På besøg hos Danmarks mindste golfklub

Henrik Vibe Michelsen (tv) og Jens Thomassen, der guidede os rundt på Sejerø, her med de mange solsikker, som en flot ramme omkring golfbanen. (Foto: Kai Hartmeyer)

Printer venlig versionSend til en ven

Vi tog til Sejerø, overnattede i en husbåd og tog livtag med øens udfordrende golfbane

Naturen er i dag et statussymbol. Det siger sociologer. Og natur er der masser af rundt omkring på de danske småøer. Fort eksempel på Sejerø, der også råder over Danmarks mindste golfklub med kun 68 medlemmer.

-  Her går natur og  golf op i en højere enhed, og  der er ingen, der får stress, heller ikke på golfbanen. Plads er der nok af, fortæller Jens Thomassen, kasserer og medlem af bestyrelsen i Sejerø Golfklub.

Banen består af ni huller. Syv par-4 og to par-3.  Anlagt uden opbygning af greens og tee steder, og kun med en begrænset flytning af jord. En udfordrende bane med to par 4-huller på over 400 meter. Et af dem med teestedet på toppen af  Bissebjerg, 17 meter over terrænet. Herfra er der en fantastisk udsigt over det meste af øen og Sejerøbugten fra Røsnæs til Sjællands Odde.

I blæsevejr er Bissebjerghullet måske Danmarks sværeste par 4 hul.

-  Vi har søgt DGU om dispensation, så det i stedet er et par 5 hul, men det kunne ikke lade sig gøre, siger Jens Thomassen.

Golf.dk besøgte banen med meget kort varsel, og fandt den velplejet og spændende. Al arbejde i klubben udføres af frivillige arbejdsgrupper. Også greenkeeperstaben, hvor et af medlemmerne, er udnævnt til chefgreenkeeper.

Det betyder, at han også skal holde øje med, at de forskellige opgaver på banen, bliver udført til tiden. Blandt andet at der klippes greens og fairways 2-3 gange om ugen.

Jens Thomassen fortæller, at banen blev anlagt, da en landmand fik et stykke jord til overs, som ikke skulle dyrkes.

 -  Vi har lejet os ind. Kontingentet fra de 68 medlemmer, dækker lige lejeudgiften. Til alt det andet, og dermed klubbens drift, er vi afhængige af greenfee- og sponsorindtægter.

Greenfee er 150 kr. alle dage. For en hel uge 600 kr. Man kan også købe en dagsgolfpakke til 400 kr. Den består af færgeoverfart. (Bilen parkeres ved færgelejet i Havnsø). Endvidere tranport på øen, greenfee, træningsbolde og frokost på kroen.

-  Sidste år havde vi omkring 300 greenfee gæster, hvoraf de 130 benyttede sig af golfpakken.

Vil man have sin egen bil med og overnatte, er det naturligvis også muligt. For eksempel overnatning i en af de to nye husbåde, som ligger i havnen. De er bygget med tilskud fra EU. En anderledes oplevelse, der kan anbefales.

Der er omkring 350 fastboende på Sejerø, der har sin egen lille skole med 21 elever. Halvdelen spiller nu golf.

-  Det er vi naturligvis stolte af, siger Jens Thomassen, der fik ideen til et samarbejde med skolen, hvor klubben i første omgang stiller udstyr til rådighed for eleverne.

Sejerø bliver kaldt for Lysets og glædens ø. De mange solsikker, der vokser rundt omkring golfbanen lyser op, og bekræfter det milde klima og den store gæstfrihed man møder på Sejerø.

Læs mere på www.sejerogolfklub.dk


2 kommentarer til "På besøg hos Danmarks mindste golfklub"

Danmarks mindste golfklub

En dejlig bane med fantastik udsigt over begge øen og havet. Meget afslappende ferie sted. Utrolig at banen er i så god stand når alle arbejde er frivillige. At slå ud fra Bissebjerg er ikke for tøsedreng men hul 9 er heller ikke let med en smukke sø lig foran green.

Sejerø

Formentlig et besøg værd