Presset Spieth svarer stærkt igen

Foran alle tilskuerne på hul 18 slog Jordan Spieth ugens bedste slag (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Da Jordan Spieths førsteplads blev truet, under tredje runde af Tournament of Champions, satte texaneren turboen til og øgede sit forspring

Det er svært at pakke mere potentiale og talent i en tobold, end i den vi får at se i søndagens førerbold i PGA Tourens Tournament of Champions. Brooks Koepka gør Jordan Spieth selskab, og de to repræsenterer både nutiden og fremtiden. 
 
22-årige Spieth har allerede sat sig på verdensranglistens førsteplads, og det er svært at finde en iagttager af det professionelle spil, som tror, Koepka har nået, hvad han kan, med en sejr på europatouren, en i USA og en nuværende 16. plads på verdensranglisten.
 
Han har alle kvaliteterne til at blive en klassisk superstjerne: Mere kraft end man kan drømme om, kvalitet i alle dele af spillet og fysik og et kæbeparti som Gaston fra Disneys Skønheden og dyret. Det er ikke svært at se, hvad der fik Nike til at bruge millioner af dollers på at få Koepka til at spille med firmaets køller og bære det velkendte Swoosh.
 
Udstyrsskiftet ved indgangen til det nye år betød 14 nye køller og en ny type bold, men det tog ikke lang tid for Koepka at vende sig til det nye gear. Han startede ud lørdag på ottendepladsen, men med seks birdies i træk på Plantation Courses første ni huller satte han angrebet ind på toppen. Fire birdies mere på hjemvejen gav en runde 10 under par, ét slag fra banerekorden. 
 
Den kunne han have tangeret med en firer på det afsluttende par fem hul, men med et 3-jern i hånden slog han dagens eneste dårlige slag - en slice i stedet for en draw - og missede green med næsten 80 meter.
 
- Jeg ved ikke, om jeg kunne have spillet meget bedre. Helt ærligt følte jeg ikke, jeg missede et slag før andetslaget på hul 18 - det var ret pinligt - men jeg slog den perfekt i dag, sagde Koepka til Golf Channel.
 
Med dagens bedste runde nåede Koepka til -19 for turneringen, og en kort stund var han kun et enkelt slag efter Spieth. Det lavede verdens nummer ét om på i løbet af dagens sidste syv huller.
 
En god start med fire birdies på stribe fra hul tre blev bremset af turneringens første bogey på ottende, men Spieth fandt tilbage på sporet med birdies på hul 12, 14 og 15. Det bedste havde han gemt til sidst. På hul 18 slog han et kæmpe drive og havde 3-jern tilbage i andetslaget. Fra 228 meter blev lav draw sendt af sted, og da bolden var ved at løbe tør for kræfter, var den lige ved at gå i for en albatros. I stedet trillede den et par meter forbi, men det vil overraske absolut ingen, at han sænkede puttet for eagle og en runde otte under par.
 
Pragtslaget kan ses her.
 
Med dagens score nåede Spieth til -24, otte under par i snit på de første tre runder, er på vej mod scoringsrekorden i turneringen og har fem slags forspring ned til Koepka. Patrick Reed - 67 slag lørdag og stadig bogeyfri for turneringen - er 18 under par på tredjepladsen.
 
Hvis der skal blive en kamp om førstepladsen, ser det ud til, den skal stå mellem de tre. Fjerdepladsen deles mellem Brandt Snedeker og Fabian Gomez i -15, ni slag efter Spieth.