På vej mod verdens top-5

Patrick Reeds seneste sejr kom på Kapalua for et år siden, men med en serie store resultater nærmer han sig toppen af verdensranglisten (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven
Patrick Reed er tilbage på toppen i Tournament of Champions efter torsdagens runde, hvor spillemakkeren Jordan Spieth blev slået med et slag
 
Der er snart gået to år siden Patrick Reed leverede sin mest kontroversielle udtalelse. Efter sejren i WGC - Cadillac Championship sagde han: Jeg er en af de fem bedste spillere i verden. 
 
Det bar ikke meget lighed med virkeligheden dengang, men nu nærmer han sig med hastige skridt  indfrielse af sin egen profeti. Efter seks top-10 placeringer i træk i enden af 2015 mødte Reed denne uge op for at forsvare sin titel i Tournament of Champions med kun ni spillere foran sig på verdensranglisten. At dømme ud fra første runde har han ikke peaket endnu.
 
I torsdagens sidste bold var Reed parret med verdens nummer ét, Jordan Spieth, og de leverede begge  varen på Plantation Course. Reed var to slag under par efter 12 huller, men med en eagle på nummer 18 satte han trumf på et suverænt stræk i -6 på de sidste seks for dagens bedste score i 65 slag (-8). 
 
Hans eagle var et produkt af et 283 meter slag og et putt på seks meter.
 
- Jeg troede ikke, jeg kune slå den hele vejen på green. Jeg troede, hvis jeg ramte den hårdt, kunne jeg få den til forkanten, men den red en smule på vinden og fortsatte bare. Og da den først er på green, ved jeg, at den bare vil trille og trille, sagde Reed til PGA Touren.
 
Spieth måtte nøjes med birdie på det afsluttende par fem hul for en score i -7. Det var nok til en udelt andenplads, og dermed gjorde han alvor af sine trusler om at køre videre i rillen fra 2015. 
 
Det texanske Ryder Cup makkerpar undgik helt bogeys under årets første runde, og fredag får de igen lov til at nyde hinandens selskab... eller hvad der er, de gør.
 
- Om der er fordi, vi bruger hinanden positivt eller vil tæske hinanden sønder og sammen, så spiller vi på en eller anden måde godt sammen sagde Spieth, til PGA Touren.
 
JB Holmes, Danne Lee og Brandt Snedeker deler tredjepladsen i -6, mens Brooks Koepka, Bubba Watson og Rickie Fowler alle er fire under par på syvendepladsen. Jason Days slag mod green var generelt ikke skarpe nok, og det resulterede i en 70'er, -3, og en plads midt i det eksklusive felt på 30 mand.