Regnen vandt på Falster

John Axelsen lykønskes af turneringsleder Ulrik Moseby (Foto: John Steenfeldt-Jensen).

Printer venlig versionSend til en ven

Der var ikke noget at gøre. Regn umuliggjorde spil på Falster søndag, og derfor blev det kun til 18 huller i DGU Elite Tour Finalerne  

Golf spilles udendørs, og er derfor afhængigt af at vejret viser sig fra en tålelig side. Når det sner, blæser en pelikan eller regner voldsomt, er der ikke noget at gøre.

Turneringsleder Ulrik Hansen kunne kun se magtesløst til, da tung regn væltede ned over Falster Golfklub og gjorde afviklingen af finalerunden ved DGU Elite Tour Finalerne umulig.

Lørdag var to runder blevet til en på grund af regn, og da det fortsatte søndag, blev det besluttet, at stillingen efter første runde skulle stå som det endelige resultat.

- Der kom rigtig meget regn fra morgenstunden, og det fortsatte bare, så banen kom igen under vand flere steder. Vi valgte at trække fem spillere til side og lavede et slags spillerråd for at høre deres input. Muligheden var at vente to-tre timer og vente på tørvejr og så sætte spillet i gang som gunstart. Men udsigten var bare ikke til tørvejr, så vi besluttede os for at stoppe turneringen og lade resultatet fra de første 18 huller være tællende, og den beslutning var der opbakning til fra spillerne, selv om det selvfølgelig ikke var ønskesituationen for nogen, forklarer Ulrik Hansen til Golf.dk.

Vinderen af DGU Elite Tour blev hos damerne Cecilie Bofill i +2. Hos herrerne vandt John Axelsen i -4 efter en runde med otte birdies.

Pigernes AON Junior Tour blev vundet af Louise Markvardsen i +6, selvom holdkammeraten fra Smørum Marie-Louise Tommerup afleverede samme score.

Hos drengene var der også lighed i toppen mellem Rasmus Neergaard-Petersen og Gustav Frimodt i +1, men sejren gik til Furesøs Neergaard-Petersen. 


23 kommentarer til "Regnen vandt på Falster"

Afgørelse

Hvordan blev første pladsen afgjort der hvor de var lige, nu når der ikke kunne spilles

Afgørelse

Afgørelse

@Falster Golfklub, det var dog noget frygtelig vrøvl, ingen forlod vist klubhuset for at putte under/inden præmie overrækkelsen, det stod jo ned i stænger.....

Emnet om afgørelse

Her til morgen kan jeg erfare, at en eller anden fra Falster Golfklub har svaret decideret useriøst på et seriøst spørgsmål der lød:
"Hvordan blev førstepladsen afgjort der hvor de var lige, nu når der ikke kunne spilles"?

Svaret fra det officielle Falster Golfklub er, at dette blev afgjort ved en enig matchledelses beslutning - se endvidere indlæg fra turneringsleder Ulrik Hansen fra DGU.

På vegne af Falster Golfklub
Lars Hagenau

Goddag mand økseskaft

Det er jo ikke svar på hvordan, men kun af hvem!

Indlæg fra Ulrik Hansen giver heller ikke svaret.

Men I svarer måske uden om, fordi I godt ved, at afgørelsen var forkert?

Emnet om afgørelse

->. Lars, fantastisk, et udvalg tilside sætter spil proportioner , tager fairness ud af golf uden at informere nogen som helst om dette.

Det er jo ikke Lars Hagenau,

Det er jo ikke Lars Hagenau, der har tilsidesat propositionerne, og det ønsker han nok ikke at blande sig i.

Det er turneringsledelsen, der har lavet en forkert afgørelse.

Klap lige hesten

Vejret satte alt ud af spil (pun intended) og så er en turneringsledelse nødt til at finde andre afgørelsesmetoder.

