Putts i tusindvis betaler sig

Paul Lawrie har ikke vundet siden 2012, og to år i træk er han sluttet uden for top-100 på Race to Dubai, men han har været i storform de første to dage i Qatar (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Thorbjørn Olesen og Sergio Garcia er med fremme halvvejs gennem Qatar Masters, men turneringen føres af Paul Lawrie, som han har vundet i Doha to gange tidligere

13 birdies, to bogeys og resten pars er resultatet af Paul Lawries første 36 huller af Commercialbank Qatar Masters. De to fejl på scorekortet er kommet efter treputts, en del af spillet den 47 år gamle skotte har haft store problemer med, men efter en ændring i sidste uge, er der fremgang at spore på greens. Det fortalte Lawrie, da han blev trukket i mediecenteret for at tale om sin førsteplads i -11, et slag foran Nicolas Colsaerts.
 
- Marc Warren tog et hurtigt kig på mig, da jeg missede cuttet i Abu Dhabi, og han sagde det samme som alle andre: Mit tilbagesving med putteren er for langt, skal være lidt kortere og lidt hurtigere. Så det har jeg arbejdet på de seneste par dage, og det føles bestemt rigtigt.
 
- Jeg slog en masse putts, efter jeg missede cuttet, sidste uge. Hele dagen søndag gjorde jeg en masse arbejde, og så kom jeg her, og jeg har slået - hvad skal vi sige - tusindvis af putts, siden jeg kom hertil. Så det har kun taget et par dage, og det føles komfortabelt, sagde Lawrie efter dagens 66'er ifølge europatouren.
 
Hårdt arbejde er også opskriften på Thorbjørn Olesens succes. Danskeren nåede til en delt sjetteplads i -8 efter en 69'er (-3).
 
- Vi skal arbejde videre på de ting, vi har arbejdet på i et par uger nu. Jeg har ændret en masse i svinget, og der er stadig et par ting, som føles ukomfortabelt på banen. Men jeg må bare blive ved med at stole på det og fortsætte arbejdet, sagde han ifølge europatouren.
 
Olesen deler sin placering med blandt andre Sergio Garcia, som gik en fejlfri runde i 66 takket være birdie, birdie, eagle fra hul 14 til 16.
 
Der er flere danskere, som kan nå at blande sig i kampen om sejren, men de kan ikke forvente, at Lawrie kommer bakkende tilbage til feltet, for to gange tidligere ('99 og '12) har den rutinerede skotte vundet på Doha Golf Club. 
 
Fra en delt 20. plads i -6 har Lucas Bjerregaard (70) kun fem slag frem til førstepladsen. Thomas Bjørn nåede til samme score, men en bogey og en doublebogey på de sidste ni huller sendte ham tilbage til nummer 46 i -3. 
 
Søren Kjeldsen rykkede til gengæld frem til nummer 30 i -5 med sin 69'er. Joachim B. Hansen er også videre til weekenden, men det blev kun lige på et hængende hår. På europatouren falder cuttet bag de 65 bedste professionelle. Hansen er på en delt 66. plads i -1, men han kommer med til weekenden, da den kinesiske amatør Cheng Jin er -2.
 
Hansen var på et tidspunkt fire under par for sin runde, og det så ud til, at sæsonens første klarede cut også skulle blive en deltagelse i topstriden. Det ændrede sig med en triplebogey på et langt par tre hul, og han endte dagen i par. Men videre til weekenden er han, sammen med 73 andre spillere.
 
Det selskab inkluderer ikke Morten Ørum Madsen. Silkeborgenseren oplevede positive takter i Joburg, klarede sæsonens første cut i Abu Dhabi men blev sat tilbage denne uge efter to runder i 74.