Østerby viser vejen i Thailand

Victor Østerby fik en glimrende start på sin anden Q-School i 2015 (Foto: Jesper Vinzents).

Printer venlig versionSend til en ven

Second Stage blev endestationen for Victor Østerby i europatourens Q-School, men måske er han på vej mod spilleret i Asien

Fire danskere er blandt de 491 deltagere, som i denne uge deltager i First Stage af asientourens Q-School i Thailand. Hvor mange, der går videre til næste uge Final Stage, er endnu ikke offentliggjort, men uanset hvad det præcise antal bliver, så har et par af danskerne givet sig selv en svær opgave.
 
Spillerne kommer fra 40 forskellige lande og er spredt ud over fire baner, men kun på to af dem er der danskere i kamp. På Lakeview Golf Club deltager Nicolai Kristensen, og det blev en noget rodet start på den fire runder lange turnering - tre bogeys, en doublebogey og en enkelt birdie på de første ni huller, men på vejen ind fik han stabiliseret scoren og leverede ni pars i træk. Runden i 75 slag (+4) placerer ham nede på en delt 80. plads ud af de 117 startende, 13 slag fra førstepladsen.
 
På Springfield Royal Country Club havde Peter Vejgaard noget at revanchere fra sidste års Final Stage. Der blev han diskvalificeret på anden runde, da han kom til at samle sin bold op, mens den lå i spænd mellem flagstangen og hulkanten, inden den havde været helt nede under greenens overflade. 
 
Desværre blev det ingen katarsisoplevelse. Vejgaard lagde ud med en 77'er (+6) og er nummer 86 ud af 126. Det gik noget bedre for Martin Ovesen, men også han måtte skrive under på en plusscore. Trods en håndfuld birdies blev resultatet to over par, hvilket svarer til en delt 36. plads. 
 
Kun 24 spillere var under par på de første 18 huller, blandt dem Victor Østerby. Den 23-årige Smørum-spiller lavede både eagle og doublebogey på sin runde i 69 slag. Den giver en foreløbig delt niendeplads fire slag fra fronten.