Turneringsbetingelser foreskriver ganske rigtigt den metode, der skal bruges til omspil...men det kunne åbenbart slet ikke lade sig gøre at spille, og så må man gå andre veje.
Ville det have været fair at sende spillere ud på en uspilbar bane, eller hvad mener du @POLO??

Jeg er ved at prøve at finde ud af hvordan.

mvh
Sidse

@CC

Du ved åbenbart mere end mig.
Hvilken forkert metode blev anvendt?

Det ligner at den matematiske metode er brugt!

- og det bestemmer komitéen vel helt selv, hvis vejrforholdene ikke tillader at spille slagspil ved lige resultat, som turneringsbetingelserne ellers beskriver. Men dette er blot gæt udfra at kigge på scorekort.

Jamen fint

Hvis den matematiske metode er brugt, så er det en metode, som i følge Golfreglerne kan anvendes.
Er banen ikke spilbar, så er sudden-death jo lissom ikke vejen.

Det er dæleme ikke nemt at være TD sådan en dag.

mvh
Sidse

@sidse

Enig, det var dårligt vejr om omspil/putning var en dårlig ide...

Men en løsning som Per F nævner i den anden tråd..

http://www.golf.dk/content/falster-under-vand-i-saesonfinalen

- kunne være en løsning.

"Førstepladsen, præmie og ranglistepoint burde være delt i de to rækker på samme måde, som tuneringsbetingelserne foreskriver det for lige scores udover førstepladsen."

Jeg tror ikke de unge mennesker går så meget op i penge og blomster men snarere deres placering og ranglistepoint, så giv dem i det mindste det.

Det kan man ikke

Turneringsbetingelser skal overholdes, medmindre det simpelthen ikke kan lade sig gøre, og det eneste, der ikke kunne lade sig gøre, var omspil for at finde vinderen.

Og der SKAL findes en vinder, så når man ikke kan spille, så er der ikke andet for end at gå i Regelbogen, og der er den matematiske metode helt klart førstevalget.
Man kan ikke opfinde en helt ny løsning, så er da først grund til at råbe op.

Synes man, at det er forkert eller for dårligt, så må man klage til Vorherre over vejret, og det var der nok også nogen, der gjorde...

mvh
Sidse

@Sidse

Det har Knud J svaret på i mellemtiden.

Turneringsbetingelserne kunne godt have været overholdt. Det var ikke alle hullerne, der var under vand og ikke kunne spilles, så man kunne godt have lavet et omspil i henhold til betingelserne.

Og selv hvis man ikke havde kunne det, er det forkert at ændre det til den matematiske metode. I så fald burde førstepladsen, præmie og ranglistepoint burde være delt i de to rækker på samme måde, som tuneringsbetingelserne foreskriver det for lige scores udover førstepladsen - som Per F har foreslået i en anden tråd.

Jeg er heller ikke enig i, at der SKAL findes en vinder.

Tværtimod starter det afsnit i reglerne, du henviser til, med "Både i hulspil og slagspil kan uafgjort være et acceptabelt resultat."

I dette tilfælde kunne et uafgjort have været et acceptabelt resultat. Man kunne sagtens have delt præmiepenge og ranglistepoint - og det havde været en meget rimelig og sportslig afgørelse, end hvem der tilfældigvis har spillet bedst på de sidste ni huller.

?

Ranglisteresultater

Resultaterne til ranglisterne (WAGR/Titleist/AON) bliver delt ved delte placeringer inkl. førstepladsen, når der ikke har været gennemført omspil.

De danske ranglister fordi der ikke er tale om placeringspoint, men en "relativ score" (Score i forhold til CR og CBA på runden) der indgår i beregningen af en spillers gennemsnitlige relative scores.

WAGR fordi det er indskrevet som hovedregel bla. fordi der normalt ikke er omspil om sejren i US College turneringer.

Afgørelse - info

Kære venner

Tak fordi i følger sæsonfinalen og viser interesse for afviklingen.

