seniors sejr viser, hvor interessant spillet kan være på den rette bane.   

Link til slutstillingen