Rutineret ræv på 21

Haydn Porteous missede cuttet i to turneringer op til sin debutsejr i hjembyen Johannesburg (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Haydn Porteous vandt sin første titel på europatouren med en bogeyfri finalerunde i 69 slag

Før denne uges Joburg Open havde 21-årige Haydn Porteous spillet 20 turneringer på europatouren, klaret seks cuts men uden at prøve at slutte i top-10. Det blev der lavet om på i forsøg nummer 21. Ved dagens start lå Porteous delt på førstepladsen med landsmanden Zander Lombard og engelske Anthony Wall.  40-årige Wall var den eneste af de tre med en titel på europatouren, men den sejr er 16 år gammel, så der var ikke noget at sige til, hvis trekløveret havde nervøsitet i kroppen ved dagens start. 
 
Var det tilfældet, viste Porteous ikke mange tegn på det. Ingen af forfølgerne var i stand til at sætte et substantielt angreb ind på de førende og på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club, og både Wall og Lombard spændte ben for sig selv med bogeys midt på runden. Porteous, derimod, var en stenstøtte. Med en bogeyfri runde i -3, rundet af med en birdie på sidste hul, nåede han til -18 for turneringen og vandt med to slag til Lombard.
 
Porteous fik sin professionelle debut i 2013 og sin første sejr i april sidste år i Kenya Open på challengetouren. I den turnering slog han landsmanden Brandon Stone, og der lader til at være et usynligt bånd mellem de to jævnaldrende rookies. I sidste uge vandt Stone sin første sejr på europatouren, og der skulle altså kun gå syv dage, før Porteous fulgte trop. Det er første gang siden 1977, at sydafrikanere vinder debutsejre to uger i træk på europatouren.
 
Oven i førstepræmien på 153.809 euro, og en fast plads på europatouren frem til udgangen af 2017, får Porteous debut i The Open til sommer. Der var tre billetter på højkant, og de to sidste tilfaldt Lombard og Wall. 
 
- Ord kan ikke beskrive, hvordan jeg har det lige nu. Det er surrealistisk, hvis jeg skal være ærlig, sagde vinderen til europatouren.