Sejerø golf måtte give op


Printer venlig versionSend til en ven

Danmarks mindste Golfklub kunne ikke blive enig med baneejeren om en ny lejeaftale for øens 9 huller

Det ligger fast, at der ikke bliver spillet golf på Sejerø i 2015. Forhandlingerne om en ny lejeaftale mellem Sejerø Golfklub og baneejer Jørgen Jørgensen brød sammen i december.

-  Vi forhandlede hele 2014, men kom ingen vegne. Derfor har en enig generalforsamling sagt stop. Nu forsøger vi at få etableret en ny bane et andet sted på øen, fortæller klubbens kasserer Jens Thomassen til Golf.dk.

Sejerø Golfklub er Danmarks mindste med knap 70 medlemmer. Rekrutteringsgrundlaget er øens 350 fastboende og et par hundrede sommerhusejere.

-  Det sætter nogle stramme økonomiske rammer, og vi syntes selv, at vi gik meget langt, da vi foreslog at den årlige lejeaftale blev forhøjet til 105.000 kr. siger Jens Thomassen.

- Penge, som baneejeren ville få, uden at han skal foretage sig noget selv helst, da vi selv står for driften. Han forlangte 120.000 og en årlig regulering på tre procent.

Banens ejer, Jørgen Jørgensen bekræfter overfor Golf.dk, at det var et meget lille beløb, der skilte de to parter. Han mener, at det er kommunen, der er skurken.

-  Jeg fatter ikke, hvorfor kommunen ikke gik ind, og gav øen det lille tilskud, der skulle til, for at vi kunne fortsætte. Så vidt jeg er orienteret får kommunens anden golfklub i Kalundborg gratis stillet jord til rådighed. 

Kalundborg kommune havde sendt en repræsentant til Sejerø for at mægle.

-  Men han ville kun have, at jeg skulle gå længere ned, og klubben højere op, siger Jørgen Jørgensen.

Til det siger Kalundborgs borgmester Martin Damm (V) til Golf.dk:

-  Nu er vi jo ikke en hæveautomat. Og da den lejeaftale, som klubben tilbød, ligger langt over værdien af det stykke jord, hvor banen ligger, måtte vi melde fra. Ellers kunne det hurtigt blive skruen uden ende for os.

-  Vi har haft en god dialog med klubben, og jeg glæder mig over, at der er kommet en godt samarbejde med en række af øens grundejere, siger Martin Damm..

Golfklubben har allerede ryddet den gamle bane og sammen med en række landmænd, er der nedsat en arbejdsgruppe, der skal finde et egnet sted, til en ny.

Den håber man at have klar i 2016.

-  Vi skal have rejst nogle penge og håber, det blandt andet kan ske gennem de midler, som staten har sat af til støtte til de danske småøer, siger Jens Thomassen.

Hvor den nye bane skal etableres, er der ikke taget stilling til endnu. Den gamle bane blev grundlagt i 2006 direkte på det eksisterende underlag. Det vil også ske med den kommende ni-hullers bane.

-  Vi var glade for den gamle bane, men nu ser vi fremad og glæder os til en ny, siger Jens Thomassen.

Golf.dk besøgte Sejerø Golfklub i sensommeren 2014. Den artikel kan du læse her.


3 kommentarer til "Sejerø golf måtte give op"

Jeg håber

Jeg håber ærlig talt at den omtalte ejer af jorden, nu ikke får en rød eje ud af det stykke jord.

Grådighed

Det lyder som om Bane ejeren syntes kommunen skulle være skurken, men jeg syntes nu det lyder som om Jørgen er skurken selv. Tænk at lukke en bane pga 15000 kr.

Golf på sejerø

70 medlemmer 200 pr næse om året så passer pengene .