Så blev historisk god sæson lukket af

Malene Jørgensen er en af erfarne danskere på Ladies European Tour, og hun sluttede som den bedste af finalekvintetten. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Malene Jørgensen blev bedste dansker ved Omega Dubai Ladies Maters, som blev vundet med hele 12 slags margen af Shanshan Feng

To sejre, tre spillere i top 10 på Order of Merit, to spillere i top 2 på Rookie of the Year ranglisten.

Det har været en sæson for danske damegolf, som der aldrig har været set mage, når man vurderer på kvalitet sammen med kvantitet.

Sæsonen blev sluttet af med Omega Dubai Ladies Maters, og det blev en turnering, der kort sagt levede to liv. Shanshan Feng styrede det ene liv kort og kontant, mens turneringens andet liv, så var op til resten. Efter tre indledende runder med 67 slag per runde, skruede Feng en tand op med en finalerunde i 66 slag. Men en imponerende total i -21 sluttede hun 12 slag foran Thidapa Suwannapura og 13 slag foran Melissa Reid, der med tredjepladsen akkurat nappede andenpladsen på Order of Merit fra Nicole Broch Larsen.

Den danske finalekvintet blev ledt af Malene Jørgensen, der spillede karrierens femte sæsonfinale, og hun sluttede sæsonen med en 69’er (-3), der sendte hende op til en slutplacering som nummer 8 i samlet -4.

Emily Pedersen sluttede også med en 69’er og sørgede dermed for at det forblev til en enkelt offday runden i 78 slag, og det blev til en 17. plads i -2.

Nicole Broch Larsen skulle bruge alle sine ressourcer efter en hård kamp på LPGA Q-School, men hun leverede varen med sin anden finalerunde i 70 slag, og det blev til en slutplacering som nummer 28 i samlet par, hvilket ikke var nok til at bevare andenpladsen på Order of Merit, men tredjepladsen kan uden tvivl også give velfortjent stolthed.

Nanna Koerstz Madsen og Daisy Nielsen sluttede begge turneringen med en runde i par, og endte som med en 40. plads til Madsen og en 45. plads til Nielsen, der fortsætter til Marokko for at spille Q-School for at bevare sin plads på europatouren.