I dag har jeg genoptaget mit daglige arbejde og ikke fulgt denne debat før en venlig kollega i DGU-sammenhæng har gjort mig opmærksom på denne tråds udvikling.
************************************

Iflg. betingelser og lokale regler skulle et evt omspil finde sted på hul 9, som stod under vand. Den mulighed var derfor ikke tilstede.

Spillerne, som var kontaktet omkring det sportslige i at vente på bedre vejr eller lign, var enige om at det IKKE var fair med tilfældigheder omkring viderespil på banen og som kunne afgøre sæsonfinalen.
Denne beslutning var turneringskomiteen 100% enig i.

Derfor tog den lokale turneringskomite beslutningen om at anvende den matematiske model.

Mange hilsner til jer alle
fra Turneringskomiteen
/Ulrik Hansen

Der vil IKKE komme flere svar fra Turneringskomiteen omkring Sæsonfinalens afvikling.

Og så tilbage til mit daglige arbejde ;-)

Rigtige vindere

Kigger man hen over året kan der vist ikke sættes spørgsmålstegn ved at det blev de rigtige vindere i alle rækker. Omspil eller ej.
Hvor er det imponerende mange gode juniorer og unge spillere der er i øjeblikket. På Falster blev det til 4 juniorsejre med "forventet" juniorer på ALLE medaljepladser. Det ser lyst ud for dansk golf pt. Tillykke til alle, også DGU for godt ungdomsarbejde

Lamt

Det var dog en lam undskyldning fra Ulrik Hansen.

Bare fordi hul 9 var forudbestemt til omspil, men stod under vand, kunne man da sagtens have valgt en andet hul til omspil.

At nogle få udvalgte spillere var enige om ikke at spille flere runder pga. banens stand, er jo ikke det samme som at spillerne ikke mente, der godt kunne spilles omspil på et hul, der ikke stod under vand.

Selvom det regner og banen er våd, er omspil da meget mindre tilfældigt end hvem der tilfældigvis har spillet bedst på bagni.

Men ok så slap man da for at blive lidt våd.

Eneste fornuftige er, som Claus Mølholm skriver, at pointene bliver delt til ranglisterne ved lige resultater. Det burde også være sket med placeringerne og præmierne, hvis det var helt umuligt at gennemføre et omspil (hvilket jeg ikke mener det var).

@Sidse

Hvorfor skriver du, at der SKAL findes en vinder?

Fra turneringsbetingelserne:

"...Lige resultat
Hvis 2 eller flere spillere på førstepladsen har samme score, spilles omspil hul for hul (slagspilregler)
om førstepladsen.
Ved lige scores ud over førstepladsen deles ranglistepoint og præmier..."

Hvis det var ligegyldigt at finder en vinder, ville turneringsbetingelserne ikke lægge vægt på, at man fandt en.
Det er sådan, jeg læser OG anvender turneringsbetingelserne.

Kan man ikke bruge den anbefalede metode, må man finde en anden, som det skete på Falster. Havde spillerne sagt, at de ville spille om det, havde man formodentligt spillet et andet hul end 9.hul - og skal vi ikke tro på at den løsning blev forkastet af spillerne?
Når der ikke spilles omspil, så deles points, som Mølholm skriver, så der bør altså ikke kunne tærskes mere på hverken sagen, vejret, DGU eller Komiteen.

mvh
Sidse

@Sidse

Det er ikke ligegyldigt at finde en vinder, men hvis man ikke kan finde en vinder på sportslig vis, kan man jo dele førstepladsen.

Det kan Europa Touren jo godt finde ud af. Hvis de ikke altid finder en vinder, selvom deres turneringsbetingelser også taler om omspil, så er det nok ikke forkert i henhold til golfreglerne.

Jeg kan i hvert fald ikke se det sportslige i den matematiske metode.

Så lad os...

...være enige om at være uenige, jeg er i hvert fald enig med dagens turneringsledelse.

mvh
Sidse