Ryder Cup-helt død

Christy O'Connor Junior (Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Efter 67 år på denne jord er Christy O'Connor Junior ikke mere. Europa er blevet en Ryder Cup-helt fattigere

Under en ferie på Tenerife vågnede Christy O'Connor aldrig fra søvnen. Han blev 67 år gammel.

Europatourens netop afgåede direktør, George O'Grady, var blandt de første til at reagere på tabet af manden, som var med fra europatourens start og spillede sin sidste turnering på seniortouren i 2013.

 
- Det er en meget trist dag for O'Connor familien og for Irland som helhed.
 
- Christy Junior var en legendarisk figur og hans enorme arv er meget mere end resultaterne på banen. Han var en universelt populær spiller og alle turneringer med ham i feltet blev forstørret derved. Hans smittende charme vil blive savnet dybt, sagde O'Grady til europatouren.
 
O'Connor Junior vandt fire titler på europatouren, blandt dem sit hjemlands Irish Open. Senere i karrieren vandt han The Senior Open Championship to år i træk. O'Connor Junior er bedst kendt fra Ryder Cup, hvor han i 1989 i løbet af et øjeblik fik heltestatus, da han på hul 18 i sin single mod Fred Couples slog et legendarisk 2-jern for at vinde kampen og hjælpe Europa med at genvinde den gyldne pokal.
 
Du kan se slaget her.
 
Mens O'Connor Junior for evigt vil blive husket for det ene slag, så vil hans livlige humør og behagelige væsen leve ligeså længe i erindringen hos alle vi heldige nok til at have mødt ham.
 
Eamon Darcy var en nær ven af O'Connor Junior. Til europatouren talte han således.  
 
- Han var sjælen til hver en fest - spørg hvem som helst, og de vil sige det samme. Det ville altid være ham, som fik festen i gang, hvis stemningen på touren var lidt flad.
 
- Han var fremragende for golf og gjorde så meget for velgørenhed i Irland. Han var et velkendt navn, og det er en meget trist dag. Jeg har miste en sand ven.
 
- Han var en fantastisk spiller og en fantastisk ven. Han havde et fantastisk liv, men jeg er så ked af, at det sluttede så hurtigt og så pludseligt, uden tid til at sige farvel. Det er svært at forstå - jeg havde middag med ham så sent som sidste uge, sagde Darcy. 
 
Blandt utallige reaktioner på Twitter havde Paul McGinley dette at sige. 
 
- Vi har mistet en sand irer, karakter og golfspiller - Christy O'Connor Junior, hvil i fred.