Ryder Cup kommer til Herning

Nu kommer Ryder Cup-trofæet til Herning (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Herning har i mange år været dygtige til at tiltrække store begivenheder og stjerner. Og nu kommer Dansk Golf Show og MCH Messecenter Herning til at danne ramme om selveste Ryder Cup’en.

Når Ferie for Alle løber af stablen fra 26.-28. februar 2016, kan besøgende ikke blot vælte sig drømmerejser og ferieinspiration i læssevis. Denne gang har Skandinaviens største feriemesse også æren at at danne ramme om Ryder Cup'en.

Den er god nok. Dog er det ikke golfsportens mest fornemme turnering, hvor de 12 bedste spillere fra USA hvert andet år møder de 12 bedste fra Europa, der flytter fra Hazeltine, Minnesota, til Herning, Men derimod pokalen - The Ryder Cup -, man vil kunne opleve på Dansk Golfshow, der er en af Ferie for Alles fem temaområder.

Cup'en - eller pokalen, om man vil - præsenteres af PGA of Denmark på deres stand på messen. Her vil der naturligvis være rig mulighed for at blive fotograferet sammen med det sagnomspundne trofæ.

Et regulært scoop
Ideen med at forsøge at få Ryder Cup trofæet til Herning blev fostret allerede på messen i 2015. Siden har PGA of Denmark arbejdet målrettet med at få projektet til at lykkes.

Det er ikke et trofæ, der bliver udlånt til hvem som helst. Eksempelvis er det kun muligt, fordi netop det europæiske hold vandt den seneste turnering i 2014 på Gleneagles i Skotland, og dermed er forsvarende mestre og indehavere af pokalen.

Så der er altså tale om et regulært scoop for PGA, Ferie for Alle og golfentusiaster i det hele taget.

To danskere
Ryder Cup havde sin officielle start i 1927 og er opkaldt efter Samuel Ryder.

Det var i begyndelsen en match mellem de bedste spillere fra USA på den ene side og Storbritannien samt Irland på den anden. Fra 1979 blev det britiske hold udvidet til også at omfatte resten af Europa, sådan som man kender det i dag.

Turneringen spilles næste gang på Hazeltine i Minnesota og udover at være forsvarende mestre, så har det europæiske hold faktisk vundet turneringen otte ud af de seneste ti gange.

Danske Thomas Bjørn har deltaget på holdet to gange og var således med på det vindende hold i 2014. Også Søren Hansen har haft æren af at optræde i de europæiske farver en enkelt gang. Det skete i 2008 på Valhalla i Kentucky.