Orange is the new black

Rickie Fowler slog superstjernerne i Abu Dhabi HSBC Golf Championship og er nu selv en af dem (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Verdens bedste spillere levede op til deres rangering og præsterede golf i særklasse i Abu Dhabi HSBC Golf Championship

Der har aldrig været tvivl om, at Rickie Fowler er et kæmpe talent, men i de første år af karrieren har hype, kostumer og branding blændet for golfspillet. Ikke længere. I 2015 vandt amerikaneren tre store turneringer, og inden 2016 for alvor er gået i gang, har den tidligere nummer ét på amatørernes verdensrangliste allerede hæftet en stor titel til sit navn.
 
Det skete i Abu Dhabi HSBC Golf Championship, hvor han distancerede Jordan Spieth, Rory McIlroy og Henrik Stenson - verdens nummer ét, tre og fem efter en både stabil og dramatisk finalerunde.
 
Fowler startede på toppen, fik birdies på de to første huller og fulgte op med en serie af pars. Den blev brudt på hul syv af en doublebogey efter et besøg i ørkensandet, men på hullet efter gjorde han skaden god igen ved at hole et langt bunkerslag for eagle.
 
Hver gang, Fowler blev testet, fik han reddet par, og med et perfekt birdiechip på hul 17 nåede han til vinderscoren -16.
 
Foran satte verdenstoppen ambitiøse angreb ind. Jordan Spieth havde ikke sit bedste spil, men det blev alligevel til en afsluttende 68'er og en delt femteplads. Henrik Stenson rundede af birdie, birdie for en delt tredjeplads i -14, og Rory McIlroy endte i samme score efter et langt eagleputt på hul 18.
 
Den, der kom tættest på at fange Fowler, var Thomas Pieters. Belgieren var bundsolid dagen igennem, lavede fem birdies og ingen bogeys, og efter 72 huller var han kun et enkelt slag fra vinderscoren.
 
Thomas Bjørn nåede også ind i kampen om sejren. Med tre birdies i træk frem til hul 13 skød danskeren sig op på andenpladsen, men da de store pengepræmier og verdensranglistepoint skulle uddeles, faldt den 44-årige silkeborgenser tilbage med to bogeys.
 
Samlet blev det til en 11. plads, og dermed er Bjørns seneste top-10 resultat på europatouren stadig Made in Denmark 2014. Men Abu Dhabi kan kun ses som en stor succes, da Bjørn ugen igennem var med i den rigtige ende af tabellen. Alder er efterhånden en faktor, man ikke kan se bort fra, men Bjørn viste i sin første turnering i 2016, at der stadig er lyst og vilje til at levere store resultater. 
 
De næste uger byder på turneringer i Qatar og Dubai, hvor Bjørn tidligere har vundet. Denne uges spil vidner om, at man igen kan regne ham blandt favoritterne til at løbe med titlerne.   
 
Denne uge tilhører dog Fowler og den orange farve, han har gjort til sin. I næsten to årtier havde vi Tiger Woods over dem alle. 2015 var Jordan Spieth, Rory McIlroy og Jason Days kamp om verdenstronen, og straks fra den nye sæson har Fowler kastet sit navn i puljen af kronprinser.

Han lægger da heller ikke skjul på, hvad ambitionen er.

- Målet, sådan som mit spil er lige nu - det bedste i min karriere på denne tid af året - er at blive klar til Augusta. Jeg vil gerne have chancen for at få fingre i den grønne jakke, sagde han til europatouren.