Rekorden slået, da Matsuyama vandt efter omspil

Hideki Matsuyama havde ingen problemer med at præstere med de mange tilskuere bag sig. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Hideki Matsuyama vandt Waste Management Phoenix Open efter fire hullers omspil med Rickie Fowler med over 65.000 tilskuere som vidner

Waste Management Phoenix Open er på mange måder en ganske særlig turnering. Ikke mindst grundet den enorme tilskuerinteresse.

Ved søndagens finalerunde var der 65.330 tilskuere, hvilket bragte totalen for turneringen til 618.365.

Tilskuerne fik en vildt drama hele vejen til det sidste, hvor vandet ved 17. hul fik en afgørende betydning af to omgang.

Rickie Fowler havde to slags forspring til Hideki Matsuyama med to huller tilbage. Men på 17. hul sendte Rickie Fowler sit teeslag i vandet og det kostede en bogey på huller. Matsuyama udnyttede åbningen med en birdie på hullet. Så var alt lige inden 18. 

Her lagde den japanske stjerne maksimalt pres på amerikaneren, da han holede sit birdieputt fra lidt over fem meter. Men Rickie Fowler svarede igen med et vellykket birdieputt fra tre meter.

De sluttede de 72 huller i samlet -14, hvilket var to slag bedre end Harris English
Danny Lee, der startede på førstepladsen, satte føringen over styr, da han efter syv huller på finalerunden var i +3 ikke mindst på grund af en kold putter, der krævede flere treputts.

Selv om  spillet blev stabiliseret en smule, var han ikke en seriøs bejler til sejren efter en finalerunde i +2, der var seks slag dårligere end Matsuyama og Fowler.

Matsuyama og Fowler åbnede op for et omspil, der trak til det fjerde omspilshul, der blev spillet på 17.

Det blev et gustent gensyn for Rickie Fowler, der ligesom i det ordinære spil sendte sit teeslag i vandet. Det åbnede en mulighed som Hideki Matsuyama udnyttede med en par overfor Rickie Fowlers bogey.

Det var karrierens anden sejr på PGA Touren for den 23-årige japaner, der i 2014 vandt Memorial Tournament ligeledes efter omspil.

- Det var simpelthen fantastisk at spille foran alle disse mennesker. Virkelig. Helt ærligt. Det var en drøm, der gik i opfyldelse. Måske så jeg rolig ud, men indeni var jeg virkelig nervøs. Men jeg spillede godt hele dagen og tog det med videre til omspillet, og det er jeg lykkelig for, at jeg gjorde, sagde Hideki Matsuyama.