Så nappede Winther sin første finaleplads

Jeff Winther kan for første gang i karrieren se frem til en finale på europatouren. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Jeff Winther klarede cuttet ved Tshwane Open og dermed er han i sin sjette turnering på europatouren for første gang med i finalen

Den professionelle karriere har taget nogle solide skridt opad stigen for Jeff Winther. Efter han havde stor succes på ECCO Tour i 2013, kvalificerede han sig til Challenge Tour. Der blev det til to sæsoner, og nu er han så på europatouren som rookie i 2016.

Nu handler det kort sagt om at etablere sig på den nye hylde. Han har deltaget i fire turneringer, men uden en finaleplads som afkast. Senest var det dog på grund af et maveonde, at han måtte trække sig ved Commercial Bank Qatar Masters.

Nu er turen gået til Sydafrika og Tshwane Open. Her bliver Pretoria Country Club rammen for karrierens første finale for Jeff Winther, der udover denne sæsons fire turneringer i 2014 spillede Madeira Islands Open, der var co-sanctioned med Challenge Tour.

Men i den sjette turnering ramte Jeff Winther momentum på sin anden, som han leverede i 66 slag (-4).
Han havde en enkelt dobbeltbogey, men formåede at lave birdie på både hullet inden og hullet efter. På banens bagni var han bogeyfri og spillede den del i -4.

Samlet rykkede han i sikker stil ind i finalefeltet, og med en total i -1 ligger han på en delt 14. plads.

Finalefeltet er dog ikke helt på plads. På grund af torden i luften blev spillet stoppet for dagen med 37 spillere, der ikke nåede at spille anden runde færdig.

For feltets anden dansker, Lasse Jensen, er det dog også blevet afgjort Han spillede sin anden runde i 76 slag (+6) og ligger på en foreløbig 132. plads i +9.

Forrest i feltet er to sydafrikaner med vidt forskellig erfaring i bagagen.

30-årige Anthony Michael er med i feltet via sin kategori på Sunshine Touren og spiller i denne uge karrierens 23. turnering på europatouren. Han er alene i spidsen med en total i -7. Men føringen er spinkel.

På andenpladsen følger Charl Schwartzel, der ikke er færdig med sin anden runde, men har spillet de første 17 huller i -6. Med en total i -5 er der kun to slag op landsmanden på toppen.