Pasproblemer forsinker Thorbjørn

Spillet var på toppen, da Thorbjørn Olesen senest var i aktion, men forberedelserne til Maybank Championship Malaysia har været langt fra optimale. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Fem danskere deltager i kampen om førstepræmien på 440.000 euro i Maybank Championship Malaysia

Thorbjørn Olesen har fået en glimrende start på 2016. Efter andenpladsen i Qatar og ottendepladsen i Dubai er den 26-årige dansker fremme som nummer 11 på Race to Dubai, og den seneste opdatering af stillingen i Ryder Cup-kvalifikation sender ham ind på holdet via World Points List.

For at kunne holde sig nær toppen i kvalifikationen frem mod Hazeltine, er det afgørende at være i top-50 på verdensranglisten, da en plads på holdet kun er en teoretisk mulighed uden at spille med i majors og World Golf Championships. Olesen er nummer 57 i verden i denne uge, og et godt resultat i Maybank Championship Malaysia vil kunne bringe ham op nær det gode selskab.

Turneringen med tre millioner dollars i samlet præmie er derfor en vigtig uge, da årets største turneringer nærmer sig med hastige skridt, men Olesens forberedelser har langt fra været ideelle.

Efter en uge hjemme var vinderen af Alfred Dunhill Links Championship på vej til Kuala Lumpur, da han fik problemer med at komme ind i Malaysia.

- Passet skal være gyldigt seks måneder, og jeg havde kun fem måneder tilbage, sagde han, da papirarbejdet var blevet løst og rejsen fuldendt med stor forsinkelse. Olesen var først på hotellet natten til onsdag, og det var efter få timer på øjet, han i sin Pro-Am fik sit eneste kig på banen forud for turneringsstart.

Ligesom Olesen havde Louis Oosthuizen en besværlig rejse, da han løb ind i forsinkelser i både New York og Dubai. I 2012 vandt sydafrikaneren i Kuala Lumpur, men det var i den anden ende af byen.

Blandt hovednavnene på Royal Selangor Golf Club er en anden majorvinder i form af Martin Kaymer samt nummer tre på Race to Dubai, Danny Willett, og det engelske stortalent Matthew Fitzpatrick.

Udover Olesen stiller Danmark med Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen og Jeff Winther, som kom med i feltet efter sidste uges andenplads.