Østerby indtager Asien

Med syv runder under par ud af otte mulige er det yderst fortjent, at Victor Østerby får lov at spille 2016 på asientouren (Foto: ECCO Tour).

Printer venlig versionSend til en ven

Otte runders golf på højt niveau sikrede Victor Østerby en kategori på asientouren og en topplacering i kvalifikationen

Singapore, Myanmar og Bangladesh - eksotiske feriedestinationer for de fleste, men for Victor Østerby er det en fremtidig arbejdsplads.
 
Efter otte runder, der bød på alt fra hole-in-one, doublebogeys og en skov af birdies, kan Østerby nu kalder sig asientour-spiller. Den 22-årige med hjemmeklub i Smørum spillede de afgørende 18 huller på Springfield Royal Country Club i 67 slag og rykkede fra nummer 11 til en delt femteplads. 
 
Dagens eneste eagle på hul ni, var et produkt af en fuld pitching wedge i koppen, og den fik Østerby til -2 for runden. En doublebogey senere på runden var ikke i nærheden af at risikere kvalifikationen, men alligevel svarede han kraftfuldt igen med birdies på hul 16, 17 og 18, som for at sende et signal til de nye kolleager.
 
67 slag fik Østerby til -10, tre slag fra vinderen Yikeun Chang. I løbet af Final Stage lavede danskeren eagle på et par tre hul, et par fire hul og et par fem hul, men trods det spektakulære og ekstravagante, er det stabiliteten, der imponerer mest.  Alle fire runder spillede han under par, og den bedrift matchede kun fem andre i feltet.
 
41 spillere klarede sig gennem nåleøjet, heriblandt otte amerikanere, seks australiere, tre sydkoreanere og tre fra Thailand. Den dobbelte PGA Tour-vinder Daniel Chopra klarede også kravet i -3 med det yderste af neglene. Med to huller igen var han -1 og på 49. pladsen, men med en heroisk birdie-eagle-afslutning, skød han sig op på 25. pladsen.
 
Det bliver ikke til en asiatisk karriere i denne omgang for Martin Ovesen fra Kolding. En afsluttende runde i 72 slag (+1) betød en samlet score i par, tre slag fra kvalifikationskravet. 
 

4 kommentarer til "Østerby indtager Asien"

Super super flot - STORT

Super super flot - STORT tillykke med kortet og find en masse fugle i sæsonen.

Super flot og stort tillykke

Super flot og stort tillykke til Østerby. Samtidig spændende for dansk golf med en spiller på Asian Tour.

Sidder her på Springfield og

Sidder her på Springfield og tænker tilbage på Victors indsats. Det var en sublim indsats af en seriøs og meget venlig spiller, som glad fortalte en golf-novice om sin indsats! Kæmpe til lykke

Se Victor Østerby i aften

Se Victor Østerby i aften kl 21.30-22.30 på Viasat golf. Victors hole in one må de da vise og måske også næste dag på samme hul, hvor den igen er tæt på at gå